KonKarien Ιανουάριος 1, 2008 #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 φίλε μου έχουμε ακριβώς τις ίδιες μνήμες.. μέχρι που έδωσα ρεύμα στα 2.1v δεν μπορούσα ούτε τα windows να κάνω install πόσο μάλλον παιχνίδια.. μην το φοβάσαι.. αν πας εδω: http://www.geilusa.com/products/showSpec/id/65θα δείς πως αντέχουν μέχρι 2.3v επίσημα!επίσης οι δικές μου πάνω στο πορτοκαλί έγραφαν 2.1v αν θυμάμαι καλά. για να δώσεις ρεύμα πήγαινε στο ddr2 ovelvoltage control και άρχισε με 1.9 και ανέβαινε μέχρι να δείς πως πάει(εγώ το έχω μόνιμα 2.15 αλλά δεν είναι όλες οι μητρικές το ίδιο). http://www.overclockers.gr/vbull/attachment.php?attachmentid=18410&d=1199017162 αντε καλή χρονιά και καλή επιτυχία! Καλημέρα και Καλή Χρονιά.Δηλαδή μπαίνω και δίνω στο DDR2 OVERVOLTAGE CONTROL αντί για Normal μια τιμή από την λίστα;Δεν βρίσκω όμως την τιμή 2.1V . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Ιανουάριος 1, 2008 #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 Καλημέρα και Καλή Χρονιά.Δηλαδή μπαίνω και δίνω στο DDR2 OVERVOLTAGE CONTROL αντί για Normal μια τιμή από την λίστα;Δεν βρίσκω όμως την τιμή 2.1V .Λογικά τους έχει δώσει το στάνταρ που είναι 1.8V.. οπότε δώσε +0,1V για αρχή και δοκίμασε το συστημά σου.. αν πάει καλά άστο αλλιώς δώσε και άλλο.. Υ.Γ. Κοίτα και στο system monitoring μήπως δείχνει τι voltages έχει δώσει αλλά νομίζω οτι εμφανίζει μόνο ok/failstred added 14 Minutes and 5 Seconds later...Βάλε και το Easytune 5 που στο "advanced mode" αν ισχύουν αυτά που διάβασα σου δείχνει τα voltages της μνήμηςhttp://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/Tech_20041125_PX_ET5.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
KonKarien Ιανουάριος 1, 2008 #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 Λογικά τους έχει δώσει το στάνταρ που είναι 1.8V.. οπότε δώσε +0,1V για αρχή και δοκίμασε το συστημά σου.. αν πάει καλά άστο αλλιώς δώσε και άλλο.. Υ.Γ. Κοίτα και στο system monitoring μήπως δείχνει τι voltages έχει δώσει αλλά νομίζω οτι εμφανίζει μόνο ok/failstred added 14 Minutes and 5 Seconds later...Βάλε και το Easytune 5 που στο "advanced mode" αν ισχύουν αυτά που διάβασα σου δείχνει τα voltages της μνήμηςhttp://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/Tech_20041125_PX_ET5.htmΈβαλα απ' ευθείας 0,3 και εδώ και μία ώρα είναι όλα ok (κανένα restart) έπαιξα και παιχνίδι,βέβαια το cpu-z δείχνει ακόμη 1.8,αυτό που με προβληματίζει μόνο τώρα είναι στο bootάρισμα το μήνυμα το αρχείο boot ini δεν είναι έγκυρο και γίνεται εκκίνηση από C:\WINDOWS\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Ιανουάριος 1, 2008 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 γιατί δε βάζεις το easytune 5 να δείς σίγουρα?οσο για το boot.ini αν βγάλεις το παραπάνω voltage λειτουργεί κανονικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KonKarien Ιανουάριος 1, 2008 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 γιατί δε βάζεις το easytune 5 να δείς σίγουρα?οσο για το boot.ini αν βγάλεις το παραπάνω voltage λειτουργεί κανονικά?Θα το βάλω για να είμαι σίγουρος 100%Όσο για το boot ini. άρχισε να το βγάζει με το που άλλαξα τα timings και πριν δώσω ρεύματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gangel1442169140 Ιανουάριος 6, 2008 Author #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2008 Βάλε 4-4-4-12 timings και τις τάσεις βάλε τις στο auto. Δουλεύει σταθερότατα και είναι αισθητά ποιο γρήγορες στα 4-4-4-12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KonKarien Ιανουάριος 6, 2008 #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2008 Βάλε 4-4-4-12 timings και τις τάσεις βάλε τις στο auto. Δουλεύει σταθερότατα και είναι αισθητά ποιο γρήγορες στα 4-4-4-12 Αν και τώρα είμαι μια χαρά,γιαυτό που λες πάω στο bios στην επιλογή system voltage control και από manual το κάνω auto; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gangel1442169140 Ιανουάριος 8, 2008 Author #48 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αν και τώρα είμαι μια χαρά,γιαυτό που λες πάω στο bios στην επιλογή system voltage control και από manual το κάνω auto;Αν είναι σταθερό άστο. Εμένα μόνο με auto στο voltage είναι σταθερό στα 4-4-4-12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KonKarien Ιανουάριος 8, 2008 #49 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αν είναι σταθερό άστο. Εμένα μόνο με auto στο voltage είναι σταθερό στα 4-4-4-12.Thanks gangel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 8, 2008 #50 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αυτό το 1.8 που σου δείχνει το CPUz είναι η default τάση γραμμένη στο SPD.Την πραγματική στη λέει το bios κάπου έχει monitoring. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gangel1442169140 Ιανουάριος 18, 2008 Author #51 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 Έχω μια απορία. Γιατί όλους τους sata σκληρούς τους εμφανίζει στο bios ως ide channel 0 1 , 2 , 3 etc etc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 18, 2008 #52 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 γιατι εχεις βαλει ide mode το sata controller απο το bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
gangel1442169140 Ιανουάριος 18, 2008 Author #53 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 γιατι εχεις βαλει ide mode το sata controller απο το biosΔε το έχω βάλει εγώ από default έτσι είναι και βαριέμαι να ψάξω στο manual πως απενεργοποιείται... Αν ξέρει κανείς σε ποιο μενού ακριβώς είναι ας με διαφωτίσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.