serpico75 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Καλημέρα.Ψάχνω ένα αθόρυβο ανεμιστηράκι για 478 socket. Θέλω να είναι πραγματικά αθόρυβο, γιατί είχα πάρει ένα της Arctic-Cooling και μετά από λίγο καιρό άρχισε να κάνει θόρυβο.Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο: Υπάρχει κάποιο εργαλείο για να βγάζω τα ανεμιστηράκια απ' τη βάση τους; Ρωτάω, γιατί κάποτε είχα προσπαθήσει να βγάλω ένα ανεμιστηράκι για αλλαγή (για να είμαι ειλικρινής, δε θυμάμαι το socket), και μαζί με το ανεμιστηράκι βγήκε και ο επεξεργαστής (κολλημένος επάνω στο ανεμιστηράκι). Ευτυχώς, δεν είχε στραβώσει ή κοπεί κανένα pin για να έχω και χειρότερα. Εάν υπάρχει όντως τέτοιο εργαλείο, θα ήθελα να μάθω πώς λέγεται και πού μπορώ να βρω.Αυτά.Ευχαριστώ!
cabrinha Δεκέμβριος 9, 2007 #2 Δεκέμβριος 9, 2007 Θορυβο ολα τα φουρφουρια κανουν λογω σκονης που μαζευεται. Μονο με καθαρισμο ή μειωση στροφων αποφευγεται αυτο. Γι' αυτο καλυτερη επιλογη ειναι ο 12αρης ανεμιστηρας που τρεχει σε χαμηλοτερες στροφες.Για να βγαλεις το ανεμιστηρακι δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο εργαλειο. Αναλογα πως ειναι τοποθετημενο. Φυσικα ομως βγαζουμε την ψυκτρα πριν το αφαιρεσουμε. Και εφοσον εχει κολλησει στον επεξεργαστη τοτε δουλευουμε για λιγη ωρα τον υπολογιστη ωστε να ανεβασει θερμοκρασια και να ξεκολλησει μετα ευκολοτερα.Ποσα χρηματα θελεις να δωσεις για ψυκτρα?
GVC Δεκέμβριος 9, 2007 #3 Δεκέμβριος 9, 2007 Θαρρώ ότι είναι μια καλή λύση αυτή και οικονομικη.Εμπιστεύομαι την Zalman με κλειστά τα ματια.Φοράω τον 9700 και είμαι πολύ ικανοποιημένος όσο αφορά τον θόρυβο.Όπως όμως είπε και ο dude cabrinha ανεμιστιρι και απόλυτη ησυχία είναι μια σχέση που ποτε δεν καρποφόρησε.Γενικά η Zalman πάντως κατά την γνώμη μου βγάζει αρκετά ήσυχους ανεμιστήρες σε σχέση με άλλες εταιρίες.
serpico75 Δεκέμβριος 10, 2007 Author #4 Δεκέμβριος 10, 2007 Έλεγα να διαθέσω 30€-40€.johnyb98 added 9 Minutes and 22 Seconds later...Η αλήθεια ειναι πως δεν το εξέφρασα εγώ σωστά. Ψήκτρα με ανεμιστηράκι ψάχνω (CPU cooler).
sonic1442169079 Δεκέμβριος 10, 2007 #5 Δεκέμβριος 10, 2007 Θα έλεγα αντί αυτής που προτείνει ο GVC να πάρεις αυτή που είναι αλουμινίου/χαλκου, δηλ. πιο ελαφριά και πιο αποδοτική.
coolmind Δεκέμβριος 10, 2007 #6 Δεκέμβριος 10, 2007 Θα σου ελεγα να κοιταξεις και αυτη λογω του οτι εχει εναν αθορυβο ανεμιστηρα 10 cm επανω της,αλλα αν δεν σε ικανοποιει,μπορει να δεχτει και 12 cm χωρις προβλημα(εχει τις τρυπες).Υπαρχει στο Πλαισιο στα 27 euro. http://www.scythe-usa.com/product/cpu/031/sckc1000_detail.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.