Jump to content

Ntldr is missing...AGAIN...

mefistofelis

Recommended Posts

Ρε παιδια βοηθειστε με λιγο να καταλαβω τι φταει γιατι κοντευω να τρελαθω.

Προ μηνος ειχε βγαλει το πισι μου προβλημα ntldr is missing το οποιο το διορθωσα με φορματ γιατι ολεσ οι αλλες μεθοδοι δεν λειτουργουσαν.

Ξαφνικα και ενω σερφαρα τις προαλλες στον νετ κολλησε το συμπαν και κανω ενα ρεσταρτ στο πισι και μου βγαζει παλι το ιδιο πραμα.

Μα πως ειναι δυνατον?

Ο σκληρος που ειναι το λειτουργικο ειναι ενας ραπτορας 74ρης καιτου εχω κανει extended scan για bad sectors και τα συναφη.

Τι αλλο μπορει να φταει?

Αφου κανεις τα παραπανω και δε βρεις τιποτα προχωρας σε ελεγχο του overclock σου παλι(αν ειναι αυτο που εχεις στη sig σου) δηλαδη memtest και μετα prime95.Αν εχει προβλημα το καλωδιο συνηθως στο SMART του δισκου το Ultra ATA CRC Error Rate ενω πρεπει εχει τιμη μηδεν θα εχει καποιο νουμερο...

τώρα, συγνώμη κιόλας, φίλε μου αλλά με αυτό το avatar και αυτή την υπογραφή περιμένεις το pc σου να δουλέυει σωστά???? xixixi πλακίτσα!

σοβαρά τώρα, εμένα καλώδιο μου βρομάει ή η sATA υποδοχή στο board σου (τα έχω δει και τα 2 να ευθύνωνται γι' αυτό το πρόβλημα). οπότε σε πρώτη φάση άλλαξε καλώδιο και στη συνέχεια υποδοχή αν δεν στρώσει.

Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο αλλα νομιζω πως οταν ειχα κανει την εγκατασταση πρεπει να ειχα πανω καποιον usb δισκο αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Το λεω αυτο γιατι μετα την εγκατασταση σαν c μου εχει τον ραπτορα μετα εχει τα 2 cdrom και μετα τον αλλο τον σκληρο.

Λετε να παιζει κατι με αυτο?

μηπως εχει γραφτει το boot record σε αλλο δισκο πλην του ραπτορα δοκιμασε να παιξεις λιγο με το boot priority απο bios να bootαρεις δλδ απο τον Usb η τον D σου και αν bootarei , repair console απο το cd και fixmbr

Τελικα εριξα το oc και λυθηκε ως διαμαγειασ το προβλημα.

Τελικα επρεπε να το ειχα φανταστει γιατι το συγκεκριμενο oc ειχε γινει με εναν προηγουμενο σκληρο και διατηρηθηκε ιδιο με την αγορα του ραπτορα.

Αντε να τα ξαναρυθμισω τωρα.

Τελος την τιμη του Ultra ATA CRC Error Rate που την βλεπω βρε thorlite?

EDIT::::

ΑΚΥΡΟ...Μετα απο λιγο μου εβγαλε αυτη την μπλε οθονη

Stop 0x00000077) ή "KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR"

και παλι ntldr is missing.

Δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο μπορει να φταιει.

Αυτη τη φορα αλλαξα καλωδιο χωρις ομως να αλλαξω sata port.

Μετα απο λιγο και ενω μπαινει στα windows κανονικα πεταει αλλη μπλε οθονη

Kernel_data_inpage_error 0x0000007A (0xC03de1b4, 0xC000000E, 0xF786d384, 0x44bdj860) μαζι με το ακολουθο μηνυμα κατω κατω:

atapi.sys - Address F786d384 base at F786000, Date Stamp 41107b4d

Τωρα τι θελει να πει ο ποιητης?

Καλησπερα

Ο δικος μου υπολογιστης το εβγαζε αυτο το μηνυμα και δεν φορτωνε μετα τιποτα.Αυτο γινοταν δεν ειχα βαλει απο το bios τους δισκους στη σωστη σειρα εκκινησης(boot priority)(αν το γραφω σωστα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.