Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

Παιδία είμαι ένας κάτοχος μια Dfi ultra d. Προσπαθώ να κάνω overclock. απλά έχουν αλλάξει πολλά από το nforce 2 και χρειάζομαι βοήθεια ..Το σύστημα venice 3000, 2 x 512 ram μουφα είναι και μια pixelview 6600 τροφοδοτικό είναι ένα hec 425w

1)Τι είναι το LDT?

2)Ποίος είναι η καλύτεροι ρύθμιση ldt/fsb?

3)Cpu vid special control αυτό δεν ρυθμίζει τα volt του επεξεργαστή μέχρι ποσά είναι φυσιολογικό για καθημερινή χρίση.?

4) Να ανεβασω τα volt ατο chip set η είναι αρκετο σε ολες της περιπσοσεις ?

5) H cpu ειναι 180*9 με 1,5 v?

6) ποιο bios είναι το καλιτερο ?

7)A και κάτι ακόμα γίνετε mod για να γίνει sli αν ναι το έχει κάνει κανείς

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

1)Ο πολ/στης για να ρυθμιζεις το HTT.Θα σου ελεγα να βαλεις 2.5 και να το αφησεις.

2)Σου απαντησα..αν θες Info Google it.

3)Αυτο σε συνδυασμο με το cpu voltage σου δινει το ακριβες ρευμα που θες να δωσεις.πχ 1.425*113%=1.6ν.Το ποσο θες να δωσεις εξαρταται απο σενα.Θα προτεινα μεχρι 1.6 με αερα και μεχρι 1.7 με νερακι

4)Δεν χρειαζεται..

5)Ποια cpu(μοντελο)?Aν λες τον 3000+ τοτε ειναι 9*200(το 200 δεν αλλαζει παρα μονο ο πολ/στης στα πιο ακριβα μοντελα) και default ρευμα 1.4ν

6)Εσυ θα κρινεις.Υπαρχει σελλιδα στα ΑΜD Bioses για την DFI.

7)Ναι γινεται,αλλα αν δεν εχεις αλλη καρτα μην το κανεις τζαμπα.Οταν ερθει η ωρα το κανεις.Ειναι γελοιο..

μεγειες :)

καταρχας πριν αρχισεις τις μοντιφιες θα πρεπει να φας περιπου 2 μερες αναγνωσησς στο ιντερνετ και ειδικα στο φορουμ στα θεματα για τα μπιος της dfi και το αντιστοιχο για τους κατοχους dfi

επισης θα πρεπει να διαβασεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το μανουαλ

μετα θα δεις οτι οι ΜΙΣΕΣ ΚΑΙ αποριες θα εχουν ηση απαντηθει

ωστοσο παντα μπορεις να ρωτας οτι θελεις

για μενα μην αλλαξεις ανεμιστηρα , κατσε να τριμαρεις τις ρυθμισεις του cpu fan ωστε να βρεις την ιδιανικη αναλογια θορυβου-συχνοτητα που παιρνει μπρος - θερμοκρασιες

- μην δωσεις ταση στο τσιπσετ , αδικος κοπος

- αλλαξε την παλιοτσιχλα στο τσιπσετ και βαλε κεραμικ

- μπιος βαλε το 7,04 ή το 6,23 ,προσοχη σο φλασαρισμα και ΜΟΝΟ απο dos mode

- βαλε τις εξτρα τροφοδοσιες πανω στην μητρικη

-βαλε ενα φαν στο μοσφετ για τις μνημες αν δινεις πανω απο 3,2 καθε μερα

-ενα εξτρα φαν μπροστα απο το τσιπσετ (αν το βολεψεις) θα βοηθησει να μην δουλευει τιγκα το φαν το μικρο και να μην ανεβαινει το τσιπσετ πανω απο 44

-ο,τι και αν κανεις ΠΑΝΤΑ θα κλεινεις το τροφοδοτικο απο πισω και θα κανεις αποφορτηση

αυτα σε πρωτες γραμμες ,οτι θες εδω ειμαστε ...

Υ.Γ καμια προσευχη δεν βλάπτει

:clap: :clap:

Αρχική απάντηση από red alert [Σήμερα, στις 17:27]

Ποιο πρόγαμα προτείνεις για να ελέγξω αν το σύστημα είναι σταθερό?

Και κάτι άλλο επειδή η ψήκτρα μου φαίνεται καλεί να αλλάξω τον ανεμιστήρα μόνο .

spi 32 Million ειναι για μενα το προτυπο σταθεροτητας

αν βγαινει ολο χαρτι τοτε ειναι πολυ δυσκολο να κολησει το συστημα ή να βαραει λογω overclock

εκει εισαι βραχος δηλαδη

για καλο και για κακο για να μην παιδευεσαι πριν το 32Μ βαρα ενα 1Μ για δοκιμη ,για "πρωτη γευση"...

Αυτό για το φλασαρισμα μονο από dos που το στηρίζεις

Έχω το κλασικό καλώδιο από το τροφοδοτικό να πάω να πάρω ανταπτορα για 24 πινσ

"βαλε τις εξτρα τροφοδοσιες πανω στην μητρικη" το εχω κανει

αρχηγε μου αν φλασαρεις απο win ειναι λιγο ζητημα τυχης να πανε ολα καλα

ισως πανε ισως οχι

τι να σου πω , απο Dos εισαι καλυμμενος 100%

και για 1000% κατεβασε το original bios last update σε Diamond flash μορφη που σου φτιαχνει δισκετα μονο του και μετα απλα την βαζεις και τα κανει ολα μονο του

απο εμπειρια στο λεω...

20 σε 24 καντο αν εχεις πολυ φορτωμενη 12 αρα και 5αρα

εκεινες βοηθιουνται απο τα εξτρα καλωδια , αμα εισαι μαμα Its ok ασε το 20πινο

αλλα καλο ειναι να δρομολογησεις την αγορα ενος ανταπτορα ,δεν εχει και πολλα και εισαι λιιιγο πιο σωστος ;)

Αρχική απάντηση από unstoppable

Ολες τις φορες απο windows flashara δεν ειχα προβλημα ποτε, αν ειναι να κοπει στη μεση το φλασαρισμα πανω κατω ιδιες πιθανοτητες εχεις και στα 2.

Με ποιό πρόγραμμα φλάσαρες απο τα παραθύρια επειδή εμένα το ntune δε λέει να βγάλει την επιλογή για flasharisma...

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 00:57]

Ολες τις φορες απο windows flashara δεν ειχα προβλημα ποτε, αν ειναι να κοπει στη μεση το φλασαρισμα πανω κατω ιδιες πιθανοτητες εχεις και στα 2.

Ενοείτε δεν τίθετε θέμα πιθανοτήτων στραβής απο ρευμα οπως και να φλασάρεις [αν και τα win κολλανε πιο ευκολα απο το dos , αλλα και πάλι μικρο το κακό.]

Εγώ φλασαριζα απο win πάντα , πάνω απο 20 φορές συνολικά , κάποια στιγμή αρχισαν τα κουλά στο bios , ρευματα monitoring και τα λοιπά , Ε με το που φλασάρω απο dos έστρωσε , πιστευω είναι καλύτερα απο dos αν φλασάρεις συχνά , για μια δύο φορές σύνολο και τα win καλά ειναι . Κρατάω και μια επιφύλαξη πάντα μήπως ήταν ιδιοτροπία της δικιάς μου ultra d μόνο .

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 01:20]

Ενοείτε δεν τίθετε θέμα πιθανοτήτων στραβής απο ρευμα οπως και να φλασάρεις [αν και τα win κολλανε πιο ευκολα απο το dos , αλλα και πάλι μικρο το κακό.]

Εγώ φλασαριζα απο win πάντα , πάνω απο 20 φορές συνολικά , κάποια στιγμή αρχισαν τα κουλά στο bios , ρευματα monitoring και τα λοιπά , Ε με το που φλασάρω απο dos έστρωσε , πιστευω είναι καλύτερα απο dos αν φλασάρεις συχνά , για μια δύο φορές σύνολο και τα win καλά ειναι . Κρατάω και μια επιφύλαξη πάντα μήπως ήταν ιδιοτροπία της δικιάς μου ultra d μόνο .

ΦΥΣΙΚΑ και δεν μιλαω για να κοπει το ρευμα

οσοι παρακολουθουν το thread θα ξερουν πολυ καλα οτι οσες φορες ειχαμε κουλα φαινομενα ηταν λογω φλασαρισματος απο win

επειδη λοιπον τα κουλα γινοντουσαν (εστω και λιγες φορες) απο φλασαρισμα σε WIN , ΠΡΟΤΕΙΝΑ καλιτερα να μην φλασαρει απο κει , αλλα να φλασαρει απο DOS

ειχα κανει μια ερωτηση παλαιοτερα αν καποιος ξερει , εγω δεν μπορεσα να το κανω

ΠΩΣ σβηνεται ολο το Cmos reloaded της dfi

εγω δεν βρικα τροπο , μια λυση ισως ειναι να σβηστει το bootblock αλλα δεν μπροω σε αυτην την φαση να το κανω..

οποιος το βρει τον παραδεχομαι

:flex:

Το τελευταιο το εχω κανει,αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.Πρεπει να εχεις βαλει μολις το bios-->performance settings και να πας στο cmos reloaded-->save σε οποιο εχεις πειραξει και μετα ccmos.Μ'αυτον τον τροπο θα μπαινουν οι εργοστασιακες ρυθμισεις σε οτι εχεις αποθηκευσει και θα φυγει μαζι και το ονομα που ειχες βαλει.Ελπιζω να το θυμαμαι σωστα..

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 15:51]

Το τελευταιο το εχω κανει,αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.Πρεπει να εχεις βαλει μολις το bios-->performance settings και να πας στο cmos reloaded-->save σε οποιο εχεις πειραξει και μετα ccmos.Μ'αυτον τον τροπο θα μπαινουν οι εργοστασιακες ρυθμισεις σε οτι εχεις αποθηκευσει και θα φυγει μαζι και το ονομα που ειχες βαλει.Ελπιζω να το θυμαμαι σωστα..

τοχω κανει και δεν μου δουλεψε

ισως δεν τοκανα σωστα , δεν θυμαμαι

παντως υπερβολικα πολλες φορες εχει συμβει οταν κανω recall απο το cmos reloaded μετα το συστημα να κρασαρει

με λιγα λογια συνηθως παντα βαζω ολες τις ρυθμισεις με το χερι μια μια και save καθε φορα γιατι αν κανω load αποτα ετοιμα στο cmos reloaded κολανε τα παντα (corrupt bios)

παλιωτερα ειχα βρει την υγεια μου με το cmos reloaded , δουλευε τελεια και το χρησιμοποιουσα πολυ , μετα χαλασε , ξερω γω τι φταιει

γιαυτο ελεγα να το κανω erase και ξανα ολα τα slots απο την αρχη...

εχω την εντυπωση οτι και bios chip να αλλαξεις παλι υπαρχουν ,που διαολο τα σωζει και πως διαλολο διαγραφονται (να μεινουν κενα)

Ρε παιδία το chipset τι θερμοκρασία έχει όταν το bus είναι 300 περίπου .στο μέγιστο και στο ελάχιστο της λειτουργίας ?.εγώ στο μέγιστο έχω 49 C cpu και 43 chipset με ένα έξτρα ανεμιστήρα.Και έχω και το πορτάκι ανοιχτώ τι θα κάνω το καλοκαίρι ???.για cpu άντε θα πάρω ένα cooler για το chipset τι θα κάνω που ακουμπάει πανό στην κάρτα γραικών

μια χαρα εισαι με 43

το καλοκαιρι θα εχεις λιγο παραπανω το φαν και θα εισαι στα ιδια

αν εχεις δωσει ταση κοψτην , δεν χρειαζεται

το τσιπσετ ειναι εκει με εξτρα φαν?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.