hurin Δεκέμβριος 28, 2007 Author #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Δεν είμαι φανατικός της ΑΜD, άν και τα τελευταία 5 χρόνια έχω σύστημα της. Ελάτε στην θέση μου, να σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε 4πύρηνο και να έχω μόνο μία επιλογή, τον Q6600+8800gt. Φυσικά οι τιμές τους δεν προβλέπεται να πέσουν στο άμεσο διάστημα, και γιατί να έπεφταν άλλωστε αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός.Θέλω τα λεφτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο, και όχι απλά να δώσω ελεημοσύνη σε μία εταιρία δισεκατομυρίων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Δεκέμβριος 28, 2007 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Οταν εχω τα χρηματα ναι, γιατι οχι? Οσο για το ακλοκαριστος.......σκεψου απλα οτι η Intel και η AMD δεν τους φτιαξανε για μενα και για σενα, αλλα για αλλα τοσα πολλα εκατομυρια απλο κοσμο που θελει απλα να κανει τη δουλια του. Αμα σε ρωτησω τωρα, τι ειναι πιο γρηγορο....μια Subaru Impreza WRX STI ή μια Toyota Supra τι θα μου απαντησεις?Καταρχήν είναι το Impreza και όχι η.:033: Άρα που καταλήγεις στα λεγόμενά σου?Ότι και ακλοκάριστος αξίζει η αγορά του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosc Δεκέμβριος 28, 2007 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Καταρχήν είναι το Impreza και όχι η.:033: Άρα που καταλήγεις στα λεγόμενά σου?Ότι και ακλοκάριστος αξίζει η αγορά του?1) Impreza = Λιγακι πιο γρηγορο σε stock, λιγακι πιο οικονομικο (2.5L Turbo), και λιγακι πιο φτηνο. Οταν το κλοκκαρεις το πολλυ να παει αλλους 200-300 ιππους πανω.2) Supra = Ελαχιστα πιο αργο σε stock, πιο καταναλοτικο (3.2L Twin turbo), πιο ακριβο. Οταν το κλοκκαρεις ομως μπορει να ξεπερασει τους 1000!!!Το ιδιο ειναι περιπου και με Intel vs AMD. Αυτος που δεν θελει extreme κλοκκαρισμα και απλα θελει να κανει τη δουλεια του γρηγορα και φτηνα, παιρνει Phenom. Αυτος που εχει ορεξη για extreme κλοκκαρισμα και να πουλαει Mhz ενω στην πραγματικοτητα να κανει την ιδια δουλεια με τον αλλο, παιρνει Intel.Να πουμε και την αληθεια πριν με παρετε με τα γιαουρτια....Οντως η Intel εχει το πανω χερι τωρα οπως και να το κανουμε, αλλα στο συνγκεκριμμενο τεστ βλεπουμε να υπερεχει ο Phenom εναντι του Q6600 στα περισσοτερα benchmarks.Και μην ακουω βλακειες σας παρακαλω πως η AMD παει για κλεισιμο κτλ. Πριν 3-4 χρονια με τους P4 και τους XP λεγατε τα ιδια και για την Intel?dracosc added 5 Minutes and 58 Seconds later...@dracoscΜα είναι πιο γρήγορος ο Intel. :001: Μα που ειναι πιο γρηγορος και δεν το βλαιπω ρε παιδια?Εδω? http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_phemon_9900/5.htmΕδω? http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_phemon_9900/7.htmή εδω? http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_phemon_9900/9.htmμονο εδω http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_phemon_9900/6.htm και εδω http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_phemon_9900/8.htm ειναι μοιρασμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 28, 2007 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Η Intel ποτε δεν εφτασε να κλεισει παντα ειχε κερδη.Xtreme κλοκαρισμα με την default ψυκτρα που πανε ολοι οι Q6600 στα 3GHz δεν ειναι πιστευω και με μια καλυτερη ψυκτρα να πας 3.4+.Ο Phenom οπως και να το δεις ειναι μια απογοητευση περιμεναμε 2 χρονια για κατι που με το ζορι αγγιζει τον ποιο φτηνο quad της Intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsbmaniac Δεκέμβριος 28, 2007 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 ΠΟΛΥ μεγαλη απογοητευση ενοεις....Μια πατατα θα ελεγα εγω...ειδικα με τους penryn να ειναι μια ανασα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosc Δεκέμβριος 28, 2007 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Ε καλα ρε παιδια. Στο οτι δεν ειναι αυτο που περιμεναμε εχετε δικαιο. Ολοι περιμεναμε κατι ΠΟΛΥ περισσοτερο απο αυτο που μας εδωσε η AMD. Αλλα οχι και πατατα.......Αμαν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Δεκέμβριος 28, 2007 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Σαν υπερβολικοι εισαστε με τις απογοητευσεις,ειπαμε κλοκαρει λιγοτερο απο ενα Χ2 αδερφακι του,ειναι πιο αργος απο quad c2,εχει ενα διαολεμενο Bug αλλα οχι οτι δεν κανεις ανετα την δουλεια σου και ουτε ειναι πιο αργος απο εναν Χ2.ΕΛΕΟΣ πια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 28, 2007 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Σαν υπερβολικοι εισαστε με τις απογοητευσεις,ειπαμε κλοκαρει λιγοτερο απο ενα Χ2 αδερφακι του,ειναι πιο αργος απο quad c2,εχει ενα διαολεμενο Bug αλλα οχι οτι δεν κανεις ανετα την δουλεια σου και ουτε ειναι πιο αργος απο εναν Χ2.ΕΛΕΟΣ πια.E δηλαδη τι αλλο να ειχε για να απογοητευτουμε για ενα CPU που περιμενεις 2 χρονια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 28, 2007 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Τι δουλειά του τι κάνει κάποιος και με έναν ΑΜ2 4600+ και μάλιστα αρχοντικά! Εδώ δε λέμε ότι δεν κάνεις τη δουλειά σου με τον Phenom, λέμε ότι σε επιδόσεις είναι χειρότερος από τον Q6600. Και που τον περνάει σε μερικά και σε μερικά τον κοντράρει, δεν έχει να λέει τίποτα, γιατί το OC που κάνει ο Core2 είναι πολύ μεγάλο, οπότε παίρνει αυτόματα πολύ απόσταση. Όποιος έχεις Core2 και τον έχει default, απλά τον υπολειτουργεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 28, 2007 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 παντως βοήθησαν τον 9900 όσο μπορουσαν τα παιδια, ειδικα στις μη 3d εφαρμογες...# Processor: AMD Phenom 9900 200 x 13# Motherboard: Asus M3A32-MVP DELUXE# Memory: 4 x 1GB Mushkin DDR2 XP2 8500 at 1066 5-5-5-15 2t# Processor: Intel Q6600 Core 2 Quad 266x9# Motherboard: Asus Maximus Formula Special Edition# Memory: 2 x 2 GB Kingston DDR2 at 667fsb 5-5-5-15 2t Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 29, 2007 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2007 take a look Keep in mind the power figures - the 130W TDP of Phenom 9900 will be some 50% higher than the rated Q9450 TDP, for lower overall performance. While the AMD North Bridge does save some watts compared to the X38, it still can't make up for this huge "carbon emission" ουτε στη καταναλωση δε τη παλευουν πια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsbmaniac Δεκέμβριος 29, 2007 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2007 ρε παιδια σορρυ...2 χρονια απουσιας για αυτο τον επεξεργαστη?Ειμαστε σοβαροι ? Για μενα πατατα ειναι με τοσα εξοδα και τοσα χρονια ερευνας... Η ιντελ εχει ετοιμες λυσεις για τα επομενα χρονια εκεινοι ειχαν 2 χροννια σχεδον να κανουν κατι εντελως καινουριος και επαναστατικο-αποδοτικο.Προσωπικα περυμενα να ειναι τουλ 70% καλυτερος απο εναν q 6600 και θα πρεπει να δουμε τι θα κανουν σε σχεση με εναν penryn στα 2,4Ghz με ss4 εντολη πανω.Δεν ειναι μαναβηδες ειναι παραγωγοι κυκλωματων υπερυψηλης τεχνολογιας... και στην τελικη δεν ειμαι εγω ο μονος κριτης ο κσομςο ολος ειναι.Ελπιζω σε ανακαμψη γιατι την εχουμε ολοι αναγκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
after Δεκέμβριος 29, 2007 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2007 Ημουν φανατικος AMDακιας, και δεν ημουν τυχαιαΘυμαστε τους duron που παταγαν τους αντιστοιχους celeron, ειχαν επιδοσεις αντιστοιχες P3, αλλα κοστιζαν ποιο φτηνα απο τους celeron?Επισης τρωγανε καλυτερο overclockEπισης ηταν η πρωτη εταιρια που εβγαλε επεξεργαστη 64bit αλλα που λειτουργουσε και με 32bit εφαρμογεςΤωρα δυστυχως εχασε αυτην την μαγεια, και δεν ειχα λογο να την υποστηριξω, για αυτο πηρα εναν e2160 που τον δουλευω με σχεδον 100% overclockΑΝ ηταν αρκετα πιο φτηνος απο εναν Q6600 ισως τον προτιμουσα, οχι ομως τωραΚριμα, μακαρι να βγαλει κατι καλυτερο, το χρειαζεται και η αγορα για ανταγωνισμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Δεκέμβριος 29, 2007 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2007 οι core2 ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού και η AMD τρέχει και θα τρέχει για πολυ ακόμα στο μέλλον. :dogrun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Δεκέμβριος 30, 2007 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2007 Tο ανεβασμα επιδοσεων που εκανε η AMD απο τους ΧΡ στους Α64,αντιστοιχα εκανε η intel απο τους Ρ4 στους C2D.Επι 2+ χρονια ετρεχε και δεν εφτανε η intel.Ολοι εχουν τα πανω κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iced earth Δεκέμβριος 31, 2007 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Eαν ο phenom υποστηριζε και DDR3 στις μητρικες του δε θα ηταν ακομη πιο γρηγορος? το FSB παιζει μεγαλο ρολο πιστευω Στα συγκριτικα με τους αντιστοιχους intel ειναι πιο γρηγοροι? πως τα πανε? Εγω αυτη τη στιγμη εχω amd 1,2 athlon thunderbird με sd-ram,απο το 2001 το εχω,τοσα χρονια ειμαι ευχαριστημενος,εβαλα και τροφοδοτικο με μεγαλα watt και ακομη αντεχει,βεβαια παιχνιδια και προγραμματα που βγαινουν τωρα δεν τρεχει αλλα αφησε εποχη το ατιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 31, 2007 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Σε αυτό το Topic αν διαβάσεις θα βρεις Links με μετρήσεις.Ναι το FSB παίζει, αλλά παραπάνω ρόλο παίζει η αρχιτεκτονική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Δεκέμβριος 31, 2007 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2007 Tο ανεβασμα επιδοσεων που εκανε η AMD απο τους ΧΡ στους Α64,αντιστοιχα εκανε η intel απο τους Ρ4 στους C2D.Επι 2+ χρονια ετρεχε και δεν εφτανε η intel.Ολοι εχουν τα πανω κατω. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.