Jump to content

Νέο PC κ το 1ο μου o/c.Help!

»A«DrUnKenSTeiN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια να αποφασίσω τι περίπου να πάρω.

Πέρα απ'τα threads που άνοιξα βρήκα κ πάρα πολλά χρήσιμα tips κ guides σε άλλα threads.

Thanx ρε παιδιά σε όσους ασχολούνται.Εντελώς ειλικρινά.

ΚΟΥΤΙ THERMALTAKE VA9000BWS KANDALF BLACK (πολύ το χάρηκα αυτό το case :) )

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ G0

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ cpu THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME COOLER

μαζί με

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ SCYTHE SFF21F S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN 1,600 rpm 63,7CMF 28,0dBA

ΜΝΗΜΗ RAM CRUCIAL BL2KIT12864AA804 BALLISTIX 2GB (2X1GB) PC6400 DDR2 800MHZ 4-4-4-12

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ABIT IP35 PRO

VGA GAINWARD 8800GT 512mb

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3500630AS 500GB SATA2

DVD RECORDER PIONEER DVR-212 SATA BLACK BULK

DVD RECORDER NEC OPTIARC AD-7191S LIGHTSCRIBE BULK BLACK (το pioneer better imho)

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ENERMAX 650W INFINITI SLI (το πσιλομετάνοιωσα-με τα ίδια λευτά

θα έπερνα κ καλύτερο-δεν το αλλάζω τώρα γιατι δεν θέ λω να μείνω χωρις PC)Στερνή μου γνώση by Candyman

να σε είχα πρώτα.:)

Καινούριο PC από Δευτέρα κ περίμενα λίγο να το τεστάρω κ να διαβάσω λίγο ακόμα για τις o/c εξετάσεις(άσχετος με o/c).

Κατέβασα όλα τα απαραιτητα progs κ έκανα μερικά test για temps για να δώ αν μπήκε καλά η ψύκτρα.Τρέχοντας λοιπόν το Prime95

για κανα 3ωρο έβγαλα 46C max κ idle 26-30C σε θερμοκρασία δωματίου 22C.(τιμές coretemp-το speedfan με +15C σε κάθε core δείχνει

πιο λίγο-το uguru δείχνει κ πιο κάτω από temp δωματίου=οτι νάναι)Αυτά με αλλαγή σε push μέσα κ πρός το πίσω fan,

από pull στο fan της ψύκτρας(-2C κ δεν ξέρω αν είναι τυχαίο.)

Έχουμε κ λέμε.Aπό Bios έκανα disable τα thermal control,C1E Function,Eist function.Βάζουμε την PCIe στα 100(αν το ανεβάσω λίγο τι κερδίζω; )

Έβαλα (thanx PanoC-πήρα τα αρχικά που πρότεινες εδώ http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=38000)

350fsbx9 2.0v στις μνήμες 1:1 κ 4 4 4 12.SuperPI done,3dMarck ok prime95 2ωρες οκ-blend).

Eδώ η συνέχεια αλλά με τις μνήμες τι είναι καλά να κάνω.Πως να τις ανεβάσω κ πόσο χωρίς extra ψύξη;(temps σε 24C στο δωμάτιο max 54C me prime95 running για καμιά ώρα τώρα blend)

Έδωσα πολύ ρεύμα μήπως;(κ ποια τα όρια σε θερμοκρασία; )

CPUcore= 1.35 DDR2=2.00v CPUVTT=1.2 MCH=1,29 ICH=1.09 ICHIO=1.55

<a  href=%7Boption%7Dhttp://www.imageshack.gr/files/xv8oykuiadahaz9oe2i0_thumb.jpg' alt='xv8oykuiadahaz9oe2i0_thumb.jpg'>

Πολύ καλό το σύστημά σου φίλε μου και πιο πολύ χαίρομαι που κάθισες και διάβασες κάποια πράγματα περί oc.Kαλύτερα να βρείς πρώτα τα όρια των μνημών σου.Βάλε διαιρέτη και δές πόσο μπορούν να φτάσουν με 4-4-4-12.Αν δεν έχεις ανεμιστήρα να τις φυσάει μην δώσεις πάνω από 2.3-2.4 το μέγιστο!

Να έχεις υπόψιν οτι μπορεί να χρειαστεί να δώσεις παραπάνω ρεύμα τουλάχιστον στο north,ώστε να φτάσουν σε υψηλό fsb.Όταν βρείς τα όρια τα ξαναλέμε..καλή συνέχεια!!

Σας ευχαριστώ όλους κ πάλι.Θα κάνω τα my best με το o/cing αλλά νοιώθω να με πιάνει αρρώστια κ θα το παλέψω να κρατηθώ λιγο :) .

Αδιαφορώντας λοιπόν για τα παραπάνω που έγραψα(εκτος των thanx :) ) .......συνεχίζουμε.......

0hcn6rb5t030uf6stu7x_thumb.jpg

Δεν πείραξα ρεύματα περα από τις μνήμες που βγάζανε errors στο μεμτεστ(2.2v πλέον).Θερμοκρασίες όπως πριν.3dMark ok k τρέχω το prime95 κοντά στην 1 ώρα χωρίς probs ,blend.

Το multiplier σε καθημερινή χρήση τελικά (αμα low κ μεγαλώνεις το FSB) έχει διαφορές σε απόδοση;Κάποιοι λένε πως μόνο στα bench υπάρχει διαφορά κ άλλοι όχι.Ότι άλλη συμβουλή περι o/c temps volts etc,χρήσιμη θα μου είναι.

Σας ευχαριστώ όλους κ πάλι.Θα κάνω τα my best με το o/cing αλλά νοιώθω να με πιάνει αρρώστια κ θα το παλέψω να κρατηθώ λιγο :)

Δυστυχώς η αρρώστεια αυτή είναι ανίατη ...:p:p:p:p:p:p

Το multiplier σε καθημερινή χρήση τελικά (αμα low κ μεγαλώνεις το FSB) έχει διαφορές σε απόδοση;Κάποιοι λένε πως μόνο στα bench υπάρχει διαφορά κ άλλοι όχι.Ότι άλλη συμβουλή περι o/c temps volts etc,χρήσιμη θα μου είναι.

Οπως και να το κάνεις έχει διαφορά ..

δώσε λιγάκι ακόμα ....σίγουρα πάει ακόμα αρκετά ..

Vcore μέχρι 1.575 άνετα ......(βλέπε θερμοκρασίες μια και είσαι με μαμά ψύχτρα )

δώσε και καμία εικόνα από guru για τα ρεύματα

3dgp1jf7wi5yegkee77j_thumb.jpg

Πάω να 60αρίσω από θερμοκρασίες κ δεν ξέρω αν το για κάθε μέρα λέει με παραπάνω(διάβασα πως καλύτερα όχι αν κ δεν έχω experience δική μου)Κάνα tip Tsif;;;;;;

Aρκετά μεγάλες θερμοκρασίες .....:087: :087: :087:

Μάλλον πως πρέπει να πάρεις καμία καλή ψύχτρα για να μπορέσεις να ανέβεις .

ορίστε τα δικά μου ρεύματα για 24/7 χρήση ...

attachment.php?attachmentid=17959&d=1195994989

post-3234-1442174846,6079_thumb.jpg

THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME +fan έχω.Για καλή λένε όλοι.58 σε load με prime κ 24c το δωμάτιο.Idle γύρω στα 30c έχω.Ίσως να βάλω κανα extra fan στην ψύκτρα;Eσύ πόσο έχεις σε load Tsif;

Σαν περίεργο μου φαίνεται να ανεβάζει 30 βαθμούς από idle σε load...

Μήπως δεν έχεις καλό airflow και "παγιδεύεται" η θερμότητα γύρω από την CPU με αποτέλεσμα να αυξάνει συνεχώς το θερμικό φορτίο;

Καλώδια μαζεμένα κ μεγάλος χώρος στο κουτι.Άνετα περνάει ο αέρας.(30-35 πραγματικά σε idle).Να φταίει η vga που είναι από κάτω κ ανεβάζει 54C σε idle;Θα ανεβάσω το fan speed της να δούμε.(έχει κ πσιλοζέστη σήμερα 25c έχω στο δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα)

με τις ρυθμισεις μου θα πρεπει να παιζεις αβνετα στα 400Χ9 ?(τοσο εχω εγω για 24/7), αρα το 350 ειναι λιγο ανεβασε το και άλλο.

αν σε κοβουν οι μνημες βαλε 1.2 διαιρετη αντι για 1.25 ή 1:1

yrilfscwge188jm0steh_thumb.jpg

Ανέβασε 65C k δεν το άφησα όμως. :(

Πάω για 9*380 κ αν το max είναι 60C σε full load το αφήνω για στρεσάρισμα να δώ από stability πως πάμε.Πάντως πάω να order ένα 120αρι fan ακόμα αύριο.Θα δοκίμάσω push pull στην ψύκτρα κ μετά θα δοκιμάσω να το βάλω σαν extra front intake.Ότι πάει πιο καλά.

Ετσι έτσι να ανεβαίνουμε σιγά σιγά ..

με orthos έκανες full load ??

Συγχαρητήρια και από εμένα...για την όρεξη σου και την προσπάθεια σου.

Δύο πραγματάκια θα σου πώ σχετικά με την Abit.

Το καλύτερο για τις μνήμες και ταυτόχρονα ψηλό fsb ... είναι να μείνεις 1:1

Αντε το πολύ να χρησιμοποιήσεις τον 1,20

Με άλλους διαιρέτες ... η μητρική κάνει κουλά (π.χ. 1,25)

Για να τσεκάρεις τις ανοχές των εξαρτημάτων σου όσον αφορά το fsb...ρίξε το multi στο 8.

Ενα σύστημα της ίδιας ανομαστικής ταχύτητας (πχ 3,6GHZ) όταν δουλεύει με υψηλότερο fsb είναι ταχύτερο. (8x450>9x400)

Ακόμη έχεις αρκετά περιθώρια πιστεύω.

Είσαι χαμηλά σε :

Vmch (άφοβα μέχρι 1,52) ... βοηθάει τη μητρική να ανεβάσει fsb

Vcore (μέχρι 1,45 πραγματικό) ... μήν σε φοβίζουν οι 60C σε load ... δέν παθάινει κάτι η cpu ... εντός νορμάλ ορίων είναι.

CPU Vtt (μέχρι 1,35-1,40 αναλόγως τη cpu) ... βοηθάει τη cpu να ανεβάσει fsb

Vmem (μέχρι 2,3 για κάθε μέρα) ... και κανά ανεμιστήρα να τις φυσάει καλό θα ήταν.

Το pcie ... το ανεβάζουμε (άνω των 100 του default) γιά 2 λόγους.

1)Στο όριο,μας δίνει επιπλέον περιθώριο να κερδίσουμε 3-6 MHZ FSB.

2)Μας δίνει καλύτερες επιδόσεις στα 3D

Οταν χρησιμοποιούμε SATA disks ... παίζουμε μεταξύ 112-120

Οταν χρησιμοποιούμε IDE disks ... παίζουμε μεταξύ 120-140++

Αυτά και καλή συνέχεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.