Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

Σε χάλασαν τα ξένα Πέτρο'μ...

Παρεπιπτώντος,με κάτι μνήμκες του Sisman που έπαιζα δεν μου δούλευαν όλοι οι διαιρέτες άσχετα απο async και preample.μόνο ο 200 έπαιζε και λίγο ο 183

8άρι multi δοκίμασες?

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kender

Εμένα ο 146 μου πετάει κάτι ρεσταρτ μέσα στα win άκυρα και ακόμα στα default είναι...αν και οι μνήμες βγάζουνε μεμτεστ κανονικά...

Και μένα μου πετούσε επανεκκινήσεις, αλλά ήταν το Indexing Service που δεν γούσταρε που μετέφερα το λειτουργικό σε άλλο δίσκο με το Acronis True Image. Think different και μπορεί να βρεις την λύση αλλού ;)

Παναή, με 8άρη δεν έπαιξα ακόμα, καθώς το πιο σπαστικό πράγμα στο πισί μου είναι ο ανεμιστήριος του chipset. Με τα 300 και σφυρίζει όποτε τρέχω κανα παιχνίδι, ή ριπάρω ταινία. ’μα το πάω και πιο πάνω θα παίξουμε μπουνιές...

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 14:25]

Με τα 300 και σφυρίζει όποτε τρέχω κανα παιχνίδι, ή ριπάρω ταινία. ’μα το πάω και πιο πάνω θα παίξουμε μπουνιές...

Να υποθέσω πώς τον [τον ανεμιστηριο του chipset] έχεις στο auto ε ? :D . [αν τον αφησεις ελευθερο κάνει οτι θέλει :D]

Τι τεμπς σου βγάζει στα 300 ?

Έχεις δώσει και ρευμα στο chipset ?

Εγώ με default τάση στο chipset έχω 40c-47c μαξ. και το ανεμιστήρι στις 3.5k manual απο το ite . [ 300ΗΤΤ που δουλευω 24/7]

Αν δεν έχει βάλει ceramique η αλλη παστα τελος πάντων οταν βρεις χρόνο βάλε γιατι το τσίπσετ εχει τσιχλίτσα χωρίς ζάχαρη.

Ο ανεμιστήριος έχει αποσυνδεθεί από τη μητρική και παίρνει 5V από molex (χρησιμοποιώντας τον αντάπτορα της Zalman), παρ'όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός εκνευριστικός ανεμιστήριος στο σύστημα (Zalman 7000-Cu στον ΕλικOpteron, Zalman VF700-Cu στην X800 και 2 12άρηδες χαλαροί στο σύστημα).

Πάστα δεν έχει αλλαχτεί (μλκία μου, χτες έβγαλα την μητρική για να βάλω την 7000 & AS3...)

Θερμοκρασίες σε full load: CPU 41C, Chipset 43C.

Έβγαλα 32Μ, 3 ταινίες ριπάρισμα και το αγαπημένο μου WinRAR 2 με 3 ώρες συμπίεση highest σε ISO images.

Λέτε να δοκιμάσω άλλο πολλαπλασιαστή; Πόσο περίπου μπορώ να πάω το bus χωρίς να υπάρχει φόβος να πάρω το NF4 στο χέρι; (Υπ'όψην, ο ανεμιστήρας του είναι πλέον στα 5V μόνιμα)

Pi έβγαλε μια χαρά τώρα θα το βάλω να τρέξει και ΣνΜ.

Μέγιστη θερμοκρασία ήτανε 45 με κάνα δυο πεακ στα 47.

Επίσης πετάει ερρορ στο πριμε από το πρώτο τεστ σχεδόν με το που ξεκινάει.

αποκλειεται στα 5 βολτ να κανει θορυβο

μηπως καταλαθως ειναι στα 12 και οχι στα 5?

μηπως εχει γινει κανα μπερδεμα στο μολεξ?

περιεργα τα λες ρε μαν

βαλε ρε συ το φισακι στην κανονικη του θεση και κατσε παιξε με το start temp και full temp και θα βρεθει χρυση τομη.

αμα δεν βγαινει ακρη λογω του 300 (πραγμα που δεν το πιστευω) τοτε προσθεσε αλλον ενα απο μπροστα και ριξε σε στροφες τον μαμισιο.

τι να πω προσπαθω να καταλαβω ακριβως τι εχει γινει αλλα δεν βγαινει ακρη..

Chosen@ Να βγάλεις το 5βολτο και να δοκιμάσεις την κανονικη τροφοδοσία ,, αλλα στις 3.5k [εγκατεστησε το ΙΤΕ smartguardian και ψαξε στο μενού] , οσο καιρο έχω την μητρική στις 3.5k το έχω και μονιμως υψηλο ΗΤΤ λόγω 3.0+ επεξεργαστών πάντα παιζω πάνω απο τα 300 ενω για κάθε μέρα ειμαι στα 300 και πρόβλημα δεν ειδα.

ite5qz.jpg

αυτο που εκανες ειναι ψιλορισκο

εκει που το εχεις παρακαμπτεις την οποια λειτουργια ρυθμισης

εκει απλα του λες να δουλευει τοσο

αμα κολησει το sm τι γινεται? εκει δινεις εντολη στο software να αναλαβει εξολοκληρου τους ανεμιστηρες

καλιτερα να εισαι στην πανω ρυθμιση και εχεις ρυθμισει μαλιστα και πολυ σωστα το speed περιπου κατω απο το 50%

στην πανω ρυθμιση και παιζοντας με το πανω κατω στα sliders τα κατακοτυφα και στο ενα οριζοντιο πετυχαινεις και ρυθμιση αναλογα με την θερμοκρασια αλλα και ησυχια και επιθυμητες στροφες

προσωπικα πιστευω αν ειναι να παει 50 βαθμους το τσιπσετ τοτε ΝΑΙ ας ξεκινησει το φαν σε φουλ στροφες και ας με ξεκουφανει

αμα ειναι να το εχω κλειδωμενο στις 3500 και με πολυ φορτιο να παει 60 και να καει , νο δεν θα παρω...

Αρχική απάντηση από Chosen

Κολλάει στην τελευταία σελίδα του POST, εκεί που δείχνει όλα τα IRQ των συσκευών. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι φταίνε οι μνήμες, καθώς άμα πάω 295, οι μνήμες παίζουνε με διαιρέτη 150, ενώ 5MHz πιο πάνω στα 300, δεν παίζουν ούτε με τον 120, ούτε με τον 133, ούτε με τον 140 - με τον 100 παίζουν μια χαρά, αλλά οι συχνότητες είναι ελεεινές...

Το bus παίζει γύρω στα 600-900 (δοκιμάζω με 2x, 2.5x & 3x)

χμμμ εκει μεχρι τωρα μου εχει κολησει η για trtw->1 (ηθελε 2 για να παιξει) η απο asynch latency, read preamble. προτεινω να τα γαργαλησεις λιγο :D

10 μηνες έτσι το έχω , , , χειμωνα ανοιξη καλοκαιρι δεν πηγε 60 ποτέ , και ουτε με την 6800gt clocked απο δίπλα του.

Και αν [και γιατι ?] κολλησει το Ite δηλαδή τι θα γίνει ?

Οπως και ναχει ο καθένας κάνει οτι θέλει . [μην πάρω και κανεναν στο λαιμο μου]

Αρχική απάντηση από kender

Επίσης πετάει ερρορ στο πριμε από το πρώτο τεστ σχεδόν με το που ξεκινάει.

Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα χρησιμοποιούν/εμπιστεύονται το Prime; :p

Αρχική απάντηση από esdee

χμμμ εκει μεχρι τωρα μου εχει κολησει η για trtw->1 (ηθελε 2 για να παιξει) η απο asynch latency, read preamble. προτεινω να τα γαργαλησεις λιγο :D

Λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα xtra settings, οπότε δεν ξέρω ούτε καν τι θεωρείται relaxed και τι tight. Οπότε αν σου περισσεύει κανα 3λεπτο, σφίξε ένα screenshot από A64 Tweak0r με τιμές που να θεωρούνται από άνετες εώς ghey :)

Αρχική απάντηση από Athens2004

Chosen@ Να βγάλεις το 5βολτο και να δοκιμάσεις την κανονικη τροφοδοσία ,, αλλα στις 3.5k [εγκατεστησε το ΙΤΕ smartguardian και ψαξε στο μενού] , οσο καιρο έχω την μητρική στις 3.5k το έχω και μονιμως υψηλο ΗΤΤ λόγω 3.0+ επεξεργαστών πάντα παιζω πάνω απο τα 300 ενω για κάθε μέρα ειμαι στα 300 και πρόβλημα δεν ειδα.

Καλή ιδέα όντως, μέχρι στιγμής είχα δοκιμάσει μόνο την πάνω μεριά του SG, και είχα παρατηρήσει ότι σε full load πήγαινε 40-41C, οπότε του έβαλα τιμές Off=20C, Start=40C, Full=43C.

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Το πέρασε και το ΣνΜ.

Το πρόβλημα είναι οτι η χπ-120 δε πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή (μάλλον) και σε λοαντ είναι κάπου στα 45-47.

ΥΓ:’ντε να έρθει το phase να δω κάμια παγωμένη μέρα :p

Αρχική απάντηση από Chosen

Λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα xtra settings, οπότε δεν ξέρω ούτε καν τι θεωρείται relaxed και τι tight. Οπότε αν σου περισσεύει κανα 3λεπτο, σφίξε ένα screenshot από A64 Tweak0r με τιμές που να θεωρούνται από άνετες εώς ghey :)

sure,

καταρχην ο οθονια που εδωσες ειναι καρα-gay (Νο offence :p ) και θα επρεπε να παιζει εκτος αν υπαρχουν κουλα με dividers.

παρε μια tight την οποια εχω καταφερει μονο με FX και (κουλο?) winchester

post-1377-1416072332,7989_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Arapis

Σε χάλασαν τα ξένα Πέτρο'μ...

Παρεπιπτώντος,με κάτι μνήμκες του Sisman που έπαιζα δεν μου δούλευαν όλοι οι διαιρέτες άσχετα απο async και preample.μόνο ο 200 έπαιζε και λίγο ο 183

8άρι multi δοκίμασες?

Μια απο τα ιδια εδω με τα 2*1gb μονο 200 και 166 αλλιως δεν ειχα boot , οπως επισης για να παει το cl 2.5 ηθελε και το read to write 2

Chosen εαν εχεις ευκαιρα 2*512 βαλτα επανω καθαρα για να σου λυθει η απορεια εαν ειναι οι μνημες.Τα καταραμενα BE & CE της infineon ειναι ηλιθια.Εαν σου κολαει στο post ειναι καθαρα drive strength με αυτες τις μνημες.Ακρη μεταξυ 623 και 704ΒΒΤ δεν βρηκα.Αλλα με το 704ΒΤ τα drive strength που επαξαν καρακιριλα ηταν τα normal 4 και level 2.Αργοτερα οταν ηρθε η ωρα για χοντρη πιεση και να δω μεχρι που φτανουν τα mhz τους εστω και με χαλαρα timings επρεπε να παιξω με τα Tref και απλα τα παρατησα.Ενα μερη παντως μεχρι τα 218 οι μνημες με cl 2.5 , ras to cas 3 , read to write 2 και τα αλλα σφιχτα απο ΒΗ πρεπει να σου παιξουν.

Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 04:52]

sure,

καταρχην ο οθονια που εδωσες ειναι καρα-gay (Νο offence :p ) και θα επρεπε να παιζει εκτος αν υπαρχουν κουλα με dividers.

παρε μια tight την οποια εχω καταφερει μονο με FX και (κουλο?) winchester

βαγγο πλακα κανεις ,τι timmings ειναι αυτα που ανεβασες

αυτα εκτος απο τρελα ειναι παραλογα ,αναμεμιγμενα και γενικα δεν ειναι στο μεσο ορο

αμα σου επεξαν εσενα οκ αλλα ειναι πολυ κουφα

ας πουμε Trtw εχεις 2 , ανω παιζει και με 1

απο την αλλη εχεις βαλει κατι τιμες τρελες οπος εκεινο το μηδενικο ή εκεινο το 11αρι

απλες παρατηρησεις κανω , δεν εχω προθεση διαπλικτισμου ,

απλα εγω με απλες μνημες , με utt νεες παρτιδες , με utt παλιες παρτιδες, με παλια bh5 με νεα Bh5 ,με ocz 2gb και με tccd τετοιες τιμες δεν τις εχω δει να δουλευουν ουτε για στρωσιμο ουτε για bench

εσυ ξερεις περισσοτερα φυσικα οποτε αμα παιζει κανενα καινουργιο σκηνικο why not

Υ.Γ οι speed premioum βαγγο πηγαν στο φουρνο 225χ11 με 3000ΜΒ/sec ,καργα σφιχτα ολα με....ΠΟΣΟ? 2,86 βολτ , καθολου ασχημα, εχω να δωσω αλλο ενα ολοκληρο βολτ ακομα:D :D :hi:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.