Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

ROOTX , με κατεστρεψες , και οτι ειχα αποφασισει να μην βαλω το crossflow....

παιδια το idle ειναι καπως σχετικο , μετραει και τι συχνοτητα εχουμε , τι αερισμο στο κουτι , αν τοχουμε ανοιχτο , αν εχει απο πανω καρτα γραφικων ..

αρα πιστευω το 40ρι με 42 ειναι το πιο λογικο με παστα , ανεμηστηρα και κλειστο κουτι

με καρτα καυτη , συχνοτητα , ταση , χωρις παστα , και με το μαμα φαν παει σιγουρα παραπανω

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Ναστε καλα παιδια.

Λοιπον Θα δοκιμασω το ζαλμαν και ενα 8αρι σε λιγες στροφες,θα βαλω την ATI στο δευτερο PCIE,

το οποιο θα δουλευει χ8 σωστα;και νορμαλ θα χωρεσει και το ζαλμαν,λεω κατι λαθος;Και οταν ερθει το epox απο rma βλεπουμε.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

ROOTX , με κατεστρεψες , και οτι ειχα αποφασισει να μην βαλω το crossflow....

παιδια το idle ειναι καπως σχετικο , μετραει και τι συχνοτητα εχουμε , τι αερισμο στο κουτι , αν τοχουμε ανοιχτο , αν εχει απο πανω καρτα γραφικων ..

αρα πιστευω το 40ρι με 42 ειναι το πιο λογικο με παστα , ανεμηστηρα και κλειστο κουτι

με καρτα καυτη , συχνοτητα , ταση , χωρις παστα , και με το μαμα φαν παει σιγουρα παραπανω

Κοίτα, καλό airflow έχει έτσι κι αλλιώς, όπως και καυτή κάρτα από πάνω του.

Ένα λάθος όμως που κάνουμε αρκετοί σε αυτές τις περιπτώσεις(ειδικότερα στα φανάκια στα mosfet, όπου λέμε wow διαφορά) είναι ότι δεν κρυώνουμε μόνο το hotspot αλλά και τον sensora, οπότε τρελές πτώσεις σε θερμοκρασία είναι πλασματικές.

Αρχική απάντηση από Sakis [29-09-2005 14:05]

Ναστε καλα παιδια.

Λοιπον Θα δοκιμασω το ζαλμαν και ενα 8αρι σε λιγες στροφες,θα βαλω την ATI στο δευτερο PCIE,

το οποιο θα δουλευει χ8 σωστα;και νορμαλ θα χωρεσει και το ζαλμαν,λεω κατι λαθος;Και οταν ερθει το epox απο rma βλεπουμε.

μα δεν εχεις προσεξει οτι το NB πιανει τις ακρες και απο τα 2 Pcixpres?

σε οποιο και να το βαλεις τα ιδια ειναι

παλι δεν εχει χωρο

μια καλη ιδεα ειναι ψυκτρα τυπου SI-97 , που εχει heatpipes και ι βαση απο το υπολοιπο σωμα κανουν μια "κουρμπα"

εκει με λιγη μελετη και δοκιμες ισως και να γινοταν να γινει κανας ελιγμος και να χωρεσει

οτιδηποτε παταει εκει πανω και ειναι ψυκτρα με την κλασικη εννοια της ψυκτρας απλα δεν χωραει...

για το x8 που λες δεν ξερω αν αληθευει

και τα 2 x16 πανε αλλα ισως θελει 2 καρτες για να ειναι και τα 2 x16

δεν τα ξερω καλα αυτα , δεν εχω στησει ποτε sli

Αρχική απάντηση από RootX [29-09-2005 14:11]

Κοίτα, καλό airflow έχει έτσι κι αλλιώς, όπως και καυτή κάρτα από πάνω του.

Ένα λάθος όμως που κάνουμε αρκετοί σε αυτές τις περιπτώσεις(ειδικότερα στα φανάκια στα mosfet, όπου λέμε wow διαφορά) είναι ότι δεν κρυώνουμε μόνο το hotspot αλλά και τον sensora, οπότε τρελές πτώσεις σε θερμοκρασία είναι πλασματικές.

]

δεν καταλαβαινω τι εννοεις και με μια πρωτη ματια μαλλονκανεις λαθος

ισως και να μην καταλαβα τι λες

ο σενσορας δεν ειναι πανω στα φινς που ψυχουμε εξτρα με δευτερο ανεμηστηρα

ο σενσορας ειναι κατω στο τσιπσετ

οσο διωχνεις ζεστο αερα απο τα φινς τοσο περισοτερο απαγει θερμοτητα η ψυκτρα απο το τσιπσετ , αρα τοσο κρυωνει το τσιπσετ

anyway , για εξηγησε λιγο καλιτερα

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

]

δεν καταλαβαινω τι εννοεις και με μια πρωτη ματια μαλλονκανεις λαθος

ισως και να μην καταλαβα τι λες

ο σενσορας δεν ειναι πανω στα φινς που ψυχουμε εξτρα με δευτερο ανεμηστηρα

ο σενσορας ειναι κατω στο τσιπσετ

οσο διωχνεις ζεστο αερα απο τα φινς τοσο περισοτερο απαγει θερμοτητα η ψυκτρα απο το τσιπσετ , αρα τοσο κρυωνει το τσιπσετ

anyway , για εξηγησε λιγο καλιτερα

Κατά κύριο λόγο αναφερόμουν στα mosfets που ο σένσορας δεν βρίσκεται μέσα στο τσιπάκι, αλλά δίπλα. Βάζοντας έναν 8άρη/12άρη να φυσάει τα mosfets, αναπόφευκτα ψύχουμε και τον σένσορα, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι ολίγον πλασματικές. Για το nf4 δεν ξέρω αν ο σένσορας είναι μέσα στο τσιπ ή εκτός, το λογικό είναι να είναι μέσα, απλά χωρίς να έχω αλλάξει πάστα/προσθέσω ανεμιστήρα, έχοντας και την 7800 από πανω, οι θερμοκρασίες του chipset σε φορτίο είναι αδικαιολόγητα χαμηλές, έχοντας μόνο το crossflow να σπρώχνει αέρα.

Δεν είναι ο σένσορας πάνω στα φινς της ψύκτρας? το άλλαξαν οι άτιμοι :p:P

Σα να ρωτας ποιον επεξεργαστη να παρω για νεο pc?Ελεος!!!Τεσπα για να μην ειμαι off topic και να σε βοηθησω το μονο που ταιριαζει στην τιμη που ανεφερες ειναι μνημες με τσιπακια UTT,BH-x.Παρα πολυ καλες και φθηνες,αλλα θα δωσεις ρευμα και πρεπει να εχεις καλη ψυξη αλλιως ασ'το..

εχω διαρκως 45οC στο τσιπσετ με το μπλοκ της asetek,idle κατασταση και cpu σχετικα χαμηλα

προφανως φταει και η 7800 που ειναι στο Χ8 slot γιατι στο πανω δε χωραει με καμμια δυναμη και προφανως φταιει το ρευμα που δινω απο το bios στο τσιπσετ το οποιο ειναι αδικαιολογητα μεγαλο τωρα που το σκεφτομαι

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 00:30]

Σα να ρωτας ποιον επεξεργαστη να παρω για νεο pc?Ελεος!!!Τεσπα για να μην ειμαι off topic και να σε βοηθησω το μονο που ταιριαζει στην τιμη που ανεφερες ειναι μνημες με τσιπακια UTT,BH-x.Παρα πολυ καλες και φθηνες,αλλα θα δωσεις ρευμα και πρεπει να εχεις καλη ψυξη αλλιως ασ'το..

απλά θα μπορούσεςνα μου πεις μια δυο καλές μνήμες με αυτά τα λεφτά και με τα συγκεκριμενα τσιπακια ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ:dots:

ρε παιδια να ρωτησω.

εχω προβλημα με τις μνημες που πειρα τις ocz 2x1gb 2-3-2-5

ειχα ενα asus a8n-sli Deluxe και δεν περναγαν memtest ετρωγα errors..

πειρα λυπον την DFI SLI-DR και εχω τα ιδια προβληματα....

οι μνημες ειναι οκ γιατι σε ενα msi που τισ δοκιμασα δεν βγαζουν errors

εχω τρελαθει δεν ξερω τι να κανω????

μπορει κανεισ να βοηθησει αν ξερει κατι?

ευχαρηστω...

Λογικα τα CE-5/CE-6 δεν ακουνε σε βολτ... (η πλειοψηφια τους τουλαχιστον)

Ειναι νεα τσιπακια και δεν τα εχει παρει ακομα κοσμος....

Τι εννοεις στο 70% του μεμτεστ? Που σου βγαζει λαθη?

λεω για το 70% του PAS δηλαδη δεν τελειωνει το ενα πας χωρις errors

τι να κανω ωμος τωρα?που 2-3-2-5 δεν λενε να ειναι σταθερα με τιποτα....

να βαλω το βετα βιος το τελευταιο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.