pelo13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 καλησπέρα σε όλους.Εδώ και καμια εβδομάδα έχω βάλει στο HTPC μου υδρόψυξη και συγκεκριμένατο κιτ της Thermaltake big water 735.να ξεκαθαρίσω πρώτα οτι δεν με ενδιαφέρουν οι τρελές επιδώσεις αλλα πολύ περισσότερο η ησυχία γιατι το pc είναι στο σαλόνι και με το cooler της cpu της μαμάς του όταν έπαιζα κανα παιχνίδι έκανε σαν ηλεκτρική σκούπα... Λοιπόν το θέμα τώρα ποιό είναι.. οταν δέν τρέχω τίποτα η θερμοκρασία της CPU είναι 47-50 βαθμούς οταν τρέχω το orthos όμως και στρεσάρει και τους 2 πυρίνες η θερμοκρασία ανεβένει αυτομάτος στους 75 βαθμούς και με το fun του ψυγείου στο τέρμα... δέν είναι πολύ????Any tip? Εκτός βέβαια απο το να αλλάξω υδρόψυξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 αν και το big water δε φημιζεται για τις επιδοσεις του, εν τουτις η θερμοκρασιες που αναφερεις ειναι υψηλες.θα προτινα σε πρωτη φαση να δοκιμασεις επανατοποθετηση του μπλοκ μαζι με προσεκτικη εφαρμογη νεας θερμοαγωγιμης μπας και δε παταει καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo13 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 επιδή το να το βγάλω το block είναι τεράστια μανούρα... αν δοκιμάσω να το σφίξω λιγο ακόμα μήπως και ξεχιλίσει απο τις άκρες η περίσια θερμοαγώγιμη ? ή αυτό που λεω δεν ισχύει ή είναι μάταιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 οταν γινεται μια δουλεια πρεπει να γινεται σωστα... τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo13 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 έχεις ενα point.... θα το κάνω οπως πρέπει.. το θέμα ειναι όμως οτι αν δέν γίνει δουλειά .. που δέν νομίζω να γίνει εδω που τα λέμε .. γιατι το πρόσεξα αρκετά οταν έβαλα το block ..τι κάνουμε μετα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 εαν δε γινει δουλεια, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να λεει αρλουμπες η μητρικη σου.οταν εχεις 75C θα πρεπει εαν πιασεις το μπλοκ να ειναι σχετικα καυτο, δοκιμασε το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo13 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 αυτο είναι το θέμα οτι το πιάνω και είναι κρύο όπως επίσης και οι σωλίνες είναι κρύοι ...επίσης ξέρω οτι μία ένδιξη τής μιτρικής είναι οντος λανθασμένη (το διάβασα σε ένα ξενο forum) και μου δίχνει θερμοκρασία 98 βαθμούς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 τοτε, θα πρεπει να κανεις το κοπο για επανατοποθετηση να σιγουρευτεις, και αν συνεχισει το ιδιο τροπαριο παλλον λεει οτι θελει η μητρικη.με ποιο προγραμμα κοιτας θερμοκρασίες?δοκιμασες το core temp?απο οσο γνωριζω παντως ο 5600+ θα ειχε κολλησει σε τετοιες θερμοκρασιες, νομιζω οτι το ανωτατο οριο του ειναι καπου στα 60-65C. (δεν ειμαι σιγουρος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo13 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 το κοιτάω και με το speedfun και με το everest ...και έχω ακριβως τις ίδιες ενδειξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 δοκιμασε το core temp συνηθως ειναι το πιο σωστό απο ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo13 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 θα το δοκιμάσω και αυτό..Thanks για το Support!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelo13 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 Είχες δίκο φίλε μου τελικά με το Everest:49-50 με to coretemp:28 χωρις load με load everest:73 coretemp:38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 τωρα μαλλιστα, αυτες ειναι φυσιολογικες για την εποχη θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.