hurin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2007 Δείχνει σχετικά αδύναμος σε σχέση με Q6600. Το ενδιαφέρον στο άρθρο είναι μια πρώτη ματιά στην πλατφόρμα Spider, που δεν φαίνεται να δικαιώνει προς το παρόν την AMD (drivers???)http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_phemon_9900/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Δεκέμβριος 26, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 H amd βγαζει πολυ καλα πραγματα απλα δεν τα supportαρει με drivers.Ειδικα στο linux ati καρτα ειναι καταρα!Που θα παει ή θα μάθουν ή θα κλεισουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnsdls Δεκέμβριος 26, 2007 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 +1μάλλον για κλείσιμο τι βλέπω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 26, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 Καλά τα pros και cons του τύπου τα σπάνε....ΛΟΛ. Δε μας είπε κάτι καινούριο θαρρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Δεκέμβριος 26, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 Δεν κλείνουν τέτειες εταιρίες ρε παιδιά..δεν ειναι ψιλικατζίδικο και αμα δεν πάει ενα χρόνο καλά κλείνει.... Εχουν συμβόλαιο χρόνων και χρόνων με εταιρίες (πχ για amd servers)...Επι του θέματος , η μαγκιά θα ήταν να κατέβασαν την τιμή στα 260 ευρώ ώστε να ειναι ανταγωνιστική σε σχεση με τον quad Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 26, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 Η μαγκιά θα ήταν να τα χαρίζουν σε επί χρόνια υποστηρικτές, για να κρατήσουν το ενδιαφέρουν έστω αυτής της μικρής μερίδας κόσμου. Το να ρίξουν την τιμή είναι αναγκαιότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Δεκέμβριος 26, 2007 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 Δείχνει σχετικά αδύναμος σε σχέση με Q6600.Εμένα μου φάνηκε πολύ καλός σε σχέση με τον Q6600. Είναι πιο γρήγορος σε σημεία κλειδιά όπως: στη μνήμη, τη συμπίεση και, το βασικότερο για μένα, στους δίσκους (που δείχνει πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει στον SATA-controller). Όσον αφορά τα gaming tests, ήταν παντελώς χαζή η σύγκριση με διαφορετικές κάρτες. Η 3870 είναι πιο αργή από την 2900ΧΤ στα DX9 κυρίως games (το 3dMark δεν με αγγίζει).Επίσης, η εκμετάλλευση των 4 πυρήνων είναι καλύτερη στον Phenom.Εκεί που κέρδιζε η Intel ήταν και είναι το overclocking. Ένας Q6600 φτάνει άνετα τα 3GHz με στοκ ψύξη και συχνά "έχουν" τα 3.5GHz.Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που κάνεις πολλούς "advanced" χρήστες να προτιμήσουν Intel Quad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 27, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Δυστυχώς για την AMD, μετά την έλευση των Core2 τα πράγματα έσφιξαν πολύ. Φυσικά αυτό είναι αποτέλεσμα του τότε ανταγωνισμού και αυτό απολαμβάνουμε τώρα. Η προσπάθεια της να μπει και πάλι στον ανταγωνισμό φάνηκε ανίσχυρη με τους Phenom 9500/9600/9700 και σαν να μην έφτανε αυτό, το bug στην L3 το οποίο για να παρακαμφθεί μέσα από τα καινούρια BIOS ρίχνει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις. Από τη στιγμή που ο 9900 είναι από τους νέους, από ότι πιστέυω παύει να έχει και αυτό το bug.Πάντως η πλατφόρμα Spider, μου κάνει πιο πολύ εμπορικό τρικ.Εδώ ένα πολύ καλό συγκριτικό. Υπογραμμίζω ότι ο Q6600 είναι Default. Που να είναι και 3.6GHZ που τον έχω εγώ για παράδειγμα κάθε μέρα!Απορώ με τέτοιες επιδόσεις ποιος πιστεύει ότι είναι καλύτεροι οι AMD και ποιος θα πάει να πάρει AMD. Εγώ πάντα AMD είχα μετά από τους PIII, αφού δεν υπήρχε τότε σύγκριση όπως θυμάστε με τους P4, αφού οι τελευταίοι είχα πολύ χειρότερες επιδόσεις. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και πιστεύω ότι θα αλλάξουν και πάλι. Δεν τίθεται θέματα με λίγα λόγια ότι θα κλείσει η AMD και κάτι τέτοια που διαβάζω.... Απλά είναι σε κακή περίοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosc Δεκέμβριος 27, 2007 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Ρε παιδια θα με τρελλανετε? Αφου στα 3/4 των τεστς ειναι πιο γρηγορος ο Phenom. Τι λετε για κλεισιμο και @@@κιες? Αν εξερεσεις τα gaming benchmarks που το λεει και ο ιδιος ο reviewer (Note*- Graphics testing may be confusing. So I will clarify why it is different from past reviews. The Phenom is part of a platform which is called Spider. In order to show how the Platform works as a whole I will show the Phenom using the ATI 3870 (Single and Crossfire), comparing it to the Q6600 with the HD 2900XT (Single and Crossfire) and as an extra bonus throw in the 8800 GT as a sneek peek for an upcoming review. Sorry for the confusion.Raven)τοτε σε αναλογια Mhz ο Phenom ειναι λιγακι πιο γρηγορος.Τωρα το overclocking ειναι αλλη ιστορια. Ναι, ο Q6600 clockαρει καλυτερα, αλλα εδω σινγκρινουμε 2 επεξεργαστες που θα αγορασει και ο κοινος κομπουτερακιας και οχι ο extreme overclocker μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 27, 2007 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Δεν πιστεύεις σε αυτά που βλέπεις?LinkLink 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Δεκέμβριος 27, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 παντος ο 9500 δεν εχει άσχημη τιμή , μακάρι να μην υπήρχε το προβληματάκι με το bug Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Δεκέμβριος 27, 2007 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Ολοι αυτο περιμενουμε για να δουμε τι κανει το "φαινομενο" στην πραξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosc Δεκέμβριος 27, 2007 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Δεν πιστεύεις σε αυτά που βλέπεις?LinkLink 2Εγω μιλησα για το συνγκεκριμμενο τεστ που εγινε! Παντος και σε αυτα που εδωσες εσυ παλι αν εξερεσουμε Gaming Benchmarks , ο Phenom ειναι ισαξιος με τον QX6700, ποσο μαλλον με τον 6600!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Δεκέμβριος 27, 2007 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 παντος ο 9500 δεν εχει άσχημη τιμή , μακάρι να μην υπήρχε το προβληματάκι με το bugΣτα 200€ δεν είναι άσχημη?Δηλαδή στα πόσα θα σε χάλαγε??:087: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Δεκέμβριος 27, 2007 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Στα 200€ δεν είναι άσχημη?Δηλαδή στα πόσα θα σε χάλαγε??:087:Πιστεύω οτι 200 ευρώ δεν είναι κακή πρώτη τιμή, θα μπορουσε η intel να πουλάει τον quad 500 ευρώ και η AMD να πωλούσε τον 9500 στα 350 , τον 9600 στα 400 κτλ...Αφού τώρα κανει 200 σε 2 χρόνια θα ξεκινάν απο 110-120 ευρώ οι 4 πυρήνες ...Βέβαια εγώ αγνοώ το θέμα του bug, απο την στιγμή που ειναι προβληματικός θα έπρεπε να πέσει στα 100 με 120 ευρώ ο 9500 (να δείς εγώ πως θα πετουσα τον P4 απο το παράθυρο και θα πηγαινα τράπεζα για ανάληψή και αναβάθμιση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 27, 2007 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 τριχες 9900 και πρασινα αλογα, βλεπουμε παλι οτι βλεπαμε πριν 2-3 χρονια αλλα αντιστροφα... ο top της μιας ισα ισα που βλεπει τον middle της αλλης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosc Δεκέμβριος 27, 2007 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Ναι αλλα ο top της μιας, εχει ιδια περιπου τιμη με τον middle της αλλης. Γιαυτο τους συνγκρινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 28, 2007 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Εγω μιλησα για το συνγκεκριμμενο τεστ που εγινε! Παντος και σε αυτα που εδωσες εσυ παλι αν εξερεσουμε Gaming Benchmarks , ο Phenom ειναι ισαξιος με τον QX6700, ποσο μαλλον με τον 6600!!!Ναι, πλησιάζει και σε μερικά περνάει τον Q6600. Σκέφτηκες όμως ότι ο Q6600 είναι ακλοκάριστος?Εσύ δηλαδή θα αγοράσεις Phenom?τριχες 9900 και πρασινα αλογα, βλεπουμε παλι οτι βλεπαμε πριν 2-3 χρονια αλλα αντιστροφα... ο top της μιας ισα ισα που βλεπει τον middle της αλλης...Ακριβώς αυτό... +1Ναι αλλα ο top της μιας, εχει ιδια περιπου τιμη με τον middle της αλλης. Γιαυτο τους συνγκρινει.Και ο middle είναι πιο γρήγορος από το Top της άλλης και στην ίδια τιμή... :001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosc Δεκέμβριος 28, 2007 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 Ναι, πλησιάζει και σε μερικά περνάει τον Q6600. Σκέφτηκες όμως ότι ο Q6600 είναι ακλοκάριστος?Εσύ δηλαδή θα αγοράσεις Phenom?Οταν εχω τα χρηματα ναι, γιατι οχι? Οσο για το ακλοκαριστος.......σκεψου απλα οτι η Intel και η AMD δεν τους φτιαξανε για μενα και για σενα, αλλα για αλλα τοσα πολλα εκατομυρια απλο κοσμο που θελει απλα να κανει τη δουλια του. Αμα σε ρωτησω τωρα, τι ειναι πιο γρηγορο....μια Subaru Impreza WRX STI ή μια Toyota Supra τι θα μου απαντησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Δεκέμβριος 28, 2007 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2007 @dracoscΜα είναι πιο γρήγορος ο Intel. :001: Και όταν λες δεν είναι για μένα και για'σένα, τι εννοείς? Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κάθε μέρα στα 3.6GHZ, όπως καταλαβαίνεις για εμένα δεν υπάρχει Phenom, αλλά έστω ότι κάποιος κλοκάρει μέχρι τα 3.3GHZ, τότε θα μιλάμε για μεγάλη διαφορά!:045: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.