Jump to content

Q6600 Mini Ninja, cellshock 1066 Overclock

Xorxhs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ολα τα παραπανω σε μια asus p5e(x38) mobo με αυτες τις μνημες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=983209

Πιστευω τα 9χ333 τα εχω ανετα σε 1:1

Tι προτεινετε για περαιτερω και με τι ρυθμισεις στις μνημες σε ασυγχρονη κατασταση?Να πειραξω και τα ρευματα σε north kai ich?

Δοκίμασε με λίγο ρεύμα στο mch να παίξεις 8x400 και διαιρέτη 1.2 να πάνε

οι μνήμες στα 1000 για αρχή.

Λογικά και με 4-4-4-χ θα παίξεις εκεί με τάση στις μνήμες 2.1+

Για τον επεξεργαστή σου δε ξέρω πως πηγαίνει.

Δοκίμασε 1:1 με 5άρια στις μνήμες χωρίς να τις δώσεις ρεύμα

για να βρεις που πάει η cpu.

Αν κολλήσει ή φας reboot τότε αρχίζεις και δίνεις στον επεξεργαστή τάση

όση χρειάζεσαι κάθε φορά για να μπεις Windows.

Στο καπάκι τρέξε orthos cpu test.

Αν τερματίσεις για αρχή στα 3.2 τότε παίξε με τους διαιρέτες

λοιπον μετα απο το πρωτο τεσταρισμα....

1)η asus p5e δεν εχει επιλογη για διαιρετες μνημης/fsb,βαζεις μονος σου ποσο θες τελικα να χρονιζει η ραμ π.χ 1066 και επιλεγει αυτοματα μετα το διαρετη.Οποτε τελικος μου στοχος να ειναι υψηλοτερο fsb ή ραμ?

2)οσο και αν εψαξα για να βαλω ρυθμιση 33,3 mhz στην pci δεν βρηκα,μονο για την pcie οπου την ρυθμισα στα 100.Τι παιζει?

αρχιζω και υποψιαζομαι οτι ειναι μουφα ο G0....εκτος και αν δεν κανω κατι καλα

λοιπον,με μνημες να παιζουν 1-1 εβαλα 9χ333 και auto ολα τα ρευματα,test με prime και μετα απο 5 λεπτα....reboot...δοκιμασα να δωσω και μεγαλο vcore (1.27) αλλα παλι τα ιδια....any ideas....τι γκαντεμια

Φυσιολογικά δεν πρέπει να είχες πρόβλημα

από την άλλη πάλι δεν έχω δει κανένα g0 να μην πιάνει πάνω από το 3.6

Για δώσε ακόμα λίγο ρεύμα στον cpu.

αρχιζω και υποψιαζομαι οτι ειναι μουφα ο G0....εκτος και αν δεν κανω κατι καλα

λοιπον,με μνημες να παιζουν 1-1 εβαλα 9χ333 και auto ολα τα ρευματα,test με prime και μετα απο 5 λεπτα....reboot...δοκιμασα να δωσω και μεγαλο vcore (1.27) αλλα παλι τα ιδια....any ideas....τι γκαντεμια

1.27 δεν ειναι τιποτα ,δωσε κι αλλο

hmm..χρησιμοποιω το everest για να παιρνω θερμοκρασιες,οποτε για να καταλαβω,λαμβανουμε υποψιν τη θερμοκρασια του καθε πυρηνα ξεχωριστα(εχει φτασει και 86) ή συνολικα της cpu?(μεγιστο εχει φτασει 66 βαθμους)

hmm..χρησιμοποιω το everest για να παιρνω θερμοκρασιες,οποτε για να καταλαβω,λαμβανουμε υποψιν τη θερμοκρασια του καθε πυρηνα ξεχωριστα(εχει φτασει και 86) ή συνολικα της cpu?(μεγιστο εχει φτασει 66 βαθμους)

Δοκίμασε να τις δεις με CoreTemp

86 σα πάρα πολύ μου φαίνεται...

Οτι και να πάρεις υπ όψιν οι θερμοκρασίες είναι τσιμπημένες καλύτερα να μην προσπαθήσεις παραπάνω ... και αν θελήσεις κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να αγοράσεις κάποια καλή αερόψυχτρα. βλ Mugen - Big typhoon

με default παω full load ε 70βαθμους....να μην παταει καλα η ψυκτρα?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1019619

αυτη εχω και απο τεστ εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα καλη,τουλαχιστον και εμ τη μαμισια σιγα μην επιανα τετοιες θερμοκρασιες

Προφανώς δεν έχεις απενεργοποιήσει τα c1 και eist από bios σωστά ?????

Πας τα κάνεις DISABLE ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΟ O/C.

EDIT:Μου άφησες την απάντηση στον αέρα καλό θα είναι όταν ρωτάς κάτι να μην το κάνεις μετά edit...και να το διαγράφεις

Τα λόγια μου πλέον δεν έχουν καμία σημασία .......

Προφανώς δεν έχεις απενεργοποιήσει τα c1 και eist από bios σωστά ?????

Πας τα κάνεις DISABLE ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΟ O/C.

EDIT:Μου άφησες την απάντηση στον αέρα καλό θα είναι όταν ρωτάς κάτι να μην το κάνεις μετά edit...και να το διαγράφεις

Τα λόγια μου πλέον δεν έχουν καμία σημασία .......

τα ειχα κανει disable,αλλα και παλι,τι σχεση εχουν με τις πολυ μεγαλες θερμοκρασιες με defult σε full load?

To εδωσα στο πλαισιο και τους ειπα να ξανακανουν nstall την ψυκτρα

To εδωσα στο πλαισιο και τους ειπα να ξανακανουν nstall την ψυκτρα

Overclocker? Γιατι να στερήσεις τον εαυτό σου τη χαρα της δημιουργίας? Δηλαδή αμα δε τη βάλουν και τώρα καλά τι θα κάνεις θα την ξαναπάς? Παρε μια Arctic Silver και βαλ'τη μόνος σου θα δεις εχει πλάκα!!!

τι να κανω,δουλευω μεχρι βραδυ σημερα,σημερα παλι δουλεια,δεν προλαβαινω.... τουλαχιστον να παρακαλω να την περασουν σωστα,αν και εδω που τα λεμε οταν με πηρε τηλ. μου ελεγε οτι να ναι,ουτε καν την full load κατασταση δεν ηξερε

τα ειχα κανει disable,αλλα και παλι,τι σχεση εχουν με τις πολυ μεγαλες θερμοκρασιες με defult σε full load

Δεν έχουν καμία σχέση με τις θερμοκρασίες αλλά με το αυτόματο κατέβασμα του multi από 9 σε 6 ...αυτό είχες ρωτήσει αυτό σου απάντησα.

αλλα και παλι με μια 'καλη' ψυκτρα ειναι δυνατον να πιανω πανω απο 70? θα εχει μπει λαθος,δεν εξηγειται αλλιως...

λοιπον τον πηρα πισω xωρις να εχουν κανειο τιποτα...λεει οτι απο το bios δειχνει 34 οποτε ολα καλα...τους ασχετους *&(^*&^$ ...ξαναβγαζω την ψυκτρα και την βαζω μονος μου με τισ γνωστες διαδικασιες....αλλα και παλι τα ιδια....παρατηρησα οτι τα δυο πλαινα λαμακια που πιεζουν την cpu οταν ασφαλιζει,στο μεσο περιπου παρουσιαζαν μια μικρη καμπλυλοτητα...λετε να φταιει αυτο και να μην ακουμπα η ψυκτρα καλα?ή ετσι ειναι σε ολους?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.