Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ αν δεν βαριεσαι τις απαντησεις που δοθηκαν ΠΡΙΝ απο τον Hipro και θα καταλαβεις γιατι η ειρωνια συνεχιζεται.

Οσο "για τα γελια" προτιμω να μην ασχοληθω.

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Την επόμενη φορά που δε θα ξέρεις τι γίνεται μέσα στο mosfet, ενημέρωσε μας από το 1ο post για να αποφευγονται τα πανηγύρια και μη προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που δεν ισχύει. Τεκμηριωμένη η απάντηση μου μπορεί να μην ήταν, ήταν βασισμένη σε γεγονότα όμως. Δηλαδή χρειάστηκε η απάντηση του hipro για να παρατηρήσεις οτι ζεσταίνεται;

[ΟFF TOPIC]Μην χαλαμε ενα τοσο δημοφιλες thread αδικα![/OFF TOPIC]

Εγω εχω μια παρομοια απορια αν μπορειτε να μου λυσετε!Το jumper ειναι στην 3.3 και δινω στις μνημες 2.9.Η θερμοκρασια του PWM συμφωνα με το smartguardian ειναι 48 idle και 45load.Για ποιο λογο πεφτει ρε παιδια η θερμοκρασια σε load???Επισης γιατι οταν δινω 2.5v στις μνημες η θρεμοκρασια του πεφτει?(46idle,44 load..με βαση τα παραπανω οπως καταλαβα θα επρεπε να ηταν υψηλοτερη)!Δοκιμασα να ψυξω τα mosfets +μνημες αλλα τπτ.Δεν μπορω να βγαλω πανω απο 250 χωρις λαθη!Μου φαινεται θα γυρισω παλι στην Gigabyte ετσι οπως παει..

Ο αισθητήρας για το PWM είναι πάνω από τα πηνία που βρίσκονται δίπλα στο cpu. Επηρεάζεται και από τη θερμότητα που εκλύουν οι μνήμες. Μήπως χρησιμοποιείς αέρα στο cpu και σε load ανεβαίνουν οι στροφές με αποτέλεσμα να ψύχεται ο αισθητήρας περισσότερο; Όσο για το o/c καλύτερα άνοιξε ένα νέο θέμα με λεπτομερή περιγραφή του συστήματος και των ρυθμίσεων για να σε βοηθήσουμε.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

το θεμα "για τα γελια" αποτι βλεπω σας αρεσε

μην πασχιζετε να με πεισετε οτι εχετε δικιο , το ειδα και μονος μου

η ειρωνια ομως δεν χρειαζεται

και να ξαναπω οτι εγω ειπα οτι η εξηγηση στις αρχες δεν ηταν τεκμηριωμενη γιαυτο και ειπα οτι ειναι "για τα γελια"

αν καποιος ειχε δωσει την απαντηση που εδωσε ο hipro θα ειχε τελειωσει το πανηγυρι

απαντησεις ομως του στυλ "οσο ανεβαζω ταση τοσο θα πεφτει η θερμοκρασια χωρις να εξηγει τι και γιατι ε ναι φαινονται αστειες "

ειπα ξεκαθαρα ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΣΦΕΤ και οτι η εξηγηση που θα εδινα θα ηταν ΑΠΛΗ ΦΥΣΙΚΗ

φυσικα αν θυμηθω ποσες φορες συνηθιζουν μερικοι να με κραζουν ,τοτε εξηγουνται ολα

τελειωσε το θεμα.ληχτε το

Κοιτα το θέμα δεν θα κλήσει εύκολα....

Όταν μερικοί σου μιλάνε για γεγονότα......και εσύ λες ότι είναι εξήγηση για γέλια....

Όταν πρώτα εγώ το λέω όσο πια απλά γίνεται μετά ο jax αντί να γράψει τον τύπο όπως έκανα εγώ μετά τον hipro το εξήγησε με λόγια......ακόμα το θεωρείς για γέλια....

Ποστάρεις τον τύπο της φυσικής.....αλλα δεν καταλαβαίνεις κάτι...ότι η τάση που δίνουμε δεν αλλάζει(θέλουμε να πιστεύουμε γιατι εξαρτάται από το psu) με αποτέλσμα να βγάζεις λάθος συμπεράσματα........και να συνεχλιζουμε να ειμαστε για τα γέλια....

Και σαν να μην φτάνει ότι ενώ είχες άδικο πάλι μας έλεγες για τα γέλια μας έλεγες και άχρηστους από την στιγμή που λές ας απαντήσει ο hipro λές και δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει κάποιος άλλος.....και προς θεού δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Hipro...απλά με πείραξε που στην ουσία μας έλεγε όλους άχρηστους.......

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 02:25]

φυσικα αν θυμηθω ποσες φορες συνηθιζουν μερικοι να με κραζουν ,τοτε εξηγουνται ολα

πραγματικα εχω μεινει αφωνος με τα λεγομενα σου, δεν θα ασχοληθω περισσοτερο.

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:10]

Γνωστή κλίκα/γιάφκα των Intel-άδων , σπέρνει τη διχόνια και το μίσος στους κόλπους της AMD με απότερο σκοπό τη διαμέλιση των μελών της..... :devil:

Eσυ μαζεψε τις κορες σου που τις... βλεφαριαζει ο jimK και ασε τους AMDαδες να τρωγονται.... :p :P :p :P Αν και το παιδι εχει "καλο σκοπο" να λεμε και του στραβου το δικιο!!

Αρχική απάντηση από Chosen

Πφφ!... Εξακολουθεί να είναι εξήγηση για γέλια.

Κανένας άλλος πιο γνωστικός πάνω στο θέμα, να δώσει μια μη-γελοία απάντηση στο παλουκάρι;

απιστευτος οπως παντα!

Αρχική απάντηση από hipro5

17 η μία, 15 η άλλη και 4 ο μικρός...... :D

πλακα κανεις ... τελικα εισαι πολυ παππους για να αλαξεις στρατοπεδο οντως!

ο μικρος ειναι τιγκα intelας, τον εχω δει να αλαζει NB cooler σε IC7 :p, αυτον πρεπει να σωσουμε!

Εντελει τιποτα δεν ειναι αγγελικα πλασμενο σε αυτον τον κοσμο...

DFI ADMITS 5VOLT VDIMM PROBLEM

Exerpt:

"If some of you are not aware, the DFI Nforce 4 Ultra/D/DR SLI models has a

jumper setting o_nboard that allows you to increase the voltage supplied to the

ram from 3.3 volts to 5 volts. This gives users the option to go above 3.2

volts in the bios.

I just spoke to Frank Wong at DFI USA about the major problems people are

getting with the 5Volt Vdimm jumper setting o_n these motherboards. His

response is very disturbing. Mr Wong basically informed me that DFI R&D in

Taiwan know about this issue and have been testing this setting with different

major branded ram, and that the 5 volt setting is causing and I quote "Major

Issues".

If you own one of these boards, and have the jumper set to 5 volts, change it now

back to the 3.3 volt setting."

Link to thread:

http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?p=90270#post90270

Αρχική απάντηση από unseen

Εντελει τιποτα δεν ειναι αγγελικα πλασμενο σε αυτον τον κοσμο...

DFI ADMITS 5VOLT VDIMM PROBLEM

Exerpt:

"If some of you are not aware, the DFI Nforce 4 Ultra/D/DR SLI models has a

jumper setting o_nboard that allows you to increase the voltage supplied to the

ram from 3.3 volts to 5 volts. This gives users the option to go above 3.2

volts in the bios.

I just spoke to Frank Wong at DFI USA about the major problems people are

getting with the 5Volt Vdimm jumper setting o_n these motherboards. His

response is very disturbing. Mr Wong basically informed me that DFI R&D in

Taiwan know about this issue and have been testing this setting with different

major branded ram, and that the 5 volt setting is causing and I quote "Major

Issues".

If you own one of these boards, and have the jumper set to 5 volts, change it now

back to the 3.3 volt setting."

Link to thread:

http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?p=90270#post90270

Και πιο ακριβως ειναι το προβλημα?????

Απ'οτι καταλαβα δεν ειναι καποιο συγκεκριμενο..απλα προκαλει προβληματα στην μητρικη σε σημειο οπως λεει να εχει καψει μια!Συμβουλευει να το βαλουμε στην 3.3 μεχρι να λυσουν το προβλημα.

Mr Wong also said "At this time they do not have a fix for this problem. Our R&D has also found that the Vdimm jumper when set to 5 volts can cause some of the motherboard chipsets to blow":eek:

μηπως εννοουν την υπερθερμανση οποτε το εχουμε στα 4βολτ?

γιατι ναι μεν εμεις το βολευουμε με το ανεμηστηρακι αλλα αμα το δουμε σφαιρικα η dfi δεν συνιστα στο manual ανεμιστηρα , ουτε και εχει ανεμηστηρα πανω στη μητρικη

αρα αμα μεινει χωρις ανεμηστηρα μπορει να καταστραφει οντως ,οποτε η dfi μενει ξεκρεμαστη με το προιον που πουλαει

απλα μια ιδεα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.