Jump to content

Αξιζει απο XP 2400+@2.2 σε intel dual core e2160?

after

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βασικα εχω βρει τα παρακατω σε αυτες τις τιμες

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ASROCK 4COREDUAL-SATA2 63.00 €

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU INTEL DUAL CORE E2160 1.80 GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX 69.00 €

Αξία προϊόντων:

132.00 €

Σκεφτομαι για αυτο το mobo γιατι παρνει και agp(που εχω, 1950gt), και PCI-E

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι η pci-e δεν ειναι χ16, ετσι εχω την εντυπωση

Επισης παιρνει και DDR μνημες(που εχω) και DDR-2

Εχω δει διαφορες που θα εχω στο 3dmark06(απο 3500 που εχω θα παω στο 5000 μαλλον) και στο 3dmark05(απο 5800 σε 8500 μαλλον) , αλλα θα δω π.χ. στο crysis?

Το far cry μου παιζει τελεια με ολα ΤΕΡΜΑ, ακομα και με το HDR ενεργοποιημενο απο την console του παιχνιδιου

Δυστυχως στο crysis καταφερα μονο ενα 25fps με low ρυθμισεις στο benchmark του παιχνιδιου(gpu benchmark)

Στα medium-high πηρα 15-10 αντιστοιχα

Αξιζει λοιπον η αγορα τους, ή καλυτερα να κανω καμια αναβαθμισουλα με μεταχειρισμενα κομματια(cpu+mobo)?

Aυτο που με κραταει ειναι και η pci-e που μαλλον δεν ειναι x16

Θα ειναι ομως τοσο ωστε να αξιζει

Με ενδιαφερει η αποδοση σε 3D

Aραγε με αυτο το mobo και με αλλες μνημες εννοειται, θα μπορεσω να φτασω τα 1.8@3.33mhz που φτανουν αυτοι οι επεξεργαστες?

Αυτη ειναι η προοπτικη μου

Εχει via chipsset το mobo, μηπως θελει οπωσδηποτε P35?

Απ'οτι έχω διαβάσει το m/b αυτό σαν overclocking είναι μάυρα χάλια.. και η x4 pci-e όντως φέρνει μείωση στις επιδόσεις.. ΑΛΛΑ.. αν δεν έχεις άλλες επιλογές για overclocking τουλάχιστον μπορείς να δοκιμάσεις τα διάφορα pin mods που κυκλοφορούν για τους conroe και δουλέουν στον E2160.

μην πονταρης πια στο agp δωστη την καρτα να φυγει

τσιμπας ενα καλο mobo στα 110-130 ευρο ενα σετ μνημες 2χ1giga στα 70 euro 800αρες

και μια καρτα 8600gt στα 79 εuro για αρχη με την δυνατοτητα αλλαγης αυριο

πας τον conroe στα 3.0-3.2 και αραξε !!!!!μην τυρανιεσαι τσαμπα

Παιδια δεν λεει, τωρα πηρα την 1950gt αγπ, δεν λεει να την δωσω

Βασικα ολα τελεια τα τρεχει, μονο με αυτο το ρημαδι το crysis εχω προβλημα, που μονο στο low μπορω να το παιξω

Βεβαια εχω ακουσει οτι ακομα και οι 8800/3870 δυσκολευονται, και με καλους επεξεργαστες μαλιστα

Αξιζει τελικα να παρω εστω και μεταχειρισμενα αν βρω, ή να κανω ΟΛΙΚΗ και ΚΑΛΗ αναβαθμιση κατα το καλοκαιρι?

Εγώ πάλι με τον Ε2160 που σχεδιάζω σκοπέυω να πάω 3.0 και πάνω.. αλλά με καλή μητρική.

Βασικά αν το καλοκαίρι θα έχεις τα λεφτά να κάνεις συνολική και σωστή αναβάθμιση δεν αξίζει τόσος κόπος για 1 παιχνίδι.. εκτός αν καταφέρεις να πουλήσεις την κάρτα σου στα 80-90€ οπότε πάς για την αντίστοιχη pci ή την 3850.

Εγώ πάλι με τον Ε2160 που σχεδιάζω σκοπέυω να πάω 3.0 και πάνω.. αλλά με καλή μητρική.

Βασικά αν το καλοκαίρι θα έχεις τα λεφτά να κάνεις συνολική και σωστή αναβάθμιση δεν αξίζει τόσος κόπος για 1 παιχνίδι.. εκτός αν καταφέρεις να πουλήσεις την κάρτα σου στα 80-90€ οπότε πάς για την αντίστοιχη pci ή την 3850.

Bασικα τωρα πηρα την καρτα 130€ και ειναι βλακεια να χασω 50€ για να την δωσω τωρα

Πραγματικα σκεφτομαι αυτο που λες, αξιζει για ενα παιχνιδι να κανω ολο αυτο τον σαματα?

Τα υπολοιπα πραγματικα οχι μονο τρεχουν, αλλα πετανε

Ρε παιδια κατι αλλο σκεφτομαι

Στο crysis εχει πεσει πολυ προωθηση γενικα

Δεν υπαρχει ουτε ενα site που να μην γραφει για αυτο

Μηπως λεω....μηπως(προσπαθηστε να σκεφτειτε αυτο που θα πω), εχουν κανει ΕΠΙΤΗΔΕΣ το crysis τοσο βαρυ, ετσι ωστε να μας πιανει μανια αναβαθμισης?

Μηπως με τεχνικες θα μπορουσαμε να εχουμε τα ιδια γραφικα και να ειναι πολυ πιο ελαφρυ?

Επειδη τα εχω και τα 2(farcry & crysis), δεν εχουν και ΤΟΣΟ μεγαλες διαφορες σαν γραφικα

Αφηστε το DX10, μιλαω οταν το τρεχεις dx9

Εγω παντως με το συστημα που εχω, μονο στο low παιζεται

H αναλυση οπου και να την βαλω, ειναι το ιδιο, ειτε 800x600 ειτε 1280χ1024

Παραξενο ε?

κοιτα πανω κατω οι καρτες μας ειναι περιπου μια απο τα ιδια ισως

και να υπερεχεις στα σημεια τωρα πιστευω οτι σε κοβει η cpu εγω χρησιμοποιω

διπηρηνο amd στα 2.8 χρονισμενο και παιζω ανετα ολα medium

ΠΕΤΥΧΕ!!!!!

Δοκιμασα το bsel mod με arctic silver στην αρχη, και δεν γινοταν τιποτα

Ειχα απογοητευθει, οταν και αποφασισα να δοκιμασω με αλουμινοχαρτο

Ηθελε πολυ χειρουργικη δουλεια γιατι οι επαφες ειναι πολυ μικρες, αλλα τελικα δικαιωθηκα

Με το καλημερα απο τα 1800 στα 2400, και με το fsb στα 300, πηγα τελικα στα 2700mhz

Οχι και ασχημα 900Mhz o/c ε?

Βεβαια σε αλλα mobo φτανει πολυ πιο ψηλα, αλλα μην ειμαστε και πλεονεκτες για μια cpu των 69€

Πλεον το crysis παιζει τελεια με ολα στο medium

Το μονο που με χαλαει ειναι οτι οι μνημες τρεχουν στα 266mhz(χ4)

Δεν δουλευουν στα 333mhz με τετοιο o/c στα 300fsb, και ετσι ριχνω την ταχυτητα

Οι μνημες ειναι corsair 800mhz, μαλλον το mobo εχει ιδιοτροπιες

Παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το συστημα τωρα

Α και κατι αλλο

Δυστυχως ανακαλυψα οτι ο dual core e2160 δεν ειναι hyper threading

Aυτο ειναι κακο για games?

Γιατι επισης το cpuid μου λεει οτι εχω εναν πυρηνα?

2700uw2.jpg

Στο task manager βγαζει εναν πυρηνα μονο?

Στο device manager στο processors ????

Ισως να πρεπει να αλλαξεις το HAL σε multiprocessor ACPI . Για ριξε μια ματια στο device manager στο Computer και πες μας τι γραφει .

Aκομα και το intel thermal analysis δειχνει τις δυο συχνοτητες, αλλα στην θερμοκρασια του δευτερουν πυρηνα εχει παυλα

Βγαζει 2 επεξεργαστες στο device manager, αλλα 1 στο task manager

HAL σε multiprocessor ACPI

Πως το αλλαζω αυτο?

To HAL ειναι το σωστο που πρεπει να εχεις .Δε χρειαζεται αλλαγη.

Για να σου πω την αληθεια , δεν εχω ξανασυναντησει τετοια περιπτωση που το HAL ειναι σωστο ,αλλα δεν τον αναγνωριζει σωστα στο task manager.

Δοκιμασε bios update στη μητρικη . Αλλιως ... περιμενουμε και για αλλες γνωμες.

Επισης στο cinebetch R10 δεν μπορω να επιλεξω rendering(x cpu)

Παντως απο ταχυτητα καλα παει

Μηπως φταιει που δεν εκανα clean install αλλα μετεφερα τον σκληρο απο το αλλο συστημα, και απλως αλλαξα τους drivers?

Eπισης απο οτι ειδα, ο 2160 μου ειναι M0 stepping, ενω οσους βρισκω στο νετ ειναι L2

Μηπως φταιει που δεν εκανα clean install αλλα μετεφερα τον σκληρο απο το αλλο συστημα, και απλως αλλαξα τους drivers?

Αυτο φταιει . Δεν το ρωτησα , γιατι θεωρησα δεδομενο οτι θα εκανες clean install.

Κανε τον κοπο και ξανακανε install τα windows . Περνα και τους τελευταιους drivers του chipset και θα εισαι ΟΚ . :)

Αυτο φταιει . Δεν το ρωτησα , γιατι θεωρησα δεδομενο οτι θα εκανες clean install.

Κανε τον κοπο και ξανακανε install τα windows . Περνα και τους τελευταιους drivers του chipset και θα εισαι ΟΚ . :)

Που ειναι το εικονιδιο με το ΚΛΑΜΑ??

:022: :022: :022: :022: :022:

Λες να δοκιμασω σε ενα αλλο partition να μην σβηνω τζαμπα?

Που ειναι το εικονιδιο με το ΚΛΑΜΑ??

:022: :022: :022: :022: :022:

Λες να δοκιμασω σε ενα αλλο partition να μην σβηνω τζαμπα?

Οχι ... θα παιξει μετα . :)

Δεν ξέρω μήπως βοηθήσει να ξανακάνεις εγκατάσταση τον driver για Multiprocessor acpi.Φυσικά θα ξαναβρεί όλες τις συσκευές!Ίσως κι ένα repair να κάνει δουλειά..

Δεν ξέρω μήπως βοηθήσει να ξανακάνεις εγκατάσταση τον driver για Multiprocessor acpi.Φυσικά θα ξαναβρεί όλες τις συσκευές!Ίσως κι ένα repair να κάνει δουλειά..

Πως θα τον βαλω αυτον τον οδηγο?

Οκ το repair ας πουμε το κανω, αλλα το αλλο?

Εψαξα

Δυστυχως μονο με repair ή με clean install θα την βγαλω καθαρη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.