Jump to content

Ερώτηση για Overclocking!

jmarkog

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους και Χρονια Πολλα!

Ειμαι τελειος νεος στο θεμα overclocking και αφου διαβασα τους οδηγους που βρηκα εδω στο forum θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις, καθεμια αναφερεται στους 3 υπολογιστες που εχω:

1) Συνισταται να κανω overclocking σε laptop, η υπαρχει κινδυνος λογω κακης ψυξης?

2) Εχω 2 υπολογιστης. Ο ενας ειναι παλιος με τα εξης χαρακτηριστικα: Intel Pentium 4 2,5Ghz με 1024MB DDR2 RAM, ATI Radeon X1950 512ΜΒ καρτα γραφικων και αν δεν κανω λαθος 2 ανεμιστηρακια(μαζι με του τροφοδοτικου). Πιστευετε οτι μπορω να κανω overclocking σε αυτο το μηχανημα η θα προκυψουν προβληματα με τη θερμοκρασια???(δε θελω να το ανεβαω πολυ, μεχρι τα 3 ,2Ghz θα μου ηταν ιδανικο!).

3) Ο αλλος μου υπολογιστης εχει ταεξης χαρακτηριστικα: Intel Pentium Quad Q6700 2,66Ghz με 2GB DDR3 RAM, Geforce 8800GTX 768MB καρτα γραφικων, Asus P5K3 Deluxe DDR3 μητρική, Silverstone 750W Strider τροφοδοτικο και κουτι Silverstone TJ-09B-Window. Δεν θυμαμαι ακριβως ποσα ανεμιστηρακια εχει αλλα αν δειτε τα παραπανω στοιχεια εσεις που ξερετε καλυτερα απο μενα σε τετοια θεματα ισως καταλαβαινετε. Σε αυτο το μηχανημα λοιπον μεχρι ποσο πιστευετε οτι μπορω να το φτασω?

Δυστυχως επειδη ειμαι φοιτητης και ο 3ος υπολογιστης που αναφερω βρισκεται στην πολη που σπουδαζω και οχι στο κανονικο μου σπιτι που μενω για τις διακοπες των Χριστουγεννων, δεν θα μπορεσω να κανω δοκιμες μεχρι να γυρισω σπιτι.

Αυτα! Ελπιζω να μη σας κουρασα πολυ, περιμενω βοηθεια!

Να ειστε καλα και ευχαριστω εκ των προτερων! :)

1)Συνήθως τα laptops λόγω θερμοκρασιών (και αρχιτεκτονικής ίσως) δεν ανεβαίνουν καθόλου, εκτός αν έχεις κάτι τέτοιο:

pict0006.thumbnail.JPG :033:

Για να μη σου πω ότι τα περισσότερα δεν έχουν καν ρύθμιση στο BIOS - δοκίμασε δειλά-δειλά μέσα από Windows αν και δε πιστεύω να σε βγάλει πουθενά..

2) Ο 2ος λογικά θα ανεβαίνει αρκετούτσικα, μέχρι βέβαια να σε κόψει η ψύξη, που απ'ότι καταλαβαίνω είναι η μαμίσια.. πρόσεχε σε όλα τα PC τις θερμοκρασίες..!

http://www.google.com/search?q=Intel+Pentium+4+2%2C5Ghz+overclocking+guide&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

3) Και εδώ με μαμίσια (Stock) ψύξη απ'ότι καταλαβαίνω, όμως αυτά τα θηρία δε μασάνε... Για τη motherboard.. ναι λίγο μου ξίνισε.. αλλά καλά θα πάει. Πρόσεξε στο cpu-z ο επεξεργαστής σου να είναι G0 stepping..

http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=q56&q=Q6700+overclock+guide&btnG=Search

Για τον 2ο υπολογιστη που ειναι και παλιος και τον ψιλοφοβαμαι για κατι τετοια, πως θα ξερω ποια θερμοκρασια θα ειναι το οριο για να σταματησω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.