ChriBa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Καλησπερίζω όλα τα μέλη!Είμαι νέος στην παρέα παρόλλο που παρακολουθώ το site και τα forums καιρό. Είμαι ένας ΑΣΧΕΤΟΣ που καταβάλει κάθε προσπάθεια να ενημερωθεί σωστά μήπως και γίνει λίγο σχετικός! Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι αποφάσισα να γραφτώ διότι πραγματικά παιδιά κερδίσατε επάξια την εμπιστοσύνη μου με τις γνώσεις σας και σας ευχαριστώ γιατί με βοηθάτε να μάθω.Στο ψητό...Ήρθε η ώρα αγοράς νέου desktop (έχω ήδη ένα Laptop το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο για τη δουλειά).Η χρήση του θα είναι κυρίως για: εντελώς ερασιτεχνικό video editing, gaming, internet, office και κάποια προγράμματα στατιστικής & διαχείρισης DB (ελαφριά).Το budget είναι μέχρι €1,500 (για τα πάντα από την αρχή).Τί προτείνετε? (θα βοηθούσε πολύ να γίνετε όσο πιο αναλυτικοί γίνεται στα διάφορα components διότι είπα... είμαι άσχετος)Παίδιά ήδη έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και γι'αυτό θα θεωρήσω expert's opinion ότι πειτε. Thanks! (ελπίζω με τον καιρό να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ στο μέλλον)
TASOS Δεκέμβριος 3, 2007 #2 Δεκέμβριος 3, 2007 Καλωσήρθες στο Pctechnology-OverclockersΑν μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου ... πιστεύω θα έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές,λόγω έλευσης νέου hardware στην αγορά.Σε διαφορετική περίπτωση,που θές εδώ και τώρα νέο σύστημα...Υπάρχουν αρκετές επιλογές.
kallileo Δεκέμβριος 3, 2007 #3 Δεκέμβριος 3, 2007 Cpu: q6600 250$Mobo: Asus - Abit - GigaByte με P35 μεχρι 150$RAM: 4x1GB 140-160$GPU: 8800GT 230-250$HDD: 2x200 Raid0 + 1x500GB 220$PSU: 600Watt 90-100$Οθονη 20'-22' εως 350$Ποντικι + Πληκτρολογιο 50-60$Ηχεια 5.1 Logitech - Creative 60-70$Συνολο 1500-1600$Οπως ειπε και ο Tasos περιμενεις 45-50 μερες αν θες...για τους νεους επεξεργαστες.
ChriBa Δεκέμβριος 3, 2007 Author #4 Δεκέμβριος 3, 2007 Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.Γενικά μπορώ να περιμένω λίγο αν πρόκειται να υπάρξουν καλύτερες επιλογές... Εκτός από επεξεργαστή αναμένεται να διαφοροποιηθούν οι επιλογές και στα υπόλοιπα components?Επίσης, με tower θεωρείται ότι θα έπρεπε να δω κάτι συγκεκριμένο? (όπως το σκέφτομαι το πλέον σημαντικό για εμένα είναι να έχει χώρο για μελοντικές αναβαθμίσεις).Αξίζει την τρέχουσα περίοδο να κοιτάξω κάτι σε DDR3 ή αναφορικά με το δίσκο σε 10,000rpm?
Εvo8-By-m-diox Δεκέμβριος 3, 2007 #5 Δεκέμβριος 3, 2007 άμα το pc σκοπεύεις να το κρατήσεις καιρό έτσι αυτούσιο ναι αξίζει να πας σε ddr3...Aμα μιλάς για πιθανή αναβάθιση σε σε 1-2 χρονια σε καμια περίπτωση..Όσο για τον σκληρό εφόσον δεν τον θες για κάτι τρομερό k ούτε πρόκειται να μεταφέρεις τεράστιο όγκο δεδομένων..είτε πάρε έναν μικρό (35gb με 10.000 rp)και έναν 300 7200 η πάρε σκετο έναν 300 η 500...
Simon1442169120 Δεκέμβριος 3, 2007 #6 Δεκέμβριος 3, 2007 DDR3 δεν αξίζει, αλλά όπως πάντα ένας γρήγορος δίσκος (ή και δύο σε διάταξη) είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Ο σκληρός είναι ένα από τα bottlenecks των υπολογιστών, όσο γρηγορότερος τόσο καλύτερα.
ChriBa Δεκέμβριος 3, 2007 Author #7 Δεκέμβριος 3, 2007 Σίγουρα υπολογίζω σε αναβάθμιση σε 1-2 χρόνια.Αναφορικά με το σκληρό θα είχε λογική ένας γρήγορος "μικρός" για το λειτουργικό και ένας μεγάλος στις 7,200 για τα υπόλοιπα?
kallileo Δεκέμβριος 3, 2007 #8 Δεκέμβριος 3, 2007 Θα προτιμουσα raid 0 για λειτουργικο, παιχνιδια και video επεξεργασια και εναν μεγαλο μονο για αποθηκευτικο χωρο.
ChriBa Δεκέμβριος 3, 2007 Author #9 Δεκέμβριος 3, 2007 Pls explain λεπτομέρειες για raid 0 γιατί σαν να έχω ένα μικρό κενό στο συγκεκριμένο.Thanks
tacticalcube138 Δεκέμβριος 3, 2007 #10 Δεκέμβριος 3, 2007 Καλησπερίζω όλα τα μέλη!Είμαι νέος στην παρέα παρόλλο που παρακολουθώ το site και τα forums καιρό. Είμαι ένας ΑΣΧΕΤΟΣ που καταβάλει κάθε προσπάθεια να ενημερωθεί σωστά μήπως και γίνει λίγο σχετικός! Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι αποφάσισα να γραφτώ διότι πραγματικά παιδιά κερδίσατε επάξια την εμπιστοσύνη μου με τις γνώσεις σας και σας ευχαριστώ γιατί με βοηθάτε να μάθω.Στο ψητό...Ήρθε η ώρα αγοράς νέου desktop (έχω ήδη ένα Laptop το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο για τη δουλειά).Η χρήση του θα είναι κυρίως για: εντελώς ερασιτεχνικό video editing, gaming, internet, office και κάποια προγράμματα στατιστικής & διαχείρισης DB (ελαφριά).Το budget είναι μέχρι €1,500 (για τα πάντα από την αρχή).Τί προτείνετε? (θα βοηθούσε πολύ να γίνετε όσο πιο αναλυτικοί γίνεται στα διάφορα components διότι είπα... είμαι άσχετος)Παίδιά ήδη έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και γι'αυτό θα θεωρήσω expert's opinion ότι πειτε. Thanks! (ελπίζω με τον καιρό να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ στο μέλλον)Φίλε αν θες την άποψή μου ο χαρακτηρισμός "Είμαι ένας ΑΣΧΕΤΟΣ" είναι βαρύς.Καλή η αυτοκριτική, αλλά τουλάχιστον σβήσε το "ένας".
panoc Δεκέμβριος 3, 2007 #11 Δεκέμβριος 3, 2007 Pls explain λεπτομέρειες για raid 0 γιατί σαν να έχω ένα μικρό κενό στο συγκεκριμένο.Thankshttp://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels#RAID_0
kallileo Δεκέμβριος 3, 2007 #12 Δεκέμβριος 3, 2007 Υπαρχουν πολλες συστοιχιες Raid. Αυτη που ενδιαφερει τον απλο χρηστη ειναι η RAID 0.Απαιτει 2 και πανω σκληρους για να γινει. Αφου σεταριστει η συστοιχεια το συστημα βλεπει το συνολο των σκληρων σαν εναν που εχει συνολικη χωρητικοτητα το αθροισμα των χωρητικοτητων των αλλων 2.Οποτε γραφοντας ενα αρχειο στον σκληρο αυτο...το "μισο" γραφεται στον ενα φυσικο σκληρο και το αλλα μισο στον δευτερο. Ετσι μεγαλωνει αρκετα η ταχυτητα του δισκου γενικα. Η διαφορα με εναν σκληρο σε αποσυμπιεσεις και μεταφορες μεγαλων αρχειων αλλα και στο loading time των παιχνιδιων.Νομιζω οι περισσοτεροι εδω μεσα(απο τους "παλιους" τουλαχιστο) εχουν raid.http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/raid/
Candyman1442169163 Δεκέμβριος 3, 2007 #13 Δεκέμβριος 3, 2007 Μια πρόταση από εμένα... (ναι amd based είναι!) :033: Επεξήγηση.. Κουτάκι Thermaltake Swing μαύρο με παραθυράκι να φαίνονται τα "εντόσθια". Επεξεργαστής ο AMD x2 6400 black edition Μητρική MSI Κ9Ν SLI platinum (καλή για SLI, αυτήν έχω κι εγώ. Στο μέλλον της πετάς πάνω και έναν phenom x4 όταν στρώσουν). 4gb ram Crucial Balistixx (πολύ καλές νομίζω πολλοί θα συμφωνούνε).. Δύο (2) 8800gt SLI για να γουστάρεις... Δύο (2) 320άρηδες SATA2 με 16mb cache δίσκοι Western Digital (επίσης για να γουστάρεις)... Τροφοδοτικό ένα αξιόπιστο και ποιοτικό Tt toughpower 650 Πληκτρολόγιο, mouse, dvd rom, dvd/rw (με lightscribe για να τυπώνεις και στα ειδικά δισκάκια αν θες) και λοιπά παρελκόμενα... αα.. και μια οθόνη lg 22 ιντσών widescreen... Όλα στα 1537 ευρώ.. να τ'αφήσω;
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 3, 2007 #14 Δεκέμβριος 3, 2007 Candyman πιο καλα δεν ειναι να παρει τον 6000+ παρα αυτο το cpu που λες...θα του ερθει πιο φθηνα μιας και εχει μεσα ψυχτρα ο 6000+....απο τα 3,00 στα 3,20 MHz δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο....λεω εγω τωρα
Candyman1442169163 Δεκέμβριος 3, 2007 #15 Δεκέμβριος 3, 2007 Toν έβαλα επειδή χωράει στο budget, πλέον η διαφορά τιμής από τον 6000+ είναι.. ανεκτή, και έχει και ξεκλειδωτο multiplier... Στο κάτω κάτω πρόταση κάνω.. Εννοείται ότι έχει την λογική του guide και όχι να το πάρει όπως ακριβώς είναι... Y.Γ. Aνεξάρτητα από την cpu, σαν configuration δεν σπέρνει;;; Ακόμα και αν το στήσεις σε πλατφόρμα intel...
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 3, 2007 #16 Δεκέμβριος 3, 2007 Toν έβαλα επειδή χωράει στο budget και έχει και ξεκλειδωτο multiplier...Στο κάτω κάτω πρόταση κάνω.. Εννοείται ότι έχει την λογική του guide και όχι να το πάρει όπως ακριβώς είναι... Y.Γ. Aνεξάρτητα από την cpu, σαν configuration δεν σπέρνει;;; Ακόμα και αν το στήσεις σε πλατφόρμα intel... οκ.απλα μια γνωμη ειπα. ο 6400 ειναι μια χαρα by the way... τι ειπα τωρα?:033:
spiderdim1442169203 Δεκέμβριος 3, 2007 #18 Δεκέμβριος 3, 2007 βασικα μπαινω στην θεση του ChriBa και λεω...αφου εχω αρκετα χρηματα για να φτιαξω ενα καλο pc, γιατι δε περιμενω λιγο καιρο να βγουν τα νεα προϊόντα και να διαλεξω κατι παρα πολυ καλο!με λιγα λογια αν θελεις περιμενε λιγο καιρο....το ποσό που δινεις ειναι αρκετα καλο αρα αξιζει να περιμενεις λιγο ακομα:001: .Στο ειπαν αλλωστε και αλλα ατομα πιο πριν, απλα το επαναλαμβανω και εγω γιατι πιστευω οτι αξιζει να κανεις υπομονη λιγο ακομα
stealth1442169213 Δεκέμβριος 3, 2007 #19 Δεκέμβριος 3, 2007 Toν έβαλα επειδή χωράει στο budget, πλέον η διαφορά τιμής από τον 6000+ είναι.. ανεκτή, και έχει και ξεκλειδωτο multiplier...Σωστος και εγω αυτον θα επαιρνα.Σημερα μπορει να μην του χρησιμευει σε τιποτα ο ξεκλειδωτος Multiplier αλλα αυριο μεθαυριο που θα αρχισει να κλοκαρει ο ξεκλειδωτος ειναι αβανταζ.stealth
panoc Δεκέμβριος 3, 2007 #20 Δεκέμβριος 3, 2007 δε θα το ελεγα οτι εχει τοσο νοημα το ξεκλειδωτο multi, ηδη σε ρολογια ειναι δει πολυ ψηλα, ζητημα να δει αλλα 200-300Mhz rock stable.περισοτερο εχει νοημα οταν εχεις μαπα μητρικη και μαπα μνημες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.