Jump to content

How to Ξεκαπάκωμα Α64!!!

Spyrious

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από spc

μάστορα πολύ σφίξαμε την μέγγενη και κάναμε τον 0.09 0.00

:D :clap:

’ραγε το lapping βοήθησε να πέσουν οι θερμοκρασίες;

Ξέρει κανείς δανέζικα;

Αρχική απάντηση από ea6gka

καλα το ξεκαπακωσε για να βαλει παστα και μετα το καπακωσε παλι? ποντιος ειναι?( Danιδης λεγεται?)

Βρε ea6gkaίδη:p το ξεκαπάκωσε, έβαλε as5 και έξανε λαπ στο καπάκι το οποίο και ξανάβαλε. κέρδισε -7 κάτω σε idle...

νομίζω είναι το ίδιο καπάκι αλλά ο heatspreader πρέπει να είναι χάλκινος (και γω τώρα το διαπίστωσα αυτό νόμιζα ότι ήταν αλουμίνιο) με επίστρωση άλλου μετάλλου για να μην οξειδώνεται ο χαλκός. μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να είναι αρνητικό, δηλαδή να οξειδωθεί ο χαλκός ( μου έχει συμβεί σε χάλκινες ψύκτρες) και να πρέπει να το ξαναβγάλεις για να καθαρίσεις τη σκουριά. γενικά καλή πατέντα αυτή (χωρίς το τρελό lapping) για κάποιο που δεν τον ενδιαφέρει η εγγύηση αν και δεν μου άρεσε η λύση με την epoxy και την μεγγένη. τα πινς ήταν σαν κρεβάτι φακίρη...

παλιο κολπο με τους Ρ4.....σε θερμοκρασιες με νερο η αερα δεν εχει διαφορα...

Σε Phase ομως παγωνει οχι μονο ο πυρηνας αλλα και ολοκληρο το τσιπ ετσι ...και εκει ειναι το κερδος:)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Εβγαλα το καπακι απ τon 3200 winchester και μπορω να πω οτι κερδισα 5 βαθμους κελσιου,τωρα σε overclocking δεν ειδα και μεγαλες διαφορες,αν και σημερα το εβγαλα και δεν εχω προλαβει να τεσταρω αρκετα.

Αρχική απάντηση από ea6gka [10-02-2005 17:47]

καλα το ξεκαπακωσε για να βαλει παστα και μετα το καπακωσε παλι? ποντιος ειναι?( Danιδης λεγεται?)

Υπαρχει περιπτωση να μην εκανε καλη επαφη η ψυκτρα με τον πυρηνα οποτε αναγκαστηκε να το ξαναβαλει παλι υστερα απ το σχετικο lapping και γεμιση με as5.Δεν πιστευω να το εκανε για προστασια του πυρηνα...

Με μια πρωτη εκτιμηση και αφου τραβηξα διαφορα να πατησει σωστα το μπλοκ στον πυρηνα αφου κοντυνε κατα 4 mm περιπου τα αποτεκεσματα ειναι πολυ θετικα

α)Default ψυκτρα και ρευμα +3.3% απο bios μεχρι 2350 super pi

b)waterblock και ρευμα +3.3% 2400 super pi

c)waterblock χωρις καπακι +3.3% 2470 super pi(1.425-1.440)

Η cpu ειναι winnie 507 νουμερο.

Πιστευω οτι μπορει και καλυτερα απλα πρεπει να βρεθει το καταλληλο μπλοκ να πατησει απολυτα,εχεις καποιος κατι υποψη να αλλαξω το δικο μου αφου αυτη τη στιγμη παει δεξια αριστερα με το χερι(αν ειναι δυνατον),ειναι λιγο δυσκολο με αυτο το socket και χωρις το Ihs να πατησει κατι απολυτα.

Πολύ καλά αποτελέσματα .

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν όμως να τον ξεκαπακώσεις και να πάρεις τα @@ σε overclock και διαφορές σε c? :)

Η στην χειρότερη να παρεις κόντρα με το ξυράφι κανα γειτονικό απο μικρά τσιπάκια.,

Σε τέτοιες στιγμές λές τι καλά ήμουν και δεν το ήξερα.

btw προτιμώ τον α8λονα έτσι σεμνο και νοικοκυρεμένο:hehe: :hehe:

edit. Το μπλοκ αναλογως και τι πάστα έβαλες μπορεί να γλιστρά επειδή η επιφάνεια που εφάπτεται με το cpu τώρα είναι και 1/5 της αρχικής. Δεν ξέρω πώς κουμπώνει το block σου αλλά προσοχή στο σφίξιμο τώρα.

post-1303-1416071812,8623_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.