takis 7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Λοιπον, οσο πιο περιληπτικα γινεται, γιατι εχουν σπασει τα νευρα μου, τη βοηθεια σας. Ηρθε η ωρα του ετησιου καθαρισμου των παντων, το κουτι λυθηκε ολο, και τα παντα εγιναν καινουρια, ολα πισω στη θεση τους καπακι.. Οκ, στην αρχη, δεν επαιξε, ειχα κανει ενα - δυο κουλα, κατι που και αυτα τα πραγματα ειναι του σατανα..τελικως ολα οκ.. Την αλλη μερα, κοιταω λιγο καλυτερα..και το dvd πουθενα...μαλιστα λεω..παμε να δουμε τι εγινε..κοιταω ξανα ρευμα, συνδεσεις ραντας, jumpers, κτλ, ολα οκ, τα βγαζω, τα ξαναβαζω τπτ..(ρευμα παιρνει, το led αναβει, ανοιγοκλεινει μαι χαρα).. Παμε bios, κοιταω, και @@@...ουτε που επαιρνε γραμμη το dvd οτι ηταν εκει συνδεδεμενο.. Προχωραω στο τσεκαρισμα απο bios σε διαφορα..τους sata hdd τους βλεπει σαν standard ide, επιλεγμενη και η επιλογη enhanced mode αρα παιζουν και sata και pata, τους sata τους εχει στο primary master + slave...και απο κει και περα το χαος...secondary..fourth..ide = NOT DETECTED.. Δοκιμασα τον γουγλη αλλα..@@ Πηγα να δοκιμασω με αλλο cd rom, αλλα τυχαια η οχι δεν επαιξε... Φυσικα και ειμαι ενα βημα πριν απο το να κανω αυτα που θα μου πειτε..να δοκιμασω το dvd σε αλλο pc, να δοκιμασω αλλο dvd στο pc μου και τελος να αλλαξω ραντα (που πολυ θα ηθελα να ειναι μονο αυτο το προβλημα)... Και εδω ξεκινανε οι αποριες.. Αν τυχον φτασουμε σε συμβουλη για τη ραντα...ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ να πεθανει ρε ****το??? Δεν ειναι δα και τοσο ταλαιπωρημενη..ή τσακισμενη..μια χαρα ολοκαινουρια (1 χρονος) asus ραντα ειναι... Οσο για τις αλλες 2 περιπτωσεις..ναι ειμαι ετοιμος να τις τσεκαρω.. Αλλα ρε παιδες, πριν φτασω εκει, βλεπει / σκεφτεται κανενας τιποτα οσον αφορα το BIOS? Δηλαδη πως τρελλαθηκε ξαφνικα και λογω καθαρισμου..χωρις να ...διαλυσω τιποτα..χαθηκε και δε το βλεπει στα secondary master/slave..?? (το jumperaki το πηγα σχεδον σε ολες τις θεσεις..αλλα @@) Τι μπορει να εχει "βραχυκυκλωσει" / κολλησει και να μη θελει να το καταλαβει?? Θα κανω και αυτα που ειπα, τεστ με αλλη ραντα και με αλλα cd rom και θα δειξει σιγουρα...απλα σας ρωταω αν εχετε αντιμετωπισει καποια παρομοια περιπτωση και εχετε στο μεταξυ κατι να προτεινετε.. Τελος, να πω απλα οτι στο device manager ολα οκ, και τα atapi - ide controllers ok, κανενα θαυμαστικο για ενδειξη λαθους κλπ. Επισης δοκιμαστηκε και πειραματικα cmos αλλα ..με τα γνωστα αποτελεσματα..--->> @@@ Τα βασικα του συστηματος ειναι: Asus P5W DH Deluxe Intel C2D E6600 @ 2,8 HEC 550 W Ati Radeon X1950 Pro 1 X Sata 320 Seagate 1 X Sata 500 WD Και φυσικα..το "χαμενο στο διαστημα dvd " LG GSA-H12L Lightscribe με firmware update στο VL02.. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΠΡΙΝ...:022: Οσοι χριστιανοι.. πειτε καμμια ιδεα.. Ευχαριστω εκ των προτερων... Υ.Γ. --Event viewer δε λεει τπτ για error reporting --Disk management---δεν αναφερει σαν συσκευη το drive πουθενα (φυσικα..)
schumifer Δεκέμβριος 16, 2007 #2 Δεκέμβριος 16, 2007 Αν ράντα εννοείς την καλωδιοταινία , τότε αυτόν σκεφτόμουν κι εγώ.Τα κομμάτια του υπολογιστή δε χρειάζονται λόγο για να πεθάνουν
takis 7 Δεκέμβριος 17, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 17, 2007 1.ναι, τη καλωδιοταινια εννοω..2. σωστο και αυτο..αντε να δουμε τι θα πει και κανενας αλλος..thnx
zigi Δεκέμβριος 17, 2007 #4 Δεκέμβριος 17, 2007 Από την στιγμή που δεν φαινεται πουθενά το LG , το πιο πιθανό είναι να εχει προβλημα η καλωδιοταινία.Δες μηπως εχουν στραβώσει ή δεν ειναι στην ίδια ευθεία τίποτα ακιδες είτε στη μητρική είτε στο LG και δεν γινεται σωστά η σύνδεση.
beisnikos_spi Δεκέμβριος 17, 2007 #5 Δεκέμβριος 17, 2007 Από την στιγμή που δεν φαινεται πουθενά το LG , το πιο πιθανό είναι να εχει προβλημα η καλωδιοταινία.Δες μηπως εχουν στραβώσει ή δεν ειναι στην ίδια ευθεία τίποτα ακιδες είτε στη μητρική είτε στο LG και δεν γινεται σωστά η σύνδεση.Τα ίδια θα σου έλεγα και εγώ... Αν και πάλι τίποτα, δώσε 30 ευρώ και πάρε ένα SATA να τελειώνεις και να ξεφορτωθείς τα IDE.
takis 7 Δεκέμβριος 17, 2007 Author #6 Δεκέμβριος 17, 2007 ΟΚ τελος παιδια, αγορασα νεα ραντα (καλωδιοταινια), και επαιξε κανονικα.. Απλα το ποσταρω για να εχει και λυση το θεμα, αν αντιμετωπισει κατι τετοιο παλι κανεις.. Thnx All..
panoc Δεκέμβριος 17, 2007 #8 Δεκέμβριος 17, 2007 Γιατί τη λέμε ράντα?μα να σου πω οτι εχω ακριβως την ιδια απορια....
MadCatMk21442169156 Δεκέμβριος 17, 2007 #9 Δεκέμβριος 17, 2007 Google:To ραντά είναι αυτό που "τρακαίρνει πρώτο και προφυλάσσει το πλοίο"AKA: Το άκρον άοτον (δεν έχω ιδέα πως spellάρεται αυτό) της ακυρότητας.
takis 7 Δεκέμβριος 17, 2007 Author #10 Δεκέμβριος 17, 2007 Αφου ξεφυγαμε λοιπον, να ποσταρω και γω off topic..ΛΟλ, δε ξερω γιατι (λογικα κακως) αυτη η λεξη εμενα μου κανει να καταλαβω οτι ειναι η ταινια..στη συγκεκριμενη περιπτωση για το Pc..δε μπορει να μην την εχει ακουσει αλλος (λεω τωρα)..Τωρα να πω την αληθεια, μου εχει κολλησει απο μια φορα που την ειχε πει ετσι ο Greek στο τηλ, αν θυμαμαι καλα, και ολως περιεργως, εγω τωρα να νοιωθω περιεργα που καταλαβα οτι αναφεροταν στην καλωδιοταινια?:040: :040: :040: Τωρα, αμα σας πω οτι η λεξη "καλωδιοταινια" μου τη δινει,λολ:033: , σαν πολυ..."ελληνικη" για pc?Μπλεξαμε στα κουλα ε?? λολολολ:098: Αντε, κλειδωστε το, γιατι θα ξεφυγουμε..Greek, βοηθα παιδι μου, και υπερασπισου...λολολολ...:040:
zigi Δεκέμβριος 17, 2007 #11 Δεκέμβριος 17, 2007 Μεταφέρω από γνωστό λεξικόράντα1: 1) η κεραία του καταρτιού της πρυμνης 2) το πανί του καταρτιού της πρυμνης 3) αιώρα,κουνια για υπνο και ανάπαυσηραντα2: η τιράντα [με κακό χωρισμό , επειδή το τι θεωρήθηκε στην ομιλία ως αρθρο (τη ράντα)]ραντα3: 1) σύνολο σταθερών και καθορισμένων χρηματικών ποσών που καταβάλλονται σε ίσα και τακτα χρονικά διαστήματα 2) εισόδημα που εισπράττει κανείς σταθερά κυρίως απο χρεώγραφα.Κοίτα να δεις ποσες εννοιες εχει τελικά η ράντα.Ποια απο αυτές τις εννοιες πλησιάζει πιο πολύ στην καλωδιοταινία δεν ξέρω.
takis 7 Δεκέμβριος 17, 2007 Author #12 Δεκέμβριος 17, 2007 Η 2 με φαντασια..Κοιτα να δεις που θα το δειτε και σεις στο τελος..
Greek Δεκέμβριος 18, 2007 #13 Δεκέμβριος 18, 2007 Κατά τα άλλα δεν έχεις πειράξει τίποτα ε? Αντε μην τα αμολήσω όλα και σε πάρουμε με τις ντομάτες Τακη....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.