Jump to content

Αγορά καινούριας AGP

cv01302

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η 6800LE (AGP), αν και ξεκλειδωμένη, έχει φάει τα ψωμιά της, και επειδή δεν θέλω να σκάσω μια 650άρα+ για εντελώς νέο μηχάνημα (προφανώς μετάβαση σε pci xpress), λέω να παραμείνω στα XP και στο dx9 για τουλάχιστον ένα χρόνο και βάλε.

Επομένως οι επιλογές που έχω είναι οι εξής:

1) HD2600PRO 512MB AGP

2) HD2600XT 256MB AGP

3) X1950PRO 256MB AGP

4) X1950PRO 512MB AGP

5) GEFORCE 7900GS 512MB AGP

6) Οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος να προτείνει (π.χ. να περιμένω ΑΝ βγει η 3850 σε agp)

Υπόψιν, θα παίζω σε αναλύσεις 1280x1024 (17" tft), αλλά θέλω πλέον να παίζω με αρκετές επιλογές (αν όχι όλες) τικαρισμένες.

amd 64 3000+ venice core

asus mobo (δεν θυμάμαι μοντέλο, πρέπει να γυρίσω σπίτι)

(2x512) ram ddr 400

620w corsair psu

Υ.Γ. Ενδέχεται, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, να βάλω 1x1GB ram επιπλέον (ή αν αυτό παίζει ρόλο, 2χ512ΜΒ).

Υ.Γ.2 Καλό θα ήταν να κοιτούσα και την υποστήριξη σε linux (gentoo συγκεκριμένα), πριν λίγο καιρό δεν θα το σκεφτόμουν καν για ΑΤΙ, πλέον νομίζω όμως τα πράγματα έχουν φτιάξει κάπως. Δεν είναι κρίσιμος παράγοντας το linux, καλοδεχούμενο όμως.

Υ.Γ.3 Και σημαντικότερο, δεν θέλω να κάνει θόρυβο το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών (τόσο στην εκκίνηση του υπολογιστή, αλλά κυρίως όταν μπω στα windows/linux). Το pc είναι ultra quiet αυτή τη στιγμή, θέλω να παραμείνει έτσι.

Υ.Γ.4 Διάβασα σε άλλα threads του forum πως μερικοί έχουν/είχαν προβλήματα με την 2600pro . Εννοείται αν υπάρχουν προβλήματα με drivers στα XP και δεν μπορώ να παίξω τα games, δεν σκεφτόμαστε καν την επιλογή της συγκεκριμένης κάρτας.

Υ.Γ.5 Θα αρχίσω ξανά να ασχολούμαι με o/c , ειδικά τώρα που είναι λίγο παρωχημένο το cpu, για να αποδίδει και η καινούρια κάρτα γραφικών όσο τον δυνατόν τα καλύτερα.

Eγω προτεινω το εξης να παρεις ενα φτηνο C2D E2160 πχ 65 euro μια μητρικη ειτε Asus P5K ή Αbit IP35Pro 100-120euro και 2GB DDR2 45euro και παιρνεις και μια 3850 και εχεις υπολογιστη της προκοπης γιατι να δωσεις 170 euro για AGP με τοσο αργο CPU?

Κατα τα αλλα μαλλον την 7900GS θα επαιρνα.

προτεινω την 2600xt σε 512 ομως μνημη απο υλοποιηση HIS. τοσο οι 3850 οσο και οι 3870 αναμενονται σε agp αλλα δεν υπαρχει κανενα επισημο χρονοδιαγραμμα οποτε αν θες να μεινεις στο υπαρχων συστημα αυτη θα επερνα

διαφορα θα δεις σιγουρα οσον αφορα την ποιοτητα των hd ταινιων καθως εχει hardware αποκωδικοποιητες. οσον αφορα τα παιχνιδια δεν ξερω τι επιδραση θα εχει λογο 3000+

οι 2600 δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα ειναι καλυτερες απο την ξεκλειδωτη 6800LE

την 1950 pro σε ΑGP την βρισκεις 156E

Σκεψου: με 70Ε παιρνεις καινουργια μητρικη ή αν βρεις καμμια μεταχειρισμενη απο αγγελια ή απο το stock του Πλαισιου

μετα, με 100Ε πουλιωντουσαν πολλες καλυτερες καρτες μεχρι και 1950ΧΤ.

Δηλαδη δινεις τα ιδια λεφτα και εχεις και νεα μητρικη και καλυτερη καρτα και εισαι ελευθερος απο το AGP.

αποφασιζεις να παρεις ακομα και καινουργια PCIe

και δε θα ξανασκασεις με αυτο το θεμα, γιατι κακα τα ψεμματα, το AGP σε περιοριζει τραγικα.

Η αλλη λυση βεβαια, ειναι να τα πουλησεις ολα μαζι σαν ενα φτηνο πακετο και να βαλεις κατι παραπανω και να παρεις αυτα που σου λεει ο Thorlite

Γιατι δεν βλεπω για ποιο λογο να κρατας αυτα που εχεις, ειναι αδυναμο συστημα.

Ισως αυτο ειναι και το πιο συμφερον.

.

Ο επεξεργσατής σου είναι το βασικό σου πρόβλημα. Όποια κάρτα και να βάλεις θα χάνει τραγικά. Ακόμη και στα 2,5-2,6 να τον πας πάλι θα χάνεις πολύ.

Μία λύση να βρεις έναν φθηνό 3800+ Χ2 και να τον ανεβάσεις τουλάστιχον 2,5-2,6 . Αλλά ακόμη κι έτσι θα χάνεις.

Σκέψου τις ακόλουθες πιθανές λύσεις

-μεταχειρισμένο ΑΜ2 πακέτο , που συνήθως όταν πουλιέται κάποιο πουλιέται φοβερά οικονομικά.Αν δεν έχει καλή κάρτα παίρνεις κάποια προηγούμενης γενιάς μτχ στα 100 ευρά που θα πετάει.Οι επεξεργαστές συνήθως ανεβαίνουν καλά

-μικρό core2duo με πρόθεση να τον ανεβάσεις μπόλικο.Όπου ισχύουν τα ανωτέρω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.