squid Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Eχω μια audigy2 value που ειχα παρει απο την εποχη που ειχα ακομη το ΧP 2700+ συστημα (παροτι ημουν παντα ενταξει με τον Onboard ηχο) μηπως βοηθουσε τον επεξεργαστη στα παιχνιδια (εξομοιωτες , framerates και εκνευριστικα stutters). Το κακο ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος αν τελικα βοηθησε τον επεξεργαστη, αλλα ειδα σαφεστατα πολυ καλυτερο ηχο στη μουσικη μεσω του Media source / CMSS / EAX κλπ και τα διαφορα settings , xωρις να ειμαι σιγουρος αν οφειλεται στην audigy σαν hardware ή στο media source player και τα κολπα του.Ετοιμαζω upgrade και αναρωτιεμαι αν αξιζει να συνεχισω να κραταω την audigy στο μικρο μου atx κουτι απο αποψη βελτιωσης της ομαλοτητας και των επιδοσεων στα παιχνιδια .... ή σε αυτο τον τομεα την ιδια ελαφρυνση και υπηρεσιες προσφερει και το onboard chipset? Και εαν on onboard ηχος μπορει να εχει τετοια αποδοση στη μουσικη οπως ο συνδυασμος audigy / media source .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Νοέμβριος 27, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Μπα, δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορά εάν πάρεις καινούριο pc και αφήσεις την onboard. Και εγώ με onboard είμαι και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουν βελτιωθεί πολύ οι κάρτες ήχου που έχουν οι μητρικές. Και έχω την εντύπωση ότι πλέον δεν χρησιμοποιούν CPU επειδή έχουν τον δικό τους. (Με κάθε επιφύλαξη το λέω αυτό.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Νοέμβριος 27, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 As of 2005, these "codecs" usually lack the hardware for direct music synthesis or even multi-channel sound, with special drivers and software making up for these lacks, at the expense of CPU speed (for example, MIDI reproduction takes away 10-15% CPU time on an Athlon XP 1600+ CPU).Nevertheless, some manufacturers offered (and offer, as of 2006) motherboards with integrated "real" (non-codec) soundcards, usually in the form of a custom chipset providing something akin to full ISA or PCI Soundblaster compatibility; this saves an expansion slot while providing the user with a (relatively) high quality soundcard. (?)http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_card Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Νοέμβριος 27, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 http://techreport.com/articles.x/8884/7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
after Δεκέμβριος 4, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2007 Εγω εχω μια aydigy2 ZS 7.1 και μεχρι τελευταια στιγμη δεν ηξερα αν θα την βαλω ή οχιΤελικα αποφασισα να μην την βαλω λογω του οτι η creative παντα τα ειχε κουλοβαχατα με τους drivers και βαριομουν να ψαχνω 5 ωρες ποιους να κατεβασω, συν αλλα τοσα plug in κτλ.Τελικα δεν ειδα καμια διαφορα με την 7.1 που εχει το φτηνιαρικο mobo μου, εκτος του οτι για να λειτουργησει το 7.1 θελει αλλα ηχεια, με 4 διπλα βυσματαΑυτα που εχω, της creative 7.1, εχουν 3 καλωδια, 2 τριπλα και 1 διπλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Δεκέμβριος 4, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2007 Σε αποδοση σε παιχνιδια για να δουμε τη διαφορα (αν υπαρχει) πρεπει να τα τρεξπυμε και με τις δυο περιπτωσεις, benchmark, την εφαρμογη που σε ενδιαφερει κλπ (προσωπικα δεν εχω το χρονο και την υπομονη να το κανω αυτο) Εκει που ειδα διαφορα και με κραταει λιγο στο να μην την βαλω στο κουτι την audigy2 ειναι η μουσικη μεσω του creative media source player και των medisa source settings (cmss, equalizer, mixer, eax, κλπ) (στο windows media player ακουγονται το ιδιο) Δεν ξερω αν και το onboard chipset (Rrealteck ac888) μπορει να βγαλει τετοια αποδοση στη μουσικη, μεσω καποιας αλλης εφαρμογης εκτος του media player των windows ? .... οι drivers και το software οντως ειναι τοσο μπαχαλο που και για μενα ειναι ενας λογος που θα υπολογιζα για να μην την βαλω στο καινουριο μου συστημα Θελεις μηπως να ξεφορτωθεις την ZS σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.