Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

Σημερα αν και λιγο καθυστερημενα μπηκα και εγω στο εν λογω club, το θεμα ειναι ομως οτι δεν μπορω να το χαρω μιας και το συστημα δεν μπουταρει καθολου... Αγορασα μια 6200 μαζι με μοβο και επεξεργαστη ομως το συστημα αρνειται πεισματικα να βοοταρει. Ολα τα λαμπακια σβηνουν εκτος απο το τελευταιο το οποιο παραμενει ανοιχτο. Την μια φορα σταματαει ο ανεμιστηρας του cpu και την αλλη παραμενει ανοιχτο, χωρις ομως να γινετε τιποτα. Θελω να πω οτι το φαινομενο δεν ειναι σταθερο, εναλλασεται. Επειδη ειμαι στραβογιαννο ακομα σε amd, μηπως δεν εχω σεταρει κατι καλα?

please διαφωτηστε με :flower:

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

με τα 3ledακια off και ενα να μενει ειναι σαν να εχεις postαρει... λιγο πριν ξεκινησουν τα win σβηνει και το 4ο, κανε ενα check στα περι καρτας γραφικων η δοκιμασε μια αλλη (PCI)

Το ξερω αλλα δεν μπαινει καν στη φαση για win, ειναι μια μαυρη οθονη απλα. Το περιεργο ειναι οτι εσβηνε και ο ανεμιστηρας της cpu, βεβαια μετα δεν το εκανε αυτο, επεφταν οι στροφες πολυ χαμηλα. Δυστηχως μαμω το μουμι της αλεπους δεν εχω καποια pci.... Anyway θα παω αυριο για αλλαγη vga. πιστευεις οτι θα μπορουσε να ηταν και κατι αλλο που να προκαλει αυτη τη βλακεια?

Τα connectors να τα συνδεσω ολα? ποια ειναι τα πιο σημαντικα?

Τhnx και παλι παιδια,.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΛΕΞ ΒΑΛΕ

Τα ανεμηστηρακια που σβήνουν σβήνουν γιατι αν δεν έχεις αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο bios ο ανεμηστήρας του CPU και του chipset ανοίγει μετά τους 25 και προφανώς στο πρώτο boot θα ήταν κάτω από 25....

Δοκίμασες να κάνεις εγκατάσταση των windows από πάνω?

Ρε συ overclocker, σου λεω, μολις σημερα πηρα το πακετο, δεν μπορω να κανω εγκατασταση γιατι δεν βλεπω τιποτα. Απλα μου φαινεται περιεργο που η vga δεν δουλευει (το ανεμιστηρακι της δουλευει κανονικα) γιαυτο και σας ρωταω μηπως ειναι κατι που εχω παραβλεψει.

Κάτσε....

Εγώ κατάλαβα ότι άνοιγε απλά κόλαγε όταν bootaran τα windows....

Τι να σε πώ...

Έχεις ενεργοποιήσει με το jumper το μεγαφωνάκι?

Πάντως το Είναι περίεργο....

Δοκίμασες να βάλεις την κάρτρα γραφικών στην άλλη θύρα?

Λοιπον γυρισα απο πλαισιο η καρτα ειναι μια χαρα δουλευει κανονικοτατα. Αρα το προβλημα σιγουρα εγγυται στο μοβο. Το θεμα ειναι οτι ειτε το μοβο εχει προβλημα ειτε καποια ρυθμιση δεν ειναι σωστη. Βασικα το εχω οπως βγηκε απο το κουτι της ολα default. Το μεγαφωνο δεν το εχω βαλει, πρπει? και αν ναι γιατι?

Θα δοκιμασω και θα επανελθω..:flower:

γιατι αν περναει το τεστ του επεξεργαστή απο κει και περα κάνει beep εκεί που βρίσκει το πρόβλημα...

3 αναμενα leds -->μνήμες

2 αναμένα leds -->vga

1 αναμενο led -->? :bye: :bye:

Δοκίμασες να ξεκινησεις με το insert πατημένο?

Ελπίζω να έκανες κανένα clear cmos...

Λοιπον δοκιμασα cmos, safe boot, εβγαλα μπαταρια, αλλαξα θεση στη μνημη, εβαλα το μεγαφωνακι, που ηχει κανονικα (ενα μπιπ)...ομως παρολαυτα το συτημα δεν αναβει και ο ανμιστηρας της cpu μια σταματαει μια συνεχιζει με πολυ χαμηλες στροφες. Το μοντελο ειναι το sli-d, μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση σε jumperakia, αν και ολα ειναι σε non0-sli mode..

EDIT> Ενα ledaki παραμενει ανοιχτο

στο καιρο παιδια, τελικα ειχε φυγει το vga connector πισω απο την οθονη και γιαυτο τετοια μαυριλα. Το λεντακι ηταν αναμμενο γιατι ζητουσε η μνημη να μπει στην θεση 2. Τι να πω στραβομαρα τελειως, κοιταμε τα πολυπλοκα και παραμεριζουμε τα απλα..

Μια ερωτηση, τι μπορω να κανω για να μην εχει επαφη η vga με το ανεμιsτηρακι του NB?

τΗνχ και παλι

• 2 weeks later...

Εντολη δεν υπαρχει!Εχει μια επιλογη που λεει Run Memtest(αν θυμαμαι καλα) μεσα στο Menu που εχει τις ρυθμισεις για τα ρευματα και τις μνημες και την βαζεις Enabled.Μετα πατας F10 να το σωσεις και μολις κανει reboot ξεκιναει να τρεχει αυτοματα..so simple!

Αρχική απάντηση από deadlock7

Εντολη δεν υπαρχει!Εχει μια επιλογη που λεει Run Memtest(αν θυμαμαι καλα) μεσα στο Menu που εχει τις ρυθμισεις για τα ρευματα και τις μνημες και την βαζεις Enabled.Μετα πατας F10 να το σωσεις και μολις κανει reboot ξεκιναει να τρεχει αυτοματα..so simple!

ευχαριστω πολυ

εγω παντως οταν τραβαει απο την 5αρα η ταση(συμφωνα με το smart guardian) mexri 3.6 δεν αυξομοιωνεται καθολου...ειναι βραχος...οταν τραβαω απο την 3.3 ομως

τοτε παιζει που η ταση...δλδ απο 3.2 πεφτει στο 3.05...

γι αυτο τα utt μου ηθελαν 3.2 βολτ για τα 247 και μολις εδωσα 3.2 με το τζαμπερ στα 4βολτ ανεβηκαν στα 258...

ισως να τα βρισκει σκουρα το ταγκαν

Αρχική απάντηση από haris1984

εγω παντως οταν τραβαει απο την 5αρα η ταση(συμφωνα με το smart guardian) mexri 3.6 δεν αυξομοιωνεται καθολου...ειναι βραχος...οταν τραβαω απο την 3.3 ομως

τοτε παιζει που η ταση...δλδ απο 3.2 πεφτει στο 3.05...

γι αυτο τα utt μου ηθελαν 3.2 βολτ για τα 247 και μολις εδωσα 3.2 με το τζαμπερ στα 4βολτ ανεβηκαν στα 258...

ισως να τα βρισκει σκουρα το ταγκαν

Δυστηχώς αν δεν μετρήσεις με πολύμετρο λίγα πραγματα μπορείς να δείς.

Βεβαια δεν ξέρω και πόσο αξιόπιστος είναι ο σενσορας της DFI.

Το λέω γιατί είμαι καμένος με την MSI.

Καλή, χρυσή αλλά ο σένσορας λέει π@π@ριες.

είναι τόσο θρασύς που μου αναφέρει, με τέτοια ζέστη case temperature 9celsius

vcpu 1.55V ενώ με πολύμετρο βρίσκω 1.64V

απο εκεί και πέρα τι να πεις.

Φυσικά και μιλάμε για πολύμετρο, στη πραγματικότητα δίνει 0.07v παραπάνω από τη τάση στο BIOS και είναι βράχος idle και load μέχρι 3.8 (3.87 δηλαδή). Στα 3.9 μπορεί να πέσει 0.01 σε load αλλά δεν έχω μνήμες που να ακούν τόσο ψηλά ώστε να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα.

Αρχική απάντηση από chroma

Φυσικά και μιλάμε για πολύμετρο, στη πραγματικότητα δίνει 0.07v παραπάνω από τη τάση στο BIOS και είναι βράχος idle και load μέχρι 3.8 (3.87 δηλαδή). Στα 3.9 μπορεί να πέσει 0.01 σε load αλλά δεν έχω μνήμες που να ακούν τόσο ψηλά ώστε να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα.

πολύ καλό.

γιατί τώρα τελευταία, με τα καινούργια mod του Booster, αναρωτιόμουν αν αξίζει να πάω στην DFI.

Με την MSI δεν έχω καθόλου έλεγχω στα timmings απο bios, εκτός απο τα αυτονόητα όπως cas latency.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.