Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

ελα ντε , περιεργο οντως

επισης ενδιαφερον ειναι να δουμε τι γινεται με 4 Dimms και venice

πρεπει και τα 4 ναναι ολοιδια?

εγω αν θελει καποιος δοκιμη βαζω τα 2 UTT μοτ , αλλα απο το επομενο σβατοκυριακο

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

λοιπον έχω τη 2η dfi sli-d, η αλλη εφυγε τον απριλη rma(λαθος ενδειξη θερμοκρασιων), και εχω παρατηρησει οτι μετα απο καποιο επιπεδο clock(μετα τα 2600mhz στη cpu), ενω σε ολα ειναι σταθερο το pc(μεμτεστ, πριμε κτλ), στο 3d mark παγωνει για 1-2 δευτερα καθε καποια δευτερα στα cpu tests. δεν μπορω να το διορθωσω ουτε με παραπάνω ταση ούτε με το water που έβαλα τωρα. αυτο δεν το ειχα με την προηγουμενη...δεν ξερω ετσι μουρχεται να τη δωσω κ αυτη. έχεις κανεις ιδέα?

δεν εχω ατι, νομίζω δοκίμασα διάφορα drivers πάει καιρός που ψάχνω λύση,αλλα... αν τους φερω τη δικαιολογια οτι δεν δουλευει σωστα σε overclock λες να μ την αλλάξουν? :p αλλα είναι για πολλές μπάτσες ο τεχνικός εδώ στα μουλτιραμα της ξάνθης, ντιπ ασχετος κ μουβγαλε τη πιστη να παρει την 1η μου

τις εξτρα τροφοδοσιες της μητρικης φανταζομαι θα της εχεις βαλει...δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου...

ασχετο...μιας και στηνω πολυ παρομοια υδροψυξη τι θερμοκρασιες εχεις και με ποσα βολτ εισαι στα 2600?

Αρχική απάντηση από DuKe

λοιπον έχω τη 2η dfi sli-d, η αλλη εφυγε τον απριλη rma(λαθος ενδειξη θερμοκρασιων), και εχω παρατηρησει οτι μετα απο καποιο επιπεδο clock(μετα τα 2600mhz στη cpu), ενω σε ολα ειναι σταθερο το pc(μεμτεστ, πριμε κτλ), στο 3d mark παγωνει για 1-2 δευτερα καθε καποια δευτερα στα cpu tests. δεν μπορω να το διορθωσω ουτε με παραπάνω ταση ούτε με το water που έβαλα τωρα. αυτο δεν το ειχα με την προηγουμενη...δεν ξερω ετσι μουρχεται να τη δωσω κ αυτη. έχεις κανεις ιδέα?

Το throttling στο BIOS ειναι επενεργοποιημενο?

Εχεις μηπως εγκατεστημενο το CoolBits στους drivers? Τσεκαρε λιγο μεσα στα advanced Direct3D settings την επιλογη να κανει render καποια καρε παραπανω τι value εχει εκει.

αυτο που λεει "μεγιστα πλαισια για απόδοση στη συνέχεια" ειναι?? εχει ενα 3. ποσο πρέπει να είναι? το coolbits που βρίσκεται? αν κ δεν νομίζω να είναι κάτι απο αυτά γιατι τα ίδια drivers που έβαζα τα ξαναδοκίμασα. το throttling παντα disabled

Αν δεν βάλεις δεύτερη κάρτα γραφικών (έχω μια 6600gt στο κάτω PCIe) είναι καλύτερα να μην βάλεις τις έξτρα τροφοδοσίες στη μητρική;

Θα βελτιωθεί μήπως η θερμοκρασία στο nforce4 αν δεν τις έχω;

Για πιο λόγο να βελτιωθεί η θερμοκρασία του nforce?

Δεν έχει καμία σχέση...

Γενικώς μην πιστεύετε ότι λέει η DFI....σε κανένα δεν έχει ακρίβεια.....

Όταν λέει την +12 11,7 με πολύμετρο είναι 12,6...και οι θερμοκρασίες σε 3500 clawhammer είναι +10-15...και αυτό μετρημένο με αισθητήρα δίπλα στον πυρήνα.....

Αρχική απάντηση από fonzi

Αν δεν βάλεις δεύτερη κάρτα γραφικών (έχω μια 6600gt στο κάτω PCIe) είναι καλύτερα να μην βάλεις τις έξτρα τροφοδοσίες στη μητρική;

Θα βελτιωθεί μήπως η θερμοκρασία στο nforce4 αν δεν τις έχω;

απο που κι ως που δεν πρεπει να βαλεις τις εξτρα τροφοδοσιες?το εχεις ακουσει ή το εχεις δει στην πραξη?δεν νομιζω να ισχυει...μια χαρα δουλεια κανουν και τα 2

Αρχική απάντηση από DuKe [Χθες, στις 23:28]

λοιπον έχω τη 2η dfi sli-d, η αλλη εφυγε τον απριλη rma(λαθος ενδειξη θερμοκρασιων)

για πες τι καριβώς πρόβλημα είχες? Λάθος θερμοκρασίες διαβάζοντάς τες απο που;

Καπου το είχα διαβάσει σε ξένο φορουμ.

Και ότι έπεφτε η θερμοκρασία στο nforce4 ή στο PWM IC - δεν θυμάμαι...

Στο pwmic λογικό θα ήταν αλλά τα επιπλέον mosfets που πέρνουν ρεύμα δεν έχουν αισθητήρα οπότε πάλι άκυρο...Απλά η dfi διαβάζει ότι θέλει

νομιζω ειναι περιττο να συζηταμε για λαθος αναγνωσεις βολταζ και θερμοκρασιων

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΑ

και οι μετρησεις με SM ειναι πολυ χειροτερες απο του bios

εχω μια επιφυλαξη γιατι εγω δουλευω με το 3,1 ακομα

μηπως καποιος με νεωτερο βιος ειδε αλλαγες και βελτιωσεις?

μα , τελοσπαντων ποτε θα τους φτιαξουν τους αισθητηρες να δουλευουν καλα , τυφλοι ειναι οι κορεατες-γιαπωνες-κινεζοι?

η μηπως τους εχουν φτιαξει τοσο καλα που ΟΛΟΙΙΙΙ εμεις μετραμε λαθος και αυτοι μετρανε καλα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

οσοι εχετε το jumper @4V εχετε το νου σας τι γινεται στα πλαγια της μητρικης , απο πισω απο το μοσφετ και στα γυρω εξαρτηματα

εμενα στα 3,3 πυρωσαν τα παντα εκει γυρω και το ανεμιστηρι δεν φτανει πισω απο την μητρικη σιγουρα

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

νομιζω ειναι περιττο να συζηταμε για λαθος αναγνωσεις βολταζ και θερμοκρασιων

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΑ

και οι μετρησεις με SM ειναι πολυ χειροτερες απο του bios

εχω μια επιφυλαξη γιατι εγω δουλευω με το 3,1 ακομα

μηπως καποιος με νεωτερο βιος ειδε αλλαγες και βελτιωσεις?

μα , τελοσπαντων ποτε θα τους φτιαξουν τους αισθητηρες να δουλευουν καλα , τυφλοι ειναι οι κορεατες-γιαπωνες-κινεζοι?

η μηπως τους εχουν φτιαξει τοσο καλα που ΟΛΟΙΙΙΙ εμεις μετραμε λαθος και αυτοι μετρανε καλα

Δεν ξέρω τι κάνουνε...αλλά δεν νομίζω να καθήσουν να ασχοληθούν με επανα calibrarisma των αισθητήρων....

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

οσοι εχετε το jumper @4V εχετε το νου σας τι γινεται στα πλαγια της μητρικης , απο πισω απο το μοσφετ και στα γυρω εξαρτηματα

εμενα στα 3,3 πυρωσαν τα παντα εκει γυρω και το ανεμιστηρι δεν φτανει πισω απο την μητρικη σιγουρα

Να την πώ την κακία μου? :p

ποια κακια ρε συ

αμα θες δηλαδη 3,3 βολτ πως θα τα εχεις?

ειπαμε οτι ειναι λαθος να εχεις το jumper στα 4 αλλα να δινεις 2,5 / 2,8 / 3,0 / 3,2

αλλα μετα τα 3,2 τι θα κανεις δηλαδη

να δωσεις 3,5? και να τα παρεις ολα στο χερι μηπως και ζεσταθει το μοσφετ?

εκανα καποτε ενα λαθος με το 2,8 , δεν νομιζω οτι ειναι λαθος να δινω 3,3 με το jumper στα 4V

εγω ειπα οτι γυρω γυρω πυρωνουν τα παντα και με ανεμιστηρα

και απο πισω και εκει δεν μπορεις να τα ψυξεις με τιποτα

και το θεμα ειναι οτι εμενα η μητρικη μου δουλευει ενα μηνα σερι , καθε μερα , δεν εχει κλεισει ποτε , ολα καλα με το jumper στα 3

αμα τον βαλω στα 4 προκειμενου να παρω 3,3 -3,4 βολτ θα αντεξει ενα μηνα σερι ή θα αρχισουν οι αλλοιωσεις εκει γυρω

ειναι και διπλα ενας φουκαρας πυκνωτης κολητα με το ψυκτρακι

και ανεμιστηρα εχω εναν πολυ δυνατο αλλα και παλι ζεσταινεται πολυ , ειδικα με burn in 14 ωρες ας πουμε

Ξέρετε φαντάζομαι ότι αν βάλετε την κάρτα γραφικών στην κάτω 16Χ θα παίζει σε 2Χ;

Εκτός άμα βάλεις τα jumper σε θέση sli οπότε θα έχεις 8χ που δεν έχει προς το παρόν ακόμα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.