Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Πιθανον να εχεις δικιο,αλλα γενικα γινεται ενας ψιλοπανικος στο XS και στο official της DFI!Παραπονα υπαρχουν πολλα κυριως για μνημες που δινεις πολυ ρευμα(βλεπε BH,UTT) και προβληματα(ακομη και καψιμο) των ιδιων λογω της μητρικης...

Αν εχεις ορεξη για διαβασμα δες κι εδω (εχει κι ελληνικες συμμετοχες:T: )

ΕDIT:Για το αλλο λινκ με προλαβε ο hipro(πες τα...)

ΕDIT2:Ηipro κατι μου λεει οτι πολυ το διασκεδαζεις!"Shi(f)t..........I just realised that I'm on an AMD section forum.......... mine.......

I know what you are doing.......You want to pull me into AMD world........ "

Ολοι θελουν να σε προσυλητισουν..:p .Θελω να δω τι συμπερασματα θα βγαλεις με ολα αυτα που διαβαζω,οταν παρεις την μητρικη..

Πιστευω η DFI έκανε λάθος που έδωσε την επιλογή για 4v έτσι αβασάνιστα, ίσως επειδή δε περίμενε τόσος κόσμος να τη χρησιμοποιήσει απερίσκεπτα. Μπορεί να δίνουμε 3.6v για 24/7 στις μνήμες χωρίς mods αλλά αυτό δε το κάνει λιγότερο εξωφρενικό σαν πρακτική, άσχετα με το τι ξέρουμε (οτι πχ. τα ΒΗ δε χαλάνε κλπ.) δεν είναι κάτι συνηθισμένο και από τη στιγμή που λειτουργεί η μνήμη τόσο πολύ εκτός προδιαγραφών είναι αναμενόμενο να πάρεις και κάτι στο χέρι καμιά φορά. Έτσι είναι το o/c νομίζω, τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Από αυτά που βλέπω (>100C βαθμοί στο mosfet με 3.2v) οι επιλογές με το jumper στα 4v θα έπρεπε να ξεκινούν από τα 3.3v και οχι από τα 2.5v μαζί με ένα τεράστιο αυτοκόλλητο πάνω στο jumper USE AT YOUR OWN RISK! Αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση, το μόνο σίγουρο είναι οτι 2 μητρικές έχουν περάσει από τα χέρια μου (οχι λόγω rma) με το jumper μονίμως στα 5v για καθημερινή χρήση 3.4-3.6v χωρίς προβλήματα. Δε ρίχνω 100% το βάρος στο χρήστη, υπάρχουν πάντα τα ελαττωματικά κομμάτια και θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί καλύτερα και να μη ζεσταινόταν ή να είχε περισσότερους περιορισμούς στη χρήση του jumper απλά βλέπω μια κατάσταση παράνοιας στα ξένα fora που πιστευω δεν αντικατοπρίζει τη πραγματικότητα.

Συμφωνω στα παντα!Βεβαια για να παραδεχεται η ιδια η DFI οπως φαινεται οτι υπαρχει προβλημα ισως να υπαρχει και κατι αλλο περα των θερμοκρασιων που πιανουν τα mosfets ή οτι χρησιμοποιειται πολυ περισσοτερο ρευμα σε σχεση με τις προδιαγραφες των μνημων!Πιστευω οτι εβλεπε ο κοσμακης ολους να ανεβαινουν τρελα με τους Α64 και τις μνημες να 400ριζουν(σε καποιες περιπτωσεις) κι αρχισε να χωνει ρευματα οπου βρει!Σιγα μην ελεγξει τι τσιπακια εχει,ποσο ρευμα σηκωνουν,αν τα mosfets κοντευουν να καουν ή το κυριοτερο αν σηκωνει η 5αρα γραμμη να δινει ρευμα και στις μνημες!!!Αυτος ο πανικος παντως μονο κακο κανει πιστευω στην εταιρεια,αλλα κυριως σ'εμας..

Επειδή υπάρχουν αρκετά καμμένα dimm, είτε φταίει το board ή ο χρήστης, από τη πλευρά της DFI φαίνεται να γίνεται μια προσπάθεια να διορθωθεί οπότε βλέπω να έχουμε νεο bios σύντομα. Μέχρι τότε είναι ευκολότερο και οικονομικότερο να πεις σε κάποιον να το βάλει ξανά στα +3.3 παρά να κάτσεις να εξηγήσεις τι και πως έχει η κατάσταση στα +5 και τι μπορεί να συμβαίνει. Έτσι λειτουργεί το tech support και δε βλέπω το λόγο η DFI να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Το προβλημα ομως ισως να μην περιοριζεται σε Bios update,αλλα να ειναι κατασκευαστικο(οπως ειπε κι ο Beetlejuice για την θερμοκρασια των mosfets που πρεπει να βαλεις ενα ανεμιστηρι,εστω κι αν δεν το αναφερει επισημα η DFI)!Aααα και κατι αλλο,απο το DFI forum(το ανεφεραν και στο xs) τα παιδια της εταιρειας(βλεπε Angry_Games,RGone) λενε να χρησιμοποιουμε μονο τα κιτρινα slots (αφου χρησιμοποιησουμε Bios απο το 3.16 και μετα) μεχρι να υπαρξει κατι νεοτερο!Σε επιδοσεις αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο για πολλους(μαζι κι εγω..)

αν η dfi αποδειχθει αναξιοπιστη στο θεμα "ταση στις μνημες πανω απο 3,2" , τοτε η μονη λυση για ρευμα στις μνημες μας ειναι το ddr maximizer...

εχει κανει τοση δουλεια ο hipro και κατα καποιο τροπο οσοι εχουν dfi μπορουν και χωρις maximizer ή booster

αν οντως υπαρχει προβλημα με την dfi τοτε οσοι θελουν πραγματικη ταση χωρις προβληματα θα στραφουν σε booster ή στο πολυ καλιτερο του maximizer του δικου μας hipro

ειδες τι γυρισματα εχει ο καιρος...

οταν πρωτοειδα την dfi ειπα απομεσα μου , "καιμενε hipro , σου τιναξαν την πατεντα στον αερα και εχεις κανει τοση δουλεια "

στο ορκιζομαι

και δεν το κρυβω και εγω και πολλοι αλλοι βολευτηκαμε και γλιτωσαμε καποια λεφτα για τα ερμα τα 3,4 που θελαμε

να ομως που υπαρχει θεος,και σε δικαιωσε γιατον κοπο σου

απο την πρωτη στιγμη καταλαβα τι εννουσες στο ποστ εδω

κακα τα ψεματα , ολοκληρη η κατασκευη η δικια σου δεν μπορει να συγκριθει με καποια add-on εξαρτηματα σε μια μητρικη

η μαχη ειναι ανιση βεβαια γιατι απο την μια εισαι εσυ με την καταπληκτικη σου κατασκευη , απο την αλλη ενας κολοσσος που παλευει νυχτα μερα να διορθωσει αυτο το σφαλμα

πιστευω οτι θα τα καταφερει η dfi τελικα και θα δωσει λυση

αλλα πιστευω οτι και εσυ θα πουλησεις σε οσους θελουν να ειναι 100% σιγουροι

στο κατω κατω αποδειχτηκε περιτρανα οτι δεν πρεπει να εχουμε και πολυ εμπιστοσυνη σε μητρικες-θαυματα και οσοι θελουν να κανουν σωστη δουλεια πρεπει να επιλεξουν το καταλληλο εξαρτημα για την καταλληλη δουλεια

μην ξεχναμε οτι δεν εχουμε και ολοι dfi...

ευχομαι να σου πανε ολα καλα και ευχομαι να μην πεταξουμε και εμεις τα λεφτα μας

(ελλαδα παντως δεν εχω ακουσει τιναγματα απο το μοσφετ για τις μνημες , εμενα στην παλια το κατω κατω μου τιναχτηκε που νομιζω ειναι του vcore)

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 22:17]

οταν πρωτοειδα την dfi ειπα απομεσα μου , "καιμενε hipro , σου τιναξαν την πατεντα στον αερα και εχεις κανει τοση δουλεια "

στο ορκιζομαι

και δεν το κρυβω και εγω και πολλοι αλλοι βολευτηκαμε και γλιτωσαμε καποια λεφτα για τα ερμα τα 3,4 που θελαμε

να ομως που υπαρχει θεος,και σε δικαιωσε γιατον κοπο σου

απο την πρωτη στιγμη καταλαβα τι εννουσες στο ποστ εδω

κακα τα ψεματα , ολοκληρη η κατασκευη η δικια σου δεν μπορει να συγκριθει με καποια add-on εξαρτηματα σε μια μητρικη

η μαχη ειναι ανιση βεβαια γιατι απο την μια εισαι εσυ με την καταπληκτικη σου κατασκευη , απο την αλλη ενας κολοσσος που παλευει νυχτα μερα να διορθωσει αυτο το σφαλμα

πιστευω οτι θα τα καταφερει η dfi τελικα και θα δωσει λυση

αλλα πιστευω οτι και εσυ θα πουλησεις σε οσους θελουν να ειναι 100% σιγουροι

στο κατω κατω αποδειχτηκε περιτρανα οτι δεν πρεπει να εχουμε και πολυ εμπιστοσυνη σε μητρικες-θαυματα και οσοι θελουν να κανουν σωστη δουλεια πρεπει να επιλεξουν το καταλληλο εξαρτημα για την καταλληλη δουλεια

μην ξεχναμε οτι δεν εχουμε και ολοι dfi...

ευχομαι να σου πανε ολα καλα και ευχομαι να μην πεταξουμε και εμεις τα λεφτα μας

(ελλαδα παντως δεν εχω ακουσει τιναγματα απο το μοσφετ για τις μνημες , εμενα στην παλια το κατω κατω μου τιναχτηκε που νομιζω ειναι του vcore)

Σ'ευχαριστώ....... :)

ΜΗΝ ξεχνάμε βέβαια ότι υποστιρήζουμε ΚΑΙ DDR KAI DDR2 KAI DDR3........και ίσως ΚΑΙ την XDR (ακόμα διαβάζω γι'αυτήν για να βγάλω πόρισμα).......’ρα νομίζω ότι θα έχουμε λίγο μέλλον........μέχρι τουλάχιστον το .......2008........ ;):D

"ενας κολοσσος που παλευει νυχτα μερα να διορθωσει αυτο το σφαλμα"

"πιστευω οτι θα τα καταφερει η dfi τελικα και θα δωσει λυση"

"αποδειχτηκε περιτρανα οτι δεν πρεπει να εχουμε και πολυ εμπιστοσυνη σε μητρικες-θαυματα και οσοι θελουν να κανουν σωστη δουλεια πρεπει να επιλεξουν το καταλληλο εξαρτημα για την καταλληλη δουλεια"

Επειδη υπαρχουν καποια ζωα που γυρνανε την τροφοδοσια των μνημων στην 5αρα χωρις λογο (δλδ να δινουν κατω απο 3.2) και δεν ψυχουν το γ@μ*μενο μοσφετ που ζεματαει φταιει η DFI? Ποιο προβλημα δλδ.... ημαρτον.... εχουμε ξεφυγει εντελως.........

απλα στο XS κανουν την τριχα τριχια πολλες φορες... καλο θα ηταν να συνυπολογιζετε και ποιος γραφει αυτο που γραφει....

Θα συμφωνησω με τον απο πανω. Μεχρι προτεινως, αγοραζες μια μητρικη και ξεκινουσε το γλεντι: Κοψιμο ψυκτρακια για τα μοσφετ, κολλημα, αλλαγη κουλερ του northbridge, αλλαγη του ανεμιστηρα, εξτρα φανακι για τα μοσφετ γιατι ηταν μικρα και ζεσταινονταν αρκετα. Συνεχιζουμε, vcore mod, vdroop mod, vdimm mod, vagp mod, vsence mod...V τα @@ mod, μηπως και δωσει επιτελους τα ρευματα και παιξει σωστα εκει που θελουμε. Οσο για την εγγυηση? παλια στο Τεξας.

Και ερχεται η DFI που τα δινει ΟΛΑ, και οταν λεω ολα εννοω ΟΛΑ(Γιωργο μην πεις για τον ενα πυκνωτη που ελειπε γιατι ΔΕΝ χρειαζεται) και το μονο που χρειαζεται ειναι να ψυξεις το συγκεκριμενο σημειο γιατι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΟΛΤ απο την 5αρα και ΜΟΝΟ οταν δεν χρησιμοποιηθει σωστα ζεσταινεται και πιθανοτατα καιγεται και φυσικα ΟΛΟΙ εχουν παραπονο γι'αυτο.

Τι να πω ρε φουστη...ωρες ωρες δεν παιζεστε απλα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Δηλαδη τι θελει; Να ριχνει αβερτα τα βολτ χωρις να ψυχει τιποτα; λογικο ειναι να εκραγουν ολα......... Αν καποιος διαμαρτυρηθηκε για ελατοματικο κομματι και issue και @@ ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι αμερικανακι.... δε λεω τιποτα αλλο.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.