sedde Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Λοιπόν καταρχήν καλησπέρα χρονια πολλά και καλή χρονια να έχουμε. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα χωρίς να πολυλογώ.Είμαι χρονια modder/overclocker αν και σταμάτησα να κάνω τόσο extreme projects αφού μάλιστα κάποτε είχα και "βαποχιλλ" και διαφορους "κομπρεσσορες" με πατέντες. Πλέον έχω ένα thermaltake armor junior με μια bigwater 745σε και το μηχάνημα μου δουλεύει άψογα. Ήρθε όμως η ώρα να αλλάξω την 7900gt που έχω με μια 8800gts τις xfx και τον 4200 amd με έναν 6400.Το θέμα είναι ότι πρέπει να αλλάξω και block στο cpu όμως γιατί από υπερβολικό σφίξιμο στο default τις thermaltake έσπασα το plexiglass και τώρα ανοίγει σιγά σιγά και είχα και κάνα 2 leaks. Πήρα λοιπόν τα εξής http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650367 για το cpuhttp://www.pc-cooling.de/Wasserkuehlung/VGA Kuehler/300200544/Alphacool OTC-Flat GF 8800 GTS.html για την gfx.Αγόρασα λοιπόν την gts και έβγαλα το stock cooler, καθάρισα τα υλικά από τις μνήμες και το gpu και επίσης είχε thermal pad και σε κάτι μικρά πυκνωτάκια ( η ότι είναι τελοσπάντων ). Η ερώτηση μου είναι, όταν θα έρθει το gpu block, τι μπορώ να βάλω πάνω στις μνήμες για να κάτσει σωστά ? Να βάλω thermal pad η μπορώ να βάλω κάτι άλλο ? και επίσης αν το ίδιο μπαίνει και στα πυκνωτάκια. Επειδή θα αγοράσω ας5 γιατί έχω μείνει με ένα πολύ παλιό σωληνάριο αστρί θέλω να μου πείτε να πάρο και κάτι για τις μνήμες.Αν είναι δυνατόν όλα από ένα site, και αν είναι δυνατόν να μην είναι από αμερική γιατί δεν ψήνομαι και ιδιαιτερα να περιμένω 2 βδομάδες για να μου έρθουν και να την έχω να την βλέπω την κάρτα.Ευχάριστο για τον χρόνο σας.Γιώργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 30, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2007 Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες!Για τις μνήμες προσωπικά θα θεωρούσα καλύτερη λύση έναν ανεμιστήρα να τις βαράει από κοντά.Αν θές να βάλεις ψυκτράκια,τότε θα συνιστούσα να βγάλεις την αισχρή κόλλα που έχουν πάνω και τις κάνει να λειτουργούν σαν κουβέρτες και να βάλεις ceramique+ελάχιστη δόση κόλλας.Καλύτερα να φτιάξεις σε μια μικρή επιφάνεια θερμοαγώγιμη+κόλλα και να παίρνεις λίγη ποσότητα να βάζεις,ώστε να μην πέφτει πολλή κόλλα σε κάθε ψύκτρα που βάζεις στις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Δεκέμβριος 31, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες!Για τις μνήμες προσωπικά θα θεωρούσα καλύτερη λύση έναν ανεμιστήρα να τις βαράει από κοντά.Αν θές να βάλεις ψυκτράκια,τότε θα συνιστούσα να βγάλεις την αισχρή κόλλα που έχουν πάνω και τις κάνει να λειτουργούν σαν κουβέρτες και να βάλεις ceramique+ελάχιστη δόση κόλλας.Καλύτερα να φτιάξεις σε μια μικρή επιφάνεια θερμοαγώγιμη+κόλλα και να παίρνεις λίγη ποσότητα να βάζεις,ώστε να μην πέφτει πολλή κόλλα σε κάθε ψύκτρα που βάζεις στις μνήμες.Μαλλον δεν καταλαβες φιλε μου η δεν διαβασες ολο το ποστ μου. Η ερωτηση μου στην ουσια ηταν τι να βαλω πανω στις μνημες της καρτας αφου εχω βγαλει την μαμα ψυκτρα και δεν ξερω αν μπορω να βαλω ας5 πανω στις μνημες. Δεν θα μπουνε ψυκτρακια, το κουλερ της καρτας καλυπτει τα παντα επανω στην καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 31, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Το block που περιμενεις , θα εχει τις οδηγιες για την πληρη τοποθετηση . Ισως σου δινει pads , ισως θερμοαγωγιμη σιλικονη.Αποψη μου ειναι να βαλεις ceramique στα σημεια που χρειαζεται (voltage regulators & μνημες) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 31, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Μαλλον δεν καταλαβες φιλε μου η δεν διαβασες ολο το ποστ μου. Η ερωτηση μου στην ουσια ηταν τι να βαλω πανω στις μνημες της καρτας αφου εχω βγαλει την μαμα ψυκτρα και δεν ξερω αν μπορω να βαλω ας5 πανω στις μνημες. Δεν θα μπουνε ψυκτρακια, το κουλερ της καρτας καλυπτει τα παντα επανω στην καρτα.Nομίζω οτι καλά κατάλαβα.Αυτό που σου είπα ήταν να βάλεις ψυκτρακια (pads) πάνω στις μνήμες και σου εξήγησα έναν τρόπο ώστε να στερεωθούν.Θα πρότεινα ceramique αντί της as5 ή τουλάχιστον η δεύτερη με πολλή προσοχή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 31, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Nομίζω οτι καλά κατάλαβα.Αυτό που σου είπα ήταν να βάλεις ψυκτρακια (pads) πάνω στις μνήμες και σου εξήγησα έναν τρόπο ώστε να στερεωθούν.Θα πρότεινα ceramique αντί της as5 ή τουλάχιστον η δεύτερη με πολλή προσοχή..Ο φιλος εργραψε πως αγορασε νεο block για την καρτα : http://www.pc-cooling.de/Wasserkuehlung/VGA%20Kuehler/300200544/Alphacool%20OTC-Flat%20GF%208800%20GTS.html ... Αυτο ειναι full cover , αρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 31, 2007 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Αααα full cover..οπότε μάλλον έχετε δίκιο!Πάντως θα επέμενα για ceramique ή προσεκτικά as5! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 1, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 Αααα full cover..οπότε μάλλον έχετε δίκιο!Πάντως θα επέμενα για ceramique ή προσεκτικά as5!Ναι ειναι full cover αα ωστε μπαινει ασ5 η ceramique πανω στις μνημες. Οκ ευχαριστω παιδια να ειστε καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas-hania Μάρτιος 17, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2008 Για σας παιδιά.Συγχαρητήρια για το φόρουμ, είναι η πολλοστή φορά που το διαβάζω, αλλά η πρώτη που γράφω.Για να μην ανοίγω νέο πόστ (μια και καινούργιος) είπα να ποστάρω στο υπάρχον.Διάβασα ότι στην υγρόψυξη πρέπει μια φορά το χρόνο να συντηρούμε το σύστημα. Για ποιο λόγω γίνεται αυτό μπορείτε να μου πείτε;Να είστε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 17, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2008 Υπάρχουν απώλειες απο εξάτμιση και επισης για να καθαρίζει επειδή πιάνει μύκητες (αν τουλάχιστον δεν έχει τα σωστά πρόσθετα το νερο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas-hania Μάρτιος 17, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2008 Δηλαδή εάν βάλεις αποσταγμένο αρκεί απλά η συμπλήρωσή του; Εάν το υγρό είναι μακριά από το φως πάλι ισχύουν τα παραπάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nozomi Απρίλιος 8, 2008 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Δεν είχα που αλλού να το βάλω (και δεν έκρινα σκόπιμο να ανοίξω ένα ολόκληρο νέο thread για το θέμα) οπότε ρωτώ εδώ ...Έχει κάποιος επαγγελματική ενασχόληση με τους υπολογιστές για να γνωρίζει το παρακάτω:Γνωρίζει κανείς τι είδους ψύξη χρησιμοποιούν στους μεγάλους servers ?Κάπου είχα διαβάσει ότι το ΕΜΠ είχε προμηθευτεί πριν λίγα χρόνια υδρόψυκτους servers ...Επίσης σε κάθε νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας παρατηρούμε υπολογιστές με διάφορα liquid cooling (Project Sunshine κτλ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Απρίλιος 8, 2008 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Δεν είχα που αλλού να το βάλω (και δεν έκρινα σκόπιμο να ανοίξω ένα ολόκληρο νέο thread για το θέμα) οπότε ρωτώ εδώ ...Έχει κάποιος επαγγελματική ενασχόληση με τους υπολογιστές για να γνωρίζει το παρακάτω:Γνωρίζει κανείς τι είδους ψύξη χρησιμοποιούν στους μεγάλους servers ?Κάπου είχα διαβάσει ότι το ΕΜΠ είχε προμηθευτεί πριν λίγα χρόνια υδρόψυκτους servers ...Επίσης σε κάθε νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας παρατηρούμε υπολογιστές με διάφορα liquid cooling (Project Sunshine κτλ.)Στα λιγοστα (5-10) server room που εχω μπει ... οι server ειναι rackmount στο 99% και παντα υπαρχει κλιματισμος στο χωρο . Ετσι κρατουν τη θερμοκρασια του server room σε πολυ χαμηλα επιπεδα (15C πχ) και σταθερα . Υπαρχει συναγερμος για τυχων προβλημα θερμοκρασιας (εαν χαλασει το κλιματιστικο ή εαν μεταβληθει πολυ η θερμοκρασια του χωρου) .Υδροψυξη δεν εχω δει σε server ακομη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nozomi Απρίλιος 8, 2008 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Thanks Stelara ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.