Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

μην εισαι τοσο απολυτος ρε κωστα(beetlejuice)...

δεν ειμαι σιγουρος για το τι γινεται σε τασεις κατω των 3.2 αλλα δεν νομιζω πως θα κανει διαφορα...οταν αλλαξεις το τζαμπερακι και το βαλεις στα 4βολτ και δωσεις 3.2 και ανω τοτε το κυκλωμα πρεπει να σου ριξει την ταση απο 5 σε 3.2 μιας και τραβαει απο την 5αρα...τι γινεται σε αυτα τα "χαμενα" βολτ? μετατρεπονται σε θερμοτητα...και γι αυτο ανεβαινει η θερμοκρασια...απλη φυσικη as well...

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 17:13]

Ηλεκτρονικά δε μπορώ να στο εξηγήσω απλά πιστευω πως η περίσσεια τάση αυξάνει τη θερμότητα πάνω στο κύκλωμα

ακριβως, σε θερμοτητα μετατρεπεται η ταση που κοβεται

Παιδια η περιπτωση του jumper στα 4V ειναι RTFM και μαλιστα σε εξτρα φυλλαδιο μεσα στο κουτι!!... Με ποια λογικη καποιος το γυριζει κατευθειαν στα 4V ενω δινει 2.6 δεν το εχω καταλαβει.... Επειδη του φιλου δεν παιζει jumper-οσεναριο ... tccd εχει@2.6V και το στησαμε μαζι το μηχανημα, κανας αλλος με rev.AA0 υπαρχει να πει μια γνωμη για τις υψηλες θερμοκρασιες??? Η μοναδικη αλλη διαφορα που εχουν τα setup μας ειναι οτι αυτος εχει βαλει τα εξτρα molex + floppy ενω εγω δεν τα εχω βαλει...

στα ποσα ειναι;

μαλλον νορμαλ, με φορτιο χωρις ανεμιστηρες.

στα 2600 που ειναι τωρα, με 1.7+ και 3 βολτ στις μνημες, idle, χωρις ανεμιστηρες, ειναι ζεστα, αλλα η βαση τους ζεματαει.

Τον 3000+ εχει Εκαιγαν και στα 1800 (200χ9), εκαιγαν και σε κατι δοκιμες που τρεχαμε 2500 (277χ9)@1.55Vcore. Παντα σε 2.6 οι μνημες βεβαια. Τωρα μου λεει εχει βαλει ενα 12αρι ΤhermalTake και παλι τα ακουμπαει και ειναι ζεστα (@2500). Κι εγω νομιζα οτι ειναι ψιλονορμαλ (γενικα δεν πολυκοιταω θερμοκρασιες και ειχα την εντυπωση οτι κι εμενα καιγανε ετσι). Μετα που γυρισα σπιτι ειδα τα 30αρια τα δικα μου(σε παρομοια κλοκια) και ανησυχησα...

AA0 κι απο δω!Οντως τα ψυκτρακια καινε αρκετα ακομη και σε στοκ θερμοκρασιες(..ευτυχως που το ειπες).Το PWMIC ειναι κοντα στους 50 και καποιες φορες παραπανω.Δινω μολις 2.9(απο την 3.3)!Λετε γι'αυτο να μην τραβανε οι μνημες οπως στην προηγουμενη μητρικη μου?(15ΜΗζ κατω δουλευουν:( ).Θα προσπαθησω να βαλω καποια ψυξη στα ψυκτρακια και θα δω αν εχει αποτελεσμα..;)

οκ απολυτος δεν θα ειμαι ,θα σας πω κατι ομως

εσεις καλα κανετε και λετε οτι βλεπετε , απολυτα λογικο ειναι

η εξηγηση που δινετε ειναι για τα γελια ομως

επομενως επειδη ουτε εγω αλλα ουτε και εσεις ειστε μεσα στο μοσφετ και κανεις δεν ξερει τι κανει το jumper ας μην δινουμε εξηγησεις

οντως δεν ξερω ακριβως τι γινεται αλλα θα σας πω οτι οταν ειναι στα 4 βολτ απλα του δινεται η δυνατοτητα να αποδωσει παραπανω , αυτο δεν σημαινει οτι θα χρειαστει και ολα αυτα τα βολτ

αν ειναι ετσι που τα λετε τοτε με το jumper @4V και με ταση 4V θα ηταν το πιο κρυο που υπαρχει , δεν νομιζω..

ας απαντησει ο HIPRO να μας λυθει η απορια

εμενα το δικο μου το φυσαει ξωφαλτσα ο ανεμηστηρας των μνημων και ειναι Κ-Ρ-Υ-Ο

Αρχική απάντηση από deadlock7

AA0 κι απο δω!Οντως τα ψυκτρακια καινε αρκετα ακομη και σε στοκ θερμοκρασιες(..ευτυχως που το ειπες).Το PWMIC ειναι κοντα στους 50 και καποιες φορες παραπανω.Δινω μολις 2.9(απο την 3.3)!Λετε γι'αυτο να μην τραβανε οι μνημες οπως στην προηγουμενη μητρικη μου?(15ΜΗζ κατω δουλευουν:( ).Θα προσπαθησω να βαλω καποια ψυξη στα ψυκτρακια και θα δω αν εχει αποτελεσμα..;)

Eβαλα ενα μικρο fan και η θερμοκρασια επεσε 20 βαθμους σε ful load.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

οκ απολυτος δεν θα ειμαι ,

πως το εβγαλες το συμπερασμα αυτο? πως μας λες οτι ειμαστε αστειοι χωρις να εισαι σιγουρος?

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

οκ απολυτος δεν θα ειμαι ,θα σας πω κατι ομως

εσεις καλα κανετε και λετε οτι βλεπετε , απολυτα λογικο ειναι

επομενως επειδη ουτε εγω αλλα ουτε και εσεις ειστε μεσα στο μοσφετ και κανεις δεν ξερει τι κανει το jumper ας μην δινουμε εξηγησεις

οντως δεν ξερω ακριβως τι γινεται αλλα θα σας πω οτι οταν ειναι στα 4 βολτ απλα του δινεται η δυνατοτητα να αποδωσει παραπανω , αυτο δεν σημαινει οτι θα χρειαστει και ολα αυτα τα βολτ

αν ειναι ετσι που τα λετε τοτε με το jumper @4V και με ταση 4V θα ηταν το πιο κρυο που υπαρχει , δεν νομιζω..

ας απαντησει ο HIPRO να μας λυθει η απορια

εμενα το δικο μου το φυσαει ξωφαλτσα ο ανεμηστηρας των μνημων και ειναι Κ-Ρ-Υ-Ο

Φυσική Γεν παιδείας 2ας Λυκείου...

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στα ίδια βολτ τόσο αυξάνεται η θερμότητα που εκπέμπει...απλό είναι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.