arj Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2007 C2D 6550@2,33 ,M/B GIGABYTE GA-P35-DS4, 2GB DDR2 GEIL B-DRAGON(800 4-4-4), HDD1 320GB SEAGATE SATAII 16MB, HDD2 120GB MAXTOR, VGA 7600GT και ενα PSU "550W"Καλησπέρα,παραπάνω σας γράφω τη σύνθεση του PCιου μου. Το πρόβλημα μου είναι το εξής:Όταν εκτελεί κάποια ψιλοβαριά εργασία όπως rar/unrar, dvd convertion Κλπ παρατηρώ πάντα κάποια κολλήματα στιγμιαία. Δεν μετακινήτε το ποντίκι και ειδικά αν παίζει μουσική κολλάει και πάιζει συνέχεια το σημείο που κόλησε (παράγει ένα ήχο σαν μεταλλικό όπως όταν κολλάει εντελώς το σύστημα). Επίσης όταν γράφω dvd ακόμα και με ταχύτητα 6χ αδειάζει συνέχεια το buffer και κάνει περίπου 17-20 λεπτά για να γράψει. Τέλος το convertXtoDvd μετατρέπει με ταχύτητα 2,15χ μονίμως, ταχύτητα που είχα και με το παλιό pc.Δοκίμασα να βάλω και δεύτερο τροφοδοτικό παράλληλα (ενα chieftec 360W δίνει ρεύμα σε δυο δίσκους δυο dvd-r και 2 ανεμιστήρες) αλλά δυστηχώς δεν είχζα αποτέλεσμα. Μήπως φταίει ο δίσκος?? Αν γράψω dvd από τον 120gb το γράφει κανονικά χωρίς να αδειάζει το buffer ούτε στιγμή. Τι άλλο να δοκιμάσω??Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.
ThorLite Δεκέμβριος 19, 2007 #2 Δεκέμβριος 19, 2007 Mηπως ο seagate αρχιζει να τα φτυνει ετσι εκανε και μενα ενας 500αρις seagate........
arj Δεκέμβριος 20, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 20, 2007 Mηπως ο seagate αρχιζει να τα φτυνει ετσι εκανε και μενα ενας 500αρις seagate........Thanks για την απάντηση...και εγώ κάτι τέτοιο υποψιάζομαι αλλά δε θέλω να το πιστέψω!! Και είναι μόλις 2 μηνών..Υπάρχει τπτ άλλο που θα μπορούσα να δοκιμάσω? Τίποτα στο bios ή να του άλλαζα θύρα sata?
arj Δεκέμβριος 20, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 20, 2007 για δες και εδώThanks φιλε.. Αυτό ήταν το πρόβλημμα!Πάντως παρόλο που ήταν επιλεγμένο το dma if available δούλευε σε PIO mode.Το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή θυρας sataΣας ευχαριστώ και πάλι:001:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.