Jump to content

Ανάγκη για Experts' Opinion...

ChriBa

Recommended Posts

Panoc και Kallileo thanks για τις διευκρινίσεις για το raid0.

Επίσης, thanks και όλους σας παιδιά για τις προτάσεις και τη βοήθεια.

Απ'οτι βλέπω οι γνώμες συγκλίνουν στο να περιμένω λίγο ακόμη και μάλλον αυτό θα πράξω...(ξέρετε πόσο δύσκολο βέβαια είναι αυτό!!!)

ChriBa added 5 Minutes and 4 Seconds later...

Επίσης, φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον το προτεινόμενο drive.

Α, αντιλαμβάνομαι σωστά ότι υπάρχει μια προτίμηση σε AMD παρά Intel?

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

προσωπικα θα προτιμουσα εναν quad αλλα θα σου παει περιπου 120Ε παραπανω.

Εάν προσφέρει ορατή διαφορά μπορεί να εναχθεί ένας quad και ίσως να μειώσω κάτι από κάποιο άλλο component

@ ChriBa: Κοίτα με AMD στήνεις ένα σύστημα στα 1500 που στα games θα σπέρνει (λόγω των δύο 8800gt).

Αν πας σε quad core όπως είπε και ο panoc θα πας παραπάνω σε κόστος (νομίζω ότι και μία καλή μητρική για quad ειδικά αν πας σε sli ή crossfire θα στοιχίζει παράπανω από τα 92 ευρώ της MSI), οπότε θα ξεφύγεις από το budget. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το pc που σου πρότεινα είναι ένα εξαιρετικό σύστημα για τις ανάγκες σου, προσανατολισμένο καθαρά σε games.

Σίγουρα δεν θα σου φανεί αργό το μηχάνημα... ;)

Y.Γ. Φυσικά εγώ προτείνω amd για διάφορους λόγους (δυνατότητα ανάβάθμισης σε Phenom, και κόστος κυρίως), αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλύσω.

αν παει σε quad ξεχναει και το sli, αν μιλαμε για Ρ35 εχει μονο crossfire, για sli θα πρεπει να παρει nvidia board.

παντως δε θεωρω οτι χρειαζεται 2 8800, μια μονη της ειναι αρκετα ικανη να ανταπεξελθει, καλυτερα να δωσει τα χρηματα αυτα για να παρει 2 ραπτορια 150αρια για raid 0.

Κοίτα, πιστεύω ένα σύστημα με SLI 8800gt θα αντέξει σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου (για games μιλάω). Aπό την άλλη έχω βάλει δύο 320άρηδες (οι οποίοι σε raid-0 θα δώσουν ένα ωραίο συνδυασμό ταχύτητας, κόστους και χωρητικότητας). Δεν ξέρω, εσύ τι λές;

θεωρω οτι ο 6400 θα κραταει πισω το sli, απο την αλλη παντα θεωρουσα sli & crossfire πολυτελεια ειδικα εαν δε συνοδευετε με κορυφαιο επεξεργαστη.

ισως θα ηταν καλυτερα να μας ξεκαθαρισει το παλικαρι ποσο το ενδιαφερουν τα games και για τι βαθους χρόνου συστημα μιλαμε.

βασικα καλο θα ηταν οποιος λεει πως θελει να φτιαξει νεο pc , να λεει και για τι χρηση προοριζεται πανω κατω...

γιατι αν δεν λεει, ο καθενας λεει και ενα συστημα ναι μεν καλο αλλα για τις δικες του αναγκες ...

αν παρει τετραπυρινο απλα το pc του θα ειναι καλο για 3-4 χρονια(εξαρταται και παλι για τι το θελει το pc...) και περνει αλλο τοτε

Τα games θα είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες του συστήματος (μαζί με ερασιτεχνικό video editing)

Σίγουρα βέβαια υπολογίζω σε σταδιακή αναβάθμιση μετά από 1,5-2 χρόνια

Εγώ λέω C2D (για το video editing, αφού επιμένετε, αλλά όχι quad για να μπορεί να μείνει το κόστος στα 1500 ευρώ περίπου) αλλά επιμένω στο SLI (για τα games, και την χρήση σε βάθος χρόνου).

candyman...

νομιζω οτι με την ελευση τον 3πυρινων (οταν ερθουν) εμεις οι 2πυρινοι απλα θα κανουμε αναβαθμιση....

αφου εχει τα χρηματα γιατι να μην παει σε 4πυρινο αμεσως?

οσο για το sli...

για 1 χρονο +, θα παιζει ανετα games με μια 8800Gt ή μια 8800gtx

candyman...

νομιζω οτι με την ελευση τον 3πυρινων (οταν ) ερθουν εμεις οι 2πυρινοι απλα θα κανουμε αναβαθμιση....

αφου εχει τα χρηματα γιατι να μην παει σε 4πυρινο αμεσως?

οσο για το sli...

για 1 χρονο +, θα παιζει ανετα games με μια 8800Gt ή μια 8800gtx

Αν θέλει σύστημα τώρα, είτε μπορεί να πάρει intel quad, είτε να πάει σε αυτό που λέω εγώ και να βάλει phenom αργότερα. Και διπύρηνο με sli να πάρει σφαίρα θα πηγαίνει. Το SLI θα τον πάει πιστεύω ένα χρόνο παραπέρα από ότι η μία κάρτα.

Αυτά..

Αν θέλει σύστημα τώρα, είτε μπορεί να πάρει intel quad, είτε να πάει σε αυτό που λέω εγώ και να βάλει phenom αργότερα. Και διπύρηνο με sli να πάρει σφαίρα θα πηγαίνει. Το SLI θα τον πάει πιστεύω ένα χρόνο παραπέρα από ότι η μία κάρτα.

Αυτά..

κοιτα εγω μια γνωμη ειπα...

αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο φυσικα...

δεν εχω καποιο κερδος να παρει quad...

αν σε 2 χρονια κανει μια αναβαθμιση παλι των 1500€...

τοτε ας παρει 2πυρινο....

αυτα και απο εμενα.

φιλικα

κοιτα εγω μια γνωμη ειπα...

αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο φυσικα...

Δεν είπα πουθενά ότι είσαι λάθος, μην μου αγχώνεσαι! :056: Συζήτηση κάνουμε...

Παιδιά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίζει να κάνω αναβάθμιση των 1,500 πάλι σε 2 χρόνια (μακάρι να μπορούσα βέβαια...). Όμως θεωρώ ότι θα χρειαστεί να βοηθηθεί το σύστημα αλλά με αρκετά μικρότερο ποσό. Γι'αυτό σίγουρα η σχετική αντοχή στο χρόνο μετράει πολύ.

Αν περιμένω 1-1,5 μήνα τί νομίζετε ότι μπορώ να κερδίσω?

Υ.Γ. Thanks για όλες τις γνώμες, πραγματικά βοηθάτε

ξερω θα ανοιξω θυελες αλλα θα την πω την ιστορια.

Κατεμε η λυσεις ειναι 2 για καποιον που δεν ασχολειτε με το overclocking και θα ξανακανει σε 2 χρονια αναβαθμισει:

1)-AMD 6000+X2 με 120€ (for cheap , θα γλιτωσεις γυρω στα 180€ σε σχεση με την επιλογη 2 αλλα θα χασεις σε αποδωσεις μια και η 2 πεταει )

-mobo σιγουρα 690 chipset αλλα δεν αξιζει μητρικη πανω απο 70 ευρω σε αυτη την πλατφορμα

-Δισκο λεω να παρεις εναν ραπτορ 74ρι και εναν wd 320gb 3200ks (μην μπλεξεις με raid απο τωρα)

-Μια 8800gt ειπαμε SLI ειδικα σε mid καρτες δεν αξιζει

-1χ2gb 800ρες 4-4-4-χ ram γιατι τα 4 σε 32bit λειτουργικο δεν παιζουν

-κουτι καποιο φτηνο πχ κανα soprano

-700watt τροφοδοτικο ...

-Ολα τα υπολοιπα λευτα τα τσονταρεις για την οθονη γιατι μια καλη οθονη θα σου μεινει και για 10 χρονια και θα περασουν πολλα pc πανω της , σιγουρα οχι lg με tn panel χαλια χρωματα και contrast, ψαχτο σε καμια 20" philips,samsung,για dell-eizo δεν θα φτανουν τα λευτα.

2)- Intel e6850(~240€)

-mobo abit p35 pro (~120€)

και τα αλλα ιδια με την απο πανω επιλογη

Αμαρτια να πας σε amd οταν μπορεις να πας σε quad intel που κλασεις ανωτερος....

Οπως και το SLI ειναι ψιλο ακυρο. Ας κρατησει τα 250 ευρω για την δευτερη καρτα και ας παρει μια D8E που θα βγει τον Φεβρουριο...

Αμαρτια να πας σε amd οταν μπορεις να πας σε quad intel που κλασεις ανωτερος....

Οπως και το SLI ειναι ψιλο ακυρο. Ας κρατησει τα 250 ευρω για την δευτερη καρτα και ας παρει μια D8E που θα βγει τον Φεβρουριο...

Δηλαδή οσοι πήραμε amd δεν πήγαμε σε quad λόγω χρημάτων?

Ρε παιδια, στο κάτω κάτω ειναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ τα 125ευρώ του 6000 και τα 120 της μητρικής? 245ευρώ ειναι το μηχάνημα? Επένδυση ειναι η οθόνη,δίσκοι,τροφοδοτικό,άντε και κουτι.ΟΛΑ τα αλλα ειναι αναλώσιμα.

Το σωστό για μένα ειναι να παίρνουμε ΟΤΙ χρειαζόμαστε (+1 κλικ παραπάνω για να εχουμε να σκαλίζουμε)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.