Jump to content

Ποιες μνήμες DDR2 να διαλέξω;

marauber

Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω το εξής σύστημα:

Mainboard:MSI K9N-SLI

CPU:Athlon X2 4200+ με cooler Arctic Cooling Freezer 64 Pro

VGA:Gecube Χ1950Pro με cooler Arctic Cooling Accelero X2

RAM:Supertalent 512ΜΒ 533MHz CL4 και Kingston 1GB 667ΜHz CL5 (νομίζω η γνωστή value σειρά είναι)

HDD: Seagate 7200.10 320GB και Maxtor 200GB

PSU: Seasonic S12II-430W

Προφανώς τη μνήμη Kingston την πήρα αργότερα από τότε που πήρα το υπόλοιπο σύστημα, γι'αυτό και η διαφορά στη συχνότητα.

Τώρα με την πρόσφατη πτώση των τιμών και επειδή τα Vista ψιλοζορίζονται με 1,5GB θέλω να πάρω κι άλλη μνήμη, αλλά λόγω των διαφορών στη συχνότητα έχω καταλήξει σε 3 σενάρια:

1)Παίρνω άλλη μια Kingston 1GB και άλλη μια Supertalent 512, ώστε να έχω dual channel και 3GB, αλλά δεσμεύω όλα τα DIMMs της μητρικής και το σύστημα θα τρέχει στα 533MHz stock και τα DIMMs θα είναι ανόμοια:~30Ε

2)Πετάω την 512 (γιατί μάλλον δεν τη θέλει κανείς τώρα), παίρνω μόνο άλλη μια ίδια Kingston 1GB και τρέχω στα 667 stock με 2 DIMMs ελεύθερα αλλά έχω μόνο 2GB:~20Ε

3)Πετάω την 512, ψάχνω αγοραστή για την Kingston και παίρνω ένα από τα φτηνά 800MHz 2Χ1 σετάκια σαν τα Corsair Ram DDR2 2X1GB 6400C5DHX G:~60Ε

Τι από όλα έχει περισσότερο νόημα από άποψη απόδοσης/τιμής; To dual channel έχει νόημα να προσπαθώ να το επιτύχω;

Έχω σκοπό να ασχοληθώ και με λίγο overclocking της CPU. Υπάρχει περίπτωση να μου το περιορίσουν οι μνήμες; Πως το βλέπετε το σύστημα, στα πόσα μπορεί να πάει συνήθως από τα 2,2GHz (11x200) που είναι stock; Πάντως σε μια πρώτη απόπειρα που έκανα ούτε στα 220MHz δεν κατάφερα να πάω το FSB χωρίς να παγώνει το σύστημα...

Y.Γ. Προφανώς το budget είναι περιορισμένο, αλλιώς θα έπαιρνα από την αρχή 2X2GB 1066 και θα ξεμπέρδευα...

το 3 με τη διαφορα οτι παιρνεις αυτες (βεβαια νομιζω οτι η γωτο που φαιενται δεν ειναι η σωστή...)

Σιγουρα το dual channel θα ωφελησει πολυ, ειδικα τον Α64 Χ2 σου.

Απο την αλλη το επομενο βημα σου ειναι 2Χ2GB κιτ, (που σιγουρα θα κανουν να δεις τα vista με αλλο ματι).

το 3 με τη διαφορα οτι παιρνεις αυτες (βεβαια νομιζω οτι η γωτο που φαιενται δεν ειναι η σωστή...)

Σιγουρα το dual channel θα ωφελησει πολυ, ειδικα τον Α64 Χ2 σου.

Απο την αλλη το επομενο βημα σου ειναι 2Χ2GB κιτ, (που σιγουρα θα κανουν να δεις τα vista με αλλο ματι).

Ειναι σωστη.

Eιναι DHX απλα δεν ειναι dominator.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά τι παραπάνω έχουν οι Corsair των 89Ε που μου προτείνετε από αυτές των 59Ε που πόσταρα στην αρχή; Εμφανισιακά ίδιες μου φαίνονται, αφού και αυτές έχουν χρονισμό στα 4-4-4-12 με 2.1V γιατί να προτιμήσω τις κατά 50% ακριβότερες;

Των 59 εχουν χαλαρότερα timings 5-5-5-12 και ταση 1,8.

Μα και των 89Ε στα 2,1V πιάνουν τα 4-4-4. Τουλάχιστον έτσι λέει στο Πλαίσιο. Αλλά ακόμη και αν δεν είναι έτσι, αξίζει 30Ε η διαφορά από 5-5-5 σε 4-4-4;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.