Jump to content

RAID ερωτηση

Iannis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδες και καλή χρονιά

Με ενδιαφερει το γρηγορότερο boot για λειτουργικό Win

Ti ειναι πιο γρηγορο?

1- 2 WD 320GB/16MBcache σε RAID 0 ή

2 - ένας ραφτορας 36 GB ?

το 1 και μαλιστα με τεραστια διαφορα (2+ φορες πιο γρηγορο), αν δε, τους φτιαξεις με matrix raid θα εχεις και πολυ μικρο access time στο πρωτο matrix array.

οι 2 320 ειναι παλι πιο γρηγοροι απο 2 36 ραπτορια πλην του access time, εκτος και παιξεις με το matrix raid οποτε και παιζει να εχεις access time μικρότερο ακομα και απο τα ραπτορια.

οι Raptor εναι sata 1??

Αν ειναι για μενα η ερωτηση.........

Η ερωτηση μου ηταν καθαρα ρητορικη.....θα ηθελα να παρω καποια στιγμη δυο Raptor 150 GB 16 GB cache και να τους βαλλω σε Raid0.

Nαι ειναι Sata1 εχουν ρυθμο μεταφορας 1,5Gb/s.

stealth

Εξηγηστε ρε παιδια και σε εμας τι ειναι αυτο το matrix raid

Βασικα ειμαι και εγω στο ιδιο διλημμα με τον iannis

Aφηστε το βρηκα

Τελικα πιστευω οτι ενας ραπτορας, θα ειναι πιο γρηγορος λογω χαμηλου seek time

Τελικα πιστευω οτι ενας ραπτορας, θα ειναι πιο γρηγορος λογω χαμηλου seek time

τι έλεγες ? :p

post-923-1442174884,7298_thumb.png

Ο Raptor είναι πιο γρήγορος όσον αφορά το Seek time. Με λίγα λόγια σε ένα Search, σε άνοιγμα προγραμμάτων και σε διάφορα τέτοια. Όταν όμως είναι να μεταφέρεις όγκο δεδομένων από δίσκο σε δίσκο με RAID-0 με απλούς Sata θα είσαι πιο γρήγορος.

Ο 36άρης (ADFD - 16MB Cache), είναι ο πιο αργός. Ο 150άρης είναι πιο γρήγορος, είναι είναι απλός είτε είναι Χ.

Ο Raptor είναι πιο γρήγορος όσον αφορά το Seek time.

την εικονα πιο πανω τη ειδες ????

Καινούρια κόλπα είναι αυτά? Εγώ το πήρα για λάθος μέτρηση, καθώς ξέρω ότι κάνει διάφορα το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δηλαδή είσαι πιο γρήγορος και από SCSI?

κανενα κόλπο, ενα raid 0 array ειναι με 2 250KS 16MB cache και 1 samsung 250 8mb cache (γιαυτο και τα σκαμπανευασματα).

σιγουρα πιο γρηγορο και απο scsi, που ετσι κι αλλιως εχει χασει την αιγλη του στις επιδοσεις μετα την ελευση του sata.

Ειναι τρεις δισκοι σε σχεση με δυο,γιαυτο μπερδευεστε.Που να δεις raid0 με τεσσερις raptor,αν και ασυμφορο οικονομικα.

Ειναι τρεις δισκοι σε σχεση με δυο,γιαυτο μπερδευεστε.Που να δεις raid0 με τεσσερις raptor,αν και ασυμφορο οικονομικα.

βασικα ειναι 3 αργοι δισκοι σε σχεση με 2, οι 2 320 του tsif που τους εστησε με matrix raid (οπως εγω) βγαζουν καλυτερα αποτελεσματα.

συντομα θα εχω 3-4 AAKS για raid 0 :p

εκει να δεις γελια :p

τα ραπτορια αξιζουν μεχρι 2 οικονομικα απο εκει και πανω, καλυτερα να παρεις ενα σοβαρο hardware raid controller και να χωσεις 3-4-5-6-7-8 απλους γρηγορους sata2 δισκους. :)

Μισό λεπτό να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Πάνο ξέρω ότι ασχολήσαι με δίσκους και γενικότερα ότι το κατέχεις και γι'αυτό ασχολούμε. :p

Αν ήταν άλλος θα έλεγα ότι λέει βλακείες.

Λοιπόν. Εσύ έκανες Raid-0 με τρεις σκληρούς σωστά? Το Seek Time, δεν μπορείς να το φτάσεις και αν κάνεις Raid-0 με 105 δίσκους. Σωστά μέχρι εδώ?

Λοιπόν. Εσύ έκανες Raid-0 με τρεις σκληρούς σωστά? Το Seek Time, δεν μπορείς να το φτάσεις και αν κάνεις Raid-0 με 105 δίσκους. Σωστά μέχρι εδώ?

λαθος, σε γενικες πολυ γενικες γραμμες το seek time ειναι ο χρονος αναζητησης ενος αρχειου σε ενα δισκο.

1. οσο πιο πολλες στροφες εχει ενας δισκος τοσο πιο γρηγορο ειναι.

2. οσο πιο λιγα πλατο εχει ενας δισκος τοσο πιο γρηγορο ειναι.

3. οσο πιο μικρος δισκος ειναι τοσο πιο γρηγορο ειναι.

το 1 το εχουμε δεδομενο για τους απλους σατα : 7200

το 2 αλλαζει αναλογα με το δισκο, στους ΑΑΚΣ ειναι 2

το 3 αλλαζει παλι αναλογα με το δισκο.

στηνοντας ενα matrix array 12GB σε 3 δισκους τοτε αυτοματα σε καθε δισκο υπαρχουν 4GB. αρα το 3 γινεται εξωφρενικα μικρο, και γιαυτο βλεπεις τετοια νουμερα.

εαν ειχες 3 ραπτορια σε matrix array θα εβλεπες κατι σαν 5,5ms και εχω δει και 4,3ms. :)

panoc added 9 Minutes and 11 Seconds later...

προσθηκη : δινει και καλα νουμερα στο pcmark 05 :p

Μου φαίνεται ότι κατάλαβα.

Τώρα παρατήρησα ότι πρόκειται για 12GB. Αν όμως είναι 100GB και πάνω?

600, νατα αφησω?με write back cache

attachment.php?attachmentid=18493&stc=1&d=1199394743

χωρις write cache

attachment.php?attachmentid=18494&stc=1&d=1199394743

post-923-1442174886,2289_thumb.png

post-923-1442174887,1777_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.