Jump to content

Αναβαθμιση ?

jimstogian1442169125

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το pc που έχω είναι της υπογραφής

Σκέφτομαι να το αναβαθμίσω για να παίζω και κανένα καινούργιο παιχνίδι

Τα χρήματα που διαθέτω αυτή τη στιγμή δεν είναι και πολλά (200 ευρώ)

Με συμφέρει η να περιμένω και να πάω για καινούργιο.

Περιμένω την άποψη σας

Ευχαριστώ

ψαξτην λιγο πωλουνται αρκετα ενδιαφεροντα κομματια απο τα παιδια

με πολυ λιγη χρηση και μερικα εντελως καινουργια απο rma

σε πολυ καλες τιμες ετσι μπορεις να φτιαξεις εναν καλο σετακι και

χωρις να ξοδεψεις μια περιουσια

Nα το αλλάξεις και να πάρεις ένα φτηνό 2πύρινο.

Με 200 ευρώ, + ότι πάρεις από πώληση cpu-MB-VGA-ram, αρκούν. Τροφοδοτικό έχεις πολύ καλό, το κρατάς.

Mια πιθανή σύνθεση σε Intel:

cpu: http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=12126

MB: http://www.plaisio.gr/product.aspx?

RAM 2X :http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964557

VGA: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=961272

Σύνολο στα 260 ευρώ, ένα καλό ΟCable quad ready συστηματάκι, που παίζει με μικρές παραχωρήσεις όλα τα σύγχρωνα games.

Kαι σε ΑΜD να πας, πάνω-κάτω στα ίδια θα σου έλθει.

Βάλε άλλο ένα γίγα μνήμη και άλλαξε την κάρτα με μια Χ1950 και είσαι κομπλέ.

Κάποιος τις προάλλες (δεν θυμάμαι ποιος) έβαλε μια τέτοια κάρτα σε AthlonXP και ήταν πολύ ευχαριστημένος.

Ναι ρε παιδιά καλά λέει ο tactical. Λες και ο επεξεργαστής του είναι "νεκρός" επειδή είναι μονοπύρηνος.

Εδώ πέρα, εγώ έπαίζα CoD II, F.E.A.R., FarCry, κ.λ.π., σε AMD 64 3500+ σε s939, 1gb ram, 6600 AGP (με κάποιες παραχωρήσεις βεβαίως, αλλά γενικά με ρυθμίσεις medium@1024x768).

@jimstogian: Kαλά λέει και ο παραπάνω φίλος (tacticalcube). Βάλε 2gb ram συνολικά, χτύπα και μια καλή κάρτα γραφικών και θα είσαι αρκετά ικανοποιημένος!

Η μνήμες είναι TWINMOS 512-400-TWI DIMM DDR PC3200 Χ2.

Αν πάρω άλλο ένα σετάκι από eshop έχουν 52 ευρώ.

Και η κάρτα Χ1950 από 122 έως 155 οπότε είμαι στα λεφτά μου.

άσο αφορά τα μεταχειρισμένα τα προτείνω και εγώ μιας και έχω αγοράσει παλιότερα,

χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι εγώ μένω στην επαρχεία οπότε καταλαβαίνετε.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Η μνήμες είναι TWINMOS 512-400-TWI DIMM DDR PC3200 Χ2.

Αν πάρω άλλο ένα σετάκι από eshop έχουν 52 ευρώ.

Και η κάρτα Χ1950 από 122 έως 155 οπότε είμαι στα λεφτά μου.

άσο αφορά τα μεταχειρισμένα τα προτείνω και εγώ μιας και έχω αγοράσει παλιότερα,

χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι εγώ μένω στην επαρχεία οπότε καταλαβαίνετε.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Τι chipset έχει το board σου;

Έχε υπόψη σου ότι αν βάλεις 4 dimms σε s939 κατά 99% θα σου παίζουν στα 333. Ίσως αν τις βάλεις χειροκίνητα στο bios στα 400 να παίξουν, ίσως και όχι...

Απλά.. να το έχεις υπόψη σου.

Δεν το ήξερα αυτό ευχαριστώ

αν είναι να δουλεύουν στα 333 είναι δώρο άδωρο

κοιτάω για κάρτα λοιπόν μιας και αν πάω σε δυο στεκάκια ανεβαίνω άλλα 50 ευρώ

πάντως αγοράζεις κάτι και δεν ξέρεις τι σου γίνεται

ευτυχώς που υπάρχουν τα forums

Σου ξαναλέω ότι δεν συμφέρει να αναβαθμίσεις το υπάρχον, με DDR ακριβή μνήμη και 1950pro, επίσης ακριβή. Θα έχεις δώσει τα ίδια χρήματα, με το πιο σύγχρονο, αναβαθμίσιμο και overall γρηγορότερο σύστημα που σου πρότεινα παραπάνω. Μην σου πω και περισσότερα, εκτός και αν πουλήσεις τα υπάρχοντα CPU-MB-RAM-VGA μόνο 60 ευρώ, όπότε πες μου να στα αγοράσω εγώ.

Όσο κάνουν 1 γίγα DDR, παίρνεις 2 γίγα DDR2.

H 1950 pro κοστίζει πολύ ακριβότερα από μία 8600GT. ΟCαρισμένες και οι 2, έχουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις χωρίς φίλτρα, υπερέχει η 1η με φίλτρα, ΑΛΛΑ αυτά σε ίδια cpu, όχι με τον 2πύρινο που σου προτείνω, τότε οι διαφορές μικραίνουν. Όλα τα σύγχρονα games εκμεταλέυονται λίγο-πολύ τους 2πύρινους, χώρια οι λοιπές εφαρμογές όπως winrar, encoding, χώρια την ανώτερη "αίσθηση" του όλου συστήματος, χώρια την αναβαθμισιμότητα.......

Μπορείς, αν δεν θες να μπλέξεις με mods κλπ στην 8600GT, να πας σε 8600GTS, στα 140 ευρώ, οπότε, αν θεωρήσουμε μια λογική τιμή πώλησης των υπάρχοντων εξαρτημάτων σου 100 ευρώ, δεν ξεφεύγεις από τον προυπολογισμό σου.

Ξανασκέψου το λοιπόν

jimstogian: Υπάρχουν και άλλες λύσεις...

Π.χ. αγοράζεις δύο ίδια στικ (όμοια για να κάνεις dual channel) 1gb εκαστο από μεταχειρισμένα (ας πούμε απο το φόρουμ). Θα σου στοιχίσουν κανα 80άρι ευρώ.

Χτυπάς και μια 1950Pro (όχι την XT και η pro καλά πάει) και είσαι έτοιμος με ένα 200άρι ευρώπουλα. Αν ψάξεις στο forum θα βρεις και 1950pro 512mb εντός εγγύησης με 100 ευρώ π.χ. καθώς και άλλες καλές περιπτώσεις...

Aλλιώς πάρε δύο Kingston DDR400 και την κάρτα που σου λέω απο πάνω και θα είσαι με 2gb ram+Ati 1950 pro BRAND NEW με 220 ευρώ. Not bad, yes? Εντος budget δεν είσαι; Μια χαρά θα πηγαίνει το pc σου κι έτσι...

Αντε στην τελική βρίσκεις και έναν διπύρηνο μετάχειρο Athlon για s939 (ή καλύτερα Opteron) και τον βάζεις πάνω στο μέλλον... Δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο να αλλάξεις πλατφόρμα, ούτε ότι αν κάνεις ότι σου λέω θα υπολείπεσαι τραγικά σε επιδόσεις...

Μην σε πιάνει απελπίσία, δεν υπάρχει λόγος -για εμένα- απαραίτητα να δώσεις πάνω από 200 ευρώ για να μπορείς να παίζεις με ικανοποιητικότατα γραφικά και frame rates τα νέα παιχνιδάκια...

Nicksoti: Αν και δεν διαφωνώ μαζί σου 100%, οφείλεις να παραδεχτείς ότι με 200-220 ευρώ ΔΕΝ φτιάχνει νέο σύστημα (CPU, board, ram, vga).. Στην καλύτερη θα πάνε κανά 350άρι. Στην καλύτερη... Έτσι;

jimstogian:

Nicksoti: Αν και δεν διαφωνώ μαζί σου 100%, οφείλεις να παραδεχτείς ότι με 200-220 ευρώ ΔΕΝ φτιάχνει νέο σύστημα (CPU, board, ram, vga).. Στην καλύτερη θα πάνε κανά 350άρι. Στην καλύτερη... Έτσι;

Mάλλον δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που γράφω. Δεν είπα ότι φτιάχνει με 200, αλλά με 260+, αλλά συνυπολογίζοντας και την αξίας πώλησης των εξαρτημάτων που θα αλλαχθούν, δεν ξεφεύγει καθόλου από τον προυπολογισμό του των 200 ευρώ.

Για μένα, 200 ευρώ για AGP και DDR δεν αξίζουν με τίποτα. Ή να μείνει όπως είναι, άντε να προσθέσει λίγη μνήμη μτχ από αγγελία, η να αναβαθμιστεί ριζικά.

Το μόνο αβαντάζ αυτού που προτείνεις εσύ, είναι ότι θα γλυτώσει το ξύλωμα της μητρικής και την επανεγκατάσταση λειτουργικού.

Mάλλον δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που γράφω. Δεν είπα ότι φτιάχνει με 200, αλλά με 260+, αλλά συνυπολογίζοντας και την αξίας πώλησης των εξαρτημάτων που θα αλλαχθούν, δεν ξεφεύγει καθόλου από τον προυπολογισμό του των 200 ευρώ.

Για μένα, 200 ευρώ για AGP και DDR δεν αξίζουν με τίποτα. Ή να μείνει όπως είναι, άντε να προσθέσει λίγη μνήμη μτχ από αγγελία, η να αναβαθμιστεί ριζικά.

Το μόνο αβαντάζ αυτού που προτείνεις εσύ, είναι ότι θα γλυτώσει το ξύλωμα της μητρικής και την επανεγκατάσταση λειτουργικού.

Τώρα πρόσεξα ότι το board είναι το Neo2. Νόμιζα ότι ήταν το K8N Neo3-F...

Γι'αυτό και πρότεινα PCI-express vga!!!!! Οπότε αρχικά ας κάνω ένα edit.

Tο κόστος βέβαια της AGP είναι 129 ευρώ... στα ίδια δηλαδή.

Aπο κει και πέρα, εγώ διαφωνώ στο γεγονός ότι η αναβάθμιση είναι μάταιη. Αντιθέτως το όλο νόημα της αναβάθμισης είναι να μην αλλάζουμε συνεχώς πλατφόρμα. Αν δηλαδή μπόρεί με 200-220 ευρώ να παίζει τα games που θέλει, γιατί να μπει στην διαδικασία να "σκοτώσει" τα παλιά του parts σε αγγελίες, να ψάχνει νέα, και γενικώς να μπλέξει με στήσιμο νέου συστήματος;

Aπο κει και πέρα, εγώ διαφωνώ στο γεγονός ότι η αναβάθμιση είναι μάταιη. Αντιθέτως το όλο νόημα της αναβάθμισης είναι να μην αλλάζουμε συνεχώς πλατφόρμα. Αν δηλαδή μπόρεί με 200-220 ευρώ να παίζει τα games που θέλει, γιατί να μπει στην διαδικασία να "σκοτώσει" τα παλιά του parts σε αγγελίες, να ψάχνει νέα, και γενικώς να μπλέξει με στήσιμο νέου συστήματος;

Για το μπλέξιμο της ολικής αναβάθμισης, συμφωνώ, αλλά αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός, ανάλογα τη φάση που βρίσκεται. Εγώ συνήθως το ευχαριστιέμαι κιόλας, ειδικά αν δεν είμαι φορτωμένος με σημαντικές υποχρεώσεις. Όσο για το "σκότωμα" που λες, διαφωνώ. Καλύτερα να τα δώσει, τώρα που περνά ακόμα η "μπογιά" τους. Αργότερα όχι απλώς θα τα σκοτώσει, αλλά θα τα χαρίσει. Αν θέλει να αναβαθμίσει την υπάρχουσα πλατφόρμα, αξίζει πιστεύω μόνο με μεταχειρισμένα parts, αλλά 1950 pro AGP δύσκολα να βρει σε καλή τιμή.

Επίσης, τώρα είδα ότι κυκλοφόρησαν και οι 3850 της ΑΤΙ, οπότε αμαρτία στα ίδια περίπου χρήματα να πάρει καινούρια AGP κάρτα.

Τέλος πάντων, θέμα προσέγγισης είναι, ότι και αν κάνει, καλορίζικα να είναι και καλό gaming:)

Τελική απόφαση.

Θα περιμένω να μαζέψω και άλλα χρήματα και κατά το Φεβρουάριο πάμε για γενική.

Δεν συμφέρει καλό είναι να φτιάξω ένα pc να το κρατήσω

αν όλα πάνε καλά θα έχω περίπου 400- 500 ευρώ

και τότε (θα σας ρωτήσω βέβαια) βλέπουμε

ΥΠΟΜΟΝΗ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.