SlotKiller Ιούνιος 6, 2005 #341 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από nycosΚαι κάτι ακόμα, εχω wc (11's block, ford transit rad, Swiftech MCP350 12volt). Θέλω να συνδέσω στο 3πινο του cpu molex της μητρικής ή την 12volt αντλία ή τα fan του ψυγίου (ετσι ώστε να ανοίγουν-κλείνουν απο τις ρυθμίσεις της μητρικής ή του smartguardian), όμως η αντλία είναι 7watt και κάπου τόσο νομίζω και κάθε 12αρης fan. θα ζορίζει την μητρική λόγω των watt? ή δεν έχει πρόβλημα και συνδέουμε οτι θέλουμε πάνω?? Μην βαλεις την αντλια με τιποτα στο cpu fan γιατι αναλογα την θερμοκρασια του cpu δινει περισσοτερο ή λιγοτερο ρευμα... ακομα και αν το smartguardian ειναι στο full 127% δλδ...παντως το δικο μου με TP 380 και 20αρι μολεξ δινει 3,17 πραγματικα σταθερα... ειτε ειναι 3,2 ειτε ειναι 3,1 απο βιος... Μπορεις πολυ ευκολα να μετρησεις απο τον πυκνωτη που λειπει πανω απο τις μνημες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 6, 2005 #342 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 οσο για τις τασεις , τα εχω ξαναπειμιλαμε για ΤΟ ΧΑΟΣαλλο λεει το πολυμετρο , αλλο λεει το μπιος , αλλο λεει η ενδειξη του μπιος , αλλο λεει το smartguardianΜΠΑΧΑΛΟτο συστημα μου μετρηθηκε με πολυμετρο των 200 ευρω και υπο μαμα συνθηκεςτο τροφοδοτικο μου ειναι το POWERSTREAM OCZ 520ολα ηταν χαλιατιποτα δεν συμφωνει με τιποτατο πολυμετρο ελεγε 3,325 , το μπιος 3,2 , το sm 3,21τα ιδια και στην 12 αραθα ηθελα πολυ να μαθω που μετραμε τις τασεις σε ολα πανω στην μητρικη και θα ποσταρω νουμερα αμεσωςομως το θεμα ειναι οτι δεν εχουν ολοι πολυμετρα και δεν θα υπαρχει σημειο αναφοραςδηλαδη ο αλλος λεει 3,2 οτι εχει τις μνημες αλλα το 3,2 ειναι οτι εχει βαλει στο μπιοςτελικα τι φτανει στις μνημες?οταν εγω πω στο μπιος 3,2 στις μνημες παρατηρω οτι τελικα φτανει 3,18 (συμφωνα με το μπιος) και οτι ενω η 3 αρα μου ειναι 3,325 το μπιος την υπολογιζει 3,2κοινως χαλιαμε το Jumper @3V και για να ΕΧΩ 3,2 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στις μνημες μου (συμφωνα με το μπιος) σηκωσα την 3αρα τοσο ωστε να να δειχνει το μπιος 3,4ποσο λεει το πολυμετρο δεν θελετε να μαθετε : 3,45 βολταυτα απο μενααν μπορει καποιος να ποσταρει φωτο με το που μετραμε την ταση στις μνημες , οχι στην 3αρα αυτο το ξερω...cu Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 6, 2005 #343 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 01:25] τι εννοεις? arctic silver ρε αρχηγεαπο παστες εχω ξεμεινει ρε γμτ , εχω μονο coolermaster παστα θερμοαγωγιμη και δεν μου φαινεται καλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούνιος 6, 2005 #344 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 το καταλαβα αυτο , αλλα γιατι επειδη εχει die να βαλεις silver ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 7, 2005 #345 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 01:50] το καταλαβα αυτο , αλλα γιατι επειδη εχει die να βαλεις silver ? ε , ειπα μιας που ειναι τοσο μικρη η περιοχη επαφης να βαλω καλη θερμοαγωγιμηεχω μονο μια coolermaster απλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 7, 2005 #346 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 οπως είπα μην βάλεις AS5...Βάλε ceramigue(όπως στο γούτσο λέγεται τέλος πάντων) που και να πέσει πάνω στα ολοκληρωμένα του chipset δεν τρέχει τίποτα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 7, 2005 #347 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Λοιπον δοκιμασα "παλι" τις μνημες μου και στην Gigabyte K8NS Ultra κι επαιρνα τα ιδια scores,δηλ να τερματιζουν καπου στα 270(αναλογα με την ψυξη).Σε αντιθεση με την DFI στην οποια επαιρνα απειρα λαθη πανω απ'τα 250.Επαληθευτηκε η αποψη μου οτι η DFI δεν τα παει καλα με τα Hynix(καπου στο DFI forum ειχε πει κι ο Angry_Games οτι δεν θα βγαλουν bios που να το διορθωνει,λογω οτι δεν εχει μεγαλη ζητηση οσο τα bioses ειδικα για TCCD,BH-x,UTT).Μαλλον θα ξαναγυρισω στην παλια μου μητρικη οπως φαινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 7, 2005 #348 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 υπαρχει βιος που διορθωνει λαθη στα UTT?δεν ειχα ιδεα...αληθεια , γιατι δεν κανουμε και μια συζητησουλα και για το μπιος , τι εχουμε δει οτι δουλευει καλα κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 7, 2005 #349 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Kαλα παει το 510-2 αν θες να δοκιμασεις(ετσι λενε τουλαχιστον).Υπαρχει θεμα για τα Bioses της DFI στο Bios Section.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 7, 2005 #350 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Παιδιά...ποια χώρα κατασκευής στα chipsets θεωρείται καλύτερη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούνιος 7, 2005 #351 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Παιδιά...ποια χώρα κατασκευής στα chipsets θεωρείται καλύτερη? δεν εχω ακουσει προβληματα FSB αναλογα με τη χωρα παραγωγης. Δεν νομιζω πως πρεπει να μας απασχολει (με αυτα που σημερα ξερουμε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 8, 2005 #352 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Το λέω γιατι η τορινή μητρική που έχω είναι Korea ενώ η άλλη ήταν Taiwan Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 8, 2005 #353 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 ηρθε και η ωρα μου για το πρωτο σοβαρο προβλημαμετα απο 14 ωρες burn στα 250 @3,22 αποφασισα οτι πρεπει να σηκωσω τασηαπο την 3 αρα διαπιστωσα οτι οσο και να την σηκωσεις , δεν μπορεις να παρεις πανω απο 3,22 (τοσο λεει το βιος) , πραγματικα δεν ξερω ποσο ειναι . Λογικο απο την μια γιατι ειναι στην μεση και η σταθεροποιηση απο το μοσφετψυχω λοιπον το μοσφετ και αλλαζω Jumperκανω ενα restart και την ταση την εχω ακομα 3,2αυτο ηταν...μου πεταει ενα boot block κατι και ζηταει δισκετακανω ενα clear cmos , ολα οκ , φορτωνω τις ρυθμισεις μου απο το αποθηκευμενο , ηθονη μαυρηκανω παλι clear και τα ξαναβαζω ολα με το χερι , οχι απο το cmos reloadedμαυρη οθονηξανα boot block και ζηταει δισκετατου βαζω το 3,1 και μου λεει bios write protectξανα ολα και επιτελους το φλασαραφορτωνω το raid και με ολα μαμα μπαινω windowsοποιαδηποτε αλλη αλλαγη μου φερνει μαυρη οθονη οταν πατησω save & exitτι γινεται ρε σεις τωρα?εχω φρικαρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 8, 2005 #354 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Λοιπον την συνεφεραεκανα ολο το μπιος απο το μηδεν και καθε φορα save &exit μπας και βρω κατι που χαλαει την δουλεια ή κατι που εχει bugολα οκ , το μονο που εντοπισα ειναι οτι πρωτα εβγαλα το auto απο την ταση στο cpu , μετα εκλεισα την μητρικη εντελως απο το ρευμα , μετα αλλαξα το jumper , και μετα εδωσα ταση στις μνημες .δεν εκανα edit το ποστ μου επιτηδες μηπως καποιος εχει το ιδιο προβλημα , να κανει οτι εκανα και εγωπρωτη φορα μου το εκανε , αλλες φορες αλλαζα jumper κατευθειαν και ολα ηταν οκοποτε απο δω και περα θα κανω αυτη τι διαδικασια που σας ειπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούνιος 8, 2005 #355 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 Τα 3.2 στο BIOS είναι στην πραγματικότητα διαφορετικά αν προέρχονται από την 3.3 ή την 5άρα. Στην πρώτη περίπτωση είναι σχεδόν 3.3 πραγματικά ενώ στην δεύτερη είναι πιο χαμηλά. Νομίζω ότι αν έδινες 3.3 όταν είχες το jumper στην 5 δεν θα είχες πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούνιος 8, 2005 #356 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2005 3,2 με το jumper στα 3V δινει 3,18 οπως λεει το μπιος3,2 με το jumpers στα 4V δινει 3,22 συμφωνα με το μπιος παντααλλα οπως ειδα , τα 3,2 τα "καλα" ειναι ακομα πιο δυνατα απο τα 3,2 του jumper στα 3Vσυγκεκριμενα εκει που ειχα error εξαλιφονταν με το αλλοκαι λαβετε υποψιν σας εγω ειχα σηκωσει την 3αρα ωστε ναχω 3,22 ασχετα την θεση του jumperκιομως δενειναι το ιδιοεπισης να πω οτι σηκωνοντας την 5αρα δεν ακουει η ταση στις μνημες καθολου οταν εχεις το jumper στα 4Vαντιθετως σηκωνοντας την 3αρα και με το Jumper στα 3V ακουει και πολυ μαλιστα , τα 3,18 γινονται 3,22 ανετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 9, 2005 #357 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2005 Ρε παιδί μου...να σου κάνω μια ερώτηση?Για δεν παίρνεις ένα μαμημένο πολύμετρο να το μετρήσεις? και κάθεσαι και φτιάχνεις ολόκληρες ιστορίες....Όταν λέει 3,18 εγώ το μέτρησα 3,25..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούνιος 9, 2005 #358 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 02:13] 3,2 με το jumper στα 3V δινει 3,18 οπως λεει το μπιος3,2 με το jumpers στα 4V δινει 3,22 συμφωνα με το μπιος παντα Αν ήτανε να ασχολιόμαστε με το τι λέει το BIOS δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούνιος 9, 2005 #359 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 [04-06-2005 14:22] 43 ναι αλλά έχω κάνει και αυτό [φωτό] . Ένας ησυχος σχετικα 8άρης να φυσά πάνω στο chipset. Επίσης μόλις βγάλω το mobo για να μονωθεί και να μπεί το chiller 24/7 , θα βάλω και ceramique που το αμελώ . στις 3800rpm ~ δεν τσιρίζει πάντως . ,μάλλον το έχεις στο τέρμα μονίμως , εκεί τσιρίζει ναι . Μέσω sm όρισε το να είναι στις 3800rpm Και κάνε και αυτό που δείχνω , Θα δείς μεγάλη βελτίωση . Λοιπόν μιάς και πέρασα μια χρ-120 για ψύξη είπα να πειράξω και το chipset (nforce 4).Eβγαλα το ανεμιστηράκι της μάνας του και έβαλα αισθητήρα θερμοκρασίας και από πάνω λοξά έναν ήσυχο 8ρι να χτυπάει. Το smartguardian δείχνει 44 και ο αισθητήρας 51 (που μάλλον είναι και το σωστό). Αν σταματήσει το ανεμιστήρας δείχνει 70 αμέσως και χτυπάει αλαρμ...Να βάλω κεραμικ δεν μπορώ διότι έχει μπλοκάρει ένα ποδαράκι της μητρικής και δεν μπορώ να την βγάλω. Εκτός και αν ανοίξω 2 τρύπες με τρυπάνι ακτιβώς πίσω απο εκεί που πατάνε τα ποδαράκια της ψύκτρας του chipset και με τσιμπιδάκι την βγάλω.Αν βέβαια είχα ροή αέρα ΜΟΝΟ πάνω στο chipset θα έπεφτε κατά πολύ η θερμοκρασία του. Αλλά πως να γίνει αυτό;;Athens2004 εσύ τι θερμοκρασίες έχεις;Μήπως πρέπει να βάλω ΚΑΙ το μικρό ανεμιστηράκι της μάνας του να δουλεύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Ιούνιος 9, 2005 #360 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2005 Με TCCC τι κανει αυτη η μητρικη? Γιατι με τα hynix που εχω δεν βλεπω προκοπη, δεν ακουνε με τιποτα στο ρευμα. ειτε 2.8 τους δοσω ειτε 3.2 το ιδιο ειναι γιαυτα... Αλλα εχω και κατι TCCC, εκεινα ακουνε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.