Spyrus Δεκέμβριος 29, 2007 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2007 Πιέσέ την την ώρα που δουλεύει να κάτσει όπως έχεις την εντύπωση ότι θαπατήσει καλά και δες αν έχει διαφορά. Αν είναι της τάξης 2-3 βαθμοί είσαι οκ.Αν δεν πατάει καλά τότε ακόμα και σε idle θα βλέπεις να ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία χωρίς να σταματά να ανεβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Δεκέμβριος 30, 2007 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2007 λοιπον ξαναεβαλα-αλλη μια φορα- την ψυκτρα και.... εβαλα τις το vcore να παιζει στα 1.3 V 9x333 τα αλλα στο auto.Με τις μνηνες εβαλα 5-5-5-15 στα 1066 auto ρευμα(δεν θα ασχοληθω προς το παρον με αυτες). Ειμαι σταθερος με prime εδω και 9ωρες Υποψιν οτι σταθερα δουλευε και με 1.35v max στους 82 βαθμους(γιατι μονο τοσο μικρη διαφορα με 1.3v?) Θα ηθελα να ελαττωσω την θερμοκρασια,οποτε μαλλον η ταση του NB (auto) θα ανεβαζει τοσο(περαν της κακης ψυξης).Οποτε με ποια τιμη να ξεκινησω να τον τεσταρω? any other tips? Περιττο να τονισω οτι η ψυκτρα μετα απο 8 ωρες full load παραμενει χλιαρη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Δεκέμβριος 30, 2007 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2007 λοιπον ξαναεβαλα-αλλη μια φορα- την ψυκτρα και.... εβαλα τις το vcore να παιζει στα 1.3 V 9x333 τα αλλα στο auto.Με τις μνηνες εβαλα 5-5-5-15 στα 1066 auto ρευμα(δεν θα ασχοληθω προς το παρον με αυτες).Ειμαι σταθερος με prime εδω και 9ωρες Υποψιν οτι σταθερα δουλευε και με 1.35v max στους 82 βαθμους(γιατι μονο τοσο μικρη διαφορα με 1.3v?) Θα ηθελα να ελαττωσω την θερμοκρασια,οποτε μαλλον η ταση του NB (auto) θα ανεβαζει τοσο(περαν της κακης ψυξης).Οποτε με ποια τιμη να ξεκινησω να τον τεσταρω? any other tips? Περιττο να τονισω οτι η ψυκτρα μετα απο 8 ωρες full load παραμενει χλιαρη!!! κάτι δε πάει καλά.. λοιπόν έχουμε την ίδια ψύχτρα και quad με dual core έχουν περίπου διαφορά 13 βαθμούς αν πιστέψουμε αυτό: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2209&page=5 εβάλα το vcore στο δικό μου στα 1.3125(το λιγότερο που παίρνει) και τα υπόλοιπα τα ίδια(fsb 334) και μέτρησα τη θερμοκρασία 100% load στο ortos(EIST,Thermal Control ktl ΟΛΑ απενεργοποιημένα) και μέγιστο που είδα είναι 45 βαθμούς.. προσθέτουμε και τους 13 = 58 βαθμοί.. αυτό είναι πολύ μεγάλη διαφορά απο τους 73-78 βαθμούς που είδα στο screenshot. Υ.Γ. την ninja mini την έβαλα εγώ με την πάστα που είχε μαζί της χωρίς καμιά ιδιαίτερη περιποιήση.. απλα απλώσα την πάστα και ακούμπησα την ψύχτρα πάνω. Υ.Γ.2 ρε μπας και σου έχουν βάλει ανάποδα το ανεμιστηράκι και αντί να φυσάει προς την ψύχτρα τραβάει άερα? βάλε ενα λεπτό χαρτάκι για να το τσεκάρεις.. Υ.Γ.3 ασχετό μάλλον! αλλά πολύ Vdrop δεν έχεις? απο το screenshot το cpuz λέεi 1.216volt (εμένα απο 1.30 πάει στα 1.28-27). Υ.Γ.4 Αυτα! ουφ! ελπίζω να βοήθησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Δεκέμβριος 30, 2007 Author #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2007 το ανεμιστηρακι ειναι καλα τοποθετημενο,αλλά γιατι να ειναι χλιαρη η ψυκτρα?επισης vdrop πολυ μεγαλο...καποιος τροπος να το ελαττωσω ή θεμο mobo ειναι μονο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 30, 2007 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2007 Παντως για 3GHz σχεδον default ταση εχεις πολυ μεγαλη θερμοκρασια τωρα για ποιο λογο δε ξερω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xorxhs Ιανουάριος 5, 2008 Author #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2008 τελικα ηταν προβλημα ψυκτρας...εβαλα την thermalright 120 extreme και μεχρι στιγμης ειμαι στα 9χ370 vcore 1.45 μνημες 1:1 5-5-5-15 και ολα τα υπολοιπα στο auto με θερμοκρασιες σε full load 58-63....επομενα βηματα,να δοκιμασω να παω πιο ψηλλα το fsb ??? τις μνημες ποτε να αρχιζω να τις πειραζω? το ρευμα στο NB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.