tkosti Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Αγόρασα παραμονή Χριστουγέννων έναν Cannon pixma ip4500 και προσπάθησα όλο ενθουσιασμό να εκτυπώσω τις φωτογραφίες μου . Το χαρτί που αγόρασα είναι Hp semi glossy και τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά. Στην αρχή θεώρησα ότι φταίει το είδος του χαρτιού. Πειραματίστηκα με διάφορες εκτυπώσεις με διαφορετικές ρυθμίσεις για τον τύπο χαρτιού , ποιότητα εκτύπωσης κτλ. καθώς στον οδηγό εκτύπωσης προτείνονται μόνο τα χαρτιά της Cannon τα οποία δεν μπορώ να βρω. Τελικά εκεί που κατέληξα γίνεται η πιο "αξιοπρεπής" εκτύπωση (στο Glossy photo paper) φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τα μελάνια και ειδικά με το μαύρο. Όπου το χρώμα πρέπει να είναι σκούρο (άρα χρειάζεται μαύρο μελάνι) στο χαρτί φαίνονται λεκέδες , σαν το χρώμα να μην απλώνεται ομοιόμορφα ή να μην αναμιγνύεται σωστά με τα υπόλοιπα χρώματα. Δεδομένου ότι μένω σε μικρό νησί και δεν έχω δυνατότητα να προμηθευτώ χαρτιά Cannon (τουλάχιστον όχι άμεσα) μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποια λύση ; Και βέβαια δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι όντως στο είδος του χαρτιού ή στο μελάνι .Διαβάζω στο forum τέτοιες ενθουσιώδεις αναφορές για την ποιότητα των Cannon και .... σκάω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 27, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Όταν πριν μια 10ετία περίπου είχα πάρει τον πρώτο μου εκτυπωτή, έναν Epson Stylus Color 600, είχα την ίδια... έμπνευση. Πέρα από glossy Epson είχα πάρει και μια δεκάδα glossy HP. Τα δύο χαρτιά διέφεραν στην επιφάνειά τους όσο η μέρα με την νύχτα και προφανώς οι εκτυπώσεις του Epson πάνω στο glossy της HP ήταν απλά χάλια. Δεν χρειαζόταν και πολύ για να καταλάβω ότι η διαφορά των μελανιών των δύο εταιριών ήταν τέτοια που χρησιμοποιώντας διαφορετικής εταιρίας glossy paper, το μόνο που θα είχα εγγυημένα θα ήταν φωτογραφίες με άσχημα χρωματικά - και όχι μόνο - αποτελέσματα.Η μόνες λύσεις που βλέπω εγώ είναι να παραγγείλεις μέσω Internet glossy paper της Canon για τις φωτογραφίες που πραγματικά θέλεις να διατηρήσεις για πολύ καιρό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να πειραματιστείς με χαρτιά εταιριών που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους αναλώσιμα (χαρτιά) και ΔΕΝ εμπορεύονται δικούς τους εκτυπωτές. Αυτά τα χαρτιά θα είναι σίγουρα ποιο φτηνά και θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες να δίνουν ικανοποιητικότατες εκτυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 27, 2007 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Μην κολλάτε τόσο μόνο στα χαρτιά. Το πρόβλημα που μας λέει ο φίλος δε φαίνεται να είναι μόνο το χαρτί.Θα μπορούσες να μας δώσεις ένα scan του προβλήματος?Τα ΗΡ χαρτιά είναι κυριολεκτικά για πέτμα αλλά είναι πάμφθηνα και για κάποιο λόγο , όταν τα τυπώσεις σε ΗΡ εκτυπωτή δε φαίνονται τόσο άσχημα.Τα επσον θεωρούνται κορυφαία αλλά είναι και τα πιο ακριβά με την τιμή τους να φτάνει και το 1 ευρώ ανά Α4. Τα κάνον είναι μία πολύ καλή λυση για budget quality printing αν δεν θες χοντρό χαρτί. Στα 190 γραμμάρια έχουν κάτω από μισό ευρό η Α4.Πάντως πολύ θα ήθελα να δω σκανάρισμα.Σε γενικές γραμμές όσο αυξάνεις την απαίτηση ποιότητας από τον εκτυπωτή σου , τόσο αυτός αυξάνει την ποσότητα μελανιού που ρίχνει στο χαρτί.Αν το χαρτί σου δεν μπορεί να συγκρατήσει το μελάνια στις μικροοπές του τότε έχουμε τη διάχυση και τις ασάφειες.Δοκίμασε να βρεις μη ΗΡ χαρτί , οτιδήποτε.Εγώ ξεκίνησα από τα πάμφθηνα ΚΟΝΤΑΚ και μια χαρά μου ήταν για αρκετό καιρό. Μετά πήγα στα οικονομικά της κάνον και μετά βρήκα και κάποια της ιλφορδ.Όλα καλά ήταν , τα κάνον εξείχαν λιγάκι σε ποιότητα (όλα αυτά σε έπσον εκτυπωτές) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.