Jump to content

Περίεργο βουητό

simboy

Recommended Posts

Γειά σας

Πάνω που πήρα καινούργιο υπολογιστή με τα εξής χαρακτηριστικά

Τροφοδοτικό 460W Zalman

CPU INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2,4 Ghz

COOLER CPU ZALMAN 8000

M/B ASUS P5K PREMIUM WI-FI AP (S775 DDR2)

SVGA PCI -X ASUS 8500GT SILENT 512 MB

RAM 2 GB KIT DDR1 1066 AXERAM TRANSCEND

δύο σκληρούς ΣΥΝ ένα DVDRW Double Layer LS ASUS 1814 BL

Ξεκινάω με τη πρώτη γκαντεμιά , το ανεμιστηράκι είχε σαν εξάρτημα ένα μικρό εξωτερικό μηχανισμό που κανόνιζες την ένταση που ήθελες να έχει

Ωστε αν δεν ήθελες πολύ θόρυβο μπορούσες να κανονίσεις πόσο γρήγορα να γυρίζει

Εκτός του ότι αυτό θα το πάω για να μου το αλλάξουν τον μηχανισμό γιατί μου χάλασε

Από την αρχή κάνει το pc ένα περίεργο ββββββββββββ

Ενα θόρυβο όμως όχι συνεχόμενο αλλά που πάει και έρχεται

Κάπως έτσι

βββΒΒΒββ .... ββΒΒΒΒββββ.........ββΒΒΒΒΒβββββ.........ββΒΒΒΒΒβββ....

(ξέρω έγινα γελείος :001: )

Προσπάθησα να καταλάβω από που είναι αυτός ο περίεργος θόρυβος

Το άνοιξα και έβαλα το κεφάλι μου όσο πιο κοντά μπορούσα

Εχω την αίσθηση ότι ο θόρυβος αυτός είναι από το dvd LS

Υπάρχει τέτοια περίπτωση ? έχετε κάτι παρόμοιο υπόψην ?

Εσείς τι με συμβουλεύετε να ψάξω ?

Το κομπιούτερ δεν είναι ούτε 3 ημερών αγορά

Οσο αφορά το ανεμιστηράκι τι να κάνω ? πως μπορεί να ελλατωθεί ο θόρυβος σε ένα υπολογιστή ?

Είναι σημαντικό να μην κάνει πολύ θόρυβο μιας και τον έχω καταρχάς στο υπνοδωμάτιο

Ευχαριστώ

βασικά πρέπει να εντοπίσεις τον θόρυβο.. και αυτό είναι σχετικά απλο.. αποσυνδεσέτα Ολα ώστε να είναι μόνο τροφοδοτικό και μητρική και vga.. ανοιξε το και άκου για τον θόρυβο.. αν το κάνει σταμάτα το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και αν το κάνει είναι το τροφοδοτικο..

αν δε το κάνει άρχισε να συνδέεις ενα ενα πάνω τα εξαρτήματα μέχρι να τον εντοπίσεις.

Y.Γ. καλορίζικο και καλοκλοκάριστο! :)

βασικά πρέπει να εντοπίσεις τον θόρυβο.. και αυτό είναι σχετικά απλο.. αποσυνδεσέτα Ολα ώστε να είναι μόνο τροφοδοτικό και μητρική και vga.. ανοιξε το και άκου για τον θόρυβο.. αν το κάνει σταμάτα το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και αν το κάνει είναι το τροφοδοτικο..

αν δε το κάνει άρχισε να συνδέεις ενα ενα πάνω τα εξαρτήματα μέχρι να τον εντοπίσεις.

Y.Γ. καλορίζικο και καλοκλοκάριστο! :)

Ευχαριστώ πολύ

Δοκίμασα να βγάλω το dvd rw αλλά πάλι το ίδιο

Κατάλαβα όμως ότι ο ήχος είναι από κάποιο σκληρό από τους δύο

Το κακό είναι ότι πρέπει αύριο να πάρω παραμάσχαλα όλο τον υπολογιστή στο Πλαίσιο ......

δοκιμασε μονο με τον ενα σκληρο.εμενα το HEROICHI με 2 σκληρους κανει τρελο βουητο οπως το περιεγραψες ενω με εναν δεν κανει τπτ!!!!

Να το δοκιμάσω αλλά έστω ότι ο καθένας χωριστά δουλεύει οκ , τι σημαίνει αυτό ? ότι θα πρέπει να αλλάξω τον σκληρό τον έναν ?

Εντωμεταξύ στο πλαίσιο στα φτιάχνουν και έτοιμα οπότε μετά θα πουν "τα πείραξες οπότε δεν έχει εγγύηση"

:(

Μήπως απλά ακουμπάει ο σκληρός σε κάποιο σημείου του κουτιού και θέλει απλά λίγο σπρώξιμο/επανατοποθέτηση?

Αυτό το δοκίμασες?

Επίσης δοκίμασε να του αλλάξεις sata port/καλώδιο.. εμένα σε ενα απο τα έξι sata της ABIT ενας 320αρης δεν συνεργαζόταν καλά και έκανε κατί περίεργα κριτς κρατς:105: και τον νόμιζα χαλασμένo αλλά μόλις του άλλαξα θύρα/καλώδιο δούλεψε άψογα.

Από το πρώτο σου post ήξερα ότι πρόκειται για δίσκο. Απλά οι δίσκοι σου συντονίζουν στο κουτί και για αυτό την πατάς. Είτε βάλε τους όσο ποιο μακριά γίνεται τον έναν από τον άλλον, είτε φρόντισε να τους στερεώσεις όσο το δυνατόν καλύτερα, είτε δοκίμασε να βρεις κάποια άλλη λύση, του εμπορίου - εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση του δίσκου σε 5,25΄ θέση και υπόσχονται ταυτόχρονα και μείωση των κραδασμών - ή κάνε κάποια δική σου πατέντα. Για παράδειγμα εγώ στο δεύτερο PC που έχω έναν και μόνο δίσκο, για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου σπάει τα νεύρα των έχω αφήσει στον πάτο του κουτιού πάνω σε αφρολέξ. Για να σιγουρευτώ βεβαίως ότι δεν θα... ψηθεί του έχω βάλει από πάνω μια παλιά ψήκτρα από επεξεργαστή.

Ο δίσκος τι μάρκα είναι? Οι Maxtor κυρίως, αλλά και οι Seagate/Samsung συνήθως συντόνιζαν σε μένα όταν τους έβαζα δίπλα δίπλα, με τους WD - τουλάχιστον τους παλιότερους - να μην έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Από το πρώτο σου post ήξερα ότι πρόκειται για δίσκο. Απλά οι δίσκοι σου συντονίζουν στο κουτί και για αυτό την πατάς. Είτε βάλε τους όσο ποιο μακριά γίνεται τον έναν από τον άλλον, είτε φρόντισε να τους στερεώσεις όσο το δυνατόν καλύτερα, είτε δοκίμασε να βρεις κάποια άλλη λύση, του εμπορίου - εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση του δίσκου σε 5,25΄ θέση και υπόσχονται ταυτόχρονα και μείωση των κραδασμών - ή κάνε κάποια δική σου πατέντα. Για παράδειγμα εγώ στο δεύτερο PC που έχω έναν και μόνο δίσκο, για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου σπάει τα νεύρα των έχω αφήσει στον πάτο του κουτιού πάνω σε αφρολέξ. Για να σιγουρευτώ βεβαίως ότι δεν θα... ψηθεί του έχω βάλει από πάνω μια παλιά ψήκτρα από επεξεργαστή.

Ο δίσκος τι μάρκα είναι? Οι Maxtor κυρίως, αλλά και οι Seagate/Samsung συνήθως συντόνιζαν σε μένα όταν τους έβαζα δίπλα δίπλα, με τους WD - τουλάχιστον τους παλιότερους - να μην έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ κατ'αρχάς

Εχουμε και λέμε

Πήγα στο πλαίσιο ,πέθανα να κουβαλήσω τον υπολογιστή στα χέρια

Τον άφησα ,γύρισα τον πήρα , αλλά μου είπαν ότι αυτό το βουητό "ΟΛΑ τα κομπιούτερ το κάνουν και έπρεπε να πάρω πιο ακριβό κουτί "

Τους είπα ότι έχω υπολογιστή και δεν κάνει τέτοιο θόρυβο , και μου είπαν ότι αυτό δεν φτιάχνει !

Μου είπαν ότι είναι λογικό γιατί τα κουτιά είναι μεταλλικά κτλπ

Με λίγα λόγια προφανώς πρέπει να βρω ένα σημείο κάπως να μην κάνει κραδασμούς ο σκληρός

Εχω δύο western digitall

Θα προσπαθήσω να βρω ένα τρόπο να αποφύγω αυτό το σπαστικό πήγαινέλα του βουητού

Το κουφό όμως είναι το εξής

Βάζω τον υπολογιστή μπρος στο σπίτι μόλις τον φέρνω και μου βγάζει μήνυμα ότι έχει ένα σφάλμα στο software και πρέπει να βρει κάποια αρχεία DLLs

και δεν μπαίνει φυσικά

Πήρα τηλέφωνο και μου είπε "και μένα αυτό μου έβγαζε , κάτι δεν έβαλες σωστά στα windows " μου είπε

Εμένα όμως δούλευαν πριν τα πάρω

Τι στο καλό έκανε δεν ξέρω

Λοιπόν βήμα πρώτο , θα προσπαθήσω να απομακρύνω τον ένα σκληρό από τον άλλον πιο πολύ

Καλά .............. πιο παλιά τους στερέωναν με βίδες

Τι στο καλό τους πείραζε και τους έχουν τώρα κρεμασμένους με κάτι πλαστικούλια μαύρα και άσπρα σφυχτίρια ?

Τώρα κάνει βΒβββ τακ τακ ββΒΒΒβββ τακ τακ ββΒΒΒββ τακ τακ ( σε λίγο θα το έχω για να φτιάχνω λούπες )

Bγάλε τους δίσκους έναν έναν να δεις ποιος κάνει τον θόρυβο όπως σου είπαν.

Χαχα η περιγραφή του ήχου έχει πολύ πλάκα.

Πάντως παίζει να μην είχε γίνει καλά κάποια σύνδεση ή να τα φτύνει ο σκληρός.

Bγάλε τους δίσκους έναν έναν να δεις ποιος κάνει τον θόρυβο όπως σου είπαν.

Χαχα η περιγραφή του ήχου έχει πολύ πλάκα.

Πάντως παίζει να μην είχε γίνει καλά κάποια σύνδεση ή να τα φτύνει ο σκληρός.

Η πολύ απλά οι τεχνικοί του Πλαισίου να είναι όντως ψιλοάθλιοι. Είναι απάντηση αυτή:"Να παίρνατε ακριβότερο κουτί" ?

Θα τους την έλεγα κανονικά. Άσε που αν δεν έχει πρόβλημα κάποιος σκληρός του χαλάσανε τα windows.

"Κάτι κάνατε λάθος στη εγκατάσταση". Ενώ πριν δούλευε κανονικά. Αίσχος.

Συγνώμμη το "Σε 4 ώρες" τι να το κάνω ? σημασία έχει το πως τον παίρνεις πίσω σε 4 ώρες

Τελικά ο σκληρός φταίει είμαι σίγουρος πλέον διότι αφαίρεσα τον έναν σκληρό και βλέπω πως συνεχίζει το βουητό και κάνει και ένα τσακ τσακ

Οπότε κάπου χτυπάει ο σκληρός και γιαυτό δεν μπορεί να διαβάσει και τα windows μάλλον

Το θέμα είναι πως απάντηση "και μένα δεν μου άνοιγε" δεν είναι απάντηση για εξυπηρέτηση ενός τόσο μεγάλου δικτύου

Και τελικά προτιμώ το μικρό μαγαζάκι ηλεκτρονικών που θα μου το αργήσει 10 μέρες αλλά θα μου το φτιάξει ο Μπάμπης ο Τάκης ο Μιχάλης

Παρά μια αλυσίδα που θα μου το δώσει σε 4 ώρες και η απάντηση που θα πάρω θα είναι " έπρεπε να πάρεις άλλο κουτί "

Αύριο θα τους πάρω με την ελπίδα να μην χρειαστεί να πάρω ΟΛΟ το κομπιούτερ πάλι στα χέρια και να πάρω μόνο τον σκληρό

Λέτε ρε παιδιά να αρνηθούν να τον αλλάξουν ? Ελπίζω να μην θέλουν να πάρω όλο το κομπιούτερ πάλι

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Το θέμα δεν είναι πλέον στα κατεπείγοντα , μπορεί να μεταφερθεί στα "Εκτός θέματος"

Α και κάτι ακόμα περί "εξυπηρέτησης πλαισίου"

Τους είπα ότι το dvd της motherboard ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ και αναγκάστηκα να κάνω ολόκληρη διαδικασία για να περάσω τους drivers κτλπ και δεν προσφέρθηκαν να μου το αλλάξουν ....

Δεν ξαναπαίρνω από το πλαίσιο μήτε άδειο cd ( που έτσι κι αλλιώς δεν έπαιρνα )

Τα περί άλλου κουτιού δεν είναι εντελώς άσχετα. Ένα ποιοτικό και καλό φτιαγμένο κουτί ποιο δύσκολα θα έχει προβλήματα με συντονισμό δίσκων.

Αλλο ο συντονισμός που κάνει ίσως θόρυβο και άλλο να κάνει θόρυβο και τσακ τσακ ο σκληρός

Τι να πω

Ισως έτυχε ......

Ισως είναι έτσι η πολιτική τους

Σου λένε αφού δεν βάλαμε εμείς τα windows και δεν μας τα ανέφερε ως πρόβλημα τότε δεν μας νοιάζει που δεν ξεκινάει ο υπολογιστής

επειδή μου έχει συμβεί γι'αυτό στο είπα :)

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό αλλά να σου πω κάτι ?

Εσκασα ή δεν έσκασα 1300 ευρώ για αυτό το κομπιούτερ μέχρι στιγμής ?

Ε να βρουν τρόπο να μου το παραδώσουν Α Ψ Ο Γ Ο

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό αλλά να σου πω κάτι ?

Εσκασα ή δεν έσκασα 1300 ευρώ για αυτό το κομπιούτερ μέχρι στιγμής ?

Ε να βρουν τρόπο να μου το παραδώσουν Α Ψ Ο Γ Ο

εχμμ.. ε ναι καταλαβαίνω τι εννοείς απλά μερικές φορές μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς την "αψογη εξυπηρέτηση μας" εντοπίζοντας το πρόβλημα.. αν πχ είναι ενα ελλατωματικό καλώδιο ή ενας σκληρός που τα έφτυσε ή το κουτί θα σε βοηθήσει να απαιτήσεις την αλλαγή του και να μην αφήνεις να λένε ότι θέλουν.. αυτά και τέλος. καλή τύχη :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.