A-L-I-V-E Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Παρατήρησα ότι απ' όταν άλλαξα επεξεργαστή και πήρα x2, όταν είμαι με overclock πέφτουν οι στροφές του ανεμιστήρα από τις 2500 που γυρνάει όταν είμαι default στις 2100 και όταν παίζω παιχνίδια ή όταν τρέχω benchmarks ή stability tests ακούγεται σαν να αυξομειώνονται οι στροφές... μέτρησα τις τάσεις με πολύμετρο σε idle και load και φαίνονται σχετικά καλές (σε load 11,89V - 4,98V - 3,32V), μήπως όμως τα 28A που δίνει max η μοναδική 12άρα που έχει δεν είναι αρκετά και μου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα; Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου... το τροφοδοτικό το έχω περίπου 4 χρόνια...
Stelaras Νοέμβριος 30, 2007 #2 Νοέμβριος 30, 2007 Η αλλαγη των στροφων δειχνει πως υπαρχει μεταβολη στην ταση .Αν το τροφοδοτικο δεν την παλευει , κανει restart το μηχανημα .Αυτα συμβαινουν κατα κανονα .
A-L-I-V-E Δεκέμβριος 1, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 1, 2007 Η αλλαγη των στροφων δειχνει πως υπαρχει μεταβολη στην ταση . Κατ' αρχήν καλό μήνα... Όταν λες μεταβολή στην τάση, εννοείς λόγω μεγάλου φόρτου στο τροφοδοτικό, όπως υποψιάζομαι και εγώ, έτσι; Και αν είναι έτσι, γιατί δεν πέφτουν οι τάσεις πιο χαμηλά από αυτές που έγραψα πιο πάνω, μετρώντας πάντα με πολύμετρο; Edit: Restarts προς το παρόν δεν έχω...
Spyrus Δεκέμβριος 1, 2007 #4 Δεκέμβριος 1, 2007 Mήπως τα παίζει η μητρική;Παίξε με το smart guardian.
A-L-I-V-E Δεκέμβριος 1, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 1, 2007 Δεν νομίζω να τα παίζει η μητρική μιάς και τον ανεμιστήρα τον έχω συνδεδεμένο απ' ευθείας στο τροφοδοτικό... στη μητρική πάει απλά το καλώδιο που δίνει την ένδειξη για την ταχύτητα του ανεμιστήρα... και 99% είναι το τροφοδοτικό γιατί 30 λεπτά περίπου μετά από την έναρξη του S&M όπως μέτρησα πρίν από λίγο η 12άρα δεν παίζει στα 11,89V όπως στα παιχνίδια αλλά στα 11,72V... μάλλον πάω για άλλο τροφοδοτικό αλλά πρώτα ας ακούσω και μερικές γνώμες...
Spyrus Δεκέμβριος 1, 2007 #6 Δεκέμβριος 1, 2007 Χαμήλωσε λίγο το ocing και τις τάσεις και δες συμπεριφορά.Επίσης αποσυνέδεσε όσα πράματα μπορείς.Πάντως αφού δεν είναι πάνω στη μητρική οι ανεμιστήρες (είναι μήπως σε fan only connector ή molex),δεν φταίει η δωδεκάρα αλλά οι άλλες τάσεις.
A-L-I-V-E Δεκέμβριος 1, 2007 Author #7 Δεκέμβριος 1, 2007 Σε idle κατάσταση είμαι μιά χαρά (12,02V η 12άρα)... σε load αρχίζουν τα δύσκολα... όλοι οι ανεμιστήρες δουλεύουν στα 12V (απ' ευθείας από το τροφοδοτικό σε molex) εκτός από αυτόν του επεξεργαστή που τον ρυθμίζω με dimmer και σε normal καταστάσεις δουλεύει περίπου με 5V... αν ζορίσουν τα πράγματα, αρχίζει και παίζει... επίσης τώρα πλέον αν δώσω τέρμα volt στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή, δεν δουλεύει στις 4500 όπως πριν ένα μήνα περίπου που δεν είχα διπύρηνο αλλά στις 3500-3600 max...
panoc Δεκέμβριος 1, 2007 #8 Δεκέμβριος 1, 2007 γιατι το ψαχνεις τόσο πολυ ? τα πολυμετρα μηλισαν, οι ανεμηστηρες επισης, οι τασεις πεφτουν επιλογες εχεις 2 :1. Εαν δεν εχεις προβληματα το αφηνεις ως εχει.2. Εαν δεν εχεις προβληματα αλλα νοιωθεις ανασφαλης το αλλαζεις.
A-L-I-V-E Δεκέμβριος 1, 2007 Author #9 Δεκέμβριος 1, 2007 γιατι το ψαχνεις τόσο πολυ ? τα πολυμετρα μηλισαν, οι ανεμηστηρες επισης, οι τασεις πεφτουν επιλογες εχεις 2 :1. Εαν δεν εχεις προβληματα το αφηνεις ως εχει. 2. Εαν δεν εχεις προβληματα αλλα νοιωθεις ανασφαλης το αλλαζεις. Προβλήματα δεν έχω, αλλά δεν θεωρώ απαραίτητο να δημιουργηθεί πρόβλημα για να αλλάξω π.χ. το τροφοδοτικό... Το ερώτημα είναι αν τα παραπάνω, είναι ασήμαντα και να μην δώσω καμία σημασία ή να αρχίσω να ψάχνω για τροφοδοτικό πριν πάθω καμία ζημιά;
panoc Δεκέμβριος 1, 2007 #10 Δεκέμβριος 1, 2007 Ασημαντα δεν ειναι τουλαχιστον οχι με αυτες τις πτωσεις τασεως που αναφερεις. Δεν ειναι ομως και σηματα κινδυνου για να τρεχεις πανικόβλητος. Εαν πεσουν και αλλο ειναι προφανης η κινηση που πρεπει να κανεις. Μαζευε λεφτα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.