Jump to content

Dfi Νf4 Owners - ερωτησεις - λυσεις

kIlGoRi

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Οπως ειπε και ο Τριστενο ρυθμισε το LDT στο 2χ ή στο 2.5Χ και ξεχνα το. Οι διαφορες στις επιδοσεις (αν υπαρχουν) ειναι ανυπαρκτες. Η μητρικη δεν ξερω που τερματιζει οσον αφορα το ΗΤΤ, παντως προχθες δοκιμασα να δω που τερματιζει το FSB νομιζω οτι τα 372 ειναι ενα καλο νουμερο. Μιλαμε για benchable καταστασεις, οχι απλα screenshot.

ο Χριστος και η Παναγια , 400 fsb?

μα καλα τι μνημες εχετε

ανεβασα ανα κλικ το LDT και ενα το τσιπσετ και ειμαι οκ στα 250χ10

πιστευω ομως οτι δεν εφταιγε αυτο

ειναι το 4χ εν πρωτης και εν δευτερης ειναι το cpu βολτ

rev A02 εγω

παντως ευχαριστω

να ξαναγκρινιαξω (επειδη ειμαι παθων)

δινετε στοιχεια στον κοσμακι

ανεμιστηρες που και τι διαμετρο,γενικα ψυξη , ρευματα ,αυτος ειναι ο σκοπος

Αποφασισα να δοκιμασω το mod του Nf4 Ultra-->SLI.To εκανα με μολυβι(για να μην αφησω σημαδια με κολλησεις)και λειτουργησε μια χαρα.Το προβλημα ειναι οτι μετα το ανοιγμα του υπολογιστη εκανα clear cmos και ξεχασα να κανω disable τις περιττες συσκευες(βλεπε irda).Ετσι τα windows αρχισαν να βρισκουν συσκευες και για να μην τις κανω εγκατασταση εκανα reboot.Οταν απενεργοποιησα τις συσκευες που δεν ηθελα μπηκα win και μου ειχε βρει την εξης συσκευη..που δεν μπορω να κανω uninstall ουτε απο safe mode.Λετε να ειναι μ@@κια των win?Πειτε καποιον τροπο να το σβησω..clip23fl.th.jpg

Σε safe mode δεν μου εμφανιζει μονο το Infrared port(δειχνει να δουλευει οκ,χωρις θαυμαστικο) αλλα και κατι αλλες συσκευες miniport(συνολο 6-7 νομιζω)!!!Οταν μπαινω κανονικα ομως παλι βγαζει το ιδιο προβλημα.Εχετε εσεις τπτ network adapters ρε παιδια???

χωρις να εχω στησει το δικτυο με τα 2 αλλα πισι που εχω στο δωματιο τοτε εχουμε αυτα που δειχνει η φωτογραφια

ομως αν στηθει το δικτυο γινετια χαμος , μαζευονται πολλα καλουδια εκει , γεφυρες δικτυου , πρωτοκολλα , χαμος μιλαμε

post-1246-1416071927,7449_thumb.jpg

Mα εγω εχω απενεργοποιησει τα παντα περι δικτυου!Αφου ομως στο safe mode μου τα εμφανιζει οκ μαλλον καποια ρυθμιση χρειαζεται,αν και δεν μπορω να καταλαβω ποια συσκευη ειναι...(μαλλον δικτυο πρεπει αν και δεν εχω βαλει ποτε για να ξερω).Για να μην φτιαχνω καινουριο θεμα..ξερει καποιος να μου πει πως μπορω να κανω τα windows να ξαναβρουν ολες τις συσκευες?

Ρε παιδια, εχει κανεις rev.AA0 ??? Το εχει ενας κολλητος σε DFI sli-dr και τα mosfet ΚΑΙΝΕ! Δεν ξερω φυσικα αν εχει να κανει με το rev αλλα αναφερει 50αρες χωρις ανεμιστηρα (και χωρις oc) ενω και τα 4 ψυκτρακια των mosfet ειναι καυτα... Ενω τα δικα μου (τα ψυκτρακια εννοω ρε ανωμαλοι) στη rev. A01 ειναι χλιαρα...

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 12:11]

ρε παιδια η DFI παιζει κανονικα με KINGSTON CL3 DDR 400?

Ειχα Kingston Value ram 2x512. Αν θυμαμε καλα στο κουτι τους εγραφε KVR 400.

Δυστηχος ειχα μεγαλο προβλημα συμβατοτητας, οι μνημες παιζανε μονο οταν το θυμοντουσαν και καμια φορα ακομα και στα ντιφολτ μου κανανε κουλά.

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 12:20]

Ρε παιδια, εχει κανεις rev.AA0 ??? Το εχει ενας κολλητος σε DFI sli-dr και τα mosfet ΚΑΙΝΕ! Δεν ξερω φυσικα αν εχει να κανει με το rev αλλα αναφερει 50αρες χωρις ανεμιστηρα (και χωρις oc) ενω και τα 4 ψυκτρακια των mosfet ειναι καυτα... Ενω τα δικα μου (τα ψυκτρακια εννοω ρε ανωμαλοι) στη rev. A01 ειναι χλιαρα...

αυτο το revision ειχα οταν τα τιναξε η dfi ultra d

πηρε φωτια και ηρθε και εδεσε

βεβαια τοσο μεγαλες θερμοκρασιες οχι αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι το ψυκτρακι για τις μνημες δεν πιανοτανε με το χερι

χωρις o/c , απλα με το jumper στο 4V

η dr μου τωρα με τιγκα οβερκλοκ δεν καταλαβαινει τιποτα

προσεχε φιλε μου , τσεκαρε τα ολα με λεπτομερεια

εμενα αν και Α02 εχει θερμοκρασιες στα μοσφετ απο 43-48 βαθμους χωρις ανεμιστηρα...προχειρα με ενα ανεμιστηρακι που το κρατουσα με το χερι επεσε στους 37 βαθμους σε full load...εγω με το τσιπσετ εχω προβλημα...με το silence δεν τραβαει αρκετο αερα και ζεσταινεται με αποτελεσμα ή να δουλευει αυτοματα και να ειναι τον περισσοτερο χρονο φουλ ή να δουλευει χαμηλα και να ανεβαζει 48-50 βαθμους...πρεπει να βαλω νερο στην καρτα να ξεφορτωθω το silencer...

τι λετε ρε σεις εχετε τρελαθει εντελως?

με την DR και το jumper@ 4V και τις μνημες ησυχες απο ταση , δεν θελει καν ανεμηστηρα

εμενα οσο ανεβαζω ταση τοσο ανεβαζει και θερμοκρασια

αυτο που ειπατε τι ειναι καινουριο?

οσο περισσοτερο ρευμα τραβανε οι μνημες τοσο θα ΠΕΦΤΕΙ (!!!) η θερμοκρασια απο το μοσφετ που τις τροφοδοτει? απο που κι ως που

οσο φορτωνεται με αμπερ , τοσο θα ζεσταινεται , απλη φυσικη , απλα ηλεκτρονικα .

στα 4V οσο λιγοτερο ρευμα δινεις τοσο πιο πολυ ζεσταινεται...

το αυτο..

10Χ240 με 3.2 στις μνημες, 1.55 στο τσιπ.

attachment.php?s=&postid=182773

65 στο ψυκτρακι της 4αρας για τις μνημες, 46 στο pwm.

χωρις ανεμιστηρα.

Αυτό που λες δεν ισχύει σε όσες DFI (και είναι αρκετές) έχω δουλέψει από κοντά. Βάλε 2.6v με το jumper στα 5v και βάλε να τρέξει memtest86 #5, αμα δε ζεματίσει η γωνία και δεν αφήσεις δέρμα πάνω στο ψυκτράκι τότε πες μας και το rev. γιατί η DFI σου είναι μοναδική. Ηλεκτρονικά δε μπορώ να στο εξηγήσω απλά πιστευω πως η περίσσεια τάση αυξάνει τη θερμότητα πάνω στο κύκλωμα, για αυτό και όταν δίνει 3.2 από τα +3.3 είναι παγωμένο. 3.2 από τα +5 είναι πολύ ζεστό και 4 από τα +5 είναι χλιαρό ξανά. Αυτά που βλέπω λεω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.