tacticalcube138 Δεκέμβριος 30, 2007 #21 Δεκέμβριος 30, 2007 Νομίζω ότι άδικα χαίρεστε. Διότι όταν ένα τροφοδοτικό δουλεύει πολύ κάτω της μέγιστης ισχύος του τότε και ένα noname αθόρυβο είναι. Σωστός;
stred Δεκέμβριος 30, 2007 #22 Δεκέμβριος 30, 2007 Νομίζω ότι άδικα χαίρεστε. Διότι όταν ένα τροφοδοτικό δουλεύει πολύ κάτω της μέγιστης ισχύος του τότε και ένα noname αθόρυβο είναι. Σωστός;δεν είναι έτσι, έχω αρκετα μηχανήματα απο δω και απο κει με noname τροφοδοτικά και το 70% του θορύβου που κανουν ειναι απο το τροφοδοτικό!
schumifer Δεκέμβριος 30, 2007 #23 Δεκέμβριος 30, 2007 Κάπως έτσι είναι. Δεν αρκεί να σου περισσεύουν πολλά βατ. Πρέπει εν γένει ο ανεμιστήρας να είναι ήσυχος και οι ρυθμίσεις για την ταχύτητά του να του επιτρέπουν να ησυχάζει όταν χρειάζεται. Και βέβαια αν βρεθεί σε χαμηλή απαίτηση φορτίου αλλά ζεστό περιβάλλον τότε πάλι θα φωνάζει αν είναι φωνακλάς
tacticalcube138 Δεκέμβριος 30, 2007 #24 Δεκέμβριος 30, 2007 Μπορεί να μην ισχύει με όλα τα noname, αλλά πολλά από αυτά είναι σχετικά αθόρυβα σε μικρή κατανάλωση. Όμως το σχόλιό μου αναφερόταν κυρίως στο ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ένα επώνυμο τροφοδοτικό είναι όντως αθόρυβο αν δεν το πιέσουμε κοντά στα όριά του. Και αν διαφωνείτε να ρωτήσουμε τον candyman.
stred Δεκέμβριος 30, 2007 #25 Δεκέμβριος 30, 2007 Μπορεί να μην ισχύει με όλα τα noname, αλλά πολλά από αυτά είναι σχετικά αθόρυβα σε μικρή κατανάλωση. Όμως το σχόλιό μου αναφερόταν κυρίως στο ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ένα επώνυμο τροφοδοτικό είναι όντως αθόρυβο αν δεν το πιέσουμε κοντά στα όριά του. Και αν διαφωνείτε να ρωτήσουμε τον candyman.αν έχω καταλάβει καλά οτι διαβάζω το 99% των τροδοφοτικών στα Οριά τους κάνουν θόρυβο.. όταν λέμε αθόρυβο τροφοδοτικό εννοούμε με χαμηλό-μέσο φορτίο.
tacticalcube138 Δεκέμβριος 30, 2007 #26 Δεκέμβριος 30, 2007 Δεν είπα στα όριά τους, είπα κοντά στα όριά τους (60-70%).Ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνω και τρίτη διευκρίνιση.
Proteus Δεκέμβριος 30, 2007 Author #27 Δεκέμβριος 30, 2007 Προσωπικα αυτο που με ενδιαφερε ηταν να ειναι αθορυβο οταν κατεβαζω...το οποιο σημαινει οτι δεν θα εχω ιδιαιτερο φορτιο! Το Zalman αυτο φαινεται να τα πηγαινει καλα απο θορυβο ακομα και με φορτιο! Δεν ξερω τι θα κανει στο μαξ αλλα νομιζω οτι το συστημα της υπογραφης μου το φορτωνει αρκετα (γυρω στο 50%).
Candyman1442169163 Δεκέμβριος 31, 2007 #28 Δεκέμβριος 31, 2007 Προσωπικα αυτο που με ενδιαφερε ηταν να ειναι αθορυβο οταν κατεβαζω...το οποιο σημαινει οτι δεν θα εχω ιδιαιτερο φορτιο! Το Zalman αυτο φαινεται να τα πηγαινει καλα απο θορυβο ακομα και με φορτιο! Δεν ξερω τι θα κανει στο μαξ αλλα νομιζω οτι το συστημα της υπογραφης μου το φορτωνει αρκετα (γυρω στο 50%).Proteus3000uk: Είπες 850w πήρες, σωστά; Να σε ρωτήσω... Έχεις την εντύπωση πως το pc σου καταναλώνει 425w ???Τι να πω ρε παιδιά... Κάθεστε και κάνετε ολόκληρο ζήτημα το θόρυβο ενός τροφοδοτικού που εξαρτάται κατά 90% από τον κατασκευαστή και την διάσταση του ανεμιστήρα, πράγματα αμελητέου κόστους δηλαδή (και κατά 10% από το γεγονός αν είναι active) και δεν συζητάει κανείς πιο σημαντικά θέματα. Δεν είδα σε όλο το thread, κανέναν να ασχολείται με το τι εξαρτήματα φοράει το Zalman, ή τι fluctuations έχει, ή τι rippling κάνει σε combined loads, κ.λ.π, κ.λ.π. Επίσης έχουμε πει ότι αν δεν ξέρουμε ποιος το έχει κατασκευάσει να μην παίρνουμε rebranded PSU... αλλά μόνος μου τα λέω, μόνος μου τ'ακούω!Εν πάσει περιπτώσει, κατά την προσωπική μου άποψη, το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που πρέπει να κοιτάμε σε ένα τροφοδοτικό είναι ο θόρυβος (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί και καθόλου. Αλλωστε την σήμερον ημέρα δεν υπάρχει θορυβώδες τροφοδοτικό).
cv01302 Δεκέμβριος 31, 2007 #29 Δεκέμβριος 31, 2007 Είχα το tagan 480 αγορασμένο πριν καμμιά τριετία, δυστυχώς κάηκε (εντελώς περιέργως). Το συγκεκριμένο ήταν "αθόρυβο", που σημαίνει πως ακουγόταν ένα ελαφρό -αλλά σχετικά οξύ- φυσηματάκι το βράδυ. Θέμα συνήθειας, πλέον δεν είχα πρόβλημα.Αγόρασα το corsair 620w modular (πήγαινα για seasonic, αλλά είδα πως είχε 2-3 χρόνια εγγύηση, οπότε το απέρριψα κατευθείαν), που θεωρείται και αυτό "αθόρυβο". Κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο με το tagan. Ελάχιστο μεν, αλλά το ακούς πριν κοιμηθείς.Δυστυχώς για να καταλάβεις αν ένα τροφοδοτικό είναι αθόρυβο, πρέπει πρώτα να το δοκιμάσεις στο pc σου και μετά να το αγοράσεις, πράγμα αδύνατον. Έτσι λέγανε και για το antec 480 (προ tagan εποχή) για αθόρυβο, αλλά ακουγόταν σαφέστατα περισσότερο από το tagan (αν δεν κάνω λάθος, η συγκεκριμένη μάρκα είναι rebranded bequiet ή vice versa).Η επόμενη αγορά σε psu, σε κάτι χρόνια από τώρα, θα είναι fanless.Υ.Γ. Και ναι, τα μόνα ενεργά ανεμιστήρια στο pc είναι της cpu, ένα zalman 7000cu στις 1400 στροφές (πραγματικά αθόρυβο), και της κάρτας γραφικών 6800LE με duty cycle 10% (δοκίμασα και με 0% - το ανεμιστήρι απενεργοποιήθηκε προσωρινά, ο "θόρυβος" παρέμεινε). Όλα στεγάζονται σε κουτί lian-li.Υ.Γ.2 Κρατάω και μια πισινή μπας και ο "θόρυβος" προέρχεται από κανέναν σκληρό δίσκο (απλά όταν βρίσκεται σε λειτουργία και όχι όταν γράφει). Είναι 6 δίσκοι στο σύστημα, θέλει λίγο ψάξιμο.
Proteus Δεκέμβριος 31, 2007 Author #30 Δεκέμβριος 31, 2007 Proteus3000uk: Είπες 850w πήρες, σωστά; Να σε ρωτήσω... Έχεις την εντύπωση πως το pc σου καταναλώνει 425w ???Τι να πω ρε παιδιά... Κάθεστε και κάνετε ολόκληρο ζήτημα το θόρυβο ενός τροφοδοτικού που εξαρτάται κατά 90% από τον κατασκευαστή και την διάσταση του ανεμιστήρα, πράγματα αμελητέου κόστους δηλαδή (και κατά 10% από το γεγονός αν είναι active) και δεν συζητάει κανείς πιο σημαντικά θέματα. Δεν είδα σε όλο το thread, κανέναν να ασχολείται με το τι εξαρτήματα φοράει το Zalman, ή τι fluctuations έχει, ή τι rippling κάνει σε combined loads, κ.λ.π, κ.λ.π. Επίσης έχουμε πει ότι αν δεν ξέρουμε ποιος το έχει κατασκευάσει να μην παίρνουμε rebranded PSU... αλλά μόνος μου τα λέω, μόνος μου τ'ακούω!Εν πάσει περιπτώσει, κατά την προσωπική μου άποψη, το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που πρέπει να κοιτάμε σε ένα τροφοδοτικό είναι ο θόρυβος (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί και καθόλου. Αλλωστε την σήμερον ημέρα δεν υπάρχει θορυβώδες τροφοδοτικό).Φυσικα και υπηρχαν αλλα καλύτερα. Το έψαξα πολύ, διάβασα πολλα reviews και αποφάσισα το zalman διοτι το μονο που με ενδιεφερε ειναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ. Αγόρασα 850 για να έχει μικρό load με το δικο μου setup και να ειναι κατα το δυνατον αθόρυβο. Εσένα που πιθανότατα σε ενδιαφέρουν αλλα πράγματα στα τροφοδοτικα παρε ενα μικρότερο και "καλύτερο". Τα reviews που διαβαζεις εσυ πιθανοτατα να τα εχω διαβασει και εγω. Ήθελα 140αρη ανεμιστήρα και απο rippling δεν είναι δα και τοσο ασχημο.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι πιστευουν οτι θα παρουν ενα τροφοδοτικο με ελάχιστο rippling και θα δουλευει καλύτερα απο καποιο άλλο με αυξημένο (αλλα εντός των ορίων) ή θα του κρατήσουν τα parts του υπολογιστη 15 χρονια αντι 10! Δεν νομίζω οτι υπάρχει ανθρωπος εδω μεσα που να μην αναβαθμιζει καθε 2-3 χρονια Επίσης αν ΟΛΑ τα τροφοδοτικα ηταν αθόρυβα δεν θα έκαναν καν αναφορα στο θόρυβο σε ολα τα test.Φιλικά πάντα
Candyman1442169163 Δεκέμβριος 31, 2007 #31 Δεκέμβριος 31, 2007 Φυσικα και υπηρχαν αλλα καλύτερα. Το έψαξα πολύ, διάβασα πολλα reviews και αποφάσισα το zalman διοτι το μονο που με ενδιεφερε ειναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ. Αγόρασα 850 για να έχει μικρό load με το δικο μου setup και να ειναι κατα το δυνατον αθόρυβο. Εσένα που πιθανότατα σε ενδιαφέρουν αλλα πράγματα στα τροφοδοτικα παρε ενα μικρότερο και "καλύτερο". Τα reviews που διαβαζεις εσυ πιθανοτατα να τα εχω διαβασει και εγω. Ήθελα 140αρη ανεμιστήρα και απο rippling δεν είναι δα και τοσο ασχημο.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι πιστευουν οτι θα παρουν ενα τροφοδοτικο με ελάχιστο rippling και θα δουλευει καλύτερα απο καποιο άλλο με αυξημένο (αλλα εντός των ορίων) ή θα του κρατήσουν τα parts του υπολογιστη 15 χρονια αντι 10! Δεν νομίζω οτι υπάρχει ανθρωπος εδω μεσα που να μην αναβαθμιζει καθε 2-3 χρονια Επίσης αν ΟΛΑ τα τροφοδοτικα ηταν αθόρυβα δεν θα έκαναν καν αναφορα στο θόρυβο σε ολα τα test.Φιλικά πάνταΕίναι φανερό ότι δεν γνωρίζεις και πολλλα από τροφοδοτικά, έτσι; Ο θόρυβος όπως λες, στο τροφοδοτικό μπορεί να ελαχιστοποιηθεί απλά αλλάζοντας ανεμιστήρα, άρα σαν κριτήριο από μόνο του δεν είναι -κατ'εμέ- σοβαρό.Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με το θέμα, (άλλωστε πλέον δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το forum) αλλά θα σου πω το εξής: Το επιχειρήμα σου σχετικά με το θόρυβο καταρρέει απλούστατα γιατί το τροφοδοτικό έχει να κάνει και με την ασφάλεια του hardware σου. Και επειδή οι διαφορές μπορεί να είναι μεγάλες μόνο και μόνο με την αλλαγή ενός εξαρτήματος σε δύο κατά τα άλλα πανομοιότυπα τροφοδοτικά, θεωρώ ότι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του τροφοδοτικού μετράει σαν το ΝΟ.1 ΚΡΙΤΗΡΙΟ (εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει η ζωή του pc σου).Απο κει και πέρα, σε πληροφορώ ότι το Zalman σε απόδοση μεγαλύτερη του 60-70% επί του ονομαστικού φορτίου του, έχει προβλήματα με θερμοκρασίες. Και επειδή έχουμε πει (μάλλιασε η γλώσσα μας ΛΕΜΕ) ότι τα τροφοδοτικά τύπου switch πέφτουν κατά περίπου 1% σε απόδοση για κάθε 1с θερμοκρασίας παραπάνω από αυτήν που μετρήθηκε η απόδοση του από τον κατασκευαστή, τότε έχουμε πρόβλημα ΚΑΙ απόδοσης (εκτός της υπερθέρμανσης).Όπως και να'χει το θέμα, τώρα το πήρες. Οπότε καλορίζικο σου εύχομαι...Αυτά τα ολίγα...
dark22 Δεκέμβριος 31, 2007 #32 Δεκέμβριος 31, 2007 @Candyman Γιατί έχεις αυτό το ύφος ειλικρινά δεν καταλαβαίνω... Ο άνθρωπος πήρε ένα τροφοδοτικό, αυτό του άρεσε και του ικανοποιούσε τις ανάγκες του αυτό πήρε... Τι κάνεις τώρα τον μαλώνεις? Τώρα το αν είναι καλό η όχι αυτό είναι σχετικό... για αυτόν καλό είναι... 850 watt έχει στα όρια του είναι δύσκολο να φτάσει, ούτε καν στο 50%... Πιστεύω ότι αν θέλεις να βοηθήσεις, καλό θα ήταν να μιλήσεις ποιο συγκεκριμένα, όπως αναφέροντας κάποια τροφοδοτικά που θα πρότεινες εσύ και με τι κριτήρια... Δεν προσπαθώ να σε προκαλέσω το αντίθετο μάλιστα, επίσης αν θα μπορούσες θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια σου και για το δικό μου (Silverstone Olympia 650W) γιατί έχω την εντύπωση ότι έκανα μια καλή αγορά αλλά ίσως να μην είναι έτσι τελικά και κάτι να μου διαφεύγει... Φιλικά
Candyman1442169163 Δεκέμβριος 31, 2007 #33 Δεκέμβριος 31, 2007 @CandymanΓιατί έχεις αυτό το ύφος ειλικρινά δεν καταλαβαίνω... Ο άνθρωπος πήρε ένα τροφοδοτικό, αυτό του άρεσε και του ικανοποιούσε τις ανάγκες του αυτό πήρε... Τι κάνεις τώρα τον μαλώνεις? Τώρα το αν είναι καλό η όχι αυτό είναι σχετικό... για αυτόν καλό είναι... 850 watt έχει στα όρια του είναι δύσκολο να φτάσει, ούτε καν στο 50%... Πιστεύω ότι αν θέλεις να βοηθήσεις, καλό θα ήταν να μιλήσεις ποιο συγκεκριμένα, όπως αναφέροντας κάποια τροφοδοτικά που θα πρότεινες εσύ και με τι κριτήρια... Δεν προσπαθώ να σε προκαλέσω το αντίθετο μάλιστα, επίσης αν θα μπορούσες θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια σου και για το δικό μου (Silverstone Olympia 650W) γιατί έχω την εντύπωση ότι έκανα μια καλή αγορά αλλά ίσως να μην είναι έτσι τελικά και κάτι να μου διαφεύγει... Φιλικά Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά πρέπει να εξηγούμαι... Καταρχήν ούτε έκραξα κανέναν για την επιλογή του, ούτε του είπα ότι πήρε μάπα. Ανάφερα απλά μερικά πράγματα που ισχύουν... Φυσικά και δεν θα φτάσει έυκολα στο 60% επί του ονομαστικού, ούτε καν 50% δεν έχει φτάσει τώρα κατά τις εκτιμήσεις μου. Οπότε θεωρητικά τα προβλήματα που αναφέρω δεν θα του εμφανιστούν πιθανότατα και ποτέ. Αυτό είναι αυτονόητο με βάσει τα γραφόμενα μου. Δηλαδή τι έπρεπε να πώ; "Καλή επιλογή"; Ε αφού κατά την γνώμη μου δεν είναι, τι θες να πω;;;;;;;;;;;;; Δηλαδή επειδή δεν το εκθείασα, πάει να πει αυτομάτως ότι είναι μούφα; Απλά, είπαμε... Και απο κει και πέρα, τι να προτείνω; Εχω φτιάξει λίστες ολόκληρες στο σχετικό thread καταρχήν, και κατα δεύτερον δεν θα είχε νόημα πλέον μια και ο Proteus3000uk πήρε ήδη τροφοδοτικό! Υ.Γ. Και γι'αυτό που με ρωτάς: To Silverstone είναι πολύ καλό τροφοδοτικό.
schumifer Δεκέμβριος 31, 2007 #34 Δεκέμβριος 31, 2007 Θα μπορούσαμε να ανταλλάζουμε τις απόψεις μας λίγο πιο ήπια και να μαθαίνουμε κιόλας αυτοί που δε γνωρίζουμε από αυτούς που κατέχουν.Θενξ πολύ
simboy Ιανουάριος 5, 2008 #35 Ιανουάριος 5, 2008 Zalman ειτε κλειστο ειτε δουλευει τον ιδιο θορυβο κανει,αθορυβο. Ζalman πήρα και το pc κάνει αρκετό θόρυβο 460W ZALMAN Και το πήρα και 82 ευρώ Και είμαι αρκετά στεναχωρημένος γιατί προσπαθώ να βρω τι φταίει και έχει ένα περίεργο βουητό το pc
schumifer Ιανουάριος 5, 2008 #36 Ιανουάριος 5, 2008 Πάντως και για τους δύο ζαλμανάδες, ρε παιδιά ψάξτε το λίγο με το θόρυβο γιατί η ζάλμαν με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου έκανε όνομα
sonic1442169079 Ιανουάριος 5, 2008 #37 Ιανουάριος 5, 2008 Έχω το 750 της Ζαλμαν και δεν κάνει θόρυβο, ακούγεται ελάχιστα, σε σημείο που αν είναι σβυστό το μόνιτορ πέφτω να κοιμηθώ και να ξεχνάω να το κλείσω.Είναι όλα όμως αθόρυβα, ψύκτρα της Ζαλμαν στον επεξεργαστή, και 1950ΧΤ με Accelero. Τον ελάχιστο ήχο που ακούω πρέπει να τον κάνει η ψύκτρα του επεξεργαστή μάλλον που δουλεύει στις ~1000 στροφές μόνιμα.
simboy Ιανουάριος 5, 2008 #38 Ιανουάριος 5, 2008 Τελικά δεν φταίει ο Ζάλμαν αλλά κάτι με τους σκληρούς .....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.