Jump to content

Αχ, αυτές οι οθόνες...

apollon181442169209

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετά από "σκληρή" οικονομία ήρθε επιτέλους η στιγμή για την αγορά μιας LCD οθόνης. Σίγουρα απόδοση προς τιμή η καλύτερη λύση είναι να πας στις 22'' και σε αναλογία 16:9 (wide). Προτού ξεκινήσουν οι συμβουλές να σας πώ ότι το μέγιστο των χρημάτων είναι 350 € άρα λύσεις τύπου EIZO με PVA panels και ανώτερα αποκλείονται λόγω χρηματικού ποσού ΄(βεβαία πιστεύω ότι με τα μάτια δεν πρέπει να παίζεις αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός ο καθένας αγοράζει ανάλογα με το βαλλάντιο του). Η οθόνη θα είναι για όλες τις χρήσεις. Προς το παρόν και μετά από αρκετό ψάξιμο βλέπω ότι μια αξιόλογη πρόταση είναι η samsung 226BW

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=953423

και επίσης η Iiyama 22'' Prolite E2201W

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1010271

Τώρα επειδή είμαι σίγουρος ότι τα μέλη του forum έχουν τεστάρει πολλές οθόνες, αν ήταν δυνατό θα ήθελα με επιχειρήματα και με βάση τα παραπάνω κριτήρια (για να μην ξεφύγουμε από το θέμα) να προτείνει ή να αντιπροτείνει καποιά οθόνη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Αυτή είναι πολύ καλή αλλά (γιατί πάντα να υπάρχει ένα αλλά....) είναι 4:3 που πιστεύω ότι δεν είναι μια επιλογή με διάρκεια χρόνου στα τεχνολογικά δρώμενα. Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτή είναι πολύ καλή αλλά (γιατί πάντα να υπάρχει ένα αλλά....) είναι 4:3 που πιστεύω ότι δεν είναι μια επιλογή με διάρκεια χρόνου στα τεχνολογικά δρώμενα. Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση.

Και πάλι αν δώσεις ωστόσο 300 ευρώ για μία 22' μπορεί/ίσως/μάλλον να μη σου βγει καλή ποιοτικά και να μη κρατήσει για την εποχή που ονειρεύεσαι... Γιατί δε ξέρω και μένα μου φαίνονται πάρα πολύ χαμηλές οι τιμές, χωρίς να υπάρχει κάτι ανώτερο σε ποιότητα και προσιτό(πάντα για οθόνες υπολογιστών έτσι).

Το οτι θα βλέπεις 2 γραμμές(μια πάνω και μια κάτω) είναι το λιγότερο, απο το να έχεις μια 22 που να μην πλησιάζει καν την 19άρα σε ταχύτητα/ποιότητα/χρώμα κ.α.

Εγώ για 1400E που θέλω να πάρω μια eizo. Πέρα οτι πρέπει να δουλέυω σαν σκυλί, πρέπει να κάνω και πολλές οικονομίες επίσης(που ήδη κάνω). Δεν σου λέω για coloredge, αλλά απο το 0 καλύτερα μια 19άρα έστω και 4:3

Υ.Γ. Το θεορώ και βλακεία άλλοι που δίνουν 1000+ για 8800/3870 SLI και Crossfire και παίρνουν απο την άλλη μια 15/17άρα lol

αν ειναι να πάρεις μια απο τις δύο εγω θα έπαιρνα την Iyama μου αρεσει περισσότερο σαν design και επειδη έχουνε σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα θα έπαιρνα αυτη.

δες τα χαρακτηριστικά τους.

http://www.prad.de/pdf/iiyama_prolite_e2201w-b1.pdf

http://www.prad.de/pdf/samsung_226bw.pdf

Samsung 215TW vs Samsung 223BW. Ποιά από τις δύο. Την πρώτη την βρήκα με 350 €. Βέβαια είναι από αυτές που έχει το πλαίσιο και παίζουν για να τις βλέπει ο κόσμος. Πέφτει η απόδοση μιας οθόνης με τις ώρες λειτουργίας;;; Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.

Κοίτα φίλε μου, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά:

Αν ασχολείσαι με γραφιστική ή με παρεμφερές επάγγελμα, τότε να μην πάρεις την 226BW.

Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή η κατεργάρα η Samsung έβγαλε αρχικά την οθόνη με το δικό της κορυφαίο S panel αλλά στην πορεία για να παραμείνει ανταγωνιστική στις τιμές ενσωμάτωσε panel και άλλων κατασκευαστών με τίμημα τη χρωματική πιστότητα!

Όπως καταλαβαίνεις, η φάση πλέον με την 226BW είναι εντελώς lotto!

Σε κάθε άλλη περίπτωση πάντως, προχώρα ακάθεκτος.

Μιλώ εκ πείρας.

Κοίτα τα πάνελ πλέον στις samsung και ειδικά στο συγκρεκριμένο μοντέλο είναι λόττο. Πλέον δεν έχεις καμιά ένδειξη τι πάνελ μπορεί να φοράει.

Για μένα από όσες έχω δει πας στην Asus w222u ή στην Iiyama

22'' Prolite E2201W

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.