panoc Δεκέμβριος 20, 2007 #41 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2007 η ψυχτρα θα πρεπει να ΖΕΜΑΤΑΕΙ σε αυτες τις θερμοκρασιες -εαν ειναι αληθινες-.ειναι απιθανο να εχεις 77C με μονο 2 πυρηνες full load, δηλαδη και με 4 αδυνατο το θεωρω ειδικα για stock ρολογια.εγω για μερικες μερες που ειχα default το μεγαλυτερο που ειδα ηταν 60κατι στα 3,6 με τους 4 πυρηνες σε full load... Link to comment Share on other sites More sharing options...
»A«DrUnKenSTeiN Δεκέμβριος 20, 2007 #42 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2007 Δοκίμασε να βάλεις ξανά την ψύκτρα ή ακόμα καλύτερα πάρε μια new(xmas present που δεν θα μετανοιώσεις).Βρες μια μέρα που θα είσαι ήρεμος κ κάντα όλα αργά κ προσεχτικά.Κράτα notes για κάθε βήμα στην τοποθέτηση κ ακουλούθα τα πιστά.Απο την θεωρία στην πράξη κ με λίγα νευρα(που λογικά είναι) γίνονται τα λάθη.Διάβασε ξανά ότι έχει γραφτεί ήρεμα .Ο fan σου θα δουλευει ανάλογα με τα temps που δείχνει το bios.Υπάρχει fan control από το bios σου;Αν ναι βάλε να θεωρεί load μια πιο χαμηλή temp από αυτή που έχει ήδη.Gl m8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 20, 2007 Author #43 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2007 η ψυχτρα θα πρεπει να ΖΕΜΑΤΑΕΙ σε αυτες τις θερμοκρασιες -εαν ειναι αληθινες-.ειναι απιθανο να εχεις 77C με μονο 2 πυρηνες full load, δηλαδη και με 4 αδυνατο το θεωρω ειδικα για stock ρολογια.εγω για μερικες μερες που ειχα default το μεγαλυτερο που ειδα ηταν 60κατι στα 3,6 με τους 4 πυρηνες σε full load...Aυτο ειναι το κουλο ... το ειχα σκεφτει και εγω, αλλα οποτε ακουμπησα την ψυκτρα σε full load oταν εδειχνε τα 77αρια και τα 80αρια ειναι μια χαρα χλιαροτατη, τα πτερυγια δηλαδη .... καμμια σχεση ας πουμε με την ram ή τους δισκους που καινε πραγματικα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 21, 2007 Author #44 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 μελεταω την περιπτωση αν κανω τελικα ενα εξτρα δωρο στον εαυτο μου (περα απο το rig) μην παρω καμμια λαθος ψυκτρα, και απο οτι φαινεται, η mugen οσο και αν μου αρεσει και βοηθαει η διαταξη αυτη την ροη του αερα στο μικρο ΑΤΧ μου, θα εχω μαλλον δυο προβληματα με αυτην, πρωτον το υψος τουλαχιστο , 160mm ειναι οριακο για το κουτι μου, θα κλεινει - δεν θα κλεινει .... (αν σκεφτει κανεις οτι 180mm εχει πλατος το κουτι ... ψυγειο αυτοκινητου ειναι αυτη οχι PC) και επειτα απο οτι βλεπω ετσι οπως ειναι δεν θα εχω προσβαση στα ποδαρακια ουτε για να τα πατησω ουτε για να τα γυρισω για να την αφαιρεσω .... παιδεμα δηλαδη ....Oποτε typhoon VX θα ητανε η καλυτερη επιλογη μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Δεκέμβριος 21, 2007 #45 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 .........και επειτα απο οτι βλεπω ετσι οπως ειναι δεν θα εχω προσβαση στα ποδαρακια ουτε για να τα πατησω ουτε για να τα γυρισω για να την αφαιρεσω .... παιδεμα δηλαδη ....Oποτε typhoon VX θα ητανε η καλυτερη επιλογη μου?Το ίδιο ισχύει και με την Tt για να την βγάλεις έπρεπε να βγάλεις ολόκληρη την μητρική μια και δεν είχες πρόσβαση στο κλιπάκι που είναι στην πάνω αριστερή γωνία ...(αυτά τουλάχιστον με το παλιό μου κουτί )με το σοπράνο που έχω τώρα δεν γνωρίζω ακόμα μια και έχει πάει για βάψιμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 21, 2007 Author #46 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 οποτε? ποιες αλλες εξισου αποτελεσματικες και εξισου ησυχες προτασεις υπαρχουν? Και η mugen θελει και αυτη βγαλσιμο μητρικης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Δεκέμβριος 21, 2007 #47 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 Δεν ξέρω καλύτερα να μας πει ο panoc..που την έχει .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 21, 2007 #48 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 εαν το κουτι σου εχει χωρο τη βαζεις οπως εισαι, διαφορετικα... πρεπει να βγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 21, 2007 Author #49 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 Τσιφ δε με λες δεν ειχες προσβαση στο κλιπ (ποδαρακι?) επειδη σε εκλεινε το τροφοδοτικο? Μηπως ακομη και η Typhoon δε μου κανει , επειδη το τροφοδοτικο ειναι εφαρμοστα σχεδον στο board (μικρο κουτι). Μηπως να κοιτουσα σε αλλες λυσεις πιο ευκολες στην εγκατασταση σε μικρο κουτι , μικροτερο μεγεθος ισως αλλα αποτελεσματικες παρολ'αυτα? (διαβασα καλα reviews για την kama cross, κατι επισης σε katana2, katana775? ninja?, mine? Thermaltake TMG i1/i2? Thermaltake mini Typhoon?) Να αλλαξω μηπως τον τιτλο σε "ποιο Cooler?" ... οποτε εχουμε - Q6600 OC σε τουλαχιστον 3 Ghz - μικρο κουτι - ευκολια εγκαταστασης - ησυχια μιλαμε για τετοια κατασταση : Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 22, 2007 Author #50 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2007 καποιος μου ανεφερε για αποτελεσματικη ψυξη για ΟC απο την Coolemaster που προοριζεται για rack servers , δεν υπαρχουν στους καταλογους λιανικης της coolermaster .... και μου εχει δημιουργηθει και η εξης απορια, ακριβως στο στυλ της intel stock ψυκτρας δεν υπαρχει καποια που στην ιδια διαμετρο θα εχει απλα διπλασιο+ υψος , ισως και καλυτερο υλικο, ή και κανενα heatpipe, κατι τετοιο δεν θα ητανε αραγε αρκετα αποτελεσματικο για ΟC με αξιοπρεπεις θερμοκρασιες τουλαχιστο εστω στα 3GHz?θα αφηνε εκτεθειμενα τα κλιπ οπως και η μαμα ψυκτρα για ευκολη προσβαση , τοποθετηση και αφαιρεση. Βλεπω οτι στα 18cm πλατους του κουτιου μου υπαρχει χωρος για τουλαχιστο διπλασια αν οχι και περισσοτερη ποσοτητα μεταλλου σε μια τετοια ψυκτρα, ακομη και τον ιδιο ακριβως ανεμιστηρα να ειχε επανω δεν θα ειχε αισθητα καλυτερη αποδοση απο την μαμα? υπαρχει αραγε καποια τετοια ψυκτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Δεκέμβριος 22, 2007 #51 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2007 Με βάση το κουτί σου με την big Tt θα έχεις ΣΙΓΟΥΡΑ πρόβλημα στο πάνω αριστερό κλιπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 23, 2007 Author #52 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 Δεν εχω ελπιδες να το φτασω με ενα δακτυλο, μια που χαμηλα κοντα στον επεξεργαστη δειχνει να εχει αρκετα κενα και να ειναι στενη ? Μια λυση ισως να ειναι να βγαλω το τροφοδοτικο και μετα να το ξαναβαλω στη θεση του ? ....Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι μηπως οταν περαστει ακουμπαει στο τροφοδοτικο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Δεκέμβριος 23, 2007 #53 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 Ναι αν βγάλεις το τροφοδοτικό θα κάνεις δουλειά .. όσο για το αν θα ακουμπάει δεν ξεπερνάει τα όρια της μητρικής οπότε είσαι ok .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 23, 2007 #54 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 ρε bill, πως τη παλευεις με τοσα φουρφουρια διπλα στα αυτια σου ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Δεκέμβριος 23, 2007 #55 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 ήταν σε ώρα μάχης ...... και στο παλιό κουτί . Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 23, 2007 Author #56 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 Tι rpm θα επρεπε να ανεβαζει o ανεμιστηρας του επεγεργαστη κανονικα σε load? ή τετοιες θερμοκρασιες? τον εχω δει να κυμαινεται μονο μεταξυ 1100-1300 , οσο αξιοπιστες βεβαια ειναι και αυτες οι μετρησειςΠαιδια , ο φιλος που ανεφερα πριν μολις με πληροφορησε οτι τα rpm τoυ CPU fan οπως του αναφερει φανταζομαι το software της ASUS Μητρικης του ειναι 2700 το λιγοτερο ...πρωτα μαλλον πρεπει να δω τι γινεται με αυτο το board (μαλλον θα παει για RMA γιατι κανει διαφορα κουφα) .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 23, 2007 Author #57 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 αρχιζω να σκεφτομαι σοβαρα πλεον την πιθανοτητα να κανω το board RMA και να το αλλαξω με κανενα αντιστοιχης τιμης ASUS (ASUS P5K ισως) δεν εχει abit το καταστημα που το πηρα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 26, 2007 Author #58 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 παρατηρωντας στο manual του board τη σελιδα που αναφερεται στα FAN headers , ειδα οτι τα 3πινα με το 4πινο του CPU Fan εχουν μονη διαφορα το τεταρτο pin σχετικα με το intel 4-pin CPU FAN pwm control, τα υπολοιπα καλωδια, λειτουργιες και η διαταξη ειναι ιδιες, μεχρι και τα πριζακια ειναι ετσι φτιαγμενα που ταιριαζουν , απλα καθεται στον αερα το τεταρτο πιν. Συνδεσα ετσι τον ανεμιστηρα του CPU σε ενα 3-πινο SYS fan και ο ανεμιστηρας δουλεψε στις φουλ στροφες του επιτελους, 2400 .... Τωρα τον εχω μεσω speedfan να προσαρμοζει τις στροφες του αναλογα με τη θερμοκρασια του CPU ....Οrthos test με 2cores που εβγαζε πριν στα 3Ghz 80+ βαθμους, τωρα ειναι στους 68-69Eπιβεβαιωνεται οτι η μητρικη εχει καποιο προβλημα στο control του 4πινου header Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.