Jump to content

Νέο PC κ το 1ο μου o/c.Help!

»A«DrUnKenSTeiN

Recommended Posts

Thanx για τα tips Taso.Το θέμα είναι πως με τα παρακάτω που δοκιμάζω τώρα έχω max 61C full load(23C in room)(380*9).Πως να ανεβάσω χωρίς να ξεφύγω πολύ θερμοκρασιακα;;

Και με ποιά όρια θερμοκρασίας είμαι οκ για κάθε μέρα χωρίς probs;;;;;

Γράφοντας βγήκε κ ένα error:( :011: Να δώσω vcore ή κάτι άλλο;Νb ίσως;

mdpk96qhh7w61hbpnp3v_thumb.jpg

Οι θερμοκρασίες είναι οι υψηλές,αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!Είναι ακόμη σε ανεκτά όρια.

Δοκίμασε ν'αυξήσεις το Mch για σταθερότητα (παρ'ότι είσαι χαμηλά ακόμη σε fsb μπορεί να βοηθήσει) κι ανέβασε cpu vtt 1.3v,ich 1.1v,ichio 1.6v.Γενικότερα παίξε με τα ρεύματα..λίγη αύξηση ποτέ δεν έβλαψε!

Δοκιμάζοντας στα 3.6 ghz κ τρέχοντας το prime ενώ πάει καλά ακούγετε ηχος από την mobo(warning λογικά-κάτι σαν περιπολικό)max temp 65c full load.Στo bios στο μεταξύ για warning εχει set 75C.Kλείνοντας το prime σταματάει.Errors κτλ δεν βγάζει στο μεταξύ.Help ρε παιδιά τα νεύρα μου.........:100:

Oλες οι τιμές είναι lower από ότι έχει η mobo για beep.Κανένα άλλο prog δεν παίζει.Αυριο θα έχω λογικά ένα 120αρι fan ακόμα.Θα γίνουν δοκιμές αν βρώ χρόνο.Το έκανα search στο google κ δεν βρήκα κάτι σίγουρο.Διάφορες απόψεις για ανεβασμένα temps.

Ξαναδοκίμασα σήμερα(δεν ήρθε το fan ακόμα αλλά είχα χαμηλη θερμοκρασία στο δωμάτιο).Ξανά αυτο το ambulance high/low beep(όπως το λένε και οι φίλοι μας οι ξένοι) σε διαφορετική θερμοκρασία cpu(61C που έχει πιάσει κ με άλλες ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα).System temp πάνω από 55c με τίποτα λογικά(πάγος το case).PWM temp πάνω από 85c πάλι δεν νομίζω.Πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως έχουν σχέση οι τάσεις.Τα beep enabled είναι πολύ πιο πάνω από εκεί που τα σετάρω όμως.Σε σχέση με σετάρισμα χωρις beeps αλλαγες έχω σε Vcore από 1.4 σε 1.45 k CPU Vtt από 1.23 σε 1.31.Τι μπορεί να συμβαίνει;(το vcore πρέπει να είναι καρφωμένο στα 1.45 όλη την ώρα;-γιατί μέσα στο voltages monitoring στο bios πσιλοπαίζει πιο χαμηλά-.:017:

Θυμίζω πως αυτό γίνετε μόνο με το prime blend κ όχι με superPI ή 3DMark(άρα στα μεγάλα ζόρια κάτι παίζει).Μνήμες στο auto αν κ δεν νομίζω να χουν σχέση.Τα fan πάλι=beep enabled έχει μόνο στο cpu φαν κ δουλεύει κανονικά.

Αν ξέρετε κάτι ρε παιδία μπειτε please στον κόπο να μου δώσετε μια απάντηση.Έχω σκάσει........

Ξαναδοκίμασα σήμερα(δεν ήρθε το fan ακόμα αλλά είχα χαμηλη θερμοκρασία στο δωμάτιο).Ξανά αυτο το ambulance high/low beep(όπως το λένε και οι φίλοι μας οι ξένοι) σε διαφορετική θερμοκρασία cpu(61C που έχει πιάσει κ με άλλες ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα).System temp πάνω από 55c με τίποτα λογικά(πάγος το case).PWM temp πάνω από 85c πάλι δεν νομίζω.Πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως έχουν σχέση οι τάσεις.Τα beep enabled είναι πολύ πιο πάνω από εκεί που τα σετάρω όμως.Σε σχέση με σετάρισμα χωρις beeps αλλαγες έχω σε Vcore από 1.4 σε 1.45 k CPU Vtt από 1.23 σε 1.31.Τι μπορεί να συμβαίνει;(το vcore πρέπει να είναι καρφωμένο στα 1.45 όλη την ώρα;-γιατί μέσα στο voltages monitoring στο bios πσιλοπαίζει πιο χαμηλά-.:017:

Θυμίζω πως αυτό γίνετε μόνο με το prime blend κ όχι με superPI ή 3DMark(άρα στα μεγάλα ζόρια κάτι παίζει).Μνήμες στο auto αν κ δεν νομίζω να χουν σχέση.Τα fan πάλι=beep enabled έχει μόνο στο cpu φαν κ δουλεύει κανονικά.

Αν ξέρετε κάτι ρε παιδία μπειτε please στον κόπο να μου δώσετε μια απάντηση.Έχω σκάσει........

Για τους ήχους δεν ξέρω καθ'ότι δεν έχω χρησιμοποιήσεις τη μητρική.Αν όντως είναι πρόβλημα της μητρικής,τότε κοίταξε για Bios update και πιθανή λύση του.

Καλύτερα να τρέχεις το Orthos (βασίζεται στο Prime95) για τεστάρισμα.Είναι λογικό να πέφτει το Vcore σε full load μην ανησυχείς..

Μ'αρέσει που νόμιζα πως δεν ήταν η PWM temp το πρόβλημα.80άριζε κ γιαυτό το alarm.Μπροστά στα μάτια μου η λύση κ εγω το uGuru το είχα Minimized κ ξεχασμένο.(λόγω των άκυρων cpu temps).Tεσπά βάζοντας ένα μικρό fan από athlon64 cooler όλα πήγαν μια χαρά στα 3.6 αν κ έφτανα κ 65-67C σε φάσεις load.To πρόβλημα ήταν μετά ο θόρυβος.Δεν αντέχονταν ο συνδιασμός ροής αέρα μάλλον με το πίσω fan.Mου πήρε τ΄αυτιά.3.42 λοιπόν για κάθε μέρα για μένα 4 now εκτός κ αν υπάρχει λύση που δεν ξέρω.Άλλο θέμα πάλι είναι πως κ στα 3.42 ανεβάζω PWM στα 70-74 κ δεν ξέρω ποια volt θα μπορούσα να χαμηλώσω κ να τεστάρω stability.Nb k Sb λογικά;

ΥΓ Καλή φάση πατέντα έκανε ο τυπάκος στο παρακάτω link αλλά πέρα από το fan για τα άλλα μάλλον την καταστροφή θα φέρω :033:

http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=29&threadid=2088653&enterthread=y

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.