Kaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Χαιρετώ,Έφτασε η ώρα να αγοράσω κ εγώ μια μητρική κ θα ήθελα τα φωτα σας πάνω στο θέμα. Επισημαίνω τι ακριβώς θέλω:1) Δεν έχω σκοπό να αγοράσω μητρικη για Overclocking, αυτό που θέλω είναι να κρατήσει στο χρόνο2) Χρησιμοποιώ μόνο Linux οπότε θα ήθελα το Hardware που θα έχει πάνω να είναι όσο το δυνατον πιο συμβατό με Linux (από το chipset μέχρι και τους sensors)3) Προς το παρόν έχω P4 640 (δυστυχώς), στο μέλλον θα περάσω σε C2D or Quad (απ'οτι βλέπω οι περισσότερες μητρικές για C2D υποστηρίζουν κ τους 640)4) Μόνο DDR2, οι 3 απορρίπτονται γτ μόλις αγόρασα 4χ1GB DDR2, 800MHz is a MUST, Επεκτάσιμο μέχρι τα 8 GB (Must και αυτό) (αυτό που έλεγα να κρατήσει στο χρόνο)5) Όχι SLI (αν υπάρχει δεν είναι πρόβλημα, απλά δε θα το χρησιμοποιήσω)6) Προτιμώ να έχει 2 IDE controllers7) Αν έχει και firewire ακόμα καλύτερα 8) Τιμές κάτω των 200 ευρώ, άνω των 100 (αν κάνει κάτω απο 100 ευρώ μια μητρική δεν την εμπιστεύομαι)9) Όχι Gigabyte/Asrock/... Προτιμούνται με τη σειρά: Asus, MSI9,3) Ρωτήστε ο,τι πιστεύετε πως ξέχασα να επισημάνωΤο Hardware που θα μπεί πάνω είναι:Nvidia 7600GS (PCIEX) (Ενδέχεται να αλλάξει όταν βγεί το καινούριο Unreal :033: πάλι σε nvidia)Sound Blaster Audigy 2 ZSIntel P4 640 3,2GHz και αργότερα C2D/C2Q4x1GB CORSAIR TWINX DDR2 PC 64001 Sata σκληρός WD 250 GB1 DVD Player + 1 DVD writerΚουραστικός? Απαιτητικός? Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά :001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Δεκέμβριος 10, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522490 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Δεκέμβριος 10, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 @DidicolA Το wi-fi της μητρικής τι chipset χρησιμοποιεί? (προτιμούνται Atheros & rt73)Όσο για το 975Χ, προτιμότερο δε θα ήταν να έπαιρνα μητρική με νεότερο chipset? (λέω εγώ τώρα, όχι πως θα μου χρησιμευσει κ πολύ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Δεκέμβριος 10, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 Καλή φαίνεται η ASUS P5W-DH DELUXE. Άν έχετε κάποια άλλη πρόταση, το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό για συζήτηση... Ακούω γνώμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouRLoTeR1442169168 Δεκέμβριος 10, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 To unreal:057: έχει ήδη βγεί!!! :033: Για ΜΒ θα σου πρότεινα αυτό P5K Premium. Έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό και φυσικά είναι Asus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Δεκέμβριος 10, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 αφου ο/c δεν σε νοιαζει ξεχνα μητρικες ανω των 150 ευρω..(και πολλα λεω) ακομα και μητρικες με 70 ευρω "κρατανε στο χρονο"... η δικη μου abit ab9 με τσιτα ρευματα παντου,εκανε 69 ευρω προσφορα και εχει τον 4300 με 95% o/c ,για 1 χρονο τωρα χωρις να κανει κιχ..ποσο μαλλον οταν μιλαμε για μητρικη default..στα 100-130 ευρω υπαρχουν αξιολογοτατες προτασεις,μην πετας τα λεφτα σου τσαμπα,λογω της "καραμελας" να αντεξει στο χρονο...προτεινω καποια με το p35 να βαλεις και μελλοντικα κανα αλλο cpu(45nm) πανω αν θες..(πχ ASUS P5K-E ή ABIT IP35 PRO)εγω με το 965 chipset προβλημα με sensors δεν ειχα..ολα ρολοι δουλευαν στο arch.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Δεκέμβριος 10, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 @sofos Θεωρώ τη μητρική απο τα βασικότερα εξαρτήματα, οπότε διατίθεμαι να τα σκάσω για μια. Και μην ξεχνάς πως οι των 70 ευρώ δεν έχουν όσα "απο δω κ απο κεί" έχουν οι των 150+ (6 x usb, up to 8 GB ram, wi-fi onboard, 2xLAN ports, eSata, firewire etc etc etc). Το γεγονός οτι δεν κάνω συχνά αναβαθμίσεις/αγορές νέων εξαρτημάτων μου δίνει τη δυνατότητα να τα κάνω μια κ καλη, κ να είμαι κ απόλυτα ευχαριστημένος. Δέν τις θέλω τις ακριβές μόνο "για να αντέξουν" στο χρόνο, είναι κ το πώς θα αντέξουν. Το να έχω μια μητρική που ίσα ίσα υπάρχει για να είναι χτισμένο πάνω το λοιπό PC δε με καλύπτει. Άρα κακώς το έθεσα, βάλε κ τον παράγοντα "Lux" μέσα κ είμαστε οκ Όσο για το Ρ35 σοφέ, σοφό μου φαίνεται να το τιμήσω, κ εγώ για κάτι τέτοιο κοιτάω, και μπορώ να πω πως η P5K Premium έχει όλα οσα θέλω, οπότε -μάλλον- προς τα κει συγκλίνω χωρίς να έχει λήξει ακόμα το "ψάξιμο" Και στην τελική, overclocking δεν κάνω γιατι δεν το χρειάζομαι. Αν το χρειαστώ κάποτε, θέλω να είμαι σε θέση να το κάνω. Ξαναλέω όμως για να μην παρερμηνευτεί: Δεν ειναι το πρώτο που θα κοιτάξω στη μητρική, αν μπορεί να τσιτώσει τον επεξεργαστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Δεκέμβριος 10, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 Νομιζω οτι η μητρικη ειναι το must σε ενα συστημα.Οποτε σου προτεινω αυτη λογω του τελευταιου chip(χ38),το οποιο ειναι και οτι καλυτερο εχει βγει σε 775 μεχρι στιγμης. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1021982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Δεκέμβριος 10, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 To x38 το φοβάμαι λιγο ας πούμε, δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι συμβατό με linux 100% και αν δεν είναι σε πόσο καιρό θα γίνει... Τα ίδια είχαν γίνει με το 965 τότε, οταν πρωτοβγηκε. Η μητρική που μου έδειξες Coolmind υστερεί λιγο σε extras απο την P5K Premium (απ'οσο βλέπω) αλλα έχει το χ38. Και απ'οτι βλέπω στο review των xbitlabs οι διαφορές με την Ρ5Κ είναι μηδαμινές (σε benchmarks). Οπότε ας παραμείνω στα extras εναντι του chipsetLink για το Review στα benchmarks: http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p5e_9.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 10, 2007 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 Για τη δουλειά που το θές ... μείνε σε P35 chipset.Αυτό που προβληματίζει ... είναι ότι ζητάς 2 IDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Δεκέμβριος 10, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 εγω πάλι δεν πήρα την p5k για εναν λόγο που ίσως σου φανεί αστείος.. δεν έχει υποδοχή για ps/2 mouse αλλά μόνο για keyboard.. τι να σου πω,καλές οι usb αλλά η πείρα μου τόσα χρόνια μου έχει δείξει οτι μερικά βασικά πράγματα καλύτερα να είναι legasy based.. Υ.Γ. ασε που δεν ήθελα να πετάξω το υπέροχο ασύρματο σετάκι πληκτρολογιο/ποντίκι που μου έκανε δώρο πέρσι το..αίσθημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Δεκέμβριος 10, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 @TASOS Και να μην υπάρχουν δεν τρέχει τίποτα, και τώρα με 1 είμαι. Ο IDE ο σκληρός που έλεγα να βάλω κάθεται τουλάχιστον 2 χρόνια, οπότε σα να μην υπάρχει. Και το θέμα με τον Pentium 640 μάλλον δεν υπάρχει πια, -μάλλον- πάω για αγορά μητρικής και q6600 ταυτόχρονα. Αλλάζει κάτι τώρα?@stred Κ μένα με "ενόχλησε" αυτό με το "ΝΟ ps/2 slot" αλλά δεν έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα με αυτό, αφού δίνει 6 θύρες usb έναντι των 4άρων που δίνουν οι περισσότερες μητρικές (όχι?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Δεκέμβριος 10, 2007 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 @stred Κ μένα με "ενόχλησε" αυτό με το "ΝΟ ps/2 slot" αλλά δεν έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα με αυτό, αφού δίνει 6 θύρες usb έναντι των 4άρων που δίνουν οι περισσότερες μητρικές (όχι?)Δε ξέρω τόσα απο linux να ξέρω αν έχεις πρόβλημα με ή χωρίς ps/2 ποντίκι..πιο πολύ αύτο έχει να κάνει με δικό μου προσωπικό "χούι" απλα στο έγραψα μήπως δε το είχες προσέξει..και σου ερχόταν ξαφνικό (εγώ παραλίγο να την πατήσω έτσι και τελευταία στιγμή το πρόσεξα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Δεκέμβριος 11, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2007 Included on the P5K-E driver CD is Linux drivers for the audio (for ALSA 1.0.12 and 1.0.13), LAN (sk98lin), RAID, and WiFi (RTL8187). Linux drivers on their product CD is nothing new for ASUS, but props go out to them as one of the manufacturers involved with and supporting the Linux community.+1 Για την ASUS, αν και δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει και με το CD για την p5k premium. Πάντως απ'όσο είδα, "ASUSTek P5K Premium is awarded the KeyLabs Linux Compatibility mark." http://www.linux-tested.com/results/asus_p5k_premium.htmlΑρχίζω να τη συμπαθώ όλο κ περισσότερο την ASUS τελικά και ειδικότερα την p5k prem. και απ'οτι βλέπω θα είναι το δώρο που θα κάνω τα χριστούγεννα στον εαυτό μου, μαζί με τον Q6600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 13, 2007 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Gigabyte P35 DS4 Θα το προτεινα για χρηση σε δουλεια, το εχω με 8GB στο γραφειο, κανενα προβλημα απο πλευρας board. 130€? Για την αναβαθμιση του προσωπικου μου PC διαλεξα το P35 ΜSI Neo2-FR, στα 90€ μεχρι στιγμης φαινεται πολυ δυνατο για τα λεφτα του. Ηθελα P35, με δυνατοτητες OC, με Raid και τουλαχιστο 6 backpanel USB (Μικρο κουτι δεν εχω αλλο χωρο για usb ανταπτορα πισω) και να ειναι (οπως παντα) value for money. Δεν ξερω πως τα παει με φουλαρισμενα dimms ή με 8gb ram. Επισης αντι για Jmicron εχει marvel PATA controller. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=161618&highlight=neo2http://www.tomshardware.com/2007/11/08/dual_vs_quad/page41.htmlhttp://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=40&threadid=2117149http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3169&p=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeonFR1442169194 Ιανουάριος 17, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Σκεφτομαι να αγορασω αυτη τη Μ/Β GIGABYTE X38-DS5 τι γνωμη εχετε ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cranky Ιανουάριος 18, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 Προσωπικά , δεν μ' αρέσει που εχει μόνο δύο PCI, αλλά είναι καλή μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Ιανουάριος 18, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=IX38+QuadGT&fMTYPE=LGA775&DEFTITLE=Y Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.