Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

οκ αυτα .

Επειδη το συστημα κανει παρα παρα πολυ χρονο να bootari κατι πρεπει να χω κανει λαθος.

Για συστημα εβαλα τους : nForce4 AMD Edition 6.7.exe

Κατι γινεται το συστημα + οτι πεταξε και μια μπλε οθονη.

κατι γινεται !!

Εχω dfi nf4 ultra-d

san diego 3700+

tcc5 ocz platiunm 600mhz

στην αρχη οταν πρωτοστησα το συστημα (χτες) εβαλα το σκληρο που ειχα στο προηγουμενο συστημα nf3 platinum και αφου εκανε 2-3 drivers setup επαιξε μια χαρα.

Ομως λεω κατσε να το κανω απο την αρχη.

Βαζω win2003 enterprise αλλα εβαλα drivers των xp , ετσι επειδη ειχε χαλασει το συστημα και επειδη ειχα βρει το xp cd κανω format και παω να περασω τα xp.

την πρωτη φορα πεταξε μπλε οθονη

IRQL NOT LESS OR EQUAL

οταν ηθελε ακομα 2-3 min για να τελειωσει το setup.

Κανω clear cmos και ξεχναω το jumber στα reset pins . Παω να κανω ξανα setup και την πρωτη κολησε στο installing devices 37mins και στην δευτερη στο installing devices 33mins.

Μετα βλεπω το jumber το αλλαζω και παω να κανω ξανα το setup .

Την πρωτη κολισε στο ~20mins χωρις συγκεκριμενο μηνυμα στην οθονη μετα προσπαθησα ακομα καμποσες φορες και εβγαλε :

Kernel_data_inpage_error

ntfs.sys

bad pool caller .

Εκανα κανανονικο format και αφησα μονο το 1 dimm στην πρωτη θεση αλλα τπτ .

Τι μπορει να φταιει ;

edit : εχω το τελευταιο επισημο bios : 23/06/2005 Final SLI-DR/Ultra-D/SLI-D N4D623-3

Αρχική απάντηση από Jpp [Σήμερα, στις 13:35]

κατι γινεται !!

Εχω dfi nf4 ultra-d

san diego 3700+

tcc5 ocz platiunm 600mhz

στην αρχη οταν πρωτοστησα το συστημα (χτες) εβαλα το σκληρο που ειχα στο προηγουμενο συστημα nf3 platinum και αφου εκανε 2-3 drivers setup επαιξε μια χαρα.

Ομως λεω κατσε να το κανω απο την αρχη.

Βαζω win2003 enterprise αλλα εβαλα drivers των xp , ετσι επειδη ειχε χαλασει το συστημα και επειδη ειχα βρει το xp cd κανω format και παω να περασω τα xp.

την πρωτη φορα πεταξε μπλε οθονη

IRQL NOT LESS OR EQUAL

οταν ηθελε ακομα 2-3 min για να τελειωσει το setup.

Κανω clear cmos και ξεχναω το jumber στα reset pins . Παω να κανω ξανα setup και την πρωτη κολησε στο installing devices 37mins και στην δευτερη στο installing devices 33mins.

Μετα βλεπω το jumber το αλλαζω και παω να κανω ξανα το setup .

Την πρωτη κολισε στο ~20mins χωρις συγκεκριμενο μηνυμα στην οθονη μετα προσπαθησα ακομα καμποσες φορες και εβγαλε :

Kernel_data_inpage_error

ntfs.sys

bad pool caller .

Εκανα κανανονικο format και αφησα μονο το 1 dimm στην πρωτη θεση αλλα τπτ .

Τι μπορει να φταιει ;

edit : εχω το τελευταιο επισημο bios : 23/06/2005 Final SLI-DR/Ultra-D/SLI-D N4D623-3

για δοκιμασε μια φορα ακομη με το 3.10 bios final και πες μας.

εμενα παντως μου εκανε σχεδια το 6.23-3 με τις μνημες....μου τις περιοριζε πολυ...(υττ)

Αρχική απάντηση από red alert [Σήμερα, στις 11:01]

Oταν έχεις κάνει overclock και νομίζω πως δεν κάνει να βάλεις driver από amd κάπου το διάβασα αυτό ισχύει κάτι τέτοιο ?

Μια χαρουλα παιζει κλικαρισμενο με το cool 'n' quiet, φτανει να ειναι η ταση του εππεξεργαστη στο auto και οι μνημες να παιρνουν ρευμα απο την 3.3.

Αρχική απάντηση από nick_p [Σήμερα, στις 18:28]

για δοκιμασε μια φορα ακομη με το 3.10 bios final και πες μας.

εμενα παντως μου εκανε σχεδια το 6.23-3 με τις μνημες....μου τις περιοριζε πολυ...(υττ)

η κακο φλασαρισμα εχει γινει , ή εχεις βαλει τις μνημες αλλα αντι αλλων

φλασαρε ξανα απο dos με την σωστη διαδικασια

θυμισου το Power off-power on σε οτι κανεις και εκφορτισεις

σεταρισε τα ολα στο optimal , ασε προς τοπαρον τις μοντιφιες

τσεκαρε μεμτεστ να δεις αν οι μνημες βαρανε

μετα στησε λειτουργικο , αν εχεις σατα δισκους μη τα κανεις χαλια , στησε drivers σωστα με F6

στην εκκινιση κτλ

προσεχε τι εχεις ρυμισει στο raid και στο physical disks

αυτα απο μενα αναγκαστικα συνοπτικα

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 19:34]

μετα στησε λειτουργικο , αν εχεις σατα δισκους μη τα κανεις χαλια , στησε drivers σωστα με F6

στην εκκινιση κτλ

εγω που εχω εναν sata maxtor δεν πατησα F6 οταν τα εγκατεστησα.......χρειαζομαι καποιον driver για sata με την dfi sli-d??

για εξηγα γιατι με το πρωην pc δεν ειχα την δηνατοτητα αυτη.....και δεν την ξερω.......

Αν γνωρίζει κάποιος, και έχει όρεξη, θα ήθελα μια συμβουλή για ρύθμιση στο παρακάτω σύστημα:

DFI LANPARTY UT NF4 SLI-D

AMD ATHLON 64 X2 3800+ DUAL CORE BOX

2xWESTERN DIGITAL 160GB WD1600JS 7200rpm SATA2 (RAID0)

2xGEIL GE5123200BL VALUE RAM 512MB PC3200 400MHz

PROLINK PCX7800GT 256MDD PCI-E VIVO DVI

FORTRON BLUESTORM 500W

Το σύστημα θα δουλεύει 24/7 και ψύχεται με αέρα.

Δεν θέλω κάτι extreme, προτιμώ κάτι σχετικά χαλαρό και αξιόπιστο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.:T:

Αρχική απάντηση από Jpp [Χθες, στις 22:03]

το στησα με μια απλη μνημη και ολα καλα τωρα εβαλα τις tccd5 και παει καλα , αλλα θα flasharo ξανα το bios.

Μετα βλεπω για memtest.

τι εννοεις power on - off ?

Γιατι f6 ; το εχω κοψει απο το nf2.

Προφανως λοιπον ειχαν προβλημα οι μνημες

και λογικα λοιπον τις εβγαλες και εστησες λειτουργικο

αυτοπου δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τις ξαναεβαλες , κανει μπαμ οτι κατι εχεις ρυθμισει λαθος

αργα η γρηγορα θα κρασαρεις και το λειτουργικο θα χαλασει

90% 32Μ δεν βγαζεις οπως εισαι , ΒΡΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ , δεν ειναι λυση βγαζω μνημες-στηνω-ξαναβαζω μνημες... Φιλικα στο λεω

το power on off εννοοω οτι στις dfi και εν γενει οταν βαζουμε χερι στο hardware ή οταν φλασαρουμε ή γενικα οτι περιεργο κανουμε , σβηνουμε-ξεφορτιζουμε - κανουμε οτι κανουμε - και μετα ξανα ρευμα

το θεμα με το F6 ειναι πολυσυζητημενο

ξερω οτι δεν ειναι αναγκαιο αλλα εγω επειδη στηνω xp sp1 ready βαζω f6 και drivers

με sp2 δεν χρειαζεσαι και λογικα και με 2003 δεν χρειαζεσαι

μην κολας εκει , ειναι το λιγοτερο...

οσες φορες μου εχει τυχει το προβλημα που ανεφερες ηταν μνημες (και ειχα δικιο) , και μερικες φορες ηταν μη συνεργασια bios με σατα

και τις 2 λυσεις στις ειχα πει...

καλη συνεχεια

σκαθαρι:T:

Μιας και πρόσφατα έστησα win xp(από 2003 που είχα) δοκίμασα να μην βάλω οδηγό με το F6(το δισκάκι μου είχε sp2 ενσωματωμένο). Είδε μεν τους δίσκους αλλά όχι σαν raid, 4 δίσκους ξεχωριστούς.

Δεν ήθελα να πειραματιστώ και να χαλάσω το raid με τα backups μου, ετοίμασα ένα δισκάκι με το nlite και όλα οκ.

Για sata δίσκους που δεν είναι σε raid δεν θα υπάρχει πρόβλημα, είτε βάλετε τον οδηγό με F6 είτε μετά, μέσα στα windows(ίσως με δισκάκι που δεν έχει sp2 να μην αναγνωρίσει τον controller).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.