Jump to content

RAID 0 fail

nonacab

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια εχω το συστημα της υπογραφης μου. αγορασα 2 western digital 160 YS για να κανω raid 0. φτιαχνω το array και μεσα στο manual της μητρικης λεει να κανω fdisk με την δισκετα εκκινισης. εκκινω την δισκετα εκκινησης αλλα δεν βρισκω κανενα drive για να κανω format στο array. κανω κατι λαθος? λιγη βοηθεια εχω φρικαρει....

λαθος διαδικασια ακολουθεις

για να περασεις windows θα πρεπει να εχεις μια δισκετα με του οδηγους raid της μητρικης σου, μολις ξεκινησει η εγκατασταση των XP θα σου ζητησει να πατησεις F6 πραγμα που θα κανεις, τα υπόλοιπα θα τα καταλαβεις.

το δοκιμασα αυτο αρχικα αλλα δεν εβλεπε τους δισκους. στο manual λεει πρωτα να κανω fdisk για να φορμαρει τους δισκους κ να τον βλεπει σαν ενα κ μετα εγκατασταση κ drivers του raid controller....

για να μη βλεπει το raid σημαινει οτι δε περασες σωστα τους οδηγους, εαν κανεις σωστα τη διαδικασια η μονη περιπτωη να μη βλεπει η εγκατασταση των παραθυρων το array ειναι να μη το εχεις φτιαξει σωστα.

το array ειναι σωστο γιατι λεει οτι ειναι ενταξει οταν ξεκιναει ο υπολογιστης. ουτε οταν ανοιγω το pc με τον αλλο σκληρο με το λειτουργικο δεν τους βλεπει κ δεν μπορω να τους φορμαρω....

εχω νεα τα win ειδαν εναν σκληρο των 320gb αλλα οταν παω να βαλω τα win στο array δεν το βλεπει... καμια ιδεα...????

το κανω αλλα δεν βλεπει τον δισκο. οπως ειπα κ πιο πριν το manual λεει πρωτα να κανω fdisk στο array... απο δισκετα εκκινισης δεν βλεπει δισκο. υπαρχει αλλος τροπος?

Σίγουρα βάζεις τον σωστό driver κατά την εγκατάσταση των xp? Αν βάζεις λάθος driver είναι λογικό να μην αναγνωρίζει το array που έχεις φτιάξει.

το path που ακολουθω για να περασω τον drivers στο floppy ειναι στο cd με τους drivers. viaraid\drivers

\ winxp. τι μπορει να ειναι λαθοσ απο αυτο.....:087:

συγνωμη παιδια... δικιο ειχατε... εβαζα λαθος drivers.με εξαπατησε το viaraid που ελεγε στο cd με τους drivers.... τελικα ο 378 driver ηταν. για πειτε κανενα προγραμμα για bench σκληρων να δοκιμασω το raid με το single....

τι να κανω... αυτον τον controller εχω με αυτον θα κανω δουλεια....:022: :022: αρχιζω να αισθανομαι τυψεις που ειμαι ακομα με P4...... :022:

k και ο raid controller στον οποιο θα γινει το raid ποτε τον διαλεγω? οταν εγκαθιστουνται τα win αναλογα με τον driver που θα βαλω στο floppy?

με ξεχασατε παιδια??? δωστε μου λιγο τα φωτα σας να κανω ενα raid της προκοπης.... χρονια πολλα σε ολους.....!!

κατι ακομα..... ετρεξα το hd tach και ο 250 ο σκληρος τρεχει πιο γρηγορα απο το raid....:087: :087: :087: τι εχω κανει λαθος? εχει σχεση με τον raid controller που μου λεγατε ποιον να χρησιμοποιησω κ ποιον οχι?? λιγο help δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει....:028:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.