Kaf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Σκοπεύω να αγοράσω κάτι σε 8800 είτε gt είτε gts. Ψάχνοντας βρήκα αυτές:GTS:1) ASUS 8800 GTS 512 MB http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=10443462) XFX 8800 GTS 512 MB http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=10510403) Evga SVGA 8800 GTS 512 MB http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1051512GT:1) Asus 8800 GT 512 MB http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=10293392) ECS SVGA PCI-X ECS 8800 GT 512 MB http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1039806To budget είναι μέχρι 350 euro, και προτιμώ κάτι σε XFX, αλλα απ'οτι βλέπω η XFX του πλαισίου "αναμένεται σύντομα", όπως ένα handsfree που έχω παραγγείλει εδώ κ 2 μήνες...Επίσης, έχω μητρική ASUS, τίθεται θέμα καλύτερης συμβατότητας της asus κάρτας γραφικών με τη μητρική ή είναι το ίδιο?Οπωσδήποτε G92 core & 512 MB μνήμηςΣυγκλίνω προς GTS έναντι της GT, αν έχετε καλύτερη ιδέα ... shoot it
Kaf Ιανουάριος 3, 2008 Author #3 Ιανουάριος 3, 2008 Γιατι τη φθηνότερη και γιατί GT? Με ποιο σκεπτικό καταλήγουμε εδώ?
Duder Ιανουάριος 3, 2008 #4 Ιανουάριος 3, 2008 Επειδή (κατά τη γνώμη μου πάντα) οι επιδόσεις της GTS δε δικαιολογούν τη διαφορά τιμής...μία μέτρια overclocked GT έχει τις επιδόσεις της GTS...Σου είπα για τη φθηνότερη γιατί όλες οι GT ίδιες είναι (κατασκευαστικά) απλά αλλάζει το συνοδευτικό της κάρτας υλικό...
Kaf Ιανουάριος 3, 2008 Author #5 Ιανουάριος 3, 2008 Καλύτερο δεν είναι όμως να έχω τις επιδόσεις της GTS χωρις overclock? Ετσι έχω κ περιθώρια να ανέβω ακόμα περισσότερο σε επιδόσεις με ένα μέτριο overclock (αν θελήσω). Η διαφορά τιμής δε με προβληματίζει πάντως, δέν είναι αυτό το κύριο μέλημά μου, μέσα στο μέγιστο budget είναι και οι 2.
MadCatMk21442169156 Ιανουάριος 3, 2008 #6 Ιανουάριος 3, 2008 Καλύτερο δεν είναι όμως να έχω τις επιδόσεις της GTS χωρις overclock? Ετσι έχω κ περιθώρια να ανέβω ακόμα περισσότερο σε επιδόσεις με ένα μέτριο overclock (αν θελήσω). Η διαφορά τιμής δε με προβληματίζει πάντως, δέν είναι αυτό το κύριο μέλημά μου, μέσα στο μέγιστο budget είναι και οι 2.http://www.hwbot.org/hardware.compare.do?type=gpu&id=1233_1&id=1255_1Τα συμπεράσματα δικά σου.. κοίτα και κάτω στο OC.. η μια ανεβαίνει με Core, η άλλη με memory...Προσωπικά, πιστεύω ότι για +100 ευρώ δεν αξίζει η GTS η 5άρα (ούτε bmw να'ταν..)
Kaf Ιανουάριος 3, 2008 Author #7 Ιανουάριος 3, 2008 Έστω οτι πήρα GT. Η stock ψύξη δεν αρκεί στο overclocking ούτε με σφαίρες έτσι? Δε μου γεμίζει το μάτι... Και αν πάω για extra ψύξη, τι να προτιμήσω?
Duder Ιανουάριος 3, 2008 #8 Ιανουάριος 3, 2008 Πολλοί έχουν ανεβάσει τα ρολόγια ακόμα και 20% με stock ψύξη...Αν είσαι τυχερός και πάρεις την καινούργια έκδοση με το μεγαλύτερο fan ακόμα καλύτερα!Για aftermarket cooler εδώ.
Spyrus Ιανουάριος 3, 2008 #9 Ιανουάριος 3, 2008 Δηλαδή ένα 700/1000 είναι εφικτό με όλες τις κάρτες δεδομένου ότι τρέχει στα 600/900;Για 24/7 μιλάμε πάντα.
Duder Ιανουάριος 3, 2008 #10 Ιανουάριος 3, 2008 Για το 700 του πυρήνα φαίνεται να το έχουν οι περισσότερες κάρτες (θα χρειαστεί να αυξήσεις τα rpm του fan μέσω software->RivaTuner).Για το 1000 της μνήμης γίνεται αλλά δε ξέρω αν αυτό κάνει τόσο καλό στη μακροζωία της κάρτας...εξάλλου καλύτερα να ανεβάσει κανείς τα shader - πολύ μεγαλύτερη αύξηση επιδόσεων! Click me!
Heatspreader Ιανουάριος 3, 2008 #11 Ιανουάριος 3, 2008 H GTS είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά και πιο ακριβή. Πάντα όταν ανεβαίνει η απόδοση ενός προιόντος, χάνει τον δείκτη απόδοσης/τιμής. Σίγουρα η 8800GT έχει καλύτερο δείκτη από την GTS και ακόμα καλύτερο η 3870. Αλλά αν δεν κοιτάς καθόλου τα χρήματα πας σε GTS κατά τη γνώμη μου.Βέβαια εγώ θα περίμενα τις καινούριες HIgh End κάρτες και δεν θα προτιμούσα, μεσοβέζικες λύσεις.
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 3, 2008 #12 Ιανουάριος 3, 2008 ε δεν ειναι και μεσοβεζικη λυση η GTS 512..παρα πολυ καλα αποδιδει η καρτουλα..
Heatspreader Ιανουάριος 3, 2008 #13 Ιανουάριος 3, 2008 Αποδίδει σχεδόν όσο μία GTX και μία GTX σκέψου ότι ψιλοκωλώνει στο CRYSIS. Οπότε καλύτερη επιλογή είναι η αγορά των νέων High ENd.
Kaf Ιανουάριος 3, 2008 Author #14 Ιανουάριος 3, 2008 Δεν έχω σκοπό να παίξω όμως crysis, με απωθεί το γεγονός πως θέλει σύστημα "-2 ετών" για να παίξει καλά. Ασχέτως με αυτό, Lafas1987 δε θα την έλεγα ούτε κ εγώ μεσοβέζικη λύση. Η απόδοσή της σε παιχνίδια είναι μια χαρά, και το crysis δεν είναι παρά μόνο μια εξαίρεση. Το οτι θα την αγοράσω στο "κλείσιμο¨ μιας σειράς δε με απασχολεί. Το πιο πιθανό είναι να φτάνει τις επιδόσεις μιας μεσαίας της σειράς 9, όπως γίνεται μέχρι τώρα με τις nvidia (βλ. ti4600~=FX5600 6800GT~=7600 κ.ο.κ.).Για να γίνω κ πιο σαφής: Δεν είμαι απαιτητικός gamer. Unreal Tournament 3 θέλω να παίξω, και άντε κανενα COD4. Απλά τα θέλω να τρέχουν ρολόι με ΑΑ κ AF (για το ut3 δεν είμαι κ τόσο σίγουρος πως θα πετύχει αυτό) σε καλή ανάλυση.
AkisD Ιανουάριος 3, 2008 #15 Ιανουάριος 3, 2008 Αποδίδει σχεδόν όσο μία GTX και μία GTX σκέψου ότι ψιλοκωλώνει στο CRYSIS. Οπότε καλύτερη επιλογή είναι η αγορά των νέων High ENd. Δεν ξερω ρε παιδια. Εγω εχω μια 7800gtx και οντος το crysis ζοριζεται ακομα και σε medium se 1680-1050. Στον κολλητο μου παλι που μολις στησαμε ενα q6600 και μια sparkle 8800gt στην ιδια αναλυση και ολα σε high επαιζε ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ. Νομιζω οτι ο μοναδικος λογος που αποκαλουν μερικοι μεσοβεζικη λυση την gt ειναι το χαμηλο κοστος και η αναμενομενη(ποτε?) αναγγελια νεοτερων μοντελων...
Heatspreader Ιανουάριος 3, 2008 #16 Ιανουάριος 3, 2008 Ακριβώς... Για βάλε σε 1680x1050 και παραπάνω και έλα να μου πεις πως θα παίζει... Για κάποιον που έχει μέχρι και 19" monitor είναι θαυμάσια... Από εκεί και πάνω όμως...
Kaf Ιανουάριος 3, 2008 Author #17 Ιανουάριος 3, 2008 Το δικό μου ζόρι είναι:Η 8800gt αξίζει χωρίς overclock? Απλά δε λέει να πάρεις μια hi-end κάρτα κ για να παίξεις σαν άνθρωπος να πρέπει να clockάρεις
Heatspreader Ιανουάριος 3, 2008 #18 Ιανουάριος 3, 2008 H 8800GT δεν είναι High End. Είναι mainstream κάρτα γραφικών. Για αναλύσεις μέχρι 1600 χωρίς πολλά φίλτρα είναι ότι πρέπει.Επίσης κλοκάροντας το εκάστοτε Part, πέρα από προσωπική ευχαρίστηση ότι έκανες κάτι στο PC σου έχει και μία βελτίωση στην απόδοση. Κλοκάροντας τη κάρτα γραφικών από την πιο απλή, μέχρι τη καλύτερη έχεις παραπάνω επιδόσεις.Επίσης δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν θες να κλοκάρεις, αν κατάλαβα καλα.
Kaf Ιανουάριος 4, 2008 Author #19 Ιανουάριος 4, 2008 Τη δεδομένη στιγμή είναι high end, εκτός και αν θεωρούνται high end μόνο οι GTX & Ultra (για την nvidia μιλάμε πάντα, δε με αφορά τι κάνει η AMD). Αναλύσεις πάνω απο 16ΨΨ χ 1ΨΨΨ δε θα φτάσω, δε δίνω τόσα για οθόνη, θα πάρω μια 20" που μου γυάλισε κ τέλος μετά οι αγορές για πολύ καιρό (χρόνια)Δε θέλω να κλοκάρω διότι δεν έχω λόγο να κλοκάρω. Μου πέρασε το "μεράκι" του overclocking πριν ~2-3 χρόνια. Θα την κλοκάρω όσο πάει, το ίδιο και τη νέα μου CPU και τις RAM, θα δώ που φτάνουν, θα μου φύγει η απορία κ τέλος, δεν έχει πρακτική χρήση για μένα το overclocking.Edit: HIgh end εγώ θεωρώ την GT γιατί σε clocks και επιδόσεις είναι πολύ κοντά στην GTS, και με o/cing φτάνει αρκετά ψηλά. Πιο χαμηλά απο S/X/Ultra αλλά ψηλά γαρ. Η τιμή της είναι mainstream, αλλά το περιεχόμενο δε θα το έλεγα
Heatspreader Ιανουάριος 4, 2008 #20 Ιανουάριος 4, 2008 Ακριβώς, High End θεωρούνται οι GTX και Ultra. Λογικό να μην σε ενδοιαφέρει η AMD από τη στιγμή που έχει πιάσει πάτο.Από τη στιγμή λοιπόν που θα παίξεις σε 20άρα, είσαι μία χαρά με την 8800GT και ακόμα καλύτερα με τη GTS512MB. Με λίγη οικονομία στα φίλτρα σε κάποια παιχνίδια (φυσικά εννοείται το Crysis).Όσο για το OC αν έχει πρακτική χρήση είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ανεβάζει πολύ τις επιδόσεις του συστήματος, ανάλογα στο τι κάνεις. Αν κάνεις για παράδειγμα συμπιέσεις Video, τότε ένα καλά κλοκάρισμένος CPU (καλά εννοώ σταθερός και όσο το δυνατόν ψηλά), το ίδιο αν πολύ συχνά χρησιμοποιείς το Winrar για μεγάλα αρχεία. Η κάρτα γραφικών κλοκάροντας την σου προσφέρει ποιότητα απεικόνισεις, αφού τα περισότερα frames που θα σου δώσει μπορείς να τα "ανταλλάξεις" με κάποια παραπάνω Details του παιχνιδιού.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.