Jump to content

Help με Overclock η φτηνή αναβάθμιση

Revan1442169105

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν επειδή τα οικονομικά μου τελευταία πάνε κατά δια....., οι επιλογές μου για αναβάθμιση είναι μικρές και σχεδόν ανύπαρκτες, σκέφτομαι να μπώ και εγώ στον χορό του Oveclocking, φαίνεται ενδιαφέρον μια και που ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια με τους υπολογιστές, και είναι κάτι που δεν δοκίμασα σε βάθος.

Λοιπόν πάμε.

Cpu : Amd Athlon 2800XP (Barton)

M/B : Gigabyte 7VAXP (VIA KT400)

Ram : 2GB mixed 2 x 400mhz(1GB & 512MB) και 1 x 333mhz (512MB)

Vga : Sapphire Ati 1950 Pro

Heatsink : Gigabyte G-Power BL GH-PDU21-SC

gigabytegpowergh-pdu21-sc2.jpg

Για την ώρα έχω χρησιμοποιήσει το Easytune 5 της Gigabyte, το οποίο για τον αρχάριο χρήστη είνα ικαλό νομίζω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετό. Το μόνο που κάνω για την ώρα είναι να ανεβάζω τo FSB της CPU, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα τα έκανα λίγο σαλάτα και φρίκαρα την μικρή μνήμη, μάλλον, αλλά επανήλθε μετά από μερικές μέρες.

Τώρα στο αν συμφέρει να κάνω μια φτηνή αναβάθμιση σε :

CPU : AMD ATHLON 64 X2 4800+ 2.40GZ AM2 BOX

M/B : ASROCK AM2NF3-VSTA (AGP)

RAM : 2 x KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ

HDD : WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JS 7200RPM SATA2

HEATSINK : ZALMAN CNPS9700 NT LED

Αν και δεν γουστάρω τις Asrock σαν μητρικές, για την ώρα θα πάρω αυτή λόγω AGP και να μην αγοράσω κάρτα γραφικών, ώστε να κρατήσω το κόστος όσο γίνεται χαμηλά, και στο μέλλον αλλάζω σε κάτι καλύτερο.

Τα παραπάνω κοστίζουν από το E-shop 311 ευρώ περίπου, και πολλά είναι αυτή την στιγμή για εμένα.

Από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω αυτή την αναβάθμιση τώρα (αν θεωρείται τώρα έξυπνη αναβάθμιση τέλος πάντων), η να περιμένω τον επόμενο χρόνο.Οποιαδήποτε πρόταση η συμβουλή καλοδεχούμενη.

Φιλικά Παύλος.

Προτείνω να μην πας σε board AGP και μετά ξαναλλάζεις...

Για δες τα κάτωθι:

attachment.php?attachmentid=18056&stc=1&d=1196284541

Έχουμε και λέμε...

Οι μνήμες 800αρίζουν άνετα και σταθερότατα με 1.9v (σίγουρο αυτό).

Ψύκτρα βάζεις την μαμίσια προς το παρόν δεν θα έχεις πρόβλημα (για να μείνει το κόστος χαμηλά).

Σκληρός 250gb όπως ήθελες.

Board σοβαρό (MSI K9N-Neo) με PCI-express και μία καλούτσικη middle range VGA (Radeon 2600 Pro 256mb) με συνολικά 316 ευρω...

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δεις... Αν δεν θες την Ati, εναλλακτικά μπορείς να πάς σε 8600gt με 30 ευρώ παραπάνω.

post-4990-1442174851,0494_thumb.jpg

Χμμμ πολύ καλό φαίνεται, αλλά η 2600Pro, θα αποδόσει καλά ?

Είπαμε middle range. Tο θέμα είναι ότι με τα ίδια χρήματα που εσύ θα έστηνες σύστημα AGP, στήνεις σε PCI-express και με μια ικανοποιητική κάρτα.

Τουλάχιστον αν θες να αναβαθμιστείς μετά σε vga, δεν θα χρειαστεί να ξαναλλάξεις board.

H κάρτα είναι καλούτσικη για τα λεφτά της...

http://www.hexus.net/content/item.php?item=9231l

Αν θες εναλλακτικά πας και σε 2600ΧΤ που θα σου έρθει σχεδόν στο ίδιο κόστος, ή με λίγα παραπάνω να πας σε 1950 pci-express...

Candyman added 6 Minutes and 5 Seconds later...

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις τις παρακάτω vga που έχουν κοντινό κόστος με την 2600 Pro, στο σύστημα που σου προτείνω:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.515553

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.510612

Πανωτς η διαφορα απο 1950 σε 2600 θα ειναι το λιγοτερο τραγικη... δε συμφερει η αλλαγη της καρτας...

Δηλαδή βρε panoc τι να κάνει; Να δώσει τα ίδια λεφτά για να φτιάξει σύστημα σε AGP μόνο και μόνο για να κρατήσει την 1950!!!!

Δεν είπε κανείς ότι η 2600 Pro θα είναι ταχύτερη απο 1950!!!

Και για να μην χαριεντιζόμαστε αδίκως... :033: Ορίστε, διαλλλλλιέεεχτε:

attachment.php?attachmentid=18057&stc=1&d=1196320743

attachment.php?attachmentid=18058&stc=1&d=1196320860

attachment.php?attachmentid=18059&stc=1&d=1196320927

Και αν μπορεί κανείς να βγάλει pc φτηνότερο, και με καλύτερες επιδόσεις.. be my guest.

Aλλά το να προτείνει κανείς στον άνθρωπο να.. "αναβαθμιστεί" σε AGP μόνο και μόνο για να έχει την 1950 (όταν με 20-30 ευρώ παραπάνω φτιάχνει συστήματα καλά και σύγχρονα και αναβαθμίσημα), είναι για εμένα ανώφελο.

post-4990-1442174851,0888_thumb.jpg

post-4990-1442174851,1241_thumb.jpg

post-4990-1442174851,1635_thumb.jpg

Βασικά δεν με ενδιαφέρει να είναι ταχύτερη, αλλά με την όλη αναβάθμιση, να έχω τουλάχιστον τις ίδιες αποδόσεις, αν δεν ζητάω και πολλά.

Δηλαδή βρε panoc τι να κάνει; Να δώσει τα ίδια λεφτά για να φτιάξει σύστημα σε AGP μόνο και μόνο για να κρατήσει την 1950!!!!

Δεν ειπα κατι τετοιο, απλα ανεφερα ενα δεδομενο.

αλλα καλα ολα αυτα, από τροφοδοτικό πως πάει το παλικαρι ?

Δεν ειπα κατι τετοιο, απλα ανεφερα ενα δεδομενο.

αλλα καλα ολα αυτα, από τροφοδοτικό πως πάει το παλικαρι ?

Good question...

Aν και ψυλλιάζομαι ότι είτε αναβάθμιση μερική αν έκανε είτε αλλαγή πλατφόρμας, το καινούργιο τροφοδοτικό μάλλον δεν το γλύτωνε..

Όπως το βλέπω θα προχωρήσω στο πρώτο που μου πρότεινες, αλλά δεν ξέρω από που θα τα πάρω, έχω ένα κατάστημα υπόψιν στην Στουρνάρα (μπορώ να πώ ποιό αλλά δεν ξέρω μήπως φανεί διαφήμιση), στο οποίο είμαι ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση τους, και το after sales service το οποίο έχουν.

Όσο για το E-shop έχω επιφυλάξεις πιά με αυτά που έχω ακούσει εδώ γύρω.

Πάντως αν είναι να γίνει η αναβάθμιση, τα λεφτά για την αγορά μιας κάρτας σαν την 2600PRO μάλλον πεταμένα θα πάνε, μιας και είναι πιο αργή απο την 1950PRO και θα χρειαστεί σύντομα αναβάθμιση. Πολύ καλύτερη από άποψη value/money νομίζω πως θα ήταν μια σαν την SAPPHIRE RADEON HD3850, αλλά κάνει 156Ε.

Πάντως αν είναι να γίνει η αναβάθμιση, τα λεφτά για την αγορά μιας κάρτας σαν την 2600PRO μάλλον πεταμένα θα πάνε, μιας και είναι πιο αργή απο την 1950PRO και θα χρειαστεί σύντομα αναβάθμιση. Πολύ καλύτερη από άποψη value/money νομίζω πως θα ήταν μια σαν την SAPPHIRE RADEON HD3850, αλλά κάνει 156Ε.

Συμφώνω και γώ με αυτό! Μια λύση είναι να καταφέρεις να πουλησεις την pro 50-100€.. αν γίνει αυτό χτύπα κατευθείαν την 3850!

ok ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας παιδιά, με βοηθάνε πολύ στο να αποφασίσω τι θα κάνω, μάλλον θα πρέπει να θυσιάσω κάπως λίγα παραπάνω χρήματα για την 3850 όπως βλέπω, δεν θέλω να έχω αστέρι μηχάνημα, και να παίζω τα παιχνίδια με χαμηλότερες αποδόσεις από ότι τώρα, τουλάχιστον να διατηρήσω τις ίδιες κατά κάποιο τρόπο, με την βοήθεια του επεξεργαστή.

• 1 month later...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους και τις οικογένειες σας.

Λοιπόν την φυλακή δεν την γλυτώνω, υπερχρέωσα τελικά την πιστωτική μου και πήρα τα παρακάτω.

Mobo : Gigabyte GA-MA790FX-DQ6

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2690

Cpu : Amd X2 4800+

Ram : 2x 1Gb Geil DDR 2 800mhz

VGA : Sapphire Radeon Ati 3850HD 256Mb.

HDD : SATA Western Digital 250Gb

Αυτά.

Y.Γ. Το WoW στα Vista έβγαλε φτερά πάντως, απίστευτη απόδοση σε σχέση με τα Xp

Y.Γ. Το WoW στα Vista έβγαλε φτερά πάντως, απίστευτη απόδοση σε σχέση με τα Xp

Καλοδουλευτο και καλα κλοκια.

Αν σε αυτο το συστημα ειχες XP32bit τοτε το WoW θα γινοταν υπερηχητικο:)

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.