Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 16:55]

Δουλεύει κανονικά.

(Μόνο που τρόμαξα να βρώ σειριακή θύρα αφού η dfi δεν την έδινε μαζί...)

δεν εχεις αδικο , τετοια καλωδιακια σπανιζουν πλεον

στα μεταχειρισμενα κυριως βρισκεις αλλα υπαρχουν και μερικα μαγαζια που εχουν

αν καποιος καιγεται να βρει ας που στειλει ενα pm , εχω 1 νομιζω σπιτι

αν παλι θελετε μπορειτε να το φτιαξετε μονοι σας , δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο

fonzi πες στα παιδια που το πηρες ρε , απο αθηνα εισαι?

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Απο Καλαμάτα είμαι αλλά το καλωδιάκι μαζί μετο bracket το βρήκα σε ένα κατάστημα Στουρνάρη τυχαία (και δωρεάν :) ) αφού τα έψαξα όλα εκεί. Μάλλον το τελευταίο τους πήρα. Απο παλιά μητρική το είχαν!

Προσωπικη μου γνωμη...επρεπε τουλαχιστον ν'αφησουν 1 serial,1 parallel.Ακομη χρησιμοποιουνται (εστω κι απο λιγοτερους).

Περι των προβληματων που εχουν αναφερθει γενικοτερα για την DFI τελευταια κοιταξτε κι εδω.Σε γενικες γραμμες λεει οτι το προβλημα δεν ειναι της μητρικης,αλλα της κακομεταχειρισης των μνημων (οπως αναμενοταν αλλωστε).Ακομη λεει και για το cold boot,οτι προσπαθουν να το φτιαξουν με bios update..

edit:Να και κατι που δεν ηξερα απο τον AG:"UTT memory is based on the Winbond CH-5 die, which is a .15micron process. The true BH-5 dies are .175micron...a lot thicker (tho the numbers might not seem like much).

the thinner CH-5 die could possibly be 'weaker' when it comes to stress, voltage, and heat and cause either electron migration or the module to fail completely.

BH-5 with the thicker die doesn't seem to have this problem (which is why 99% of the modules that seem to have failed are UTT, which is an untested CH-5 IC).Also keep in mind that the module might not really be dead...but changed (from heat/stress/voltage) to an extent that the original default properties are no longer valid (ie it might have booted @ 2.6v/200Mhz but now it requires 3.0v @ 200Mhz to even boot)."

Αρχική απάντηση από deadlock7

edit:Να και κατι που δεν ηξερα απο τον AG:"UTT memory is based on the Winbond CH-5 die, which is a .15micron process. The true BH-5 dies are .175micron...a lot thicker (tho the numbers might not seem like much).

the thinner CH-5 die could possibly be 'weaker' when it comes to stress, voltage, and heat and cause either electron migration or the module to fail completely.

BH-5 with the thicker die doesn't seem to have this problem (which is why 99% of the modules that seem to have failed are UTT, which is an untested CH-5 IC).Also keep in mind that the module might not really be dead...but changed (from heat/stress/voltage) to an extent that the original default properties are no longer valid (ie it might have booted @ 2.6v/200Mhz but now it requires 3.0v @ 200Mhz to even boot)."

Αυτό δεν είναι κάτι νέο, τα CH5 πάντα πέθαιναν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τα ΒΗ5 από υψηλές τάσεις και πριν σκάσουν στην αγορά τα UTT.

Απλα δεν γνωριζα οτι τα BH ηταν πιο παχια σε σχεση με CH,UTT,καθως κι οτι με τις υψηλες τασεις μπορει να αλλαξει η μνημη κι οχι να χαλασει εντελως,οπως καποιος μπορει να νομιζει!Παραδειγμα αυτο που λεει οτι μπορει να επαιζαν 200 με 2.6ν και μετα να θελουν 3+ για τα ιδια!Επισης αναφερει οτι επι το πλειστον οι μνημες που χαλασαν ηταν UTT,αν κι εγω νομιζα οτι χαλανε και τα BH..;) Οπως και να 'χει...ισως τελικα να ημουν ο μονος που δεν γνωριζε τα παραπανω!

Μια απορία! Το ανεμιστήρι του chipset μου ζεστένεται!! Το δικό σας? Μου έχει πάρει τα αφτια για να κρατιέται η θερμοκρασία του κάτω απο τους 50, τωρα είναι στους 48 με 4000 στροφες περιπου και ακουγεται!!! εχει κανενας τοποθετήσει block? το σκέφτομαι σοβαρα πια...!!!

Φίλε ανεβασμένες τεμπς έχω και εγώ αλλά λόγω 9Χ Multi και επειδή παίζω πάνω απο 300+ , 43c στις 3800 & δεν ακουγεται . Ισως δεν έχει γίνει καλή τοποθέτηση απο το εργοστάσιο . Βγάλτο βάλε ceramique η silver και ξαναβάλτο θα δείς βελτίωση . Επίσης αν μπορεις-εχεις βάλε ένα αθόρυβο 8αρι να φυσά και αυτο προς το chipset.

Αρχική απάντηση από nycos

Μια απορία! Το ανεμιστήρι του chipset μου ζεστένεται!! Το δικό σας? Μου έχει πάρει τα αφτια για να κρατιέται η θερμοκρασία του κάτω απο τους 50, τωρα είναι στους 48 με 4000 στροφες περιπου και ακουγεται!!! εχει κανενας τοποθετήσει block? το σκέφτομαι σοβαρα πια...!!!

Ξηλωνεις το ανεμιστηρι. Το λαπαρεις. Αλλαζεις θερμοαγωγιμη γιατι αυτη που εχει απο την μανα της ειναι αθλια τσιχλα και το επανατοποθετεις. Αν συνεχισεις να εχεις προβλημα, τοτε κοιτα για after market λυση.

Εχει το κακο οτι κάθεται κάτω απο την κάρτα γραφικών! Με το που πήρα την μητρική απο τα πρωτα πράγματα ήταν να το βγάλω και να του βάλω ceramique. Αλλα ρε γμτ αυτή η μητρική γουστάρει αερόψηξη, ενα φαν για τις μνήμες και τα mofsets είναι ήδη πάνω, κιαλλο για το chipset? Θελω block να κάνει παρέα στον cpu που έχει πολύ χαμηλά τεμπς.

Αρχική απάντηση από Athens2004

Φίλε ανεβασμένες τεμπς έχω και εγώ αλλά λόγω 9Χ Multi και επειδή παίζω πάνω απο 300+ , 43c στις 3800 & δεν ακουγεται . Ισως δεν έχει γίνει καλή τοποθέτηση απο το εργοστάσιο . Βγάλτο βάλε ceramique η silver και ξαναβάλτο θα δείς βελτίωση . Επίσης αν μπορεις-εχεις βάλε ένα αθόρυβο 8αρι να φυσά και αυτο προς το chipset.

43C Μόνο? και μένα χτυπάει 50αρες και τσιρίζει απίστευτα, έχοντας ήδη βάλει ceramique εξαρχής, νόμιζα ότι ήταν σε λογικές τιμές... σε άλλους πόσο πάει ρε παιδιά? σκεφτόμουν σοβαρά να αλλάξω το ψυκτράκι αν και το θέμα είναι να βρεθεί ένα τόσο χαμηλό ώστε να χωράει σίγουρα κάτω από την κάρτα γραφικών.

Kι εγώ μια από τα ίδια, άλλαξα παστούλα αφού έβγαλα την κίτρινη αηδία που είχε, είδα μια βελτίωση αλλά δε έμεινα ευχαριστημένος. Η υπόθεση ζητάει νεράκι με μπλόκ χαμηλού προφίλ αλλά άντε βρές....

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15746

43 ναι αλλά έχω κάνει και αυτό [φωτό] . Ένας ησυχος σχετικα 8άρης να φυσά πάνω στο chipset. Επίσης μόλις βγάλω το mobo για να μονωθεί και να μπεί το chiller 24/7 , θα βάλω και ceramique που το αμελώ . στις 3800rpm ~ δεν τσιρίζει πάντως . ,μάλλον το έχεις στο τέρμα μονίμως , εκεί τσιρίζει ναι . Μέσω sm όρισε το να είναι στις 3800rpm Και κάνε και αυτό που δείχνω , Θα δείς μεγάλη βελτίωση .

haris0dm.jpg

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 14:26]

γιατι τοση φασαρια με την ψυξη του chipset?εχει δημιουργησει σε κανεναν προβλημα απο υπερθερμανση?

Μας Χτυπάει στον εσωτερικό μας κόσμο η 50άρα :hehe: .

@Χάρη πολύ καλό μπλοκάκι αυτό τελικά , Αν ποτέ του βάλω νερό , θα το χτυπήσω .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.