Jump to content

RAID ερωτηση

Iannis

Recommended Posts

η write back cache επηρεαζει την αποδοση στο access time οταν εχει μεγαλο δισκο.

οταν ειναι μικρος ομως οχι

12GB χωρις write cache.

attachment.php?attachmentid=18495&stc=1&d=1199394646

με write cache.

attachment.php?attachmentid=18482&d=1199334476

post-923-1442174888,0282_thumb.png

Hmmm... Έπεσε η απόδοση. Αυτή η απόδοση είναι λογική. Αν εγώ πάρω έναν RaptorΧ ακόμα και κάνω Raid0 και το 300GBRAID0 που θα έχω το κόψω στη μέση θα είναι καλά?

Στο διάγραμμα που έβαλες τώρα φαίνεται καθαρά ότι ανέβηκε το Seek Time...

Οπότε... Θέλω να πω ότι τα 12GB, δεν λένε κάτι. Τι θα εγκαταστήσεις εκεί?

Hmmm... Έπεσε η απόδοση. Αυτή η απόδοση είναι λογική. Αν εγώ πάρω έναν RaptorΧ ακόμα και κάνω Raid0 και το 300GBRAID0 που θα έχω το κόψω στη μέση θα είναι καλά?

Στο διάγραμμα που έβαλες τώρα φαίνεται καθαρά ότι ανέβηκε το Seek Time...

Οπότε... Θέλω να πω ότι τα 12GB, δεν λένε κάτι. Τι θα εγκαταστήσεις εκεί?

εξαρταται τη θες να κερδισεις οσον αγοφα τα μεγεθη των array.

θες οσο το δυνατο μικροτερο.

τα 12GB ειναι αρκετα για τα παραθυρα και τις εφαρμογες και μενει και χωρος.

αλλωστε το access time μετραει οταν φορτωνει πολλα αρχεια (δηλαδη το λειτουργικο και τις εφαρμογες) οχι μεγαλα αρχεια ή πιστες απο παιχνιδια.

Στη δευτερη περιπτωση θες trasfer rate που ετσι κι αλλιως εχεις με το raid 0.

Αρα σε καθε περιπτωση εισαι κερδισμενος.

panoc added 3 Minutes and 37 Seconds later...

πρεπει να παω για νανι... το πρωι εχει δουλια Αιγιο... θα τα πουμε αυριο αναλυτικα (οσο μπορω).

2 ΡΑΦΤΟΡΙΑ 74αρια σε RAID-0 που εχω ηδη πανε σφαιρα

Ακομη ποιο καλα με strip size 64. Αυτο θα ειναι ενα δευτερο setup για φιλο.

To παλιο aray που ειχα με 2 36αρια ραφτορια αν και SATA-1 βαραγε στα αυτιά ενα καρο δισκους SATA-2.

Πανο τα SCSI ειναι ξεπερασμένα λογω SATA-2?????

Θα μας τρελάνεις βρε??? Τα ULTRA/320/SCSI/ σε RAID την πίνουν απο τα SATA-2???

To SATA-2 κατα την γνωμη μου ειναι μια μαρκετική μπουρδα θεωρητική Εαν κανεις πιάσει τα 300ΜΒ/s που ειναι το spec σφιριξτε μου

Εγω σε οσους δισκους μονους ετρεξα τεστ αντε 80 στη καλύτερη περιπτωση

Θετε ταχυτητα Παρτε στροφές rmp κατι στα 15.000 τσιτα :)

2 ΡΑΦΤΟΡΙΑ 74αρια σε RAID-0 που εχω ηδη πανε σφαιρα

Ποιος είπε το αντιθετο?

To παλιο aray που ειχα με 2 36αρια ραφτορια αν και SATA-1 βαραγε στα αυτιά ενα καρο δισκους SATA-2.

Λογικο, ειπε κανεις το αντιθετο ? (εγω ειχα 4 απο δαυτα :p )

Πανο τα SCSI ειναι ξεπερασμένα λογω SATA-2?????

Θα μας τρελάνεις βρε??? Τα ULTRA/320/SCSI/ σε RAID την πίνουν απο τα SATA-2???

Πρινσ χολιασουμε διαβαζουμε καλα τι γραφει ο αλλος, μη μου βαζεις λόγια.

To SATA-2 κατα την γνωμη μου ειναι μια μαρκετική μπουρδα θεωρητική Εαν κανεις πιάσει τα 300ΜΒ/s που ειναι το spec σφιριξτε μου

Εγω σε οσους δισκους μονους ετρεξα τεστ αντε 80 στη καλύτερη περιπτωση

ενω οι scsi πιανουν ανετα τα 320 και βαλε, εδω γελαμε :p

Θετε ταχυτητα Παρτε στροφές rmp κατι στα 15.000 τσιτα :)

Φανταζομαι ολοι το γνωριζουν αυτο, αλλα γνωριζουν και την τσεπη τους.

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν απο εμας πιστευω οτι απλα το hdtach δεν διαβαζει σωστα το burst speed,γιατι κατα τα αλλα τα υπολοιπα αποτελεσματα ειναι νορμαλ,για τετοιο raid.

πιο burst speed ρε παιδια, πιος μιλαει για αυτο, και οχι παλι λεω δε κανει λαθος μια χαρα μετραει εφοσον εχουμε ενεργοποιησει το write cache του intel storage manager, με λιγα λογια cachαρει πρωτα τα data και μετα τα στελνει στο συστημα, και ναι εχει αντικρηση στο συστημα, ειναι σαν να ειναι αποθηκευενα στη μνημη.

ελεος.

η ολη συζητηση εγινε για να σας δειξω ποσο πολυ μπορει να πεσει το access time εχοντας matrix raid arrays, κοιταξτε τις φωτο που σας εδειξα αλλα και τα σχολια επεξηγήσεις τους.

Πάνο εγώ που μετρούσα με αυτό κάποιες φορές μου έβγαζε κάτι τρελά νούμερα. Με έδειχνε πιο γρήγορο και από SCSI.

Τέλος πάντων.

μα ποτε θα καταλαβετε οτι το scsi δεν ειναι ταχυτητα? ειναι εξασφαλιση ταχυτητας οταν εχεις προυποθεσεις, ειναι feautures και κυριως σοβαρο hardware controller?

και ναι εαν στο μετραει πιο γρηγορο απο scsi εισαι πιο γρηγορος απο scsi.

ο raptorας ειναι πιο γρηγορος απο εναν atlas 10000 στορφων.

απο την αλλη να εχεις δεδομενο οτι οσο ρολο παιζει ο δισκος τοσο ρολο παιζει και ο controller σου.

με λιγα λογια, (πχ) ο ραπτορας πανω σε nvidia να βγαζει (λεμε τωρα) 80MB/s και πανω σε intel 95ΜΒ/s. Οι διαφορες των controller γινονται ακομα πιο εντολες στο raid.

4 ραπτορια που ειχα σε ich6 εβγαζαν 245MB/s, και στο nf4 190MB/s.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.