BeetleJuice Ιούνιος 1, 2005 #301 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 16:55] Δουλεύει κανονικά.(Μόνο που τρόμαξα να βρώ σειριακή θύρα αφού η dfi δεν την έδινε μαζί...) δεν εχεις αδικο , τετοια καλωδιακια σπανιζουν πλεονστα μεταχειρισμενα κυριως βρισκεις αλλα υπαρχουν και μερικα μαγαζια που εχουναν καποιος καιγεται να βρει ας που στειλει ενα pm , εχω 1 νομιζω σπιτιαν παλι θελετε μπορειτε να το φτιαξετε μονοι σας , δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτεροfonzi πες στα παιδια που το πηρες ρε , απο αθηνα εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulis Ιούνιος 1, 2005 #302 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Σωστός ο BeetleJuice,το ίδιο έχω κάνει με μοντεμακι σειριακό,α ρε αθάνατε 386 ακόμα και σήμερα επίκαιρος.....(από αυτόν βρήκα το καλώδιο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούνιος 1, 2005 #303 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Απο Καλαμάτα είμαι αλλά το καλωδιάκι μαζί μετο bracket το βρήκα σε ένα κατάστημα Στουρνάρη τυχαία (και δωρεάν ) αφού τα έψαξα όλα εκεί. Μάλλον το τελευταίο τους πήρα. Απο παλιά μητρική το είχαν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 1, 2005 #304 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 Προσωπικη μου γνωμη...επρεπε τουλαχιστον ν'αφησουν 1 serial,1 parallel.Ακομη χρησιμοποιουνται (εστω κι απο λιγοτερους).Περι των προβληματων που εχουν αναφερθει γενικοτερα για την DFI τελευταια κοιταξτε κι εδω.Σε γενικες γραμμες λεει οτι το προβλημα δεν ειναι της μητρικης,αλλα της κακομεταχειρισης των μνημων (οπως αναμενοταν αλλωστε).Ακομη λεει και για το cold boot,οτι προσπαθουν να το φτιαξουν με bios update..edit:Να και κατι που δεν ηξερα απο τον AG:"UTT memory is based on the Winbond CH-5 die, which is a .15micron process. The true BH-5 dies are .175micron...a lot thicker (tho the numbers might not seem like much).the thinner CH-5 die could possibly be 'weaker' when it comes to stress, voltage, and heat and cause either electron migration or the module to fail completely.BH-5 with the thicker die doesn't seem to have this problem (which is why 99% of the modules that seem to have failed are UTT, which is an untested CH-5 IC).Also keep in mind that the module might not really be dead...but changed (from heat/stress/voltage) to an extent that the original default properties are no longer valid (ie it might have booted @ 2.6v/200Mhz but now it requires 3.0v @ 200Mhz to even boot)." Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούνιος 2, 2005 #305 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2005 Αρχική απάντηση από deadlock7edit:Να και κατι που δεν ηξερα απο τον AG:"UTT memory is based on the Winbond CH-5 die, which is a .15micron process. The true BH-5 dies are .175micron...a lot thicker (tho the numbers might not seem like much).the thinner CH-5 die could possibly be 'weaker' when it comes to stress, voltage, and heat and cause either electron migration or the module to fail completely.BH-5 with the thicker die doesn't seem to have this problem (which is why 99% of the modules that seem to have failed are UTT, which is an untested CH-5 IC).Also keep in mind that the module might not really be dead...but changed (from heat/stress/voltage) to an extent that the original default properties are no longer valid (ie it might have booted @ 2.6v/200Mhz but now it requires 3.0v @ 200Mhz to even boot)." Αυτό δεν είναι κάτι νέο, τα CH5 πάντα πέθαιναν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τα ΒΗ5 από υψηλές τάσεις και πριν σκάσουν στην αγορά τα UTT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 2, 2005 #306 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2005 Απλα δεν γνωριζα οτι τα BH ηταν πιο παχια σε σχεση με CH,UTT,καθως κι οτι με τις υψηλες τασεις μπορει να αλλαξει η μνημη κι οχι να χαλασει εντελως,οπως καποιος μπορει να νομιζει!Παραδειγμα αυτο που λεει οτι μπορει να επαιζαν 200 με 2.6ν και μετα να θελουν 3+ για τα ιδια!Επισης αναφερει οτι επι το πλειστον οι μνημες που χαλασαν ηταν UTT,αν κι εγω νομιζα οτι χαλανε και τα BH.. Οπως και να 'χει...ισως τελικα να ημουν ο μονος που δεν γνωριζε τα παραπανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 3, 2005 #307 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Μια απορία! Το ανεμιστήρι του chipset μου ζεστένεται!! Το δικό σας? Μου έχει πάρει τα αφτια για να κρατιέται η θερμοκρασία του κάτω απο τους 50, τωρα είναι στους 48 με 4000 στροφες περιπου και ακουγεται!!! εχει κανενας τοποθετήσει block? το σκέφτομαι σοβαρα πια...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούνιος 3, 2005 #308 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Φίλε ανεβασμένες τεμπς έχω και εγώ αλλά λόγω 9Χ Multi και επειδή παίζω πάνω απο 300+ , 43c στις 3800 & δεν ακουγεται . Ισως δεν έχει γίνει καλή τοποθέτηση απο το εργοστάσιο . Βγάλτο βάλε ceramique η silver και ξαναβάλτο θα δείς βελτίωση . Επίσης αν μπορεις-εχεις βάλε ένα αθόρυβο 8αρι να φυσά και αυτο προς το chipset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 3, 2005 #309 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από nycos Μια απορία! Το ανεμιστήρι του chipset μου ζεστένεται!! Το δικό σας? Μου έχει πάρει τα αφτια για να κρατιέται η θερμοκρασία του κάτω απο τους 50, τωρα είναι στους 48 με 4000 στροφες περιπου και ακουγεται!!! εχει κανενας τοποθετήσει block? το σκέφτομαι σοβαρα πια...!!! Ξηλωνεις το ανεμιστηρι. Το λαπαρεις. Αλλαζεις θερμοαγωγιμη γιατι αυτη που εχει απο την μανα της ειναι αθλια τσιχλα και το επανατοποθετεις. Αν συνεχισεις να εχεις προβλημα, τοτε κοιτα για after market λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 3, 2005 #310 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Εχει το κακο οτι κάθεται κάτω απο την κάρτα γραφικών! Με το που πήρα την μητρική απο τα πρωτα πράγματα ήταν να το βγάλω και να του βάλω ceramique. Αλλα ρε γμτ αυτή η μητρική γουστάρει αερόψηξη, ενα φαν για τις μνήμες και τα mofsets είναι ήδη πάνω, κιαλλο για το chipset? Θελω block να κάνει παρέα στον cpu που έχει πολύ χαμηλά τεμπς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούνιος 3, 2005 #311 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Οπότε την απάντηση την έδωσες μόνος σου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούνιος 4, 2005 #312 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 Φίλε ανεβασμένες τεμπς έχω και εγώ αλλά λόγω 9Χ Multi και επειδή παίζω πάνω απο 300+ , 43c στις 3800 & δεν ακουγεται . Ισως δεν έχει γίνει καλή τοποθέτηση απο το εργοστάσιο . Βγάλτο βάλε ceramique η silver και ξαναβάλτο θα δείς βελτίωση . Επίσης αν μπορεις-εχεις βάλε ένα αθόρυβο 8αρι να φυσά και αυτο προς το chipset. 43C Μόνο? και μένα χτυπάει 50αρες και τσιρίζει απίστευτα, έχοντας ήδη βάλει ceramique εξαρχής, νόμιζα ότι ήταν σε λογικές τιμές... σε άλλους πόσο πάει ρε παιδιά? σκεφτόμουν σοβαρά να αλλάξω το ψυκτράκι αν και το θέμα είναι να βρεθεί ένα τόσο χαμηλό ώστε να χωράει σίγουρα κάτω από την κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakoulis Ιούνιος 4, 2005 #313 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Kι εγώ μια από τα ίδια, άλλαξα παστούλα αφού έβγαλα την κίτρινη αηδία που είχε, είδα μια βελτίωση αλλά δε έμεινα ευχαριστημένος. Η υπόθεση ζητάει νεράκι με μπλόκ χαμηλού προφίλ αλλά άντε βρές....http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15746 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούνιος 4, 2005 #314 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 43 ναι αλλά έχω κάνει και αυτό [φωτό] . Ένας ησυχος σχετικα 8άρης να φυσά πάνω στο chipset. Επίσης μόλις βγάλω το mobo για να μονωθεί και να μπεί το chiller 24/7 , θα βάλω και ceramique που το αμελώ . στις 3800rpm ~ δεν τσιρίζει πάντως . ,μάλλον το έχεις στο τέρμα μονίμως , εκεί τσιρίζει ναι . Μέσω sm όρισε το να είναι στις 3800rpm Και κάνε και αυτό που δείχνω , Θα δείς μεγάλη βελτίωση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούνιος 4, 2005 #315 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 γιατι τοση φασαρια με την ψυξη του chipset?εχει δημιουργησει σε κανεναν προβλημα απο υπερθερμανση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 4, 2005 #316 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 παιδια βλεπαμε με τον αθενς προχτες το block της silverpop το nexus...με 6600gt πρεπει να χωραει μια χαρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 4, 2005 #317 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 esdee δεν εχω ακουσει για προβλημα...αλλα μου κακοφαινεται εμενα οταν βλεπω 32 cpu,34 pwm, και το chipset στους 48-49.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούνιος 4, 2005 #318 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 14:26] γιατι τοση φασαρια με την ψυξη του chipset?εχει δημιουργησει σε κανεναν προβλημα απο υπερθερμανση? Μας Χτυπάει στον εσωτερικό μας κόσμο η 50άρα . @Χάρη πολύ καλό μπλοκάκι αυτό τελικά , Αν ποτέ του βάλω νερό , θα το χτυπήσω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούνιος 4, 2005 #319 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Athens2004 πως το έχεις στερεώσει το ανεμιστήρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούνιος 4, 2005 #320 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Όπως βλέπεις . Το έχω στριμώξει , δεν το έχω στερεώσει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.