Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Χθες, στις 18:51]

τώρα ξύπνησες?

οι αποπάνω όλοι λένε πως ΔΕΝ κάνω SLI καν....

είπαμε τι είπαμε?

να το συζητήσουμε λίγο.... :p

Ενας απ'αυτους τους απο πανω ειμαι κι εγω:) !Ειναι απλο αυτο που σου λεω..αν βαλεις τα jumpers σε διαφορετικη θεση απο την default τοτε θα παιζουν και οι δυο θυρες σε 8χ(κι οχι 16χ η μια και 1χ η αλλη)!Φυσικα πρεπει να εχεις κανει το mod για να υποστηριζει SLI το τσιπακι της nvidia..

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 04:53]

Ενας απ'αυτους τους απο πανω ειμαι κι εγω:) !Ειναι απλο αυτο που σου λεω..αν βαλεις τα jumpers σε διαφορετικη θεση απο την default τοτε θα παιζουν και οι δυο θυρες σε 8χ(κι οχι 16χ η μια και 1χ η αλλη)!Φυσικα πρεπει να εχεις κανει το mod για να υποστηριζει SLI το τσιπακι της nvidia..

Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες. Επιπλέον δεν χρειάζεται το bridge για να παίξει σε SLI με τους καινούργιους οδηγούς. Επίσης υπάρχει μια κάρτα με δύο πυρήνες σε SLI που μπαίνει σε ένα slot, δουλεύει σε SLI αν γίνει το mod στο Nforce4 (από Ultra σε SLI) και δεν χρειάζεται να αλλάξει το jumper σε 8+8. Το αφήνει 16+1. To mod είναι βλακεία να μην το κάνει κάποιος που έχει Ultra. Είναι τόσο εύκολο....

Καλημέρα .

Μια απο τις πιό περιεργες περιπτώσεις μου έτυχε τις τελευταιες 2 μέρες .

Το αναφέρω μηπως και εχει τύχει σε κάποιον και ξέρει κάτι .

Λοιπον , το board εχει περίεργη συμπεριφορά [οταν γυρνάω 5v jumper] η οποία εχει ώς εξής.

* κολλάει στα 3.25vdimm και άς έχω δώσει και 3.7.

* Κατα το boot ξεκινάει με 2.54vdimm μένει στα 2led [που να ξυπνησουν τα UTT με 2.54vdimm... 2-2-2-8] και μετά κανει παλι restart με 3.25vdimm :toomuchne [ολα τα ρευματα με πολύμετρο, psu αποκλεισμένη περίπτωση ολα OK]

* Με το jumper 3.3 ολα καλα , μια χαρα , 3.0vdimm δινεις 3.0vdimm δινει ουτε 2.54vdimm κατα το boot ουτε τπτ ./

* Που και που ξεκολάει και δίνει >3.25 αλλα αν μπεις και βγεις απο το bios κανα 2 φορες ξαναπηγαινει 3.25 [με την 5ρα παντα] . Ρευματα cpu ολα manual .

* Παιζει ρόλο που φλασάρω πάντα απο win ?

* Παιζει ρόλο που είχα πειράξει το vdimm απο την καρτέλα του ΙΤΕ SMART ? το ξαναβαλα default ομως.

να ρωτησω κατι αυτα π λενε περι ασημβατωτητας με με μνημες kingstone valueram αληθεύουν?

Aποκλεισαμε την περίπτωση να ειναι hardware [mofset] το πρόβλημα Βάγγο , απλά αν μπαινεις και βγαινεις απο το bios τρώει αυτο το κόλλημα να γυρναει σε 3.25 stuck...

Παράδειγμα έδωσα 3.4vdimm > save > exit και μπηκα win κατευθύαν . Στην φωτό φαινεται οκ αφου δειχνει να περνάει spi32 και το πολύμετρο συμφωνει και αυτό .

dfi0yp.jpg

Kάτι με το bios ειναι το κόλλημα , οταν μπαινοβγαινω κολάει στο 3.25vdimm . Θα κάνω ένα restart να δώ τι θα γίνει .

οποιος βρε πως μηδενιζει το bios εντελως και οταν λεω εντελως εννοω να μηδενιστει ακομα και το cmos reloaded θα του κανω ενα καταπληκτικο δωρο...

Το είχα πάθει μια φορά. Διορθώθηκε με εγκατάσταση BIOS από floppy - φόρτωμα τα defaults στο BIOS - σώσιμο - επανεκκίνηση - και ρύθμιση του BIOS στις τιμές που ήθελα - διπλή επανεκκίνηση και όλα καλά. Εύχομαι νάναι αυτό το πρόβλημα σου.

Όχι. Δεν έχω DFI αλλά σε γενικές γραμμές δεν διαφέρουν και πολύ. Ίδια κουσούρια και αρετές έχουν, ίδιοι οδηγοί μπαίνουν ...

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Χθες, στις 20:17]

θεμα κολληματος software πρεπει να είναι τελικά [bios]

σπσακο την γλίτωσες παλι :hehe::p :flower: :beer:

στοπα , all time classic problem

Λοιπόν ....

Τελικά ήτανε το bios ... αν δεν είχα φλασάρει απο dos , δεν ξέρω ποσες μέρες θα έβγαζε το dfi ακόμη , στην αρχή δεν με άφηνε να φλασάρω καθόλου απο dos καθώς έκανε freeze [φωτό] οταν πατουσα οποιοδήποτε κουμπί στο keyboard :toomuchne .

dsc043167ns.jpg

Mε την βοήθεια του σκουρόχρωμου παιδιου που αν τον φωνάξετε s-l-n γυρνάει , ξεπεράστηκε και φλάσαρα απο doS.

Ολοι εζήσαν ευτυχισμένοι . Thanx sisman also :) .

Ολα τα ρευματα δουλευουν οκ now ακομη και το 3.3vdimm , no freezes no 2 led warning , Απο δώ και στο εξής μόνο dos flash .

Case CloseD.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [09-11-2005 16:41]

φλασαρε την απο dos να ισιωσει το κορμι της

η ατακα μου τα λεει ολα

ισιωσε το κορμι της...:p :p :p

Κατι μου ξεφυγε!Ctrl+F1 πατας μονο στις Gigabyte για hidden menu στο bios(κι οχι hidden bios!).Να υποθεσω οτι εχεις DFI και το ειπες για πλακα ετσι?

Εχω την Sli ultra-d...οταν παω στις μνημες δεν μου εχει τα timings κανονικα...

Κατι ειχα πατησει και μου τα εβγαλε και δεν θυμαμαι τι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.