Jump to content

Q6600 45C @ idle?

squid

Recommended Posts

Εστησα το Q6600 (G0) της υπογραφης μου με stock ψυκτρα και arctic silver 5 (απο περυσι το ειχα το σωληναριο, παιζει κανενα ρολο η ηλικια του υλικου?)

Σε ιddle η θερμοκρασια του ειναι γυρω στους 45-48 (δυο πυρηνες 45 ενας 47 ενας 48) ακομη και με EIST και χωρις ΟC

Στα 3GHz και χωρις EIST παλι σε ιddle ειναι στους 55 ...

Load ακομη δε δοκιμασα ...

Τι δεν εχω κανει σωστα?

(εκ των υστερων διαπιστωσα οτι η AS συνιστα το υλικο να μπει σε μια λεπτη καθετη γραμμη απο πυρηνα σε πυρηνα ενω συνηθισμενος απο το παρελθον εβαλα μια κουτσουλιτσα στη μεση, παιζει καποιο ρολο?)

η CPU βρισκεται πανω σε ελαφρυ ρευμα αερα ενος fan που φερνει αερα απο μπροστα (stacker bezels) και του backpanel fan που τον τραβαει εξω

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

εχω τον ιδιο προβληματισμό σχετικά με την ηλικία του arctic silver... Και εγώ κανένα 1,5 χρόνο το έχω, απλώς ανακάλυψα ότι πρέπει να το έχεις κάπου οριζόντια γιατι εγώ το είχα ξεχάσει κάθετα και εχει βγάλει υγρά ...

Βασικά κατά 99% δεν έχει πιάσει καλά η ψύκτρα. Εγώ σε ένα pc φίλου που έστησα με τον ίδιο επεξεργαστή και με stock ψύξη, έχει το πολύ 30 βαθμούς ρελαντί.... Βλέπεις οι ψύκτρες της intel είναι ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ που για να πιάσουν καλά πρέπει να ματώσεις τα δάχτυλά σου πλέον. Μιζέρια....

αυτο σκεφτομουν και εγω, ποσο περισσοτερο να πατησεις τα ποδαρακια, αν περασει η κεφαλη απο την αλλη μερια του board και κανει κλικ και γαντζωσει, οσο και να σπρωχνεις απο κει και περα δεν νομιζω εχει κανενα αποτελεσμα

Πρόσφατα έβγαλα την stock ψήκτρα για να κάνω τον ετήσιο καθαρισμό

του pc μου και κατά λάθος έβαλα παραπάνω arctic silver 5 και το έκλεισα

γιατί βαριόμουνα να το καθαρίσω πάλι και ήταν 3-4 βαθμούς παραπάνω σε ιddle .

Και ως γνωστόν όποιος δεν έχει μυαλό ... :022:

Τα ξανάκανα λοιπόν από την αρχή, και όλα ok :)

βέβαια στο site τις arctic silver 5 λέει ότι χρειάζεται 50-200 ώρες περίπου για να

μεγιστοποίηση την απόδοση της .

post-317-1442174860,952_thumb.jpg

post-317-1442174863,5633_thumb.jpg

post-317-1442174863,5892_thumb.jpg

βέβαια στο site τις arctic silver 5 λέει ότι χρειάζεται 50-200 ώρες περίπου για να

Ισχύει. Δε θα'λεγα 200 ώρες, αλλά όπως κάθε άλλη πάστα θέλει "στρώσιμο".

Πρόσφατα έβγαλα την stock ψήκτρα για να κάνω τον ετήσιο καθαρισμό

του pc μου και κατά λάθος έβαλα παραπάνω arctic silver 5 και το έκλεισα

γιατί βαριόμουνα να το καθαρίσω πάλι και ήταν 3-4 βαθμούς παραπάνω σε ιddle .

Και ως γνωστόν όποιος δεν έχει μυαλό ... :022:

Τα ξανάκανα λοιπόν από την αρχή, και όλα ok :)

ακουγεται μαλλον σαν τη δικη μου περιπτωση .... απο που ειναι αυτες οι photo?

επισης

http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel_quad_wcap.pdf

.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.