kallileo Μάϊος 20, 2005 #221 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Σε κάθε ψυκτράκι?Που βρήκες 4χ4?...δεν ξερω κατα πόσο θα συμφαίρει(σε θεμα απόδοσης/κατανάλωσης) Σε μαγαζι με ηλεκτρονικα. το αγορασα.Πως ειναι δυνατον να βαλω σε καθε ψηκτρακι?????Απλα το στερεωσα πανω απο τα mosfets δηλαδη πανω στα ψηκτρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 20, 2005 #222 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 4*4 είναι περίπου 2 ψυκτράκια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 20, 2005 #223 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Αυτό που λες δεν ισχύει σε όσες DFI (και είναι αρκετές) έχω δουλέψει από κοντά. Βάλε 2.6v με το jumper στα 5v και βάλε να τρέξει memtest86 #5, αμα δε ζεματίσει η γωνία και δεν αφήσεις δέρμα πάνω στο ψυκτράκι τότε πες μας και το rev. γιατί η DFI σου είναι μοναδική. Ηλεκτρονικά δε μπορώ να στο εξηγήσω απλά πιστευω πως η περίσσεια τάση αυξάνει τη θερμότητα πάνω στο κύκλωμα, για αυτό και όταν δίνει 3.2 από τα +3.3 είναι παγωμένο. 3.2 από τα +5 είναι πολύ ζεστό και 4 από τα +5 είναι χλιαρό ξανά. Αυτά που βλέπω λεω. Οπως ακριβως τα λεει ο Chroma ειναι. Οταν εχεις το jumper ρυθμισμενο στα 3.3 βολτ, και δινεις απο το BIOS, 2.6 π.χ. τοτε ειναι ζεστο. Αν δωσεις παραπανω κρυωνει γιατι ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η αντισταση που παρουσιαζει το κυκλωμα στην διελευση του ρευματος προς τις μνημες, οποτε οσο πιο χαμηλη αντισταση τοσο λιγοτερο ρευμα μετατρεπεται σε θερμοτητα. Αν τωρα βαλεις την ταση στα 3.2(τερμα δηλαδη) πρεπει να ειναι σχεδον παγωμενο γιατι ολη η ταση του τροφοδοτικου περναει στις μνημες χωρις αντιστασεις.Αν τωρε βαλεις το jumper στα 5Volt, και δωσεις ταση στις μνημες 2.6, τα υπολοιπα 2.4Volt που "κοβει" το κυκλωμα, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ σε θερμοτητα. Αρα το ψυκτρακι ζεματαει. Αν το ρυθμισεις στα 4Volt, ΜΟΝΟ 1Volt "κοβεται" απο την αντισταση οποτε εχεις μικροτερο ποσοστο μετατροπης ενεργειας σε θερμοτητα, αρα ειναι και πιο κρυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 21, 2005 #224 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 beetlejuice...utt δεν εχεις?...ριξε 3.2 βολτ με το jumper στην 3.2 δεν θα ζεσταθει καθολου...αλλαξε θεση στο jumper και βαλτο στα 4βολτ και δωσε τα ιδια βολτ για τις μνημες...θα καψεις το χερι σου αν το αφησεις να τρεχει για 5 λεπτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάϊος 21, 2005 #225 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 13:18] πως το εβγαλες το συμπερασμα αυτο? πως μας λες οτι ειμαστε αστειοι χωρις να εισαι σιγουρος? ειναι για τα γελια για τον απλο λογω οτι δεν στεκει απο βασικες αρχες φυσικης και ηλεκτρονικωναυτο το καταλαβαινει καποιος εξ ορισμουτην βασικη αρχη λειτουργιας την κατεχω,απλα δεν ξερω το ΠΩΣ το κανει εσωτερικα.οταν ενα εξαρτημα ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ κατι με ΡΕΥΜΑ , ΔΙΑΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑΟταν κατι διαρεεται απο ρευμα τοτε βγαζει θερμοτητα συμφωνα με τον τυπο P=I^2 * R , οπου I το ρευμα (στο τετραγωνο) και R η εσωτερικη αντισταση τουΟταν το ρευμα που παρεχει το εξαρτημα διπλασιαστει τοτε η εκλυομενη θερμοτητα απο το μηχανημα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙειρηνη υμην ρε σεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάϊος 21, 2005 #226 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 13:10] beetlejuice...utt δεν εχεις?...ριξε 3.2 βολτ με το jumper στην 3.2 δεν θα ζεσταθει καθολου...αλλαξε θεση στο jumper και βαλτο στα 4βολτ και δωσε τα ιδια βολτ για τις μνημες...θα καψεις το χερι σου αν το αφησεις να τρεχει για 5 λεπτα... μα εδω συμφωνουμε εγω ειπα οτι δεν ζεσταινοταν με το jumper @4V αλλα με την ταση στις μνημες στο χαμηλοτερο σημειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 21, 2005 #227 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Η μία 512MB στα 2.5Volts καταναλώνει περίπου 2.7Α στα 2.5Volts........’ρα και οι δύο μαζί καταναλώνουν περίπου 5.4Α στα 2.5Volts.......Τώρα, τροφοδοτούμε το Mos-Fet με 3.3Volts.....και έχουμε.....3.3V - 2.5V = 0.8V πτώση τάσεως πάνω στο Mos-Fet.....και.....0.8V x 5.4A = 4.32Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-Fet.........Αν τώρα τροφοδοτίσουμε το Mos-Fet από τα 5Volts έχουμε: 5V - 2.5V = 2.5V πτώση τάσεως πάνω στο Mos-Fet, άρα 2.5V x 5.4A = 13.5 Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-Fet......άρα αν τροφοδοτίσουμε το Mos-Fet από τα 3.3Volts έχουμε θερμικές απώλειες πάνω του 4.32Watts ενώ αν το τροφοδοτίσουμε από τα 5Volts έχουμε θερμικές απώλειες πάνω του 13.5Watts........ ΑΡΑ : Από τα 3.3Volts = 4.32Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-FetΑπό τα 5Volts = 13.5Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-Fet Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2005 #228 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Ρε γμτ.... Q=I^2*Rt άρα όσο μεγαλώνει η αντίσταση τόσο αυξάνεται η θερμότητα.....αφού το I παραμένει σταθερό.... Τι δεν καταλαβαίνεις από τον τύπο που έγραψες? Το Ι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ αφού τροφοδοτείται συνέχει από την 5άρα...η τάση που φεύγει από το mosfet αλλάζει......καλημέρα και με τις υγείες σας ο hipro με πρόλαβε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 22, 2005 #229 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Η μία 512MB στα 2.5Volts καταναλώνει περίπου 2.7Α στα 2.5Volts........’ρα και οι δύο μαζί καταναλώνουν περίπου 5.4Α στα 2.5Volts.......Τώρα, τροφοδοτούμε το Mos-Fet με 3.3Volts.....και έχουμε.....3.3V - 2.5V = 0.8V πτώση τάσεως πάνω στο Mos-Fet.....και.....0.8V x 5.4A = 4.32Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-Fet.........Αν τώρα τροφοδοτίσουμε το Mos-Fet από τα 5Volts έχουμε: 5V - 2.5V = 2.5V πτώση τάσεως πάνω στο Mos-Fet, άρα 2.5V x 5.4A = 13.5 Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-Fet......άρα αν τροφοδοτίσουμε το Mos-Fet από τα 3.3Volts έχουμε θερμικές απώλειες πάνω του 4.32Watts ενώ αν το τροφοδοτίσουμε από τα 5Volts έχουμε θερμικές απώλειες πάνω του 13.5Watts........ ΑΡΑ : Από τα 3.3Volts = 4.32Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-FetΑπό τα 5Volts = 13.5Watts θερμικές απώλειες πάνω στο Mos-Fet Πφφ!... Εξακολουθεί να είναι εξήγηση για γέλια.Κανένας άλλος πιο γνωστικός πάνω στο θέμα, να δώσει μια μη-γελοία απάντηση στο παλουκάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάϊος 22, 2005 #230 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 δεν την καταλαβα την ειρωνια σου και το υφακικαλιτερα να κανεις λαθος και να εχεις προσπαθησει με οτι τροπο εχεις να δωσεις μια επιστημονικη εξηγηση , παρα να λες κατι σωστο και να εισαι μπακαληςωρες ειναι να μου πεις οτι ΠΡΙΝ απο την απαντηση του HIPRO ειχαν δωθει σοβαρες απαντησειςεγω μιλησα για γελοιες εξηγησεις , για απαντησεις τυπου "μη το ψαχνεις , ετσι ειναι" ή τυπου "το σωστο ειναι αυτο και ας μην ξερω γιατι ειναι το σωστο"τετοιες απαντησεις τις θεωρω γελοιεςγιαυτο και ζητησα απαντηση τεκμηριωμενη ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ απο τον HIPROστο κατω κατω παραδεχτηκα εγω ο ιδιος οτι δεν ξερω τι γινεται , απλα αν γινοταν με τον τροπο που φανταζομουν συμφωνα με τη φυσικη θα γινοταν ετσιαποτι φανηκε γινεται με αλλο τροπο οποτε αλλαζουν οι τυποι και ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 22, 2005 #231 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice στο κατω κατω παραδεχτηκα εγω ο ιδιος οτι δεν ξερω τι γινεται , απλα αν γινοταν με τον τροπο που φανταζομουν συμφωνα με τη φυσικη θα γινοταν ετσι αποτι φανηκε γινεται με αλλο τροπο οποτε αλλαζουν οι τυποι και ολα τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 22, 2005 #232 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Αυτό που λες δεν ισχύει σε όσες DFI (και είναι αρκετές) έχω δουλέψει από κοντά. Βάλε 2.6v με το jumper στα 5v και βάλε να τρέξει memtest86 #5, αμα δε ζεματίσει η γωνία και δεν αφήσεις δέρμα πάνω στο ψυκτράκι τότε πες μας και το rev. γιατί η DFI σου είναι μοναδική. Ηλεκτρονικά δε μπορώ να στο εξηγήσω απλά πιστευω πως η περίσσεια τάση αυξάνει τη θερμότητα πάνω στο κύκλωμα, για αυτό και όταν δίνει 3.2 από τα +3.3 είναι παγωμένο. 3.2 από τα +5 είναι πολύ ζεστό και 4 από τα +5 είναι χλιαρό ξανά. Αυτά που βλέπω λεω. Αρχική απάντηση από haris1984 μην εισαι τοσο απολυτος ρε κωστα(beetlejuice)...δεν ειμαι σιγουρος για το τι γινεται σε τασεις κατω των 3.2 αλλα δεν νομιζω πως θα κανει διαφορα...οταν αλλαξεις το τζαμπερακι και το βαλεις στα 4βολτ και δωσεις 3.2 και ανω τοτε το κυκλωμα πρεπει να σου ριξει την ταση απο 5 σε 3.2 μιας και τραβαει απο την 5αρα...τι γινεται σε αυτα τα "χαμενα" βολτ? μετατρεπονται σε θερμοτητα...και γι αυτο ανεβαινει η θερμοκρασια...απλη φυσικη as well... Αρχική απάντηση από esdee ακριβως, σε θερμοτητα μετατρεπεται η ταση που κοβεται Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Φυσική Γεν παιδείας 2ας Λυκείου...Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στα ίδια βολτ τόσο αυξάνεται η θερμότητα που εκπέμπει...απλό είναι... Αρχική απάντηση από jax7480 Οπως ακριβως τα λεει ο Chroma ειναι. Οταν εχεις το jumper ρυθμισμενο στα 3.3 βολτ, και δινεις απο το BIOS, 2.6 π.χ. τοτε ειναι ζεστο. Αν δωσεις παραπανω κρυωνει γιατι ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η αντισταση που παρουσιαζει το κυκλωμα στην διελευση του ρευματος προς τις μνημες, οποτε οσο πιο χαμηλη αντισταση τοσο λιγοτερο ρευμα μετατρεπεται σε θερμοτητα. Αν τωρα βαλεις την ταση στα 3.2(τερμα δηλαδη) πρεπει να ειναι σχεδον παγωμενο γιατι ολη η ταση του τροφοδοτικου περναει στις μνημες χωρις αντιστασεις.Αν τωρε βαλεις το jumper στα 5Volt, και δωσεις ταση στις μνημες 2.6, τα υπολοιπα 2.4Volt που "κοβει" το κυκλωμα, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ σε θερμοτητα. Αρα το ψυκτρακι ζεματαει. Αν το ρυθμισεις στα 4Volt, ΜΟΝΟ 1Volt "κοβεται" απο την αντισταση οποτε εχεις μικροτερο ποσοστο μετατροπης ενεργειας σε θερμοτητα, αρα ειναι και πιο κρυο. δεν σε παραξενεψε που τοσοι σου ειπαμε το ιδιο πραγμα και στο εξηγησαμε πολλες φορες με λιγο διαφορετικο τροπο ο καθενας?και η απαντηση σου ηταν οτι οι εξηγησεις μας ειναι για γελια....τεσπα...περασε...ολα καλα ελπιζω τωρα...αφου σου ελυσε την απορια ο hipro5... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 22, 2005 #233 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Ρε παιδιά........ΜΗΝ αποπαίρνετε ο ένας τον άλλον.......Λογικό είναι να μήν είμαστε όλοι το ίδιο.......Κι εγώ για παράδειγμα καταπιάνωμαι με όλα και με τις αντρικές δουλειές του σπιτιού......και υδραβλικός έχω γίνει.....Έχανε μια φορά θυμάμαι ο νιπτήρας της τουαλέτας νερά από κάτω........Ξαπλώνω κι εγώ να τον φτιάξω.....Λόγω παλαιότητας είχαν σαπίσει όλα τα πλαστικά μονωτικά που είχαν οι σωλήνες......Τι πιό απλό από το να πάς σε ένα μαγαζί, να πάρεις τα πλαστικά αυτά και να τα αντικαταστίσεις!......Αυτό έκανα....μόνο που πάλι έχανε......Και κανάβι έβαλα στα σπειρώματα και πάλι έσταζε....Ε αι στο ...κόρακα...είπα και το παράτησα....Ας έλθει κάνας υδραβλικός να το φτιάξει είπα.....και πράγματι ήρθε ένας φίλος της κόρης μου και το έφτιαξε στο πίτς φυτίλι!.......Ετών?......20 παρακαλώ και μαθαίνει υδραβλικά δίπλα στον πατέρα του.......Του τραβάς καμμιά σφαλιάρα κύριε πρόεδρε?....Μια σταλιά σκ@τό να φτιάξει τον νιπτήρα και εγώ κοτζάμ ηλεκτρονικός να μου τσακίσουν τα νεύρα και να μην κάνω και τίποτα!........ Αυτή η μίνι ιστοριούλα είναι για να δείξω/πώ ότι ο καθένας είναι στο είδος του......Καταλαβαίνουμε στο περίπου τι συμβαίνει με κάτι αλλά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε......’ντε πές τε μου τώρα εμένα που κατάλαβα τι ήθελε ο νιπτήρας και έκανα φανταστική δουλειά πάνω του, γιατί αυτός συνέχισε να χάνει?........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 22, 2005 #234 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 τεφλον και σιλικονη.... :P :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Μάϊος 22, 2005 #235 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 :OT: μην μου πεις οτι εχεις και κορη κοντα στην ηλικία των 20 ??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 22, 2005 #236 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από doctor [Σήμερα, στις 01:38] :OT: μην μου πεις οτι εχεις και κορη κοντα στην ηλικία των 20 ??????? 17 η μία, 15 η άλλη και 4 ο μικρός...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Μάϊος 22, 2005 #237 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 01:43] 17 η μία, 15 η άλλη και 4 ο μικρός...... :-O Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάϊος 22, 2005 #238 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Jumper στα 5v, μνήμες 3.2v και αισθητήρας κάτω από το γνωστό ψυκτράκι του vdimm. memtest #5, από το 2ο loop η οθόνη δείχνει Hi που σημαίνει οτι περάσαμε τους 100C (εκεί τερματίζει). Επαναλαμβάνεται με μνήμες στα 3.5v, ένδειξη 95.1C κατά το #5. Ψύξη καμιά ιδιαίτερη, μόνο ένας 12ρης πάνω από τα dimm. Να βάλω και 2.6v; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 22, 2005 #239 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Να βάλω και 2.6v; Και δεν χωνεις...απο την στιγμη που τερματισε το θερμομετρο....παιζει να μας πεις και ψεματα οτι ειναι πιο ζεστο. Δηλαδη τεκμηριωση για γελια. NEEEEEEEEEEEEEEXT!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάϊος 22, 2005 #240 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 το θεμα "για τα γελια" αποτι βλεπω σας αρεσεμην πασχιζετε να με πεισετε οτι εχετε δικιο , το ειδα και μονος μουη ειρωνια ομως δεν χρειαζεταικαι να ξαναπω οτι εγω ειπα οτι η εξηγηση στις αρχες δεν ηταν τεκμηριωμενη γιαυτο και ειπα οτι ειναι "για τα γελια"αν καποιος ειχε δωσει την απαντηση που εδωσε ο hipro θα ειχε τελειωσει το πανηγυριαπαντησεις ομως του στυλ "οσο ανεβαζω ταση τοσο θα πεφτει η θερμοκρασια χωρις να εξηγει τι και γιατι ε ναι φαινονται αστειες "ειπα ξεκαθαρα ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΣΦΕΤ και οτι η εξηγηση που θα εδινα θα ηταν ΑΠΛΗ ΦΥΣΙΚΗφυσικα αν θυμηθω ποσες φορες συνηθιζουν μερικοι να με κραζουν ,τοτε εξηγουνται ολατελειωσε το θεμα.ληχτε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.