BeetleJuice Σεπτέμβριος 16, 2005 #561 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 μα , αν δεν γελιεμαι το 6,23 ειναι MUST για venice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 17, 2005 #562 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Έχοντας πρόσφατα συναρμολογήσει ένα νέα μηχάνημα σταθερό για ψυχαγωγία, εργασία, ιντερνετ, p2p έχω εκπλαγεί δυσάρεστα απο τις επιδόσεις του Nforce Lan της μητρικής μου, DFI NF4 UT Ultra-D......ενώ με τον φορητό μου, ο οποίος έχει τον ελεγκτή της Broadcom, Gigabit NetExtreme 57**, μπορούσα να κατεβάζω απο bitcomet-emule και με 30kb, να κατεβάζουν απο εμένα με 11kb και παράλληλα να σερφάρω άνετα στο ιντερνετ, ο Gigabit ethernet ελεγκτής της μητρικής μου γονατίζει στην κυριολεξία όταν εκτελεί πα΄νω απο μια δουλειά ταυτόχρονα......ακόμη κι αν κατεβάζω με 5-10-15-20κβ και κατεβάζουν απο μένα με 0-5-10κβ, η πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι απλώς αδυνατη...δεν μπορεί ν' ανοίξει καμία σελίδα ή πάρα παρα πολύ αργά μετά απο αρκετές προσπάθειες......αυτή την συμπεριφορά την έχω παρατηρήσει σε ώρες αιχμής και μη...επίσης οι ρυθμίσεις στα σχετικά προγράμματα είναι ίδιες...συνεπώς δεν νομίζω πως είναι το 9105 που γονατίζει, αλλά ο ελεγκτής που για κάποιο λόγο αδυνατεί να ανταπεξέλθει......δεν χρησιμοποιώ το QOS, ούτε έχω εγκαταστήσει το nvidia firewall......οταν όμως κατεβάζω ένα αρχείο απο μια ιστοσελίδα, τότε δεν εχω πρόβλημα ταχύτητας, αλλά ούτε και τόσο έντονο προβλημα πλοήγησης...έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο; που μπορεί να οφείλεται και τί πιθανές λύσεις υπάρχουν;;Σκέφτομαι να δοκιμάσω και τον 2ο ελεγκτή της MArvell, αλλά γι αυτόν έιχα διαβάσει ότι οι επιδόσεις του είναι χειρότερες του ενσωματωμένου...ακόμη το πρόβλημα στην πλοήγηση αφορά τόσο τον Firefox όσο και τον Εxplorer...χρησιμοποιώ τους οδηγούς 6.66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 17, 2005 #563 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 21:04] μα , αν δεν γελιεμαι το 6,23 ειναι MUST για venice... Εγω με 2 venice (3800+ X2) ειμαι ακομα με το 510-2...Δεν ειδα κατι τρομερο με το 623 που να με κανει να το ξαναβαλω... περα απο την σωστη υποστηριξη του DRAM response :fastest που στο 510 εμενα δεν του αρεσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 17, 2005 #564 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Δοκιμασε αν θες κι αυτο που ανεφερα παραπανω!Ολοι εχουν πει οτι ειναι παρα πολυ καλο!Εγω ακομη πειραματιζομαι αλλα δειχνει σταθεροτατο!ΥΓ:Αν χρησιμοποιεις special control >=123% μην το βαλεις γιατι τα εχουν αφαιρεσει απ'τις επιλογες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Σεπτέμβριος 18, 2005 #565 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από vgiozo [Χθες, στις 19:49] Έχοντας πρόσφατα συναρμολογήσει ένα νέα μηχάνημα σταθερό για ψυχαγωγία, εργασία, ιντερνετ, p2p έχω εκπλαγεί δυσάρεστα απο τις επιδόσεις του Nforce Lan της μητρικής μου, DFI NF4 UT Ultra-D......ενώ με τον φορητό μου, ο οποίος έχει τον ελεγκτή της Broadcom, Gigabit NetExtreme 57**, μπορούσα να κατεβάζω απο bitcomet-emule και με 30kb, να κατεβάζουν απο εμένα με 11kb και παράλληλα να σερφάρω άνετα στο ιντερνετ, ο Gigabit ethernet ελεγκτής της μητρικής μου γονατίζει στην κυριολεξία όταν εκτελεί πα΄νω απο μια δουλειά ταυτόχρονα......ακόμη κι αν κατεβάζω με 5-10-15-20κβ και κατεβάζουν απο μένα με 0-5-10κβ, η πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι απλώς αδυνατη...δεν μπορεί ν' ανοίξει καμία σελίδα ή πάρα παρα πολύ αργά μετά απο αρκετές προσπάθειες......αυτή την συμπεριφορά την έχω παρατηρήσει σε ώρες αιχμής και μη...επίσης οι ρυθμίσεις στα σχετικά προγράμματα είναι ίδιες...συνεπώς δεν νομίζω πως είναι το 9105 που γονατίζει, αλλά ο ελεγκτής που για κάποιο λόγο αδυνατεί να ανταπεξέλθει......δεν χρησιμοποιώ το QOS, ούτε έχω εγκαταστήσει το nvidia firewall......οταν όμως κατεβάζω ένα αρχείο απο μια ιστοσελίδα, τότε δεν εχω πρόβλημα ταχύτητας, αλλά ούτε και τόσο έντονο προβλημα πλοήγησης...έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο; που μπορεί να οφείλεται και τί πιθανές λύσεις υπάρχουν;;Σκέφτομαι να δοκιμάσω και τον 2ο ελεγκτή της MArvell, αλλά γι αυτόν έιχα διαβάσει ότι οι επιδόσεις του είναι χειρότερες του ενσωματωμένου...ακόμη το πρόβλημα στην πλοήγηση αφορά τόσο τον Firefox όσο και τον Εxplorer...χρησιμοποιώ τους οδηγούς 6.66 μου κανει εντυπωσηχθες κιολας , σε λανπαρτυ nF2 του κολιτου συνδεδεμενο στο ρουτερ καναμε τουμπες στο ιντερνετ και κατεβαζαμε τα παντακαι να δεν κανω λαθος δεν ειναι 1000αρα στο NF2κατι αλλο βρωμαει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Σεπτέμβριος 18, 2005 #566 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 vgiozo απλά δεν φταίει το Lan της μητρικής. Πιταρισμένο dslam μου μυρίζει.... Δοκίμασε και με κάρτα lan και θα δεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 18, 2005 #567 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 μα πιταρισμένο είναι όταν χρησιμοποιώ και τον φορητό, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα......επίσης σε κατέβασμα αρχείων από ιστοσελίδες πιάνω συχνά τα όρια της γραμμής μου...αλλά σε κατέβασμα μέσω p2p τόσο οι ταχύτητες είναι κακές, αλλά και η γραμμή μπουκώνει και δεν μπορώ ανοίξω ιστοσελίδες...αν κλείσω τον σταθερό και συνδεθώ με τον φορητό και κατεβάζω το ίδιο torrent ή ο,τιδήποτε δεν έχω πρόβλημα με την πλοήγηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Σεπτέμβριος 18, 2005 #568 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα με το LAN της ΝVIDIA και στην ΑΒΙΤ με τον Dual 4400+.......Που να δείς και στη μεταφορά αρχείων μέσω δυκτίου πως σέρνεται......Σε κάποια φάση κάτι είχα κάνει DISABLE μέσα από τα χαρακτηριστικά του και είχε στρώσει αλλά μετά πάλι τα ίδια......Σκέφτωμαι μήπως φταίναι οι 6.66 drivers................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Σεπτέμβριος 18, 2005 #569 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Με τους 6.53 πάντως από Dfi σε Dfi με το NV LAN μεταφέραμε 110 γίγα και το network utilization ήταν στο 70% περίπου (του 1Gbit). H μόνη αλλάγη στον driver ήταν το optimize for troughput (από optimize for cpu που ήταν αρχικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Σεπτέμβριος 18, 2005 #570 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 παιδια εχω προβλημα τις τελευταιες μερεςμου βγαζει το stripe με τους ραπτορ σαν errorμετα απο κανα ρισταρτ στρωνειεχετε δει κατι παρομοιο να συμβαινει λογω software?να φταινε τα καλωδια , γιατι ομως?δεν εχουν πειραχτει , τα μαμισια ειναι,δεν τα βαζω και τα βγαζω ολη μερα...ξερω γω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 18, 2005 #571 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 έχει ψάξει κανείς τις ρυθμίσεις των οδηγών συστηματικά, μήπως εκεί βρεθεί λύση;;Οι ρυθμίσεις του δικού μου - που φαντάζομαι θα είναι κοινές για όλους αλλά παρόλαυτά θα τις γράψω για να τις έχουμε πρόχειρες είναι οι εξής:- Checksum offload = Enable- Flow Control = Enable- IEEE802.1P Support = Disable- Jumbo Frame Payload Size = 1500 (standard frame)- Low Power State Link Speed = Enable- Optimize for = CPU (το άλλαξα σε throughput μήπως δω κάποια βελτίωση)- Segmentation Offload = Enable- Speed/duplex settings = Full autonegotiation- Vlan Id = 1- VLan support = DisableWakeOnLan from PowerOff = Enable Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Σεπτέμβριος 18, 2005 #572 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Low Power State Link Speed = Enable ΑΥΤΟ είχα κάνει DISABLE Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 18, 2005 #573 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ...- αυτή την στιγμή μου παρουσιαζει την μεγαλύτερη καθυστέρηση απο τη στιγμή που θα πατήσω ένα λινκ ή ο,τιδήποτε μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να αποκρίνεται...είναι αργό ακόμη και για 56k - Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 18, 2005 #574 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 το χουν οι μερες μαλλον...χεχ...εμενα ενω απο το βιος ειναι ολα σεταρισμενα μου γυρναει τον σατα σκληρο σε pio mode... κρασαρει και μετα πρεπει να τον βγαλω και να διαλεξω απο τα windows οτι ειναι σατα...πιθανοτατα να φταινε τα windows...με εγκατασταση καινουριων οδηγων φαινεται να εστρωσε το προβλημα...στην πορεια θα δειξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 18, 2005 #575 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Μήπως να δοκιμάσω κι εγώ κάποιους παλαιότερους οδηγούς;;Δοκίμασα τις παραπάνω ρυθμίσεις με ελάχιστη επιτυχία...στην αρχή φάνηκε να αποκρίνεται καλύτερα, αλλά στη συνέχεια είχα την ίδια συμπεριφορά......πλήρης αδυναμία ανοίγματος σελίδων με ταχύτητες 12-8dl/8-9up...κι αν τελική ανοίξει καμία σελίδα η ταχύτητα κατεβάσματος πέφτει στα 5kbs......χάλια μαύρα...πραγματικά ακριβώς το αντίθετο περίμενα απο το Nf4 ethernet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Σεπτέμβριος 18, 2005 #576 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από vgiozo [Χθες, στις 22:35] Μήπως να δοκιμάσω κι εγώ κάποιους παλαιότερους οδηγούς;; Δοκίμασα τις παραπάνω ρυθμίσεις με ελάχιστη επιτυχία...στην αρχή φάνηκε να αποκρίνεται καλύτερα, αλλά στη συνέχεια είχα την ίδια συμπεριφορά... ...πλήρης αδυναμία ανοίγματος σελίδων με ταχύτητες 12-8dl/8-9up...κι αν τελική ανοίξει καμία σελίδα η ταχύτητα κατεβάσματος πέφτει στα 5kbs... ...χάλια μαύρα...πραγματικά ακριβώς το αντίθετο περίμενα απο το Nf4 ethernet... .......ενώ εγώ με LAN της INTEL 1000άρια και δύκτιο 100άρη, κατεβάζω με ~105Kb/s........ενώ με το DUAL A64 και το NF4, δε φτάνει ούτε τα 19Κb/s.........Μάλλον στην περίπτωσή μου επειδή είναι και τα τρία μηχανάκια INTEL, το 4ο που είναι AMD, απλά (μάλλον) δε γουστάρει να συνεργαστεί μαζί τους, Ή δεν το αφήνουν τα υπόλοιπα......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 18, 2005 #577 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 τα τσιπακια ΙΝΤΕΛ ειναι ρατσιστικα , στανταρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 18, 2005 #578 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Τελικά με τους 6.53 είδα αρκετή βελτίωση...δεν έτυχε μέχρι τώρα δλδ να μην μου ανοίγει κάποια σελίδα έστω και αργά...ούτε επηρεάζει τόσο καταλυτικά το άνοιγμα ιστοσελίδων την ταχύτητα κατεβάσματος...αν και παρατηρείται κι αυτό ακομη και με χαμηλή ταχύτητα... πχ όταν κατέβαζα με τον φορητο με ταχύτητα <25kb/s και σερφάριζα δεν φαινόταν να υπάρχει αντίκτυπο...τώρα και με 11κβ/ς φαίνεται άμεσα... ...ενώ εγώ με LAN της INTEL 1000άρια και δύκτιο 100άρη, κατεβάζω με ~105Kb/s........ενώ με το DUAL A64 και το NF4, δε φτάνει ούτε τα 19Κb/s.........Μάλλον στην περίπτωσή μου επειδή είναι και τα τρία μηχανάκια INTEL, το 4ο που είναι AMD, απλά (μάλλον) δε γουστάρει να συνεργαστεί μαζί τους, Ή δεν το αφήνουν τα υπόλοιπα......... μήπως το 105 είναι kilobit/s και το δεύτερο kbyte/s;; γιατί σ' αυτή την περίπτωση η ταχύτητα που έχεις με τον ΑΜΔ είναι καλύτερη......ο επεξεργαστής κάνει τη δουλειά δλδ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Σεπτέμβριος 18, 2005 #579 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από vgiozo [Σήμερα, στις 00:53] μήπως το 105 είναι kilobit/s και το δεύτερο kbyte/s;; γιατί σ' αυτή την περίπτωση η ταχύτητα που έχεις με τον ΑΜΔ είναι καλύτερη... ...ο επεξεργαστής κάνει τη δουλειά δλδ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papas Σεπτέμβριος 23, 2005 #580 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Παιδια θελω να ρωτησω αν υπαρχει για το chipset της DR καποιο αντιστοιχο να ψυχει καλα χωρις τοσο noise? Τι να πω το εχω φουλ κ παλι εχω 44 το μινιμουμ βαθμους. Ειναι λογικο? εντομεταξυ το κουνισα λιγο να δω αν ειναι σταθερο κ κουνιοταν λολ. Πειτε τπτ Heelp! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.